!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stella έγραψε: 19 Ιουν 2023, 22:03
Ερμής έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:59
stella έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:52

Πελοπόννησο από Αθήνα μέχρι Μονεμβασιά περίπου και νησιά (που δεν είναι πρόβλημα από θέμα αυτονομίας νομίζω, σιγά τις αποστάσεις).
Από Αθήνα μέχρι μονεμβασια δεν είναι πρόβλημα ή αυτονομία; :smt005:
Το νήμα μου Οδύσσεια με ηλεκτρικό δε το έχεις διαβάσει;
Ωχ όχι. Σοβαρά μιλάμε για τέτοιες αποστάσεις να πρέπει να φορτίσω; Σόρρυ παιδιά, τελείως άσχετη είμαι. Απλά λόγω περιβάλλοντος και μπλα μπλα από "γνώστες" με έβαλαν στο τριπάκι να τσεκάρω ηλεκτρικά. Πρέπει να μελετήσω, μάλλον.
viewtopic.php?f=39&t=38379

Διάβασε.

Το τι αυτονομία λέει ο κατασκευαστής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αυτονομία. Λίγο να το πατήσεις, ένα λόφο να ανέβεις, θα δεις να ξεφορτιζεται με ρυθμούς που δε πιστεύεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

talaipwros έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:59
talaipwros έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:47

ειπες οτι θες και ταξιδια, ποση αυτονομια χρειαζεσαι;
Πελοπόννησο από Αθήνα μέχρι Μονεμβασιά περίπου και νησιά (που δεν είναι πρόβλημα από θέμα αυτονομίας νομίζω, σιγά τις αποστάσεις).
Από την Αθήνα μέχρι τη Μονεμβασιά η απόσταση είναι 322 χλμ δεν ειναι και μικρη.

κια νιρο περναει το μπατζετ σου και δεν θα κανουν παζαρι τοσο ευκολα οσο το Leaf.

Στα 30 χιλιαρικα το μονο που εχει ελπιδα καλοκαιρι να σου κανει αυτη την αποσταση ειναι το Leaf 62
Οκ θα το δω. Κοίτα, να ανέβω και μπάτζετ αν είναι κάτι πολύ καλό. Αλλά πρέπει μάλλον να τσεκάρω τα βασικά, αυτονομίες κτλ.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

stella έγραψε: 19 Ιουν 2023, 22:05
talaipwros έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:59

Από την Αθήνα μέχρι τη Μονεμβασιά η απόσταση είναι 322 χλμ δεν ειναι και μικρη.

κια νιρο περναει το μπατζετ σου και δεν θα κανουν παζαρι τοσο ευκολα οσο το Leaf.

Στα 30 χιλιαρικα το μονο που εχει ελπιδα καλοκαιρι να σου κανει αυτη την αποσταση ειναι το Leaf 62
Οκ θα το δω. Κοίτα, να ανέβω και μπάτζετ αν είναι κάτι πολύ καλό. Αλλά πρέπει μάλλον να τσεκάρω τα βασικά, αυτονομίες κτλ.
best VFM για αυτονομια με ανεση ειναι το Tesla Model 3 Dual Motor
δεν ξερω την τιμη του ford Mach-E στην Ελλαδα που επισης εχει καλη αυτονομια για τα λεφτα του, κατσε να δω. -ΑΚΥΡΟ κανει 70κ
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

Ερμής έγραψε: 19 Ιουν 2023, 22:05
Ερμής έγραψε: 19 Ιουν 2023, 21:59

Από Αθήνα μέχρι μονεμβασια δεν είναι πρόβλημα ή αυτονομία; :smt005:
Το νήμα μου Οδύσσεια με ηλεκτρικό δε το έχεις διαβάσει;
Ωχ όχι. Σοβαρά μιλάμε για τέτοιες αποστάσεις να πρέπει να φορτίσω; Σόρρυ παιδιά, τελείως άσχετη είμαι. Απλά λόγω περιβάλλοντος και μπλα μπλα από "γνώστες" με έβαλαν στο τριπάκι να τσεκάρω ηλεκτρικά. Πρέπει να μελετήσω, μάλλον.

Διάβασε.

Το τι αυτονομία λέει ο κατασκευαστής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αυτονομία. Λίγο να το πατήσεις, ένα λόφο να ανέβεις, θα δεις να ξεφορτιζεται με ρυθμούς που δε πιστεύεις.
:o :o :o
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Με 30 Κ , παίρνεις ένα καλό σκούτερ για κέντρο Αθήνας, και ξεχνάς κίνηση πάρκινγκ.

Με τα 25 Κ που θα μείνουν, παίρνεις ένα καλό νορμάλ βενζινοκίνητο αυτοκίνητο για μακρινές αποστάσεις.

Τα 5κ που θα περισσέψουν, παγωτα 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stella έγραψε: 19 Ιουν 2023, 22:58

Διάβασε.

