!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συνελήφθη ο "Μητσοτάκη Γαμιέσαι"
-
Keyser Soze
Re: Συνελήφθη ο "Μητσοτάκη Γαμιέσαι"
Στο πιο βαθύ μπουντρούμι, και σύντομα να κάνει μία βόλτα και στο φόρουμ η ΔΗΕ, έχουμε αρκετά τέτοια φυντάνια.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
μερικοι εχουν πει γλαστρα την ΠτΔ.
Από το: έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα, μέχρι το: να τον καταδικάσουμε σε ισόβια δεσμά, δεν μπορούμε να τα βρούμε στην κοινή λογική;
Α, μόνο αν γίνει η πράξη είναι αξιόποινη ενέργεια. Όχι η υποκίνηση σε βία από μόνη της. Μάλιστα...taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:42ΑΝ γινει η πραξη, ας τον πιασουν για ηθικο αυτουργο... Στο τελος οπως το πατε, θα ποινικοποιηθει και η σκεψη... Με βλεπω συντομα σε αεροπλανο και δρομο οικογενειακως να παω να βρω τον συνφορουμιτη στα Καναρια νησια να κανω τα μπανια μου ολοχρονίς... Πουλαω και το διαβατηριο... Θα βγαλω αλλο... Θα γλυτωσουν τα παιδια μου και τα χρεη τουτου του ερμου αντιδημοκρατικου τοπου...gassim έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:34Υπάρχει και ο λόγος που προτρέπει άλλους να κάνουν τις πράξεις.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 11:14
Βεβαιως ειναι ελευθερια λογου και εκφρασης... Βρισε οσο θες... Τι κακο μου κανεις; Τιποτα... Θα σου βρισω κι εγω το δικο σου και θα ρθουμε στα ισα....
Αν ερθεις να μου καψεις το σπιτι υπαρχουν οι παρακατω περιπτωσεις... ή θα προλαβω να σε καψω εγω, βρισκομενος σε αμυνα ή θα καψεις το σπιτι και θα πας φυλακη ή αν δεν πας φυλακη γιατι εχεις ακρες στο πουλημενο δικαστικο συστημα θα πλερωσω σικαριο να σε εξαφανισει και να μπεις στο amber alert εσαει... Διαλεξε και παρε... Αλλο πραμα ο λογος και αλλο πραμα η πραξη... Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις...;
Έχεις έναν δικό σου τρόπο να ερμηνεύεις τον νόμο (όπου και όποτε σε συμφέρει, αλλού θα ισχύουν άλλα φαντάζομαι), αλλά δυστυχώς σε διαψεύδει η ίδια η νομοθεσία:
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... s-927-1979
Και έχει και κάποια συμπληρώματα του 2014 ο νόμος, με τα οποία είμαι 100% σίγουρος ότι όχι μόνο συμφωνείς, αλλά τα προβάλλεις και ως θέσεις σου εδώ κι εκεί...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Ωστόσο είναι και 250άρης, "τά 'γραφα", λέει, "γιατί έτσι!"
Σωραίος!
Σωραίος!
Μα, δεν έχει ρε συ νόημα τι θα πούμε εμείς για την ποινή του. Δεν την ορίζουμε εμείς αυτήν, εδώ απλά (θα έπρεπε να) λέμε τη γνώμη μας, για το αν είναι αξιόποινο αυτό που έκανε ή όχι. Ε, ό,τι και να λέμε εμείς, υπάρχει νόμος που ορίζει και ότι είναι, αλλά και τι ποινή τού αναλογεί. Απλό είναι νομίζω...Ναύτης έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:50 Από το: έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα, μέχρι το: να τον καταδικάσουμε σε ισόβια δεσμά, δεν μπορούμε να τα βρούμε στην κοινή λογική;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- taxalata xalasa
Και τι φταιω εγω αν ο βλακοελληνας θελει να ειναι δουλικος υπηκοος του καθε υπαλληλου που εχει το γραφειο του ΠΘ... ;Ναύτης έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:42Ο ΠΘ είναι εκείνος που εκλέγουν με δημοκρατικές διαδικασίες οι Έλληνες πολίτες για να τους κυβερνά.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:37διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως χιαστί...Ναύτης έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:33
Ε δεν πάει έτσι.
Η απειλή, πόσω μάλλον η δημόσια παρότρυνση σε πράξεις βίας και μάλιστα κατά του ΠΘ, είναι ποινικά αδικήματα.
