Unique έγραψε: 28 Ιουν 2023, 09:39
Απόλυτα σωστός για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ο Θ. Τζήμερος. Που να το καταλάβει το πλεμπαριό αφού όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.
Ένας υπουργός, που δεν είναι του αντικειμένου, θα παράξει ένα έργο χαμηλής ποιότητας. Απόλυτα λογικό.
Σ' αυτό διαφωνώ. Είναι όντως απλοϊκή και στην ουσία αβάσιμη άποψη. Γιατί όλοι ξέρουν ότι το θέμα της οικογένειας είναι περισσότερο θέμα δομών και οικονομικής/εργασιακής στήριξης και όχι θεωρητική προσέγγιση.
Δεν είναι άποψη. Είναι ο νόμος της αγοράς. Εσύ θα έχτιζες σπίτι αν ο αρχιτέκτονας έχει εμπειρία μόνο σε Ναυτιλία?
Τα έχεις μπλέξει λίγο, η προσέγγισή σου είναι λανθασμένη πιστεύω.
Ο αρχιτέκτονας που θα έπαιρνα για το σπίτι μου θα μ' ενδιέφερε να είναι καλός στη δουλειά του. Δεν θα μ' ενδιέφερε καθόλου μα καθόλου, αν δεν είχε σχεδιάσει ποτέ σπίτι για να κατοικήσει ο ίδιος μέσα (κάτι που μπορεί να είχε γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους).
Επίσης, η υπουργός δεν είναι το αντίστοιχο του αρχιτέκτονα στο παράδειγμα που δίνεις. Αλλά άσχετο αυτό.
θανκς για την πάσα! Μυαλό δεν βάζει αυτή η νυφίτσα! Πόσες φορές της είπα πως είναι στο ignore; κι αυτη, εκεί σαν stalker αγάμητη χήρα να με quotάρει συνεχώς! Ρεεεεε, Κάποιος να φέρει τον μπόγια να μαζέψει την νυφίτσα, ρεεεεεεεεεε! Ξέρεις πως το stalking είναι αξιόποινο στην πραγματική ζωή;
Μην πολυδίνεις σημασία, το έχω ξαναγράψει, η τύπισσα μοιάζει με κάτι περίεργους που πετάγονται αλλόφρονες και παρεμβαίνουν στη συζήτηση της παρέας στο διπλανό τραπέζι. Άμα δεν καταλαγιάσει η διαταραχή, ό,τι και να τους λες δεν ησυχάζουν. Υπομονή.
Λατρεία, την Γαλή μπορεί να μην την πας όπως λες, αλλά εδώ ο χαρχάλατας πρακτικά υποστηρίζει την θέση του κομμενοκάπιστρου όπως τον λες. Και μάλιστα, αυτοθαυμάζεται που το είπε πριν από τον Τζήμερο.
Μα το θέμα δεν είναι αυτό. Τον τραχανοσαλάτα τον ξέρουμε.
Το θέμα είναι η πολύ χαριτωμένη/ομαδική/αναμενόμενη παράκαμψη του συγκεκριμένου σκόπελου... από όλους τους αντιτζημερικούς.
θανκς για την πάσα! Μυαλό δεν βάζει αυτή η νυφίτσα! Πόσες φορές της είπα πως είναι στο ignore; κι αυτη, εκεί σαν stalker αγάμητη χήρα να με quotάρει συνεχώς! Ρεεεεε, Κάποιος να φέρει τον μπόγια να μαζέψει την νυφίτσα, ρεεεεεεεεεε! Ξέρεις πως το stalking είναι αξιόποινο στην πραγματική ζωή;
Μην πολυδίνεις σημασία, το έχω ξαναγράψει, η τύπισσα μοιάζει με κάτι περίεργους που πετάγονται αλλόφρονες και παρεμβαίνουν στη συζήτηση της παρέας στο διπλανό τραπέζι. Άμα δεν καταλαγιάσει η διαταραχή, ό,τι και να τους λες δεν ησυχάζουν. Υπομονή.
Λατρεία, την Γαλή μπορεί να μην την πας όπως λες, αλλά εδώ ο χαρχάλατας πρακτικά υποστηρίζει την θέση του κομμενοκάπιστρου όπως τον λες. Και μάλιστα, αυτοθαυμάζεται που το είπε πριν από τον Τζήμερο.
Για την μεν ουδέν σχόλιο, για τον δε στο έχω ξαναπεί, κατά τη γνώμη μου λειτουργεί εννιά φορές στις δέκα προβοκατόρικα, βλέπει τον εαυτό του κάτι σαν σωκρατική αλογόμυγα. Το κατά πόσο το κάνει πετυχημένα, είναι άλλο θέμα. Καταλαβαίνω ότι ώρες-ώρες γίνεται εκνευριστικός, αλλά για μένα είναι ΟΚ, τις περισσότερες φορές κάνω γούστο μ' αυτά που γράφει (ακόμα κι όταν έγραφε ότι είμαι ναζί ).
