!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ
Πιθανως λενε οι αθεοφοβοι. Σουκραλοζη, Ασπαρταμη, στεβια, Μαλτιτολη ολα αυτα ειναι σκατα κι αποσκατα. Ισως χειροτερα κι απο την ζαχαρη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Σουσούρα και ταχίνι (ολικής, κατά προτίμηση). Μια κουταλιά το πρωί και δεν θες να ξαναφάς τίποτα μέχρι το μεσημέρι. Αν και πρέπει, κανονικά...hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:46Το μέλι έχει λιγότερες θερμίδες από την ζάχαρη, δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί η ζάχαρη είναι 100% υδατάνθρακας ενώ το μέλι όχι. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η παρεξήγηση προέρχεται από σύγκριση σε κουταλάκια. Κατά βάρος το μέλι έχει λιγότερες θερμίδες. Από την άλλην, διατροφικά είναι ελάχιστα καλύτερο από την ζάχαρη εκτός αν μιλάμε για ακριβό μέλι, όπου και πάλι μην φανταστείς ότι έχει τρομερή διατροφική αξία. Σίγουρα τα πολύ ακριβά μέλια είναι αρκούντως θρεπτικά αλλά είναι και κατά κόρον θερμιδογόνα.vantono έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:38Αυτό δεν σε συμφέρει να το κανεις σε περιπτωση που εισαι παχύσαρκος. Το μέλι εχει πολυ περισσότερες θερμίδες, παρότι ειναι διατροφικά ποιοτικότερο της ζαχαρης φυσικά, εννοείται.Antares έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:26 Ποτέ δεν μου άρεσαν. Αντικατέστησα την ζάχαρη με μέλι. Όχι βέβαια την ίδια ποσότητα ζάχαρης που έτρωγα παλαιότερα με τον καφέ ή γλυκά. Τα έχω περιορίσει. Τον καφέ τον πίνω σκέτο πια.
Αν εισαι παχυσαρκος, προτιμότερο να μειώσεις τη ζαχαρη παρά να την αντικαταστήσεις με μελι. Αν δεν εισαι και απλά στοχεύεις να αντικαταστήσεις μια τερματισμένη σαβουρα διατροφικά (ζαχαρη) με κατι διατροφικά ποιοτικότερο (μέλι), καλά κάνεις.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- EKPLIKTIKOS
Το πιστεύω. Για κάποιο λόγο πιστεύω το ίδιο ακριβώς και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Αυτό που έχω δει στη ζωή είναι ότι σπάνια τα shortcuts είναι πραγματικά shortcutsBazoomba έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:53 Πιθανως λενε οι αθεοφοβοι. Σουκραλοζη, Ασπαρταμη, στεβια, Μαλτιτολη ολα αυτα ειναι σκατα κι αποσκατα. Ισως χειροτερα κι απο την ζαχαρη.
Το σημαντικό είναι αυτό που λέει το άρθρο εδώ: "Οι άνθρωποι θα πρέπει να μειώσουν συνολικά τη γλυκύτητα της διατροφής, ξεκινώντας από νωρίς στη ζωή τους, για να βελτιώσουν την υγεία τους".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- hellegennes
Αν τα φάω αυτά τα δυο σε συνδυασμό όντως δεν θα θέλω να ξαναφάω τίποτα. Όχι μέχρι το μεσημέρι, για 1-2 βδομάδες. Η μόνη λύση θα είναι να ξεπλύνω το στόμα μου με κάνα πιτόγυρο.Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:54 Σουσούρα και ταχίνι (ολικής, κατά προτίμηση). Μια κουταλιά το πρωί και δεν θες να ξαναφάς τίποτα μέχρι το μεσημέρι. Αν και πρέπει, κανονικά...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παλαιότερα έπινα καφέ με μια κουταλιά ζάχαρη και γάλα. Σπανίως τώρα πια αλλά δεν μου έχει λείψει. Ο σκέτος καφές, στιγμιαίος ελληνικός και φίλτρου μου αρέσει. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν μου έκοβαν τον καφέ.
Εννοείται ότι δεν τρώω πάρα πολύ μέλι, ίσα ίσα για να μου κόψει την διάθεση για γλυκό, ένα βαζάκι τον μήνα.
Το ψωμί επίσης έχω κόψει και βλέπω απώλεια βάρους και καλύτερη στομαχική λειτουργία (αλλά μ' αρέσει και καμιά φορά ζυμώνω ψωμάκια).
Εννοείται ότι δεν τρώω πάρα πολύ μέλι, ίσα ίσα για να μου κόψει την διάθεση για γλυκό, ένα βαζάκι τον μήνα.
Το ψωμί επίσης έχω κόψει και βλέπω απώλεια βάρους και καλύτερη στομαχική λειτουργία (αλλά μ' αρέσει και καμιά φορά ζυμώνω ψωμάκια).
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μαλτιτόλη έχουν αρκετά δημητριακά και μπισκότα sugar free.Bazoomba έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:53 Πιθανως λενε οι αθεοφοβοι. Σουκραλοζη, Ασπαρταμη, στεβια, Μαλτιτολη ολα αυτα ειναι σκατα κι αποσκατα. Ισως χειροτερα κι απο την ζαχαρη.