Πες μου πως το θες και για μοναδικό αυτοκίνητο να γελάσω λίγο ακομη.
Μην ακους τον ταλαίπωρα, στα τέτοια του, όταν ειναι να κάνει ταξίδι, καβαλάει την επτάρα και το κάνει.
Και ο ίδιος μένει αγγλία που έχει ταχυφορτιστή με συχνότητα βενζινάδικού, συν πως εκεί το ψηλότερο βουνό που έχουν είναι σα το λόφο στο Πανι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

enterprise-psi έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:15 Με 30 Κ , παίρνεις ένα καλό σκούτερ για κέντρο Αθήνας, και ξεχνάς κίνηση πάρκινγκ.

Με τα 25 Κ που θα μείνουν, παίρνεις ένα καλό νορμάλ βενζινοκίνητο αυτοκίνητο για μακρινές αποστάσεις.

Τα 5κ που θα περισσέψουν, παγωτα 😁
:smt005: :smt005: :smt005:

Ωραίο μου ακούγεται!!!
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

Ερμής έγραψε: 20 Ιουν 2023, 16:42
stella έγραψε: 19 Ιουν 2023, 22:58

Διάβασε.

Πες μου πως το θες και για μοναδικό αυτοκίνητο να γελάσω λίγο ακομη.
Μην ακους τον ταλαίπωρα, στα τέτοια του, όταν ειναι να κάνει ταξίδι, καβαλάει την επτάρα και το κάνει.
Και ο ίδιος μένει αγγλία που έχει ταχυφορτιστή με συχνότητα βενζινάδικού, συν πως εκεί το ψηλότερο βουνό που έχουν είναι σα το λόφο στο Πανι.
Γέλα ελεύθερα, όντως για μοναδικό αυτοκίνητο το έψαχνα μπας και... Δε νομίζω όμως!!! Ούτε ο δικός μου ψήνεται, βασικά με τρόλαρε άσχημα, οπότε μάλλον θα το βάλω στον πάγο. Πάντως ίσως δοκιμάσω το leasing απλά για να δω πώς είναι, αν με βολεύει πουθενά (αν και οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος μου). Τον άλλο μήνα θα κατέβω Μαραθόπολη, αλλά ΔΕΝ θα το τολμήσω να το πάρω εκεί!!!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ούτε ο χαλκός φτάνει

Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Chilloutbuddy έγραψε: 20 Ιουν 2023, 17:03 ούτε ο χαλκός φτάνει

Αυτό συμπερανες; Ημαρτον.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Ιουν 2023, 17:51 Αυτό συμπερανες; Ημαρτον.
Φιλαράκι δεν είμαι ο εχθρός εγώ, θέλω να πετύχει το πείραμα, ασχέτως αν βλέπω δυσκολίες.
Πες μου, τι έπρεπε να συμπεράνω; Θα χαρώ πολύ να με πείσεις οτι ο δρόμος είναι στρωμένος με λουλούδια και σε 5 χρόνια όλα τα αυτοκίνητα θα είναι μηδενικών ρύπων. (βασικά θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν τα αυτοκίνητα μειώνονταν 50% αλλά άλλο θέμα αυτό).
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Chilloutbuddy έγραψε: 21 Ιουν 2023, 04:48
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Ιουν 2023, 17:51 Αυτό συμπερανες; Ημαρτον.
Φιλαράκι δεν είμαι ο εχθρός εγώ, θέλω να πετύχει το πείραμα, ασχέτως αν βλέπω δυσκολίες.
Πες μου, τι έπρεπε να συμπεράνω; Θα χαρώ πολύ να με πείσεις οτι ο δρόμος είναι στρωμένος με λουλούδια και σε 5 χρόνια όλα τα αυτοκίνητα θα είναι μηδενικών ρύπων. (βασικά θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν τα αυτοκίνητα μειώνονταν 50% αλλά άλλο θέμα αυτό).
Άμα σου λένε πρέπει να κάνει scale up η παραγωγή χαλκού σημαίνει ακριβώς αυτό. Σου λένε δηλαδή τα challenges και αλλάζεις τη γλώσσα ώστε να φαίνεται σα physical limit. Μπορεί απλά να είναι ο τρόπος που εκφράζεσαι αλλά θα το διαβάσει κάποιος ψεκας και θα συμπεράνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χαλκός στο φλοιό της Γης.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Εννοείται στα παπάρια μου ο ψέκας, ας συμπεράνει ό,τι θέλει.
Και δε χρειάζεται να μου μιλάς μισά αγγλικά ρε φίλε :lol:

Αυτό που ίσως δε γίνεται αντιληπτό είναι ότι όλο το εγχείρημα έχει ένα κρίσιμο σημείο καμπής αναφορικά με την τιμή. Αν η ζήτηση για τα υλικά ανέβει πολύ περισσότερο από την παραγωγή, η οποία και στο λίθιο και στο χαλκό παίρνει πολλά χρόνια να κανει "σκέϊλ απ", υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η τιμή πολύ περισσότερο από τι είναι διατεθιμένη η αγορά να πληρώσει για το τελικό προϊόν. Δηλαδή αντί να πέσει η τιμή των EV όπως περιμένουν όλοι, να ανέβει. Λόγω υλικών.

