!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:02 Φίλος αν δεν γνωρίζεις τα βασικά δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.Μελετώ τον ΝΖ καμιά 20αρια χρόνια. Ρίξε για αρχή μια ματιά εδώ http://www.avgi.gr/article/10976/503034 ... mounismou-
Ακούγεται έντονα γενικότερα ότι ο ευρωκομμουνισμός έχει σταλινικές καταβολές.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:07
Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:00
Αυτό είναι παραμύθι. Μετά την απελευθέρωση η ΟΠΛΑ οργίαζε (την δε περίοδο της συγκυβέρνησης μάλιστα, ανενόχλητη απο τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, τότε επιπλέον το ΚΚΕ το είδε σαν ευκαιρία ξεπαστρέματος και ενός άλλου αντιπάλου του, των Τροτσκυστών).

Για τη μεταδεκεμβριανή εποχή υπάρχει η θεωρία της "μονόπλευρης βίας". Αλλά και αυτό είναι μύθος. Απο τη μετά Βελουχιώτη εποχή και μέχρι την επίθεση στη χωροφυλακή στο Λιτόχωρο (που ήτανε κρατικός στόχος), είχανε συστήσει κατα τόπους συμμορίες που προέβαιναν σε βίαιες δολοφονικές δράσεις σε βάρος αντιφρονούντων πολιτών (είναι αυτό που εντέχνως κρύβουν πίσω απο φράσεις του τύπου "αγωνιστές που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην παρανομία", χωρίς ποτέ να εξηγούν τί ακριβώς έκαναν εκεί). Απο αυτές τις συμμορίες μάλιστα συγκροτήθηκε στη συνέχεια ο ΔΣΕ.

Ο Ζαχαριάδης έδωσε σκληρό αγώνα για να απομυθοποιήσει τον Σιάντο εσωκομματικά.
Εσύ αν θυμάμαι καλά είσαι μικρότερος από εμένα. Έχασες την αριστερη στροφή της Χ.Α. στις αρχες του 2000 με εθνικιστική αριστερά και έτσι.
Αυτά που γράφεις είναι εν μέρη σωστά , αλλά η αλήθεια όταν είναι μισή, είναι ψέμα. Οι κομμουνιστές έκαναν τα μύρια όσα με τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, στην ενδιάμεση περίοδο όμως τους γάμησαν χωρίς σάλιο και μάλιστα συμμορίτες της άλλης πλευράς, του ιδίου ή και χειρότερου φυράματος με δαύτους.
Μα δεν ήταν κακά όλα αυτά, τα ίδια χρόνια που αναφέρεις για τη ΧΑ υπήρξε και άρθρο του Μισιάκα που ξεσκέπαζε το βρώμικο ρόλο του Ζαχαριάδη.

Όσο για το ΚΚΕ και στην ενδιάμεση περίοδο έκαναν διάφορα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 25 Οκτ 2018, 19:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:02 Φίλος αν δεν γνωρίζεις τα βασικά δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.Μελετώ τον ΝΖ καμιά 20αρια χρόνια. Ρίξε για αρχή μια ματιά εδώ http://www.avgi.gr/article/10976/503034 ... mounismou-
Εξαιρετικά αμερόληπτη πηγή η avgi.gr! Unπαιχτable!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:12
Ακούγεται έντονα γενικότερα ότι ο ευρωκομμουνισμός έχει σταλινικές καταβολές.
Συμφωνώ. Ήταν η συνέχεια της δεκαετίας του 30, του σοσιαλισμού σε μια χώρα και της υπαγωγής των ΚΚ σε όργανα εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ, αντί κοινωνικής επανάστασης. Οπορτουνισμό στον οπορτούνισμό βέβαια, το πράγμα ξέφυγε και πήγαμε σε Καρίγιο και Μπερλίνγκουερ, πολιτικούς στην ουσία αντικομμουνιστές.
Ο Ζ. στα προσωπικά του γραπτά έβλεπε θετικά την πολιτική των ΙΚΚ και ΚΚΓ ακόμα και στις αρχες των 70ς. Δεν ήταν τόσο "ορθόδοξος" όσο νομίζει κανείς. Αν με κάποιο τρόπο ζούσε σήμερα, ή Ζαίος θα ήταν ή Χόρστ Μάλερ. Με τους παλιοημερολογίτες του Κουτσούμπα πάντως, χλωμό.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 18:30 Από την Λευκή τρομοκρατία σκοτώθηκαν 1280 ΚΚΕδες, λιγότεροι κι από τα θύματα του ΚΚΕ σε έναν νομό της χώρας το 43-44.
Οι 3.000 είναι από το μυαλό σου, μέχρι και στην wiki μπορείς να βρεις το νούμερο που σου λέω.

Δεν υπήρχαν γυναικόπαιδα θύματα της ΛΤ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν σε κάθε κανόνα.

Και οι ΜΑΥδες και οι Χίτες και κάθε αντικομουνιστική οργάνωση κυνηγούσαν κομουνιστές που κατά κανόνα τους περάδιναν να δικαστούν γι΄αυτό υπάρχουν τόσο λίγοι θάνατοι κομουνιστών ενώ συνελήφθησαν και δικάστηκαν περίπου 52.000.
Άσε την γουικιπίντια. Αν και μιλάει και για 180 βιασμούς.
Ακόμα και αν ήταν 1800 ... δεν μπορώ να πω τα αυτονόητα.
Όσο για τους παραστρατιωτικούς, το παρελθόν τους στην κατοχή χαρακτηρίζει και την δράση τους μετά απ' αυτή.

Όπου πήγαν οι Άγγλοι, όπου είχαν την εξουσία προκάλεσαν εμφύλιους και διαιρέσεις. Ευτυχώς δεν έγινε το δεύτερο στην Ελλάδα.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:00 Αυτό είναι παραμύθι. Μετά την απελευθέρωση η ΟΠΛΑ οργίαζε (την δε περίοδο της συγκυβέρνησης μάλιστα, ανενόχλητη απο τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, τότε επιπλέον το ΚΚΕ το είδε σαν ευκαιρία ξεπαστρέματος και ενός άλλου αντιπάλου του, των Τροτσκυστών).

Για τη μεταδεκεμβριανή εποχή υπάρχει η θεωρία της "μονόπλευρης βίας". Αλλά και αυτό είναι μύθος. Απο τη μετά Βελουχιώτη εποχή και μέχρι την επίθεση στη χωροφυλακή στο Λιτόχωρο (που ήτανε κρατικός στόχος), είχανε συστήσει κατα τόπους συμμορίες που προέβαιναν σε βίαιες δολοφονικές δράσεις σε βάρος αντιφρονούντων πολιτών (είναι αυτό που εντέχνως κρύβουν πίσω απο φράσεις του τύπου "αγωνιστές που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην παρανομία", χωρίς ποτέ να εξηγούν τί ακριβώς έκαναν εκεί). Απο αυτές τις συμμορίες μάλιστα συγκροτήθηκε στη συνέχεια ο ΔΣΕ.

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και οι δωσίλογοι, οι συνεργάτες του κατακτητή ο οποίος κατακτητής έδωσε την Μακεδονία στους Βούλγαρους, μπορεί να την γράψουν όπως θέλουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τα άκαμπτα μυαλά τους τους κάνουν να δοξάζουν τον σφαγέα των Ελλήνων και κατακτητή αυτών των χωμάτων 8 δεκαετίες περίπου μετά από την φρικιαστική δράση των ιδεολογικών ή βιολογικών προγόνων τους.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

brb και tyt έγραψε: 25 Οκτ 2018, 21:43
Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 18:30 Από την Λευκή τρομοκρατία σκοτώθηκαν 1280 ΚΚΕδες, λιγότεροι κι από τα θύματα του ΚΚΕ σε έναν νομό της χώρας το 43-44.
Οι 3.000 είναι από το μυαλό σου, μέχρι και στην wiki μπορείς να βρεις το νούμερο που σου λέω.

