Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Ιουν 2023, 17:53Ο τύπος ήταν 90 και είχε dementia, δεν λέει τι medical bills είχε και πόσο, μάλλον χρειαζόταν ιδιαιτέρα και εξειδικευμένες υπηρεσίες όλο το 24ωρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι βρήκε αγοραστή του μεταλλίου για τόσα χρήματα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
- Dwarven Blacksmith
Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
-
Η φωνή της Αληθειας
- hellegennes
Πρώτον, από επιλογή μου είμαι σε μπακάλικο, θα μπορούσα να ασχολούμαι με την κατασκευή (έχω κατασκευαστική εταιρεία με τον άλλον μου αδερφό αλλά δεν συμμετέχω ενεργά) ή με διάφορα άλλα πράγματα που ήθελα κάποτε αλλά στην πορεία άλλαξαν.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Ιουν 2023, 17:43Από τις εμμονές του χέλι.
Η ειρωνία είναι ότι ο ίδιος θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση προσωπικά άμα ζούσε στις ΗΠΑ παρά στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν θα ασχολούνταν με συνοικιακό μπακάλικο.
Μια χαρά είμαι στην δουλειά μου. Περνάω πολύ καλά και βγάζω άνετα χρήματα. Στην Αμερική με καμμία παναγία δεν θα μπορούσα να πάρω σπίτι, ας πούμε ούτε να ξοδεύω όσα ξοδεύω σε φαγητό και διάφορες μαλακίες.
Καλά, η ανεργία δεν είναι 3,5%, αυτά είναι οι γνωστές στατιστικές μπούρδες που μετράνε ως απασχολούμενους όσους εργάστηκαν έστω μια ώρα στην εβδομάδα αναφοράς (κυριολεκτικός ορισμός). Στην Αμερική το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και μετράνε ως απασχολούμενους ακόμη κι αυτούς που κανονικά έχουν δουλειά αλλά δεν εργάστηκαν στην εβδομάδα αναφοράς, ακόμη κι αν δεν πληρώθηκαν για την απουσία τους*.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Ιουν 2023, 17:43 Η πραγματικότητα στις ΗΠΑ είναι ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ τελειωμένος και τεμπέλης για να καταντήσει να ζει κάτω από γέφυρες. Δεν λέω ότι όλοι θα γίνουν νευροχειρουργοί, αλλά όταν παρακαλάς να έρθουν να κουρέψουν το γρασίδι για $20/ώρα μαύρα ή πχ ένας ηλεκτρολόγος χρεώνει $100 για να έρθει (όχι να κάνει τίποτα, έτσι, μόνο να δει). Βασικά, όταν η μόνη προϋπόθεση για να σε προσλάβουν σε πολλές δουλειές είναι να αναπνέεις, να είσαι πλυμένος/χτενισμένος και να εμφανιστείς στην ώρα σου, και η ανεργία είναι 3,5% τότε το πρόβλημα μάλλον είναι προσωπικό και δεν φταίει η «ρουφιάνα κοινωνία». Καλώς ή κακώς, δεν είναι παράνομο να ζει κάποιος σε σκηνή κάτω από γέφυρα οπότε δεν μπορεί να τους μαζέψει η αστυνομία, ούτε μπορεί κανείς να υποχρεώσει κανένα να δουλέψει.
Κανονικά η απασχόληση θα έπρεπε να μετράει πόσα άτομα δουλεύουν όσες ώρες θέλουν να δουλεύουν στο σύνολο του εργατικού δυναμικού (15-67 ή όσο είναι το όριο συνταξιοδότησης). Σου εγγυώμαι ότι δεν είναι 96,5%, είναι βαριά-βαριά 60%.
Από 'κει και πέρα, το ότι δουλεύεις δεν σημαίνει ότι είσαι οκ. Ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων ΕΙΔΙΚΑ στις ΗΠΑ, τα βγάζει πέρα πολύ με το ζόρι με τα λεφτά που παίρνει και στηρίζεται σε επιδόματα και κουπόνια για να ζήσει ίσα-ίσα.
*
Individuals also are counted as employed if they have a job at which they did not work during the survey week, whether they were paid or not
https://www.bls.gov/cps/cps_htgm.htm#employed
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Η φωνή της Αληθειας
Said no one ever. Άσε τα σάπια. Όχι φυσικά ότι είναι κακό, η δουλειά δεν είναι ντροπή και μπράβο σου που δουλεύεις, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να κάθεται πίσω από ένα πάγκο να πουλάει γκοφρέτες από επιλογή, ενώ έχει καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Ως μηχανικός στις ΗΠΑ δεν θα είχες δικό σου σπίτι; Πλάκα μου κάνεις; Ιδίως άμα είχες δική σου εταιρία όχι μόνο θα είχες δικό σου σπίτι μονοκατοικία και εξαψήφιο εισόδημα, αλλά μάλλον θα ήσουν και από αυτούς τους παρτ ταιμερς που θεωρείς ως άνεργους.
Ο ορισμός είναι πολύ λογικός και συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμάει να δουλεύει ως contractors διότι τους προσφέρει ευελιξία ως τον προσωπικό τους χρόνο. Πχ στα ιατρικά επαγγέλματα δεν είναι τόσο ασυνήθιστα τα short term assignments. Δουλεύεις μέσω agency ως εργολάβος όποτε θέλεις. Αυτοί σου βρίσκουν assignments και άμα θες τα δέχεσαι, άμα θες τα απορρίπτεις. Γενικά, αυτές οι δουλειές δεν έχουν πληρωμένες άδειες και άλλες παροχές, αλλά πληρώνουν υψηλό hourly rate ή με το κομμάτι. Άλλοι δουλεύουν με commission, όπου ο χρόνος εργασίας είναι αδιάφορος. Άμα βγάζεις πχ $100-150/ώρα για καναδύο μήνες σερί, λίγο ρόλο παίζει αν μείνεις απλήρωτος όσο κάνεις διάλειμμα. Οι εργασιακές σχέσεις στις ΗΠΑ είναι πολύ ευέλικτες. Υπάρχουν χίλιες δύο περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στο παραδοσιακό 9-5 Δευτέρα-Παρασκευή.Καλά, η ανεργία δεν είναι 3,5%, αυτά είναι οι γνωστές στατιστικές μπούρδες που μετράνε ως απασχολούμενους όσους εργάστηκαν έστω μια ώρα στην εβδομάδα αναφοράς (κυριολεκτικός ορισμός). Στην Αμερική το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και μετράνε ως απασχολούμενους ακόμη κι αυτούς που κανονικά έχουν δουλειά αλλά δεν εργάστηκαν στην εβδομάδα αναφοράς, ακόμη κι αν δεν πληρώθηκαν για την απουσία τους*.
Ως άνεργοι θα πρέπει να μετράνε μόνο όσοι δεν δουλεύουν και θέλουν να δουλέψουν άσχετα από την ηλικία τους. Όσοι δουλεύουν αλλά δουλεύουν λιγότερες ώρες από όσες θα ήθελαν είναι υποαποσχολούμενοι και είναι ξεχωριστή μέτρηση, πάντως άνεργοι δεν είναι.Κανονικά η απασχόληση θα έπρεπε να μετράει πόσα άτομα δουλεύουν όσες ώρες θέλουν να δουλεύουν στο σύνολο του εργατικού δυναμικού (15-67 ή όσο είναι το όριο συνταξιοδότησης). Σου εγγυώμαι ότι δεν είναι 96,5%, είναι βαριά-βαριά 60%.
Υπάρχουν πολλές μετρήσεις. Το 3,5% είναι ο U3. Εσύ αναφέρεσαι στον U6, που είναι περίπου 6,7%.
https://www.investopedia.com/terms/u/un ... ntrate.asp
- hellegennes
Δεν εξασκώ το επάγγελμα του μηχανικού αυτήν την στιγμή γιατί δεν θέλω. Και εταιρεία έχω και πτυχίο και η εταιρεία είναι ενεργή, εγώ δεν συμμετέχω γιατί δεν με ενδιαφέρει πλέον σαν επάγγελμα.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Ιουν 2023, 01:21Said no one ever. Άσε τα σάπια. Όχι φυσικά ότι είναι κακό, η δουλειά δεν είναι ντροπή και μπράβο σου που δουλεύεις, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να κάθεται πίσω από ένα πάγκο να πουλάει γκοφρέτες από επιλογή, ενώ έχει καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Ως μηχανικός στις ΗΠΑ δεν θα είχες δικό σου σπίτι; Πλάκα μου κάνεις; Ιδίως άμα είχες δική σου εταιρία όχι μόνο θα είχες δικό σου σπίτι μονοκατοικία και εξαψήφιο εισόδημα, αλλά μάλλον θα ήσουν και από αυτούς τους παρτ ταιμερς που θεωρείς ως άνεργους.
Για ένα διάστημα κάποιων χρόνων δούλευα ως μεταφραστής, αλλά εγκατέλειψα τον κλάδο γιατί άρχισε να πληρώνει λιγότερο από ό,τι αξίζει τον κόπο, κυρίως λόγω της επέλασης της μηχανικής μετάφρασης. Η δουλειά που κάνω τώρα είναι μακράν ευκολότερη, άνετη, χωρίς ιδιαίτερες σκοτούρες, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς σοβαρές ευθύνες, χωρίς χρονοδιαγράμματα, χωρίς αφεντικά, χωρίς clients, με καλά λεφτά για τον κόπο, τον χρόνο και την δυσκολία της και το κυριότερο είναι ότι το διασκεδάζω. Πηγαίνω στην δουλειά και ξέρω ότι θα γελάσω και θα περάσω καλά. Το κλίμα στην ομάδα μου είναι εξαιρετικό.
Αν ασχολούμουν ενεργά με την εταιρεία θα είχα ήδη σπίτια (πληθυντικός). Στις ΗΠΑ ζόρικο να το κατάφερνα αυτό. Ως μπακάλης θα φυτοζωούσα, στανταράκι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Btw, σχετικά με τις ηλίθιες δικαιολογίες που ακούσαμε για το ότι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε ακόμα και στο περίπτερο, έτυχε να δω σήμερα ένα βίντεο ακριβώς με αυτό το θέμα, δηλαδή πόσο ηλίθια δικαιολογία είναι το "οι αποστάσεις είναι μεγάλες, στην Ευρώπη είναι μικρές". Πίπες, φυσικά.

Κοίτα να δεις. Οι μισές διαδρομές τους είναι κάτω από 5 χιλιόμετρα, απόυτα βατές αποστάσεις για πόδια ή ποδήλατο.

Κοίτα να δεις. Οι μισές διαδρομές τους είναι κάτω από 5 χιλιόμετρα, απόυτα βατές αποστάσεις για πόδια ή ποδήλατο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Φίλε δεν εντυπωσιάζει η Αμερική με αυτές τις εγκαταστάσεις στα σχολεία, αυτά είναι στάνταρντ σε δυτικές χώρες. Προχτές πήγα την κόρη μου να δει ένα γυμνάσιο (δημόσιο με international baccalaureat) και είχε γήπεδο μπάσκετ που στην Ελλάδα θα ήταν Α2, θέατρο, γήπεδο ποδοσφαίρου με γκαζόν, βιβλιοθήκη και 6 διαφορετικά εργαστήρια. Ούτε αυτό όμως εντυπωσιάζει. Εντυπωσιάζει η Φινλανδία, τόσο με τα αποτελέσματα της όσο και με την επένδυση που κάνει στην παιδεία, όχι μόνο στα ντουβάρια αλλά κυρίως στο προσωπικό.
Έχεις ένα κόλλημα με τα αυτοκίνητα και τα κτίρια γενικά, δεν είμαστε στο '60 να ψαρώνει ο κόσμος με αυτά. Όπως είπε κι ο Γκουστάβο Πέτρο ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι αυτή που οι φτωχοί έχουν αυτοκίνητα αλλά αυτή που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς. Αυτός είναι ο στόχος τόσο για λόγους περιβάλλοντος όσο και ποιότητας ζωής, υγείας, κόστους και πρακτικότητας. Είναι λυμένο αυτό το θέμα δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, και αυτό είναι κάτι που σήμερα το καταλαβαίνουν και πολλοί Αμερικάνοι πολύ καλά, ψάξε τα σχόλια οπουδήποτε γίνεται τέτοια συζήτηση στο ίντερνετ και θα το δεις και μόνος σου. Αλλά είναι δύσκολο να αλλάξεις εκ των υστέρων πόλεις και υποδομές που έχουν χτιστεί αλλιώς.
Η Αμερική είναι χώρα με τρομερά αξιόλογα πράγματα αλλά δεν είναι αυτά που λες εσύ. Τα αξιόλογα της Αμερικής είναι η έρευνα και η τεχνολογία, τα πανεπιστήμια, κάποιοι θεσμοί που τους προστατεύουν απ'το να γίνουν φαρ ουέστ, oι ευκαιρίες για κοινωνική και γεωγραφική κινητικότητα, η φύση, και φυσικά (όσο και να το παίζουμε υπεράνω ότι δε γουστάρουμε και καλά) η κουλτούρα που παράγουν από τέχνες και Χόλιγουντ μέχρι ρούχα και αθλητισμό. Αυτά είναι τα αξιόλογα. Αλλά απ'την άλλη έχουν αφήσει πίσω μεγάλα κομμάτια πληθυσμού στο έλεος του Θεού, έχουν γαμήσει την ποιότητα ζωής τους ποικιλοτρόπως και παρηγοριούνται με τα SUV και τα ανθυγειϊνά φαγητά, και επίσης αποτυγχάνουν ξανά και ξανά να φτιάξουν βασικά πράγματα όπως το να ξεφορτωθούν τα όπλα, να χτίσουν ένα σύστημα υγείας (ασφάλιση) της προκοπής και να μειώσουν το μπάτζετ του στρατού ώστε να επενδύσουν λίγο περισσότερο στο εσωτερικό τους. Αυτά τα προβλήματα ούτε κρύβονται ούτε υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν, δε βοηθάει κανέναν, κυρίως τους ίδιους.
Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι άτοπη, η Ελλάδα είναι μικρή και χρεοκωπημένη.
Έχεις ένα κόλλημα με τα αυτοκίνητα και τα κτίρια γενικά, δεν είμαστε στο '60 να ψαρώνει ο κόσμος με αυτά. Όπως είπε κι ο Γκουστάβο Πέτρο ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι αυτή που οι φτωχοί έχουν αυτοκίνητα αλλά αυτή που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς. Αυτός είναι ο στόχος τόσο για λόγους περιβάλλοντος όσο και ποιότητας ζωής, υγείας, κόστους και πρακτικότητας. Είναι λυμένο αυτό το θέμα δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, και αυτό είναι κάτι που σήμερα το καταλαβαίνουν και πολλοί Αμερικάνοι πολύ καλά, ψάξε τα σχόλια οπουδήποτε γίνεται τέτοια συζήτηση στο ίντερνετ και θα το δεις και μόνος σου. Αλλά είναι δύσκολο να αλλάξεις εκ των υστέρων πόλεις και υποδομές που έχουν χτιστεί αλλιώς.
Η Αμερική είναι χώρα με τρομερά αξιόλογα πράγματα αλλά δεν είναι αυτά που λες εσύ. Τα αξιόλογα της Αμερικής είναι η έρευνα και η τεχνολογία, τα πανεπιστήμια, κάποιοι θεσμοί που τους προστατεύουν απ'το να γίνουν φαρ ουέστ, oι ευκαιρίες για κοινωνική και γεωγραφική κινητικότητα, η φύση, και φυσικά (όσο και να το παίζουμε υπεράνω ότι δε γουστάρουμε και καλά) η κουλτούρα που παράγουν από τέχνες και Χόλιγουντ μέχρι ρούχα και αθλητισμό. Αυτά είναι τα αξιόλογα. Αλλά απ'την άλλη έχουν αφήσει πίσω μεγάλα κομμάτια πληθυσμού στο έλεος του Θεού, έχουν γαμήσει την ποιότητα ζωής τους ποικιλοτρόπως και παρηγοριούνται με τα SUV και τα ανθυγειϊνά φαγητά, και επίσης αποτυγχάνουν ξανά και ξανά να φτιάξουν βασικά πράγματα όπως το να ξεφορτωθούν τα όπλα, να χτίσουν ένα σύστημα υγείας (ασφάλιση) της προκοπής και να μειώσουν το μπάτζετ του στρατού ώστε να επενδύσουν λίγο περισσότερο στο εσωτερικό τους. Αυτά τα προβλήματα ούτε κρύβονται ούτε υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν, δε βοηθάει κανέναν, κυρίως τους ίδιους.
Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι άτοπη, η Ελλάδα είναι μικρή και χρεοκωπημένη.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- hellegennes
Έτσι. Κάθεται και μας δείχνει εγκαταστάσεις σχολείων, που στα παπάρια μας, γιατί δεν φτιάχνουν αυτά την εκπαίδευση, και έχει αφήσει τα σημαντικά στα οποία η Αμερική έχει καταφέρει ουσιώδη πράγματα.Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιουν 2023, 05:41 Η Αμερική είναι χώρα με τρομερά αξιόλογα πράγματα αλλά δεν είναι αυτά που λες εσύ. Τα αξιόλογα της Αμερικής είναι η έρευνα και η τεχνολογία, τα πανεπιστήμια, κάποιοι θεσμοί που τους προστατεύουν απ'το να γίνουν φαρ ουέστ, oι ευκαιρίες για κοινωνική και γεωγραφική κινητικότητα, η φύση, και φυσικά (όσο και να το παίζουμε υπεράνω ότι δε γουστάρουμε και καλά) η κουλτούρα που παράγουν από τέχνες και Χόλιγουντ μέχρι ρούχα και αθλητισμό. Αυτά είναι τα αξιόλογα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Η φωνή της Αληθειας
Αφού τέτοια δημόσια σχολεία είναι στάνταρ σε δυτικές χώρες πρέπει να τα κρύβουν πολύ καλά. Κάτι σαν το χαβιάρι και τα σπα που είχαν οι εργάτες στην ΣΕ που έλεγε και η Κανέλη.
Μια και ανέφερες το σχολικό προσωπικό. Μια χαρά επενδύουν οι ΗΠΑ στους δασκάλους. Γενικά όσοι είναι δάσκαλοι θέλουν να είναι δάσκαλοι και ενδιαφέρονται για την δουλειά τους. Ποιοτικά έχει και εξαιρετικούς, έχει και μέτριους, κακούς γενικά όχι. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Τα σχολεία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την βιομηχανία για την προσέλκυση των καλύτερων αποφοίτων και γενικά ο κόσμος έχει επιλογές οπότε για πολλούς γιατί να πάνε να γίνουν δάσκαλοι; Οι αμοιβές, ενώ δεν είναι άσχημες καθόλου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν τι πληρώνουν διάφορες εταιρείες, πχ ένας μαθηματικός με το καλημέρα θα βγάλει περισσότερα σε μια ασφαλιστική από ο,τι σαν δάσκαλος μετά από 20 χρόνια. Έτσι υπάρχουν ελλείψεις οι οποίες δεν είναι ομοιόμορφες (τα προβληματικά σχολεία έχουν μεγαλύτερες, τα καλά μηδέν). Σαν δάσκαλος παίζουν γερές επιδοτήσεις για να πας σε inner city σχολείο, και πάλι ελάχιστοι πάνε.
Τα υπόλοιπα περί τεχνολογίας, έρευνας κτλ στις ΗΠΑ είναι αυτονόητα, σχολιάζω τα στερεότυπα
.
Μια και ανέφερες το σχολικό προσωπικό. Μια χαρά επενδύουν οι ΗΠΑ στους δασκάλους. Γενικά όσοι είναι δάσκαλοι θέλουν να είναι δάσκαλοι και ενδιαφέρονται για την δουλειά τους. Ποιοτικά έχει και εξαιρετικούς, έχει και μέτριους, κακούς γενικά όχι. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Τα σχολεία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την βιομηχανία για την προσέλκυση των καλύτερων αποφοίτων και γενικά ο κόσμος έχει επιλογές οπότε για πολλούς γιατί να πάνε να γίνουν δάσκαλοι; Οι αμοιβές, ενώ δεν είναι άσχημες καθόλου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν τι πληρώνουν διάφορες εταιρείες, πχ ένας μαθηματικός με το καλημέρα θα βγάλει περισσότερα σε μια ασφαλιστική από ο,τι σαν δάσκαλος μετά από 20 χρόνια. Έτσι υπάρχουν ελλείψεις οι οποίες δεν είναι ομοιόμορφες (τα προβληματικά σχολεία έχουν μεγαλύτερες, τα καλά μηδέν). Σαν δάσκαλος παίζουν γερές επιδοτήσεις για να πας σε inner city σχολείο, και πάλι ελάχιστοι πάνε.
Τι περίμενες να πει στους Κολομβιανούς δηλαδή, κάτι άλλο; Ξέρεις πολλούς πλούσιους να χρησιμοποιούν ΜΜΜ; Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσει κάποιος ΜΜΜ είναι οικονομικός, ίσως και πρακτικός (άμα το παρκάρισμα είναι δύσκολο), αλλιώς τα ΜΜΜ πάντα θα είναι η δεύτερη επιλογή. Μην ξανα-ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτά τα περί οικολογίας είναι παπαριές, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ας μην ήταν οι φόροι στα καύσιμα 300% (ή όσο είναι τελοσπάντων) στην Ευρώπη, με δακτύλιους, πανάκριβο πάρκινγκ, ελάχιστες θέσεις παρκαρίσματος κτλ και θα έβλεπες πως θα μετακινούνταν όλοι οι «οικολόγοι».Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιουν 2023, 05:41 Όπως είπε κι ο Γκουστάβο Πέτρο ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι αυτή που οι φτωχοί έχουν αυτοκίνητα αλλά αυτή που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς.
Τα υπόλοιπα περί τεχνολογίας, έρευνας κτλ στις ΗΠΑ είναι αυτονόητα, σχολιάζω τα στερεότυπα
-
Η φωνή της Αληθειας
5 χμ είναι μια ώρα με τα πόδια, κάτω από 5-10 λεπτά με το αυτοκίνητο (βάζω μέσα και το παρκάρισμα). Προτείνεις να φας 2 ώρες πέρα δώθε για να κάνεις κάτι που μπορεί να γίνει σε 10-20 λεπτά;hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2023, 04:15 Btw, σχετικά με τις ηλίθιες δικαιολογίες που ακούσαμε για το ότι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε ακόμα και στο περίπτερο, έτυχε να δω σήμερα ένα βίντεο ακριβώς με αυτό το θέμα, δηλαδή πόσο ηλίθια δικαιολογία είναι το "οι αποστάσεις είναι μεγάλες, στην Ευρώπη είναι μικρές". Πίπες, φυσικά.
Για αργόσχολους ή χομπίστες ίσως, εγώ πχ έχω δύο συνεργάτες που κάνουν 30-40 χμ με ποδήλατο καθημερινά (η περιοχή έχει πολύ ωραίους ποδηλατόδρομους μέσα στην φύση). Ο ένας δεν έχει παιδιά/υποχρεώσεις και είναι το χόμπι του (τα ΣΚ πρέπει να κάνει άλλα 150-200 χμ με ποδήλατο), ο άλλος απλά είναι hardcore τύπος (δεν καταλαβαίνει ούτε από χιονοθύελλες, ούτε από καύσωνες, ούτε από τίποτα). Και οι δυό τους είναι γυμνασμένοι μέχρι βλακείας (μεσήλικες, όχι παιδάκια). Μιλάμε όμως για εξαιρέσεις.
Άμα έχεις παιδιά, οικογένεια και υποχρεώσεις, δεν περιφέρεσαι άσκοπα με τις ώρες. Οι περισσότερες μετακινήσεις δεν είναι με άδεια χέρια, πχ θα πας 3 χμ με τα πόδια σε ΣΜ και θα γυρίσεις κρατώντας 10 σακούλες; Μόνο άμα είσαι μαζοχιστής. Είναι και ο παράγοντας καιρός βέβαια, η Ελλάδα έχει πολύ ήπιο κλίμα και ελάχιστη υγρασία. Άμα έχει πολύ υγρασία/ζέστη ή πολύ κρύο (αρνητικές θερμοκρασίες) μόνο τρελοί κάθονται έξω.
Νομίζω δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να μην φροντίζουν τα εσωτερικά τους. Όταν όμως κάνουν συντονισμένες κινήσεις υπάρχουν στρατιωτικά προγράμματα τόσο ραφιναρισμένα που διαλύουν κάθε τέτοια κίνηση και ομάδα. Οι ίδιοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει, ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά για να στρέφονται εναντίον τους. Οι ίδιοι δεν ξέρουν τι χρηματοδοτούν.
- hellegennes
Τόσες γραμμές, τόσες ψευδαισθήσεις μαζεμένες. Τις καταστρέφω με μια φωτογραφία:Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Ιουν 2023, 15:12 Τι περίμενες να πει στους Κολομβιανούς δηλαδή, κάτι άλλο; Ξέρεις πολλούς πλούσιους να χρησιμοποιούν ΜΜΜ; Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσει κάποιος ΜΜΜ είναι οικονομικός, ίσως και πρακτικός (άμα το παρκάρισμα είναι δύσκολο), αλλιώς τα ΜΜΜ πάντα θα είναι η δεύτερη επιλογή. Μην ξανα-ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτά τα περί οικολογίας είναι παπαριές, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ας μην ήταν οι φόροι στα καύσιμα 300% (ή όσο είναι τελοσπάντων) στην Ευρώπη, με δακτύλιους, πανάκριβο πάρκινγκ, ελάχιστες θέσεις παρκαρίσματος κτλ και θα έβλεπες πως θα μετακινούνταν όλοι οι «οικολόγοι».

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μπλα-μπλα-μπλα. Οι Ευρωπαίοι 5 χιλιόμετρα κάνουν για αστείο.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Ιουν 2023, 15:535 χμ είναι μια ώρα με τα πόδια, κάτω από 5-10 λεπτά με το αυτοκίνητο (βάζω μέσα και το παρκάρισμα). Προτείνεις να φας 2 ώρες πέρα δώθε για να κάνεις κάτι που μπορεί να γίνει σε 10-20 λεπτά;hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2023, 04:15 Btw, σχετικά με τις ηλίθιες δικαιολογίες που ακούσαμε για το ότι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε ακόμα και στο περίπτερο, έτυχε να δω σήμερα ένα βίντεο ακριβώς με αυτό το θέμα, δηλαδή πόσο ηλίθια δικαιολογία είναι το "οι αποστάσεις είναι μεγάλες, στην Ευρώπη είναι μικρές". Πίπες, φυσικά.
Για αργόσχολους ή χομπίστες ίσως, εγώ πχ έχω δύο συνεργάτες που κάνουν 30-40 χμ με ποδήλατο καθημερινά (η περιοχή έχει πολύ ωραίους ποδηλατόδρομους μέσα στην φύση). Ο ένας δεν έχει παιδιά/υποχρεώσεις και είναι το χόμπι του (τα ΣΚ πρέπει να κάνει άλλα 150-200 χμ με ποδήλατο), ο άλλος απλά είναι hardcore τύπος (δεν καταλαβαίνει ούτε από χιονοθύελλες, ούτε από καύσωνες, ούτε από τίποτα). Και οι δυό τους είναι γυμνασμένοι μέχρι βλακείας (μεσήλικες, όχι παιδάκια). Μιλάμε όμως για εξαιρέσεις.
Άμα έχεις παιδιά, οικογένεια και υποχρεώσεις, δεν περιφέρεσαι άσκοπα με τις ώρες. Οι περισσότερες μετακινήσεις δεν είναι με άδεια χέρια, πχ θα πας 3 χμ με τα πόδια σε ΣΜ και θα γυρίσεις κρατώντας 10 σακούλες; Μόνο άμα είσαι μαζοχιστής. Είναι και ο παράγοντας καιρός βέβαια, η Ελλάδα έχει πολύ ήπιο κλίμα και ελάχιστη υγρασία. Άμα έχει πολύ υγρασία/ζέστη ή πολύ κρύο (αρνητικές θερμοκρασίες) μόνο τρελοί κάθονται έξω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό παρέλειψα να το σχολιάσω. Εδώ είναι το μόνο σχετικό σημείο που παίζει ρόλο να αναφέρεις το μέγεθος των ΗΠΑ που είναι σχεδόν μια ολόκληρη ήπειρος, καταφέρνεις όμως να την συγκρίνεις με την Ελλάδα και να πεις ότι η Ελλάδα έχει πολύ ήπιο κλίμα και ελάχιστη υγρασία, μάλλον σε σχέση με τις ΗΠΑ ολόκληρες.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Ιουν 2023, 15:53 Είναι και ο παράγοντας καιρός βέβαια, η Ελλάδα έχει πολύ ήπιο κλίμα και ελάχιστη υγρασία. Άμα έχει πολύ υγρασία/ζέστη ή πολύ κρύο (αρνητικές θερμοκρασίες) μόνο τρελοί κάθονται έξω.
Κι επειδή μπορεί να μην αναγνώρισες ότι στην φωτογραφία που έβαλα παραπάνω είναι πρίγκιπες (της Νορβηγίας), ορίστε δυο πιο αναγνωρίσιμες (Πολ ΜακΚάρτνεϊ και βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας (αιωνία τους η μνήμη):
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
E ντάξει τότε, να μην αγχωνόμαστε με παπαριές.
Φιου.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 27 Απαντήσεις
- 751 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
-
- 145 Απαντήσεις