Εγώ πιστεύω ότι ήταν πάνω από 500.000Passager έγραψε: 29 Ιουν 2023, 00:58Νετο Γκουερινο έγραψε: 29 Ιουν 2023, 00:42Με αυτόν τον τρόπο ο Ξέρξης μέτρησε τον στρατό του στον δορισκο του ΈβρουPassager έγραψε: 29 Ιουν 2023, 00:21
Για τον αριθμο των Περσων παιζει και η ιστορια οπου ο Ξερξης ειχε ανοιξει ενα λακκο στην Μηδια, οπου χωρουσε πανω κατω 10 000 νοματεους.
Και μετρουσαν καθε φορα που μπαιναν.
Ο χρονος περασματος και Το περασμα στην χαλκιδικη.
Σιγουρα δεν θα ηταν 1 εκκατομυριο οι Περσες αλλα ηδη τοσο πολυαριθμι ωστε να εντυπωσιαζει ο πρωτοφανης αριθμος.
Κατι οπως με τον αριθμο των διαδηλοθεντων στις συγκεντρωσεις η τις διαδηλωσεις... Η παραταξη λεει 100 000 η αστυνομια 20 000 ε, πρεπει να υπολογισεις καπου στην μεση (των συμφεροντων του καθενος).
Εκεί τους μέτρησε 1.700.000
Αλλά ενώθηκε μαζί του και άλλος στρατός και ξεπέρασε τα 2.500.000 σύμφωνα με τον Ηρόδοτο,χωρια τους βοηθητικούς που ήταν και αυτοί εκατοντάδες χιλιάδες
Όπως είπα όμως αυτή ήταν η προπαγάνδα των Περσών για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες
Πολύ σωστά γράφεις ότι σήμερα ενώ είμαστε εξοικειωμένοι σε μεγάλες συγκεντρώσεις, έχουμε κάμερες κτλ, γίνεται μια συγκέντρωση και ένας λέει ότι ήταν 100.000 και ο άλλος 1.000.000
Φαντάσου απλωμένους εκατοντάδες χιλιάδες Πέρσες
Που να καταλάβεις πόσοι πραγματικά ηταν
Ναι. Αλλα οι σημερινοι ιστορικοι υπολογιζουν τον αριθμο καπου 300 000. Εχουν ταση να τραβανε προς τα κατω αλλα υπολογιζουν πλεον με στρατιωτικου τυπου logistic.
παντως σιγουρα οι ευφορες κοιλαδες Τιγρη και Ευφρατη και ενα καρρο υποδουλομενα εθνη που υποχρεονονταν να δινουν στρατο μπορουσαν να δωσουν αστρονομικα νουμερα. Το θεμα ειναι, οταν κινοντουσαν....πως θα ακολουθουσε η επιμελητεια. Πως θα τρεφονταν που θα συγκεντρωνονταν , πως θα οργανονονταν κατεχοντας τεραστειες εκτασεις.
Σιγουρα και 300 000 η 500 000 να ηταν ηταν τρομερος αριθμος για εκεινα τα δεδωμενα. Μην σου πω και 100 000 ηταν πρωτογνορος αριθμος τοτε.
Έχω μάλιστα και μια δική μου θεωρία για το τι έγινε στις Θερμοπύλες
Την ανοπαια ατραπό την έδειξαν οι ντόπιοι στον Ξέρξη γιατί οσο καθυστερούσε ο Λεωνίδας τους Πέρσες,ο στρατός τους είχε ρημάξει
Στην συνέχεια τα φόρτωσαν όλα στον εφιάλτη
Αλλά είπαμε αυτό είναι δικιά μου αποψη