Αν μπορέσεις να αποδείξεις με ατράνταχτα επιχειρήματα, ότι τα παιδιά τέτοιου είδους οικογενειών δεν μεγαλώνουν με στρεβλά πρότυπα κι ότι αυτό δεν θα έχει κάποιον αρνητικό αντίκτυπο στις επερχόμενες γενιές, τότε ναι, συμφωνώ κι εγώ ότι η γνώμη (μας) δεν μετράει. Από τη στιγμή όμως που κάτι νέο έρχεται να ταράξει τα νερά της κοινωνίας και μάλιστα πάνω σε θεσμούς που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια, πιστεύω ότι κι εμάς που είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας (και μάλιστα η πλειοψηφία) και μας ενδιαφέρεια αλλά και θα πρέπει να μετράει η γνώμη μας. Αλλιώς, μιλάμε για φίμωση και φασισμό.Ναύτης έγραψε: 13 Ιούλ 2023, 14:49Ο πολιτικός γάμος είναι μια αστική αστική σύμβαση. Δικαίωμα στη σύμβαση αυτή έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.BILLO έγραψε: 13 Ιούλ 2023, 14:43Το κοκκινο το οριζει ειδικος νομος, οχι το Συνταγμα. Νομιζω οτι τωρα καταλαβαινω που τα μπερδευεις.Ναύτης έγραψε: 13 Ιούλ 2023, 14:35
Μα στο έχω αναπτύξει τόσες φορές. Το σύνταγμα ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι έναντι του νόμου, έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
Η πολιτική ένωση δυο προσώπων, ο πολιτικός γάμος, αφορά ουσιαστικά σε μια αστική σύμβαση και όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προβούν στη σύμβαση αυτή, εφόσον το επιθυμούν.
Τι άποψη μπορεί να έχει κάποιος επ' αυτού, τι είδους συζήτηση μπορεί να γίνει απ' την ώρα που ο πολιτικός γάμος των ομοφυλόφιλων δεν επηρεάζει, ούτε ζημιώνει, τα αντίστοιχα δικαιώματα των υπολοίπων;
Οποτε δεν ειναι ετσι. Το Συνταγμα οριζει το γενικοτερο πλαισιο αρχων και δικαιωματων, δεν αποσαφηνιζει τα παντα. Αυτο ειναι δουλεια των νομων. Και το πραγμα σημερα εχει ως εξης, στο παρελθον δεν ειχαμε ειδικο νομικο πλαισιο, τωρα εχουμε το συμφωνο συμβιωσης και στο μελλον αν το περασει ο μητσοτακης θα εχουμε το γαμο. Φυσικα και σε ολα αυτα εχουμε γνωμη και αποψη σαν πολιτες. Δεν καταλαβαινω την αμυντικοτητα με την οποια αντιμετωπιζεις το θεμα.
Γνώμη μπορείς να έχεις, φυσικά, αλλά η γνώμη αυτή ουδόλως μετράει, γιατί η πολιτική ένωση ομόφυλων ζευγαριών δεν σε αφορά, δεν σε επηρεάζει, δεν σε ζημιώνει, δεν σε περιορίζει, δεν σε βλάπτει, γενικά δεν σού πέφτει λόγος.
Καμιά "αμυντικότητα" δεν έχω στο θέμα, τα αυτονόητα γράφω.
Σου είπα, για μένα όλο το θέμα είναι τα παιδιά. Και όσο δεν έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι αυτά δεν επηρεάζονται αρνητικά, η θέση μου θα είναι αρνητική.