Δεν είναι άποψη. Είναι ο νόμος της αγοράς. Εσύ θα έχτιζες σπίτι αν ο αρχιτέκτονας έχει εμπειρία μόνο σε Ναυτιλία?
Αυτό ακριβώς εννοώ γράφοντας για "απλοϊκές" προσεγγίσεις.
Μα δεν είναι όλα πυρηνική φυσική
Όταν θα βάλεις λάθος άτομο, σε λαθος θέση, θα λάβεις και το ανάλογο αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στη σφαίρα της πολιτικής επιρροής (η όπως το λέω εγώ "χαϊδεμα αυτιών"
Και από πού προκύπτει ότι μια πολύτεκνη θα ήταν καλύτερη υπουργός/υφυπουργός ή οτιδήποτε;
Άλλο οι αρμοδιότητες ενός υπουργείου και άλλο το επικοινωνιακό κομμάτι για τις μανούλες του φέισμπουκ.
Αυτά τα έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές. Και για να το κάνω πιο σαφές, οι γονεϊκές υποχρεώσεις απορροφούν -και σωστά- ενέργεια από τον κάθε επαγγελματία. Και η πολιτική δεν είναι διαδικασία 8ωρου αλλά φουλτάιμ απασχόληση.
Και να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν έχω ιδέα πόσο καλές θα είναι οι συγκεκριμένες γυναίκες, ως γενική τοποθέτηση το αναφέρω.
Γελοιότητες του Τζημερου. Απλά εξίσου γελοίος και ο Κουλης που έκανε Υπουργείο Οικογένειας. Αλλά έπρεπε να τους βολέψει όλους για να μην διαμαρτυρονται. 63 υπουργοί και υφυπουργοί και 48 βουλευτές στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.
Όταν θα βάλεις λάθος άτομο, σε λαθος θέση, θα λάβεις και το ανάλογο αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στη σφαίρα της πολιτικής επιρροής (η όπως το λέω εγώ "χαϊδεμα αυτιών"
Και από πού προκύπτει ότι μια πολύτεκνη θα ήταν καλύτερη υπουργός/υφυπουργός ή οτιδήποτε;
Άλλο οι αρμοδιότητες ενός υπουργείου και άλλο το επικοινωνιακό κομμάτι για τις μανούλες του φέισμπουκ.
Αυτά τα έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές. Και για να το κάνω πιο σαφές, οι γονεϊκές υποχρεώσεις απορροφούν -και σωστά- ενέργεια από τον κάθε επαγγελματία. Και η πολιτική δεν είναι διαδικασία 8ωρου αλλά φουλτάιμ απασχόληση.
Και να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν έχω ιδέα πόσο καλές θα είναι οι συγκεκριμένες γυναίκες, ως γενική τοποθέτηση το αναφέρω.
Αυτό ακριβώς. Μπορεί να αποδειχθούν από άψογες στη δουλειά τους έως και ανεπαρκέστατες. Όλες ή κάποιες. Αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με την οικογενειακή τους κατάσταση.
Και για να ξαναπούμε το γνωστό και χιλιοειπωμένο, ο Γεννηματάς δεν ήταν γιατρός, πολιτικός μηχανικός ήταν ο άνθρωπος...
Εδώ δίνει απάντηση στην ερωτησή σου. Το νόημα του Τζήμερου δεν είναι σεξιστικό, όπως τον κατηγορεί το πλεμπαριό, άλλα PR.
Πως ο μέσος Ελληνας να βάλει πλάτη να κάνει οτιδήποτε του ζητηθεί απο τον Υπουργό, όταν ο ίδιος Υπουργος δεν το τηρεί?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Arisvilla έγραψε: 28 Ιουν 2023, 10:11
Γελοιότητες του Τζημερου. Απλά εξίσου γελοίος και ο Κουλης που έκανε Υπουργείο Οικογένειας. Αλλά έπρεπε να τους βολέψει όλους για να μην διαμαρτυρονται. 63 υπουργοί και υφυπουργοί και 48 βουλευτές στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.
Τραγικές αυξήσεις των γυναικοκτονιών. Η ενδοοικογενειακή βία στα ύψη:τι κάνει ο μαλάκας ο Κούλης και η κυβέρνηση;
Δημιουργία Υπουργείου Οικογενείας:τι κάνει ο γελοίος ο Κούλης, βολεύει ημέτερους;
Αυτό ακριβώς. Μπορεί να αποδειχθούν από άψογες στη δουλειά τους έως και ανεπαρκέστατες. Όλες ή κάποιες. Αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με την οικογενειακή τους κατάσταση.
Και για να ξαναπούμε το γνωστό και χιλιοειπωμένο, ο Γεννηματάς δεν ήταν γιατρός, πολιτικός μηχανικός ήταν ο άνθρωπος...
