αυτή είναι με κινητό. Και δείχνει ακριβώς πώς τη βλέπω γύρω-γύρω.
Έβγαλα και μια άλλη με κινητό στις ίδιες διακοπές που ήταν αληθινά φοβερή και με τεράστια συναισθηματική αξία για μένα αλλά δε μπορώ να τη βάλω εδώ γιατί ειναι όλη η οικογένεια με μαγιό.
Δε συμφωνώ όμως για τον εξοπλισμό (ισχύει βέβαια ότι ο καλός εξοπλισμός δε θα σου κάνει με μαγικό τρόπο μια μάπα φωτογραφία καλή)
Άμα δεν έχεις εύκολο φωτισμό και άλλες βολικές συνθήκες ο εξοπλισμός θα σε αδικήσει.
Εμένα μου αρέσει το πρωί να τραβάω κόντρα και backlit από τον πρωινό ήλιο γιατί είναι μια φάση του κόσμου με την οποία δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τα 33 που άλλαξα τελείως τον εαυτό μου. Ε γι' αυτό το πράγμα θες τουλάχιστον 12eV δυναμικό εύρος τι να κάνουμε.
Και ξέρεις πολύ καλά ότι οι περισσότεροι δεν τις κάνετε ασπρόμαυρες επειδή η τέχνη αλλά επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να κάψεις τα χρώματα απ' ό,τι τα σχήματα. Αλλού τα "μη σε νοιάζει" και τα "ωχου με τις τεχνικότητες"
Επίσης στις ίδιες διακοπές που έβγαλα τις 2 γαμάτες αυθόρμητες με το κινητό έβγαλα και αυτή (σόρι για το μουτζούρωμα αλλά δε βάζω φάτσες) που τη σκέφτηκα μισό λεπτό και υπολόγισα f και διάρκεια και τους έστησα και arguably θα έχει τεράστια συναισθηματική αξία ακόμα και για τα παιδιά των παιδιών.
Δε με νοιάζει τι κάνουν οι φωτογράφοι με στούντιο γιατί εγώ είμαι μηχανικός όχι φωτογράφος. Η φωτογραφία είναι χόμπυ μου και κάθε φωτογραφία που πετυχαίνει αποτυπώνει
ακριβώς τι με απασχολούσε εκείνη τη στιγμή (think about it). Θα ήταν μάλλον spooky να ταυτίζονταν πολλοί με αυτό.
Δε συμφωνώ με την απόρριψη του bokeh, είναι ένα μέσο έκφρασης.