Οι πλωτές μπορούν να τοποθετηθούν και πολύ βαθύτερα άρα οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:41Μιλούσες γενικά για θαλάσιες ανεμογεννήτριες κι εγώ ήμουν ο "φωστήρας" που ανέφερε τις πλωτές, καθώς και τα προβλήματα που έχουν αμφότερες.Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 09:10 Να αναφέρω εδώ πως όταν μιλούσα για πλωτές ανεμογεννήτριες κάποιοι έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν έχει κατάλληλες θάλασσες γιατί είναι βαθιές κλπ. Τώρα ομως βλεπω κινητικότητα για σχετικές αδειοδοτήσεις. Μήπως τελικά γίνεται και οι φωστήρες έλεγαν τρίχες;
* Οι πλωτές ανεμογεννήτριες είναι μια καλή λύση για να μην καταστρέφονται οι βουνοκορφές
viewtopic.php?p=1749277#p1749277
Κι έχω δίκιο, το Αιγαίο είναι βαθιά θάλασσα στα σημεία που έχει ισχυρούς ανέμους που γίνεται αποδοτικές οι φάρμες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δε θέλουμε ΑΠΕ και τώρα κλαιγόμαστε για την ενεργεια
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Δε θέλουμε ΑΠΕ και τώρα κλαιγόμαστε για την ενεργεια
- hellegennes
Ναι, εγώ τις ανέφερα τις πλωτές αλλά είπα πιο είναι το πρόβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Bill Hicks
επειδή δεν το βλέπεις, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται (άκου νεκρό χώρο!). ρίχνουμε και μια ματιά πριν πετάξουμε την κοτσάνα μας.Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:48Δε νομίζω ότι οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις είναι ιδιαίτερες, στο κάτω κάτω τοποθετούνται σε νεκρό χώρο, ούτε δάση πειράζεις ούτε τίποτα, λίγο τον βυθό αλλά οκ, δε νομίζω ότι ενοχλείται κάτι σε βαθμό που να έχει σημασία.Spoiler
Bill Hicks έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:59προφανώς δεν εννοώ παραλίες.Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:35
Για τις πλωτές λέω, όχι απλά τις θαλάσσιες (και αυτές καλές αν και φαίνεται πως η τεχνολογία των ανεμογεννητριών έχει φτάσει στα όριά της, χωρίς μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, μάλλον η ήλιος είναι πιο ελπιδοφόρος).
Οι ακρογιαλιές δεν καταστρέφονται γιατί οι ανεμογεννήτριες δεν τοποθετούνται στην παραλία.
το νόημα είναι ότι ανάλογες περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τις επίγειες έχουν και οι παράκτιες ή υπεράκτιες εγκαταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται, με σωστή περιβαλλοντική μελέτη και τα απαιτούμενα μέτρα.
Reviewing the ecological impacts of offshore wind farms
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ναι ρε, το ξέρω δεν είμαι χαζός αλλά σίγουρα είναι πολύ μικρότερες οι επιπτώσεις.Bill Hicks έγραψε: 21 Ιουν 2023, 04:56επειδή δεν το βλέπεις, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται (άκου νεκρό χώρο!). ρίχνουμε και μια ματιά πριν πετάξουμε την κοτσάνα μας.Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:48Δε νομίζω ότι οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις είναι ιδιαίτερες, στο κάτω κάτω τοποθετούνται σε νεκρό χώρο, ούτε δάση πειράζεις ούτε τίποτα, λίγο τον βυθό αλλά οκ, δε νομίζω ότι ενοχλείται κάτι σε βαθμό που να έχει σημασία.Spoiler
Bill Hicks έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:59
προφανώς δεν εννοώ παραλίες.
το νόημα είναι ότι ανάλογες περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τις επίγειες έχουν και οι παράκτιες ή υπεράκτιες εγκαταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται, με σωστή περιβαλλοντική μελέτη και τα απαιτούμενα μέτρα.![]()
Reviewing the ecological impacts of offshore wind farms
- hellegennes
Γιατί, στις βουνοκορφές τι πιο σημαντικές επιπτώσεις έχει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1913 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 2 Απαντήσεις