Και το ξαναείπαμε. Καθαρά θέμα τύχης.
Γιατί λοιπόν να ακουλουθούμε το παράδειγμα της μειοψηφίας και οχι της πλειοψηφίας που αποτυγχάνει ανελλιπώς?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Philip Mortimer έγραψε: 28 Ιουν 2023, 09:59
Σοφία Ζαχαράκη: Διακομματική στήριξη για τη σεξιστική επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο
«Είμαστε στο πλευρό της» γράφουν για τη Σοφία Ζαχαράκη πολιτικοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ https://www.google.com/amp/s/www.protot ... imero/AMP/
Εδώ που τα λέμε κακώς του δίνουν και σημασία. Ποιος ακριβώς είναι; Ο άνθρωπος απλά επιζητά την προσοχή γράφοντας στο ίντερνετ.
Ε, σ' αυτό ακριβώς το έχει χάσει ο Τζήμερος. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι επιθέσεις, στρέφονται ουσιαστικώς εναντίον του.
Πρώτα είχε κόλλημα με το κκε, τώρα το' παθε με τη νδ. Κρίμα.
Ο υπουργός (πρέπει να) είναι κατ' αρχήν manager, η δουλειά του είναι να κατευθύνει και να συντονίζει το έργο της υπηρεσίας που προΐσταται και να παράγει με τον αποτελεσματικότερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο τις κατευθύνσεις που του δίνει ο ΠΘ και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
ΥΓ: Συμφωνώ με τον Arisvilla, όλο αυτό το σόου περί υπουργείου οικογένειας συνιστά μια γελοιότητα.
Οταν εκραζαν τον Τζοχατζοπουλο και ελεγαν πως δεν γινεται ενας αστρατευτος να ειναι υπουργος αμυνας ηταν ολα καλα.
Τωρα που ειπε καποιος για ατεκνη και αγαμη υπουργό οικογένειας, ξεσηκωθηκε το συμπαν.
Εδώ δίνει απάντηση στην ερωτησή σου. Το νόημα του Τζήμερου δεν είναι σεξιστικό, όπως τον κατηγορεί το πλεμπαριό, άλλα PR.
Πως ο μέσος Ελληνας να βάλει πλάτη να κάνει οτιδήποτε του ζητηθεί απο τον Υπουργό, όταν ο ίδιος Υπουργος δεν το τηρεί?
Δηλαδή είναι καθαρά σημειολογικό το θέμα. Αυτό μας ενδιαφέρει κι όχι η ουσία και το (πιθανό) αποτέλεσμα;
Με την ίδια λογική, ένας τύπος που πριν 40+ χρόνια γρατζουνούσε μια κιθάρα και μετά έφτιαξε μια διαφημιστική εταιρεία που δεν έχουμε δει να παράγει ούτε μια διαφήμιση, είναι κατάλληλος να τον βάλουμε στο τιμόνι για να σώσει τον τόπο και την οικονομία;
Παρεμπιπτόντως, ένας καπνιστής μια χαρά μπορεί να ηγηθεί μιας αντικαπνιστικής καμπάνιας. Σε κάποια θέματα μάλιστα μπορεί να είναι και καλύτερος από έναν φανατικό αντικαπνιστή.
Ναύτης έγραψε: 28 Ιουν 2023, 10:19
Ο υπουργός (πρέπει να) είναι κατ' αρχήν manager, η δουλειά του είναι να κατευθύνει και να συντονίζει το έργο της υπηρεσίας που προΐσταται και να παράγει με τον αποτελεσματικότερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο τις κατευθύνσεις που του δίνει ο ΠΘ και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
ΥΓ: Συμφωνώ με τον Arisvilla, όλο αυτό το σόου περί υπουργείου οικογένειας συνιστά μια γελοιότητα.
Έτσι. Έρχεσαι στα λόγια μου. Αν λοιπόν ο Υπουργός δεν έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για να καθορίσει what good looks like τότε τα αποτελέσματα θα είναι και τα ανάλογα.
Unique έγραψε: 28 Ιουν 2023, 10:16
Γιατί λοιπόν να ακουλουθούμε το παράδειγμα της μειοψηφίας και οχι της πλειοψηφίας που αποτυγχάνει ανελλιπώς?
Ποια είναι η πλειοψηφία;
Αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις δύο τελείως άσχετα πράγματα;
Είναι άλλο η ακαδημαϊκή/τεχνική κατάρτιση σε κάποιον τομέα (που πιθάνόν να έχει ή να μην έχει την αντίστοιχη απόδοση) και άλλο το να θεωρείς ότι μια μάνα θα ήταν καλύτερη υπουργός οικογένειας. Οργάνωση χρειάζονται και όχι βρεφοκόμους ή νηπιαγωγούς.