Δεν υπήρχαν γυναικόπαιδα θύματα της ΛΤ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν σε κάθε κανόνα.

Και οι ΜΑΥδες και οι Χίτες και κάθε αντικομουνιστική οργάνωση κυνηγούσαν κομουνιστές που κατά κανόνα τους περάδιναν να δικαστούν γι΄αυτό υπάρχουν τόσο λίγοι θάνατοι κομουνιστών ενώ συνελήφθησαν και δικάστηκαν περίπου 52.000.
Άσε την γουικιπίντια. Αν και μιλάει και για 180 βιασμούς.
Ακόμα και αν ήταν 1800 ... δεν μπορώ να πω τα αυτονόητα.
Όσο για τους παραστρατιωτικούς, το παρελθόν τους στην κατοχή χαρακτηρίζει και την δράση τους μετά απ' αυτή.

Όπου πήγαν οι Άγγλοι, όπου είχαν την εξουσία προκάλεσαν εμφύλιους και διαιρέσεις. Ευτυχώς δεν έγινε το δεύτερο στην Ελλάδα.
Το δεύτερο το πάλεψε με νύχια και με δόντια το ΚΚΕ αλλά δεν τα κατάφερε, ευτυχώς όπως λες.
Ποια είναι τα δικά σου αυτονόητα, ότι η λευκή τρομοκρατία είχε 3.000 νεκρούς;
Ε δεν τους είχε, είναι καταγεγραμμένοι και μετρημένοι κι είναι όσοι σου είπα.
Που το ξέρεις το παρελθόν 70.000 ανθρώπων στην κατοχή,
Εγώ πρόλαβα και γνώρισα αρκετούς από αυτούς και πάνω από τος μισούς που γνώρισα είχαν στενούς συγγενείς θύματα του ΚΚΕ στην κατοχή χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποια εμπλοκή τότε κι έγιναν Χίτες καθαρά για εκδίκηση.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:10 Το δεύτερο το πάλεψε με νύχια και με δόντια το ΚΚΕ αλλά δεν τα κατάφερε, ευτυχώς όπως λες.
Εγώ πρόλαβα και γνώρισα αρκετούς από αυτούς και πάνω από τος μισούς που γνώρισα είχαν στενούς συγγενείς θύματα του ΚΚΕ στην κατοχή χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποια εμπλοκή τότε κι έγιναν Χίτες καθαρά για εκδίκηση.
Άντε πάλι. Διάβασε πιο πάνω αυτό που έγραψα για τους σλαβομακεδόνες και ισχύει και για τους ''ΚΚΕδες'' όπως τους ονομάζεις.
Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:10 Εγώ πρόλαβα και γνώρισα αρκετούς από αυτούς και πάνω από τος μισούς που γνώρισα είχαν στενούς συγγενείς θύματα του ΚΚΕ στην κατοχή χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποια εμπλοκή τότε κι έγιναν Χίτες καθαρά για εκδίκηση.
Να το πιστέψω. Μπορείς να μου πεις πώς 70 χιλιάδες άτομα είχαν νεκρούς από το ΚΚΕ όπως ονομάζεις προφανώς το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ; Γνωρίζεις ότι οι ΚΚΕδες του ΕΛΑΣ πήγαν στον Εθνικό στρατό μετά το '44; Πώς το εξηγείς αυτό;`
Για να έχουν νεκρούς και καταπίεση 70 χιλιάδες πρέπει να έγινε κάτι ανάλογο της λευκής τρομοκρατίας, λάθος κάτι ανάλογο αυτών που έκαναν οι Γερμανοί στους κατακτημένους Έλληνες. Επίτρεψε μου να το θεωρήσω μύθο των δωσίλογων όσο και αν θέλω να το πιστέψω. Υπ' όψιν ότι δεν θεωρώ ''ΚΚΕδες'' τους αντιστασιακούς γιατί έχω κι ένα κοντινό μου παράδειγμα. .
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

brb και tyt έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:17
Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:10 Το δεύτερο το πάλεψε με νύχια και με δόντια το ΚΚΕ αλλά δεν τα κατάφερε, ευτυχώς όπως λες.
Άντε πάλι. Διάβασε πιο πάνω αυτό που έγραψα για τους σλαβομακεδόνες και ισχύει και για τους ''ΚΚΕδες'' όπως τους ονομάζεις.
Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:10 Εγώ πρόλαβα και γνώρισα αρκετούς από αυτούς και πάνω από τος μισούς που γνώρισα είχαν στενούς συγγενείς θύματα του ΚΚΕ στην κατοχή χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποια εμπλοκή τότε κι έγιναν Χίτες καθαρά για εκδίκηση.
Να το πιστέψω. Μπορείς να μου πεις πώς 70 χιλιάδες άτομα είχαν νεκρούς από το ΚΚΕ όπως ονομάζεις προφανώς το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ; Γνωρίζεις ότι οι ΚΚΕδες του ΕΛΑΣ πήγαν στον Εθνικό στρατό μετά το '44; Πώς το εξηγείς αυτό;`
Για να έχουν νεκρούς και καταπίεση 70 χιλιάδες πρέπει να έγινε κάτι ανάλογο της λευκής τρομοκρατίας, λάθος κάτι ανάλογο αυτών που έκαναν οι Γερμανοί στους κατακτημένους Έλληνες. Επίτρεψε μου να το θεωρήσω μύθο των δοσίλογων όσο και αν θέλω να το πιστέψω. Υπ' όψιν ότι δεν θεωρώ ''ΚΚΕδες'' τους αντιστασιακούς γιατί έχω κι ένα κοντινό μου παράδειγμα. .
Δεν το είπα για να σε πικάρω ότι σου χρειάζεται πολύ διάβασμα, φαίνεται σε ότι γράφεις, πχ δεν ξέρεις ότι το ΚΚΕ πάλευε για ανεξάρτητη Μακεδονία από το 30 ακολουθώντας τις εντολές της κομιτέρν (δηλαδή του ΚΚΣΕ) κι ότι το θέμα με τους Σλαβομακεδόνες στον εμφύλιο ήταν η τελευταία του προσπάθεια.

Μόνο η Αργολιδοκορινθία είχε 1350 σφαγμένους από το ΚΚΕ, όλη η Πελοπόννησος περίπου 10.000, μπορείς να κάνεις μια αναγωγή για όλη την χώρα. Άνετα οι 40-50.000 από τις 70.000 είχαν στενούς συγγενείς θύματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήγαν στον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ πήγαν για να πολεμήσουν τους Γερμανούς, όχι για να γίνει κομουνιστική η χώρα και γι' αυτό μετά τα Δεκεμβριανά και την Βάρκιζα τα εγκατέλειψαν και στρατεύονταν στον Εθνικό στρατό.
Το ΚΚΕ με τα Δεκεμβριανά απογυμνώθηκε και οι στρατιώτες που πολεμούσαν στον Γράμμο και το Βίτσι ήταν πρώην ΕΠΟΝίτες και νεαροί ΕΛΑΣίτες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:43
Δεν το είπα για να σε πικάρω ότι σου χρειάζεται πολύ διάβασμα, φαίνεται σε ότι γράφεις, πχ δεν ξέρεις ότι το ΚΚΕ πάλευε για ανεξάρτητη Μακεδονία από το 30 ακολουθώντας τις εντολές της κομιτέρν (δηλαδή του ΚΚΣΕ) κι ότι το θέμα με τους Σλαβομακεδόνες στον εμφύλιο ήταν η τελευταία του προσπάθεια.

Μόνο η Αργολιδοκορινθία είχε 1350 σφαγμένους από το ΚΚΕ, όλη η Πελοπόννησος περίπου 10.000, μπορείς να κάνεις μια αναγωγή για όλη την χώρα. Άνετα οι 40-50.000 από τις 70.000 είχαν στενούς συγγενείς θύματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήγαν στον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ πήγαν για να πολεμήσουν τους Γερμανούς, όχι για να γίνει κομουνιστική η χώρα και γι' αυτό μετά τα Δεκεμβριανά και την Βάρκιζα τα εγκατέλειψαν και στρατεύονταν στον Εθνικό στρατό.
Το ΚΚΕ με τα Δεκεμβριανά απογυμνώθηκε και οι στρατιώτες που πολεμούσαν στον Γράμμο και το Βίτσι ήταν πρώην ΕΠΟΝίτες και νεαροί ΕΛΑΣίτες.
Όμως ο Στάλιν έδωσε την Ελλάδα στη Δύση. Αλλά δεν απάντησες στο ερώτημα μου για την πολιτική των Άγγλων κατά των σλαβομακεδόνων.

Με ποιον συντελεστή; Τώρα μείωσες τον αριθμό αλλά πάλι είναι τεράστιος. Πού έγιναν τόσο μεγάλες σφαγές; στην κατοχή; Μήπως κατείχαν την Ελλάδα οι ''ΚΚΕδες'';

Άρα πέφτουν στο κενό τα περί ''ΚΚΕδων''. Για΄τι περίμενε δύο χρόνια να κάνει τον εμφύλιο; Τα περί Γιουγκοσλαβίας είναι φαιδρά για΄τι υπήρχε και η Αλβανία όπως και η Βουλγαρία για να εφοδιάζει τους αντάρτες η ΕΣΣΔ.
Είναι τόσες οι αντιφάσεις ...
Άβαταρ μέλους
Golden Age

brb και tyt έγραψε: 25 Οκτ 2018, 21:59
Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 19:00 Αυτό είναι παραμύθι. Μετά την απελευθέρωση η ΟΠΛΑ οργίαζε (την δε περίοδο της συγκυβέρνησης μάλιστα, ανενόχλητη απο τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, τότε επιπλέον το ΚΚΕ το είδε σαν ευκαιρία ξεπαστρέματος και ενός άλλου αντιπάλου του, των Τροτσκυστών).

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και οι δωσίλογοι, οι συνεργάτες του κατακτητή ο οποίος κατακτητής έδωσε την Μακεδονία στους Βούλγαρους, μπορεί να την γράψουν όπως θέλουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τα άκαμπτα μυαλά τους τους κάνουν να δοξάζουν τον σφαγέα των Ελλήνων και κατακτητή αυτών των χωμάτων 8 δεκαετίες περίπου μετά από την φρικιαστική δράση των ιδεολογικών ή βιολογικών προγόνων τους.
Ποιος ήτανε δωσίλογος; Ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, ο αγωνιστής του ΕΑΜ;
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:51
Αυτοί που δοξάζουν τον Χίτλερ τι είναι;

Άβαταρ μέλους
Golden Age

brb και tyt έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:53
Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:51
Αυτοί που δοξάζουν τον Χίτλερ τι είναι;

Πες μου μία δοσιλογική πράξη τους.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:54
Απάντησε σε παρακαλώ όχι με ερώτηση. Αν θέλεις. Αν όχι ...
Άβαταρ μέλους
Golden Age

brb και tyt έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:56
Golden Age έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:54
Απάντησε σε παρακαλώ όχι με ερώτηση. Αν θέλεις. Αν όχι ...
Οκ. Δεν είναι δοσίλογοι, γιατί δεν έχουνε προβεί σε καμμία απολύτως δοσιλογική πράξη. Εαν πιστεύεις το αντίθετο, μπορείς να καταθέσεις το λόγο της αντιθέσεώς σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 26 Οκτ 2018, 00:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”