Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιουν 2023, 10:53
Isildur έγραψε: 15 Ιουν 2023, 10:37
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιουν 2023, 10:29
Για το ελληνικό κράτος δεν είναι όπως βλέπουμε, άρα γιστι δεν τους συνέλαβαν; δηλαδή αν τους έλεγαν πάμε πρέζα στην ιταλια, θα τους έλεγαν οκ; μιλούσε το ελληνικό λιμενικό με δουλεμπορους για το αν είναι καλά ή όχι;
Σύμφωνα με τη δική σου λογική, ναι. Γιατί να τους πειράξουν αν πήγαιναν πρέζα; Ελεύθερη αγορά λέγεται, την δουλειά τους θα κάνανε οι άνθρωποι. Αφού υπάρχουν πρεζάκια, δεν θα βρεθούν άνθρωποι να τους βοηθήσουν; Γιατί να τους ενοχλήσουμε;
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιουν 2023, 08:34
Ελεύθερη αγορά λέγεται. Ζήτηση και προσφορά. Και ο ΟΗΕ αναφέρει πως πλέον οι άνθρωποι που εξαναγκαζονται βίαια να φύγουν από τις εστίες τους είναι ρεκόρ. Αφού όλοι πλην των ουκρανών, για τους γνωστούς λόγους, βρίσκουν σύνορα κλειστά, δε θα υπάρξουν άνθρωποι να τους βοηθήσουν για το χρήμα; ο σταλινοφιλελευθερισμος σας κούρασε.
με τη δικιά μου λογική, έπρεπε να τους περισυλλεξουν γιατί κινδυνεύαν. γιατι δικιά σου επειδή ήταν εγκληματίες λαθρέμποροι. όπως και να έχει δηλαδή, το λιμενικό ήταν ΓΤΠ.
Δηλαδή, για να καταλάβω. Δικαιολογείς την ύπαρξη διακινητών, αφού είναι ελεύθερη αγορά και υπάρχει ζήτηση (οπότε θα υπάρξει και προσφορά). Αλλά όταν αυτοί αρνούνται να δεχτούν βοήθεια, εμείς θα πρέπει να τους την δώσουμε με το ζόρι; Ελεύθερη αγορά είναι ρε φίλε (δικά σου λόγια), γιατί να παρεμβαίνουμε;
Να μην πούμε και το άλλο δηλαδή, ότι αν τους συλλαμβάνανε και τους στέλνανε πακέτο πίσω, πάλι θα γκρινιάζατε κάποιοι.
Επίσης, έχουμε από κάπου καμμιά εικόνα, πού ακριβώς έγινε αυτό (η προσπάθεια για βοήθεια που την αρνήθηκαν) και αν είχαν οι δικοί μας δικαίωμα να τους συλλάβουν ή όχι; Ειλικρινά ρωτάω, δεν το ξέρω, απλά νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για την έκβαση του περιστατικού.