Nøel έγραψε: 28 Ιουν 2023, 08:43
dtri2020 έγραψε: 28 Ιουν 2023, 08:27
Γύρνα την πλάκα του γραμμοφώνου, δεν είμαστε στο 1980.
Προφανώς και δεν είμαστε στο 1980. Είμαστε στην στην Ελλαδα 2.0 της καρότσας και των Πάτσηδων.
Την τελευταία φορά που κοίταξα υπήρχαν προσφορές στα αεροπορικά εισητήρια για Κούβα.
Μην σε κρατάμε στην Ελλάδα 2.0 και νοιώθεις δυστυχισμένος. Πηγαινε να ζήσεις το όνειρο σου σε μέρη εξωτικά και ονειρεμένα!
Αϊντε λεβέντη μου ξεκίνα, να ανοίξεις τον δρόμο και για τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες σου.
Isildur έγραψε: 28 Ιουν 2023, 09:44
Μα... το ξέρω, γι' αυτό και η απορία μου. Απλά,
όλως τυχαίως, κάτι τέτοιες απορίες δεν μου τις απαντούν ποτέ...
Προβλήματα με ελλείψεις ασθενοφόρων υπάρχουν. Αυτό το ξέρουμε, το έχουμε δει και κάποιες φορές μπορεί να το έχουμε βιώσει και οι ίδιοι, κανείς δεν λέει ότι τα πράματα λειτουργούν άψογα στον τομέα της υγείας. Από την άλλη όμως, υπάρχει και η καφρίλα του μέσου Ελληνάρα* που
απαιτεί να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ασθενοφόρο στα 30-40 δευτερόλεπτα μακριά του και γκρινιάζει απλά για να γκρινιάζει. Με τους αριστερούς ισχύει το ίδιο βέβαια, απλά εκεί υπάρχει και το μπόνους της πολιτικοποίησης του προβλήματος (ή του... "προβλήματος" σε πολλές περιπτώσεις).
* Πρόσφατα ήμουν μάρτυρας σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό, το ανέφερα κι εδώ μάλιστα, με μια γιαγιά που έπεσε από 6-7 μέτρα ύψος περίπου στον δρόμο κανά μέτρο πίσω από την πλάτη μου. Τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ κι αφού είπαμε όλα τα σχετικά (διεύθυνση, σε τι κατάσταση είναι η γιαγιά, πότε έγινε κλπ κλπ) βγαίνω έξω ξανά και ακούω μια θχιά από αυτούς που μαζεύτηκαν να λέει να πάρουμε το ΕΚΑΒ. Της λέω "πήρα εγώ πριν δυο-τρία λεπτά", οπότε φωνάζει εξοργισμένη "και τι κάνουν τόση ώρα; όταν τους θες, δεν τους βρίσκεις". Ε, αυτοί είμαστε, τέλος!
Οι αριστεροί δεν θα απαντήσουν ποτέ τις απορίες σου. Ο λόγος είναι απλός: αν κανείς αρχίσει να ψάχνει αυτά που λένε και χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις, τα παραμύθια που λένε θα καταρρεύσουν και θα τους πάρουν πρέφα όλοι.
Σκοπός όλων αυτών των μισοδιαταραγμένων, ακροαριστερών, απλών αριστερών και ακροδεξιών είναι να διεγείρουν το άισθημα την οργής. Αυτό είναι ένα κόλπο που έμαθαν έμαθαν στις διάφορες "πλατείες" το 2010. Τότε που βρέθηκαν όλοι μαζί στο Σύνταγμα και αργότερα στην κυβέρνηση.
Όλοι αυτοί "πουλάνε" λαϊκισμό, τοξικότητα, φανατισμό, μίσος, χυδαιότητα, διαστρέβλωση, ψέμματα, διχασμό, μισαλλοδοξία και ανηθικότητα. Όλοι τους είναι εχθροι της κοινωνικής "κανονικότητας" και περιμένουν από εσένα να "τσιμπήσεις", να οργιστείς και να τους ακολουθήσεις.