Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 29 Μάιος 2023, 21:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις τις ντομάτες με ροδέλες πατάτας.
Εγώ μερικές φορές χρησιμοποιώ και ροδέλες κρεμμυδιών, απλώς για να βάζω πάνω τα κομμάτια κρέατος και να διατηρείται η υγρασία.
Μπορείς επίσης, όταν ξεσκεπάσεις το ταψί να προσθέσεις λίγο νερό και στα περιφερειακά κενά να βάλεις χυλοπιτάκια λεπτά, ρύζι, νουντλς (αλλά είναι πιο "ζόρικο" γιατί χρειάζονται συχνό ανακάτεμα και έλεγχο του υγρού).
Το ίδιο διαδικαστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις με μπριτζόλες λαιμού ή και κατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας, μπακαλιάρου κλπ Απλώς στα ψαρικά θα πρέπει να προσθέσεις στο μείγμα ούζο και στα πλαϊνά κλαδάκια δεντρολίβανου. Και φυσικά θέλουν λιγότερο χρόνο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Ερώτηση, δεν είναι πολύ το λάδι; μιας και έχει την λαδόκολλα λέω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Ερώτηση, δεν είναι πολύ το λάδι; μιας και έχει την λαδόκολλα λέω.
Δεν νομίζω να' ναι κανονική λαδόκολλα. Αντικολλητικό χαρτί είναι αλλά οκ, το λέμε από συνήθεια έτσι. Και όχι, δεν είναι πολύ το λάδι.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.
ναι εχει την ακαμψια του αλουμινιου, και την επιφανεια λαδοκολλας. μπορει να κανει και για τυλιγμα.
Οκ, θες συνταγή για κοτόπουλο τώρα; Αν ναι, πες αν είναι κομμάτια ή μπουτια.
ναι,πες, κομματια εχω
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Naida έγραψε: 29 Μάιος 2023, 21:02
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
ακομη ειναι νωρις. χαλαρα. αμα ζορισει η δουλεια δεν ξερω, μπορει να παει το σουβλακι συννεφο, αλλα θα προσπαθησω να το αποφυγω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μάιος 2023, 22:56
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.
τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;
Για να τυλίγεις σάντουιτς είναι αυτό και να κρατιούνται ζεστά.
Για τίποτε άλλο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Naida έγραψε: 29 Μάιος 2023, 21:02
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
ακομη ειναι νωρις. χαλαρα. αμα ζορισει η δουλεια δεν ξερω, μπορει να παει το σουβλακι συννεφο, αλλα θα προσπαθησω να το αποφυγω.
Αντε ρε, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το ζόρι; πάλι καλά να μη σε πάει όλη η σεζόν γμιωντας.
Έχετε δει κάτι συσκευές που πουλάνε στο τηλεμάρκετινγκ και υποτίθεται ψήνεις, τηγανίζεις, βράζεις, μαγειρεύεις κτλ. μέσα στο ίδιο σκεύος υγιεινά και νόστιμα; Δεν παίζει με τίποτα να είναι αλήθεια; Παίζουν σε κάτι τιμές 15-20 ευρώ, προφανώς και θα αξίζει για τον Ασεβαστούλη μας.