Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 28 Οκτ 2018, 22:14
Εγώ έχω να πω ότι την ώρα που οι περισσότεροι ( μεταξύ και εμού του ιδίου ) , πίναμε καφέ , τρώγαμε ή ντερλικώναμε αυτός πήγε να δοξάσει τους πεσόντες με τον πιο άμεσο τρόπο .
Δεν έκατσε στα Ιωάννινα , που , όπως γράφουν τα άρθρα , ζούσε και εργαζόταν , να απολαμβάνει το καφεδάκι του στο παραλίμνιο . Πήγε σε ένα ελληνικό νεκροταφείο να τιμήσει τους πεσόντες . Οπλισμένος , συμφωνώ . Άλλωστε τρεις φορές απελευθερώθηκε με τα ελληνικά όπλα , με το ελληνικό αίμα , με ελληνικούς κόπους αυτή η περιοχή . Και χαρίστηκε στην Αλβανία .
Πολλές είναι οι αλησμόνητες πατρίδες .
Για την Μικρά Ασία θλίβομαι . Αλλά πολεμήσαμε και δυστυχώς χάσαμε .
Η Ανατολική Θράκη , χαρίστηκε . Αλλά , δεν μένουν πλέον Έλληνες .
Η Βόρεια Ήπειρος , χαρίστηκε σε κάποιον από τον οποίο δεν χάσαμε ποτέ , δεν πολεμήσαμε ( τουλάχιστον άμεσα με τον ίδιο) ποτέ , και μένουν ακόμα Έλληνες . Για όσο ακόμα τους επιτρέπουν να δηλώνουν Έλληνες .
Αυτή η μικρή σπιθαμή Γης , για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα , χαρίστηκε σε ένα κράτος που δεν την δικαιούταν .
Σήμερα , χύθηκε και άλλο αίμα .
Εξτρεμιστής θα πούνε . Πολεμοχαρής θα πούνε . Εθνικιστής θα πούνε .
Ενδεχομένως θα ξεχαστεί .
Εγώ πάντως , γνωρίζω ότι την ώρα που έπινα ρετσίνα και ατένιζα το πέλαγος , ένας νέος , μεγαλύτερος μου αλλά πολύ νέος , θυσιάστηκε για μία πατρίδα που άλλοι πουλήσανε .
Εγώ θα τον θυμάμαι .