Άλλο η δημοκρατία κι άλλο η ασυδοσία.Ποιος ειναι ρε ο ΠΘ; Βασιλιας που σου εξουσιαζει την ζωη σου και πως θα μιλας και τι θα λες; Ενας υπαλληλος μας ειναι ... Πολυ αξία του δινεται και αποτελεσμα το δώσε αέρα στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι.... ηθελέστα και παθέστα...
Υπάλληλος είναι, έχεις δίκιο, με την έννοια ότι τελεί υπό έργον, ενσαρκώνει όμως κι έναν θεσμό του πολιτεύματος.
Απ' εκεί και πέρα, γενικότερα η δημόσια παρότρυνση σε πράξεις βίας είναι, και ορθώς, ποινικό αδίκημα.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, τώρα έχεις τις αντιρρήσεις σου που διώκεται ποινικά ο πέπονας επειδή έγραφε δημόσια να βγούμε και να σκοτώσουμε τον ΠΘ, φαντάζομαι όμως δεν θα είχες αντίρρηση να διωχθεί ποινικά κάποιος πέπονας που θα έγραφε δημόσια να βγούμε και να σκοτώσουμε τους παράτυπους μετανάστες.
Για μενα ειναι υπαλληλος μου και τον πληρωνω και θα καθεται προσοχη οταν του μιλαω για να μην τον απολυσω ανευ αποζημειωσης...
Διαπιστωνεις πως υπαρχει δουλικη νοοτροπια ακομα στο μυαλο του νεοελληνα που ενω αισθανεται ψευτοπερηφανος για την αρχαια δημοκρατια στην πραξη ειναι δουλος του καθε ψηφισμενου, απο τον ιδιο, καισαρισκου ή σουλτανου; Εθνικη ψυχοπαθεια.... Ουλοι για το ΨΝΑ....
Και ναι θα ειχα αντιρρηση να διωχθει καποιος μονο και μονο επειδη μιλαει και γραφει κι ας ελεγε οτι μαλακια σκαρφιζοτανε η γκλαβα του... Αν ομως εκανε πραξη αυτα που ελεγε θα τονε γουλιζα σαν χταποδι... Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις την διαφορα του λογου απο την πραξη...;
Καταλαβαινεις οτι αβανταρεις την ποινικοποιηση του λογου και της γραφης; Μπηκαμε σε χρονομηχανη και βγηκαμε στον Μεσαιωνα και δεν τον πηραμε χαμπαρι;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
ηταν καλό παιδί ή έκανε γκριμάτσες θυμάσαι;taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:54 Για μενα ειναι υπαλληλος μου και τον πληρωνω και θα καθεται προσοχη οταν του μιλαω για να μην τον απολυσω ανευ αποζημειωσης...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 26 Μάιος 2023, 12:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η σκέψη κάποτε μπορεί και να ποινικοποιηθεί, αλλά μέχρι τότε -ευτυχώς- έχουμε χρόνο.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:42ΑΝ γινει η πραξη, ας τον πιασουν για ηθικο αυτουργο... Στο τελος οπως το πατε, θα ποινικοποιηθει και η σκεψη... Με βλεπω συντομα σε αεροπλανο και δρομο οικογενειακως να παω να βρω τον συνφορουμιτη στα Καναρια νησια να κανω τα μπανια μου ολοχρονίς... Πουλαω και το διαβατηριο... Θα βγαλω αλλο... Θα γλυτωσουν τα παιδια μου και τα χρεη τουτου του ερμου αντιδημοκρατικου τοπου...gassim έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:34Υπάρχει και ο λόγος που προτρέπει άλλους να κάνουν τις πράξεις.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 11:14
Βεβαιως ειναι ελευθερια λογου και εκφρασης... Βρισε οσο θες... Τι κακο μου κανεις; Τιποτα... Θα σου βρισω κι εγω το δικο σου και θα ρθουμε στα ισα....
Αν ερθεις να μου καψεις το σπιτι υπαρχουν οι παρακατω περιπτωσεις... ή θα προλαβω να σε καψω εγω, βρισκομενος σε αμυνα ή θα καψεις το σπιτι και θα πας φυλακη ή αν δεν πας φυλακη γιατι εχεις ακρες στο πουλημενο δικαστικο συστημα θα πλερωσω σικαριο να σε εξαφανισει και να μπεις στο amber alert εσαει... Διαλεξε και παρε... Αλλο πραμα ο λογος και αλλο πραμα η πραξη... Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις...;
Η προτροπή σε βίαιες ενέργειες, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα που χρειάζεται για να ανάψει πυρκαγιά στην ψυχολογία των μαζών. Υπάρχουν και μάζες που πάνω στο "μπούγιο" είναι επιρρεπείς στο να επηρεάζονται.
