Σεβαστό, αλλά στις ΗΠΑ κάπως έτσι ξεκινήσανε, με τέτοια σκεπτικά και να πού κατέληξαν. Η άποψη ότι ο δάσκαλος έχει περισσότερη εξουσία από τον γονιό επί του παιδιού, οδηγεί σε καταχρήσεις εξουσίας, μακροπρόθεσμα.ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιουν 2023, 12:03Έχω την εντύπωση ότι δεν εννοούσε αυτό.AlienWay έγραψε: 18 Ιουν 2023, 13:14 Μετά τη Καλιφόρνια, η γάγγραινα μεταδόθηκε στη Κύπρο
"τα παιδιά", λέει, "δεν ανήκουν στους γονείς.
Αντε, και στα δικά μας.
https://www.youtube.com/shorts/yrzaAbM72Os
Νομίζω -ή τουλάχιστον ελπίζω- ότι η δήλωση της αφορούσε στη δυνατότητα των παιδιών να αναφέρουν στους γονείς τους θέματα για τη σεξουαλική τους παρενόχληση και να μην ντρέπονται επειδή κάποια πράγματα δεν πρέπει να αναφέρονται...
Έχω δηλαδή την εντύπωση, ότι το είπε με την έννοια ότι τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία των γονέων και αν αυτοί κρίνονται ανίκανοι ή αδιάφοροι για τη σωματική τους και όχι μόνον ακεραιότητα, η πολιτεία μπορεί να επέμβει, αφαιρώντας την επιμέλεια.Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κανένα παιδί δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το μάθημα επειδή οι γονείς του δεν δέχονται. Δεν έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις των γονέων. Οι γονιοί στο σπίτι τους μπορούν να κατευθύνουν τα παιδιά τους ανάλογα με τις δικές τους πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Είναι δικαίωμα των γονιών αλλά και δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροστατευτούν και να τους προστατεύσουμε. Δεν μπορεί να αφήνουμε τα παιδιά μας απροστάτευτα.
Όταν ένα παιδί είτε λόγω της διστακτικότητας των γονιών του είτε λόγω της αντίθετης αντίληψης των γονιών του δεν ενημερώνεται ας πούμε για τον κανόνα του εσώρουχου. Όταν δεν μπορεί να μιλήσει, αρνούμαστε γιατί δεν ξέρει πού να αποταθεί.. αρνούμαστε την προστασία του… και δεν μπορεί αυτό το παιδί να αφεθεί στις επιθυμίες των γονιών του, γιατί τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς.
ΚΥΠΡΟΣ : «Τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς» – Χαμός με τη δήλωση της Επ.Παιδιού
https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CF%85 ... %B3%CE%BF/
Φυσικά δεν έχω ακούσει ή διαβάσει όλη τη συνέντευξη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
Νομίζω κάτι τέτοια έγραφε ο Χαλίλ Γκιμπραν εκδόσεις Μπουκουμανη
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Εγώ θεωρώ απαραίτητο να δουλεύει η γυναίκα, γυναίκα που δεν εργάζεται δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιουν 2023, 12:49Σαφώς και δεν είναι παράξενο να επιθυμεί ο οποιοσδήποτε κάτι. Είναι απολύτως φυσικό. Το θέμα όμως είναι κατά πόσον είναι εφικτό να το έχει.hellegennes έγραψε: 12 Ιουν 2023, 12:40 Δεν την ξέρουμε την κοπέλα ούτε ξέρουμε σε ποιον βαθμό έχει δίκιο. Πάντως αυτό λέει, δεν είναι κάτι παράξενο.
Στην τελική κάπου έχει κουράσει η καραμέλα με τη γυναίκα που όλοι την αντιμετωπίζουν ως κάτι που πρέπει να ασχολείται μόνον με τα οικιακά και την οικογένεια. Ειδικώς σήμερα, που οι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν, χωρίς αυτό να θεωρείται κάτι επαναστατικό ή ακραίο.
Αν ακούσω για οικιακά κλπ κόβω λάσπη.