Με αυτή την έννοια δεν έχει σημασία πόσος χαλκός και λίθιο υπάρχει στο φλοιό της Γης αλλά πόσος είναι διαθέσιμος.

Αυτό που λέει το βίντεο, και είναι πολύ λογικό, είναι ότι οι 3-4 πολυεθνικές μεγάλες εταιρίες εξορύξεων δεν έχουν καμμία όρεξη να τρέχουν να αυξήσουν παραγωγή γιατί είναι δύσκολο, ακριβό και χρονοβόρο, εφόσον μπορούν πολύ απλά να αγοράσουν μικρότερες εταιρίες χαλκού και να δημιουργήσουν ολιγοπώλιο και να επωφεληθούν όταν η τιμή του χαλκού πάει στο Θεό. Το οποίο και κάνουν ήδη.

10 χρόνια μόνο για να πάρεις άδεια για νέο ορυχείο χαλκού, πριν καν αρχίσεις παραγωγή. Και όσο για την επένδυση που χρειάζεται, το βίντεο λέει ότι για να έχουν αρκετό κίνητρο για νέο ορυχείο η τιμή του χαλκού στην αγορά πρέπει πρώτα να διπλασιαστεί. Αλλά αν διπλασιαστεί η ζημιά θα έχει ήδη γίνει όσον αφορά τα EV (και τα φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες που επίσης θέλουν πολύ χαλκό)
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Chilloutbuddy έγραψε: 21 Ιουν 2023, 12:27 Εννοείται στα παπάρια μου ο ψέκας, ας συμπεράνει ό,τι θέλει.
Και δε χρειάζεται να μου μιλάς μισά αγγλικά ρε φίλε :lol:

Αυτό που ίσως δε γίνεται αντιληπτό είναι ότι όλο το εγχείρημα έχει ένα κρίσιμο σημείο καμπής αναφορικά με την τιμή. Αν η ζήτηση για τα υλικά ανέβει πολύ περισσότερο από την παραγωγή, η οποία και στο λίθιο και στο χαλκό παίρνει πολλά χρόνια να κανει "σκέϊλ απ", υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η τιμή πολύ περισσότερο από τι είναι διατεθιμένη η αγορά να πληρώσει για το τελικό προϊόν. Δηλαδή αντί να πέσει η τιμή των EV όπως περιμένουν όλοι, να ανέβει. Λόγω υλικών.

Με αυτή την έννοια δεν έχει σημασία πόσος χαλκός και λίθιο υπάρχει στο φλοιό της Γης αλλά πόσος είναι διαθέσιμος.

Αυτό που λέει το βίντεο, και είναι πολύ λογικό, είναι ότι οι 3-4 πολυεθνικές μεγάλες εταιρίες εξορύξεων δεν έχουν καμμία όρεξη να τρέχουν να αυξήσουν παραγωγή γιατί είναι δύσκολο, ακριβό και χρονοβόρο, εφόσον μπορούν πολύ απλά να αγοράσουν μικρότερες εταιρίες χαλκού και να δημιουργήσουν ολιγοπώλιο και να επωφεληθούν όταν η τιμή του χαλκού πάει στο Θεό. Το οποίο και κάνουν ήδη.

10 χρόνια μόνο για να πάρεις άδεια για νέο ορυχείο χαλκού, πριν καν αρχίσεις παραγωγή. Και όσο για την επένδυση που χρειάζεται, το βίντεο λέει ότι για να έχουν αρκετό κίνητρο για νέο ορυχείο η τιμή του χαλκού στην αγορά πρέπει πρώτα να διπλασιαστεί. Αλλά αν διπλασιαστεί η ζημιά θα έχει ήδη γίνει όσον αφορά τα EV (και τα φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες που επίσης θέλουν πολύ χαλκό)
Όταν χρησιμοποιώ ορολογία μου βγαίνει αυθόρμητα στα αγγλικά, σιγά μην αρχίζω να γκουγκλαρω αν είναι δοκιμή η λέξη κλιμάκωση ως απόδοση του scale up απλά για ένα ποστ. :102: Οπότε άστο πάνω μου αυτό, δεν το κάνω επειδή χρειάζεται.

Τώρα στα υπόλοιπα, ευνόητο ότι θα έχει συνεπειες αν δεν γίνει το scale up που πρέπει. Βέβαια αμφιβάλλω ότι η Κίνα θα περιμένει τα σήματα της αγοράς για να δώσει σήμα στις δικές τις εταιρίες, sounds like φιλελε problems.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ήδη έχει δώσει και βγάζουν ό,τι μπορούνε απ'τη χώρα τους, αλλά τα κοιτάσματα δεν είναι στην Κίνα για να κάνουν ό,τι γουστάρουν, πάλι θες δεκαετία για να πάρεις άδεια απ'τη Χιλή, Αυστραλία, Καναδά κλπ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”