Καλά κάνω που δεν τρώω τέτοια και έχω κόψει και την coca από μικρός.
- hellegennes
Χειρότερα αποκλείεται να είναι γιατί καταλήγεις με λιγότερες θερμίδες και λιγότερο βάρος, το οποίο είναι αιτία 1000 προβλημάτων.Bazoomba έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:53 Πιθανως λενε οι αθεοφοβοι. Σουκραλοζη, Ασπαρταμη, στεβια, Μαλτιτολη ολα αυτα ειναι σκατα κι αποσκατα. Ισως χειροτερα κι απο την ζαχαρη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taliban
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:54Σουσούρα και ταχίνι (ολικής, κατά προτίμηση). Μια κουταλιά το πρωί και δεν θες να ξαναφάς τίποτα μέχρι το μεσημέρι. Αν και πρέπει, κανονικά...hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:46Το μέλι έχει λιγότερες θερμίδες από την ζάχαρη, δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί η ζάχαρη είναι 100% υδατάνθρακας ενώ το μέλι όχι. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η παρεξήγηση προέρχεται από σύγκριση σε κουταλάκια. Κατά βάρος το μέλι έχει λιγότερες θερμίδες. Από την άλλην, διατροφικά είναι ελάχιστα καλύτερο από την ζάχαρη εκτός αν μιλάμε για ακριβό μέλι, όπου και πάλι μην φανταστείς ότι έχει τρομερή διατροφική αξία. Σίγουρα τα πολύ ακριβά μέλια είναι αρκούντως θρεπτικά αλλά είναι και κατά κόρον θερμιδογόνα.vantono έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:38
Αυτό δεν σε συμφέρει να το κανεις σε περιπτωση που εισαι παχύσαρκος. Το μέλι εχει πολυ περισσότερες θερμίδες, παρότι ειναι διατροφικά ποιοτικότερο της ζαχαρης φυσικά, εννοείται.
Αν εισαι παχυσαρκος, προτιμότερο να μειώσεις τη ζαχαρη παρά να την αντικαταστήσεις με μελι. Αν δεν εισαι και απλά στοχεύεις να αντικαταστήσεις μια τερματισμένη σαβουρα διατροφικά (ζαχαρη) με κατι διατροφικά ποιοτικότερο (μέλι), καλά κάνεις.
- hellegennes
Είπα πιτόγυρα εντωμεταξύ και πείνασα τελείως ξαφνικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παιδιά, τι είναι σουσούρα;
Μπορεί να είναι χειρότερα, δεν έχει διερευνηθεί πλήρως ακόμα. Μιλάμε πάντα για πρόσληψη ΙΔΙΩΝ θερμίδων. Εννοείται ότι δεν θα αντικαταστήσεις την Coca light με κανονική, εκτός αν αφαιρέσεις από αλλού θερμίδες. Αλλά κάποιος που παίρνει τις ίδιες θερμίδες, είναι καλύτερα να τις παίρνει από ζάχαρη παρά να παίρνει γλυκαντικά + κάτι άλλο με θερμίδες. Μεταξύ άλλων, τα τεχνητά γλυκαντικά έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά και το εντερικό μικροβίωμα (με πολυποίκιλες συνέπειες, ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε).hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:59Χειρότερα αποκλείεται να είναι γιατί καταλήγεις με λιγότερες θερμίδες και λιγότερο βάρος, το οποίο είναι αιτία 1000 προβλημάτων.Bazoomba έγραψε: 29 Ιουν 2023, 18:53 Πιθανως λενε οι αθεοφοβοι. Σουκραλοζη, Ασπαρταμη, στεβια, Μαλτιτολη ολα αυτα ειναι σκατα κι αποσκατα. Ισως χειροτερα κι απο την ζαχαρη.
Φυσικά το καλύτερο είναι κανένα γλυκαντικό, ούτε φυσικό ούτε τεχνητό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος micmic την 29 Ιουν 2023, 19:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- taliban
Φθινοπωρινό ρείκη ( μέλι).
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
δηλαδή πας και αγοραζεις ασπαρταμη; εγώ πρώτη φορά αυτήν τη λέξη την άκουσα εδω στα ημιζ και δεν είχα ιδέα τι είναι. στέβια δυστυχώς ξέρουμε όλοι, γιατί μια φορά δοκιμάσαμε αυτήν την αηδία cola.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Α σε ευχαριστώ πολύ.
Νόστιμο ακούγεται!
ΥΓ: Κάπου πρόσφατα είχαν βγάλει από τον ΠΟΥ ότι όλα τα γλυκαντικά θα πρέπει να αποφεύγονται. Εκ και τι θα κάνουμε οι γλυκατζήδες γμτ; 150 κιλά θα γίνουμε ή δεν θα ξαναχαρεί ο ουρανίσκος μας ποτέ;
https://www.who.int/news/item/15-05-202 ... -guideline
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση