ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιουν 2023, 12:50
Gherschaagk έγραψε: 26 Ιουν 2023, 12:40
Feindflug έγραψε: 25 Ιουν 2023, 19:09
Και πώς τα γνωρίζεις όλα αυτά, δικιά μου;
Μήπως είσαι από την Κολωνία;
Όχι από Ελλάδα είμαι.
Ε, τότε ρίξε και κάποιο μπραντ που να κάνει τα αρσενικά να γρυλίζουν, όταν το φοράς ρε Γκερ.
Μη μας αφήνεις στα σκοτάδια.
Ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσα πολλά αρώματα είναι γιατί υπάρχει αυτό που λέμε προσωπική προτίμηση.
Πχ, υπάρχει ένα άρωμα του 1979 το Jean Louis Scherrer, το οποίο όταν πρωτοβγήκε, είχε σαν διαφημιστική καμπάνια την εικόνα μιας γραμματέας που της είχε σκίσει το πουκάμισο το αφεντικό της, γιατί τον είχε τρελάνει και καλά. Μία από τις κυρίαρχες νότες όμως του συγκεκριμένου αρώματος είναι το γάλβανο, που είναι μια
ψυχρή νότα. Την εποχή όμως που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο άρωμα, τα σιπρέ αρώματα, όπως είναι το συγκεκριμένο, ήταν της μοδός, οπότε έγινε αυτό.
Ένα άλλο άρωμα που θεωρείται σεξουλιάρικο αλλά δεν το έχω γιατί ούτε μου ταιριάζει, ούτε μου αρέσει, είναι το Agent Provocateur, το πρώτο που κυκλοφόρησε. Ίσως το αγοράσω για να λέω πως έχω ένα μπουκάλι του, γιατί ενώ είναι παλιό, έχει τεράστια διάρκεια.
Λίγο παλιότερο αλλά στο ίδιο κονσεπτ, σεξουλιάρικο κι έτσι, ήταν το Gucci Rush. Αυτό που κυκλοφορεί πλέον, δεν διαρκεί πάνω από 4ωρο. Εκείνο ήταν μπόμπα και ακτινοβολούσε για ώρες.
Το black orchid του tom ford έγινε επίσης με το κονσεπτ του σεξουλιάρικου αλλά δεν θα μπορέσω να ξεπεράσω ποτέ το γεγονός πως όταν ο Τ.Φ. ζήτησε να του φτιάξουν το συγκεκριμένο άρωμα, ήθελε να μυρίζει σαν ανδρικός καβάλος, ψιλοάπλυτος. Το κατάφερε.
Επίσης το παλιό Dior addict, όχι αυτό που κυκλοφορεί πλέον.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα, αυτά μου έρχονται τώρα.
Σαν κατακλείδα, αυτό που λες, δεν υπάρχει ούτε είναι δουλειά ενός αρώματος να κάνει ένα άτομο σεξουαλικά επιθυμητό, άσχετα αν οι διαφημιστές θα παίξουν το συγκεκριμένο χαρτί για καλύτερες πωλήσεις. Αυτό το κάνουν οι φερομόνες που όπως ανέφερα πιο πάνω, δεν θα τις βρεις σε κανένα άρωμα, σε καμία μασχάλη σε κανέναν καβάλο. Αυχένα μόνο.
Αλλά μιας και παίζουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων, πες μας κι εμάς, ποιο άρωμα φοράς;