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
Τα παιδιά μπορεί να είναι συζητήσιμο σε ποιον ανήκουν
Συζητήσιμο όμως δεν είναι το σε ποιον ανήκουν τα όπλα
Για αυτό έχουν φαγωθεί αμεντμεντ κ αχμετμεντ
Μέχρι να τους τρυπήσει τον κωλο το μολύβι
Του πατρος
Συζητήσιμο όμως δεν είναι το σε ποιον ανήκουν τα όπλα
Για αυτό έχουν φαγωθεί αμεντμεντ κ αχμετμεντ
Μέχρι να τους τρυπήσει τον κωλο το μολύβι
Του πατρος
Καθόλου βαρετός μονόλογος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Σ' αυτό διαφωνώ. Ειδικώς αν υπάρχουν παιδιά, κάποιες φορές τα "οικιακά" προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις οικογένειες. Και φυσικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Την οικονομική δυνατότητα, την ηλικία των παιδιών, το ποιος θα αναλάβει το μπέιμπι σίτινγκ κλπ όταν δουλεύει η γυναίκα κλπGreen Dragon έγραψε: 19 Ιουν 2023, 16:43Εγώ θεωρώ απαραίτητο να δουλεύει η γυναίκα, γυναίκα που δεν εργάζεται δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιουν 2023, 12:49Σαφώς και δεν είναι παράξενο να επιθυμεί ο οποιοσδήποτε κάτι. Είναι απολύτως φυσικό. Το θέμα όμως είναι κατά πόσον είναι εφικτό να το έχει.hellegennes έγραψε: 12 Ιουν 2023, 12:40 Δεν την ξέρουμε την κοπέλα ούτε ξέρουμε σε ποιον βαθμό έχει δίκιο. Πάντως αυτό λέει, δεν είναι κάτι παράξενο.
Στην τελική κάπου έχει κουράσει η καραμέλα με τη γυναίκα που όλοι την αντιμετωπίζουν ως κάτι που πρέπει να ασχολείται μόνον με τα οικιακά και την οικογένεια. Ειδικώς σήμερα, που οι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν, χωρίς αυτό να θεωρείται κάτι επαναστατικό ή ακραίο.
Στην τελική, ακόμη και η τηλεργασία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις σ' αυτό το πλαίσιο.
Με λίγα λόγια, άλλο η δουλειά ως επιλογή και άλλο ως ανάγκη. Ισχύει για άντρες και γυναίκες, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- EKPLIKTIKOS
Εμένα δε θα με χάλαγε να μη δουλευε η γυναίκα μου. Ακόμα καλύτερα αν δε δούλευα ούτε εγώ. 
Αυτά είναι κόμπλεξ της μεσαίας, μικροαστικης τάξης. Οι πλούσιοι τα χουν λυμένα αυτά -- και οι φτωχοί το ίδιο. Δε με νοιαζουν τα κοινωνικά πρότυπα αποτυχημένων 9to5er wagecucks. Ο μόνος λόγος που δουλεύω κ που γύρισε και η γυναίκα μου στη δουλειά αντί να κάθεται είναι γιατί χρειαζόμαστε τα λεφτά.
Αυτά είναι κόμπλεξ της μεσαίας, μικροαστικης τάξης. Οι πλούσιοι τα χουν λυμένα αυτά -- και οι φτωχοί το ίδιο. Δε με νοιαζουν τα κοινωνικά πρότυπα αποτυχημένων 9to5er wagecucks. Ο μόνος λόγος που δουλεύω κ που γύρισε και η γυναίκα μου στη δουλειά αντί να κάθεται είναι γιατί χρειαζόμαστε τα λεφτά.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μιλάω για την δουλειά ως επιλογή φυσικά, το ως ανάγκη δεν είναι καν συζητήσιμο. Άνθρωπος που δεν εργάζεται χάνει μεγάλο κομματί της ανεξαρτησίας του. Δεν μου αρέσουν οι εξαρτημένοι άνθρωποι, βγάζει μιαν ανωριμότητα. Ενήλικας = ανεξαρτησία είναι το υγιές.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:14Σ' αυτό διαφωνώ. Ειδικώς αν υπάρχουν παιδιά, κάποιες φορές τα "οικιακά" προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις οικογένειες. Και φυσικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Την οικονομική δυνατότητα, την ηλικία των παιδιών, το ποιος θα αναλάβει το μπέιμπι σίτινγκ κλπ όταν δουλεύει η γυναίκα κλπGreen Dragon έγραψε: 19 Ιουν 2023, 16:43 Εγώ θεωρώ απαραίτητο να δουλεύει η γυναίκα, γυναίκα που δεν εργάζεται δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.
Στην τελική, ακόμη και η τηλεργασία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις σ' αυτό το πλαίσιο.
Με λίγα λόγια, άλλο η δουλειά ως επιλογή και άλλο ως ανάγκη. Ισχύει για άντρες και γυναίκες, έτσι;
Είναι και απαραίτητο στοιχείο της ισότητας η οικονομική ανεξαρτησία, αν δεν υπάρχει είναι απίστευτα δύσκολο να κρατιούνται ισορροπίες.
- EKPLIKTIKOS
Ναι αλλά μπορεί να έχεις πχ περιουσία (ακίνητα) που τα νοικιαζεις κ είσαι οικονομικά ανεξαρτητος, κ από την άλλη μπορεί να δουλεύεις κ να εξαρτάσαι από τον ψηλότερο μισθό του άντρα σου/πατερα σου/σύνταξη παππού κτλGreen Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:40Μιλάω για την δουλειά ως επιλογή φυσικά, το ως ανάγκη δεν είναι καν συζητήσιμο. Άνθρωπος που δεν εργάζεται χάνει μεγάλο κομματί της ανεξαρτησίας του. Δεν μου αρέσουν οι εξαρτημένοι άνθρωποι, βγάζει μιαν ανωριμότητα. Ενήλικας = ανεξαρτησία είναι το υγιές.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:14Σ' αυτό διαφωνώ. Ειδικώς αν υπάρχουν παιδιά, κάποιες φορές τα "οικιακά" προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις οικογένειες. Και φυσικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Την οικονομική δυνατότητα, την ηλικία των παιδιών, το ποιος θα αναλάβει το μπέιμπι σίτινγκ κλπ όταν δουλεύει η γυναίκα κλπGreen Dragon έγραψε: 19 Ιουν 2023, 16:43 Εγώ θεωρώ απαραίτητο να δουλεύει η γυναίκα, γυναίκα που δεν εργάζεται δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.
Είναι και απαραίτητο στοιχείο της ισότητας η οικονομική ανεξαρτησία, αν δεν υπάρχει είναι απίστευτα δύσκολο να κρατιούνται ισορροπίες.
"Πάρτα μωρή κουφάλα"
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Κι εμένα τα πρώτα 3,4 χρόνια των παιδιών που μας έπαιρνε οικονομικά (τσίμα τσίμα) καταφέραμε η γυναίκα να είναι σπίτι και δούλευα εγώ σαν τον σκύλο. Μετά αναγκαστικά λόγω οικονομικού άρχισε τη δουλειά αλλά με βολικά ωράρια να μπορεί να γυρίζει σπίτι σχετικά λογικές ώρες. Τα τελευταία χρόνια που φτάσαμε σε φροντιστήρια πανελλήνιες πανεπιστήμια κλπ, είμαστε στην κορύφωση των οικονομικών απαιτήσεων οπότε δουλεύει πλέον κι αυτή σαν το σκυλί.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:36 Εμένα δε θα με χάλαγε να μη δουλευε η γυναίκα μου. Ακόμα καλύτερα αν δε δούλευα ούτε εγώ.
Σαφώς και η οικονομική ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ σοβαρό αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι αυτός που δεν δουλεύει είναι πάντα ο εξαρτημένος. Και φυσικά, είναι κάτι που εξαρτάται από το πως ακριβώς μοιράζονται και οι "οικιακές" υποχρεώσεις, αν εργάζονται και οι δύο. Γιατί υπάρχουν εργαζόμενες που γυρίζουν σπίτι και τα βρίσκουν όλα "έτοιμα" και εργαζόμενες που έχουν και δεύτερη ημερήσια βάρδια.Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:40Μιλάω για την δουλειά ως επιλογή φυσικά, το ως ανάγκη δεν είναι καν συζητήσιμο. Άνθρωπος που δεν εργάζεται χάνει μεγάλο κομματί της ανεξαρτησίας του. Δεν μου αρέσουν οι εξαρτημένοι άνθρωποι, βγάζει μιαν ανωριμότητα. Ενήλικας = ανεξαρτησία είναι το υγιές.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:14Σ' αυτό διαφωνώ. Ειδικώς αν υπάρχουν παιδιά, κάποιες φορές τα "οικιακά" προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις οικογένειες. Και φυσικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Την οικονομική δυνατότητα, την ηλικία των παιδιών, το ποιος θα αναλάβει το μπέιμπι σίτινγκ κλπ όταν δουλεύει η γυναίκα κλπGreen Dragon έγραψε: 19 Ιουν 2023, 16:43 Εγώ θεωρώ απαραίτητο να δουλεύει η γυναίκα, γυναίκα που δεν εργάζεται δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τεράστιο ζήτημα το μοίρασμα των υποχρεώσεων. Καθοριστικό για την πορεία του ζευγαριού και της οικογένειας.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:56
Σαφώς και η οικονομική ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ σοβαρό αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι αυτός που δεν δουλεύει είναι πάντα ο εξαρτημένος. Και φυσικά, είναι κάτι που εξαρτάται από το πως ακριβώς μοιράζονται και οι "οικιακές" υποχρεώσεις, αν εργάζονται και οι δύο. Γιατί υπάρχουν εργαζόμενες που γυρίζουν σπίτι και τα βρίσκουν όλα "έτοιμα" και εργαζόμενες που έχουν και δεύτερη ημερήσια βάρδια.![]()
Τα τελευταία αρκετά χρόνια που ξέφυγαν τα έξοδα λόγω παιδιών, η γυναίκα μπήκε σε πρόγραμμα 2 το μεσημέρι με 10 το βράδυ (στην καλύτερη) και Σάββατα. Εγώ όταν δεν είχα ταξίδια συνήθως ξέπλεκα κατά τις 5-6. Συνεπώς εκ των πραγμάτων όλες οι υποχρεώσεις των παιδιών από διάβασμα, εξωσχολικά, βραδινό φαγητό κλπ έπεφταν στη δική μου πλάτη.
Δεν γίνεται να βγει ο συνολικός φόρτος εργασίας της οικογένειας αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη κατανομή του βάρους των υποχρεώσεων. Αν σκάσει ο ένας από τους δύο το έργο θα καταρρεύσει. Ομορφότερη στιγμή της ημέρας να γυρίζει το βράδυ πτώμα, τα παιδιά να κοιμούνται ταισμένα και διαβασμένα, να υπάρχει φαί έτοιμο να κάτσουμε να φάμε κι εμείς παρέα και να προλάβουμε ν αράξουμε μια δυο ώρες στον καναπέ αγκαλιά για να γεμίσουν οι μπαταρίες για την επόμενη μέρα.
Μάχη η ζωή ειδικά όταν μεγαλώνεις παιδιά και δεν έχεις από πίσω καμιά κότα που γεννάει χρυσά αυγά. Αλλά όταν καταφέρνεις τελικά να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά σαν ζευγάρι (συν-ζυγοι) που το περνάει ομόψυχα και αγαπημένα, όπως κάθε μάχη, δυναμώνει το δέσιμο, την ικανοποίηση, τη σχέση, την οικογένεια. Και μεταφέρει και στα παιδιά ένα παράδειγμα, ένα υπόδειγμα του πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες της ζωής με τον έναν να βοηθάει τον άλλο όσο περισσότερο μπορεί και απαιτείται.
0,02
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ρε πούστη τι άλλη μαλακία θα δούμε; εκεί που λες ότι έχει εξαντληθεί κάθε πίπα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος, τσουπ ξεπετάγεται μια καινούργια
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 93 Απαντήσεις
- 2131 Προβολές
-