Οχι ότι τώρα οι συνθήκες είναι τέτοιες, όμως κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί και να είναι. Δεν είναι δύσκολο. Οι ναζί κάνανε τα όσα κάνανε παρακινούμενοι από προπαγάνδα μίσους. Κοίτα επίσης πόσο ύπουλα μπορεί να επιδράσει μια μόδα (π.χ. λέει κάποιος μια κουταμάρα στη δύση και σπεύδει ένα ολόκληρο πλήθος, να την υιοθετήσει).
Το σκυλί που γαβγίζει συνήθως δεν δαγκώνει, όμως παρακινεί όσα δαγκώνουν να το πράξουν και "χτίζει" συνθήκες μίσους που μπορεί να οδηγήσουν τις μάζες σε δυσάρεστες οδούς.
Τέλος, η απαγόρευση της προτροπής σε βίαιες ενέργειες, αποσκοπεί στο να διατηρήσει τον δημόσιο λόγο από ένα επίπεδο και πάνω. Κανείς δεν θα ήθελε να μπαίνει σε ένα ΜΚΔ και να βλέπει διαρκώς τέτοιου τύπου αναρτήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 26 Μάιος 2023, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ε τώρα, μου φαίνεται ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:54Και τι φταιω εγω αν ο βλακοελληνας θελει να ειναι δουλικος υπηκοος του καθε υπαλληλου που εχει το γραφειο του ΠΘ... ;Ναύτης έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:42Ο ΠΘ είναι εκείνος που εκλέγουν με δημοκρατικές διαδικασίες οι Έλληνες πολίτες για να τους κυβερνά.taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:37
διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως χιαστί...Ποιος ειναι ρε ο ΠΘ; Βασιλιας που σου εξουσιαζει την ζωη σου και πως θα μιλας και τι θα λες; Ενας υπαλληλος μας ειναι ... Πολυ αξία του δινεται και αποτελεσμα το δώσε αέρα στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι.... ηθελέστα και παθέστα...
Υπάλληλος είναι, έχεις δίκιο, με την έννοια ότι τελεί υπό έργον, ενσαρκώνει όμως κι έναν θεσμό του πολιτεύματος.
Απ' εκεί και πέρα, γενικότερα η δημόσια παρότρυνση σε πράξεις βίας είναι, και ορθώς, ποινικό αδίκημα.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, τώρα έχεις τις αντιρρήσεις σου που διώκεται ποινικά ο πέπονας επειδή έγραφε δημόσια να βγούμε και να σκοτώσουμε τον ΠΘ, φαντάζομαι όμως δεν θα είχες αντίρρηση να διωχθεί ποινικά κάποιος πέπονας που θα έγραφε δημόσια να βγούμε και να σκοτώσουμε τους παράτυπους μετανάστες.
Για μενα ειναι υπαλληλος μου και τον πληρωνω και θα καθεται προσοχη οταν του μιλαω για να μην τον απολυσω ανευ αποζημειωσης...
Διαπιστωνεις πως υπαρχει δουλικη νοοτροπια ακομα στο μυαλο του νεοελληνα που ενω αισθανεται ψευτοπερηφανος για την αρχαια δημοκρατια στην πραξη ειναι δουλος του καθε ψηφισμενου, απο τον ιδιο, καισαρισκου ή σουλτανου; Εθνικη ψυχοπαθεια.... Ουλοι για το ΨΝΑ....
Και ναι θα ειχα αντιρρηση να διωχθει καποιος μονο και μονο επειδη μιλαει και γραφει κι ας ελεγε οτι μαλακια σκαρφιζοτανε η γκλαβα του... Αν ομως εκανε πραξη αυτα που ελεγε θα τονε γουλιζα σαν χταποδι... Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις την διαφορα του λογου απο την πραξη...;![]()
Καταλαβαινεις οτι αβανταρεις την ποινικοποιηση του λογου και της γραφης; Μπηκαμε σε χρονομηχανη και βγηκαμε στον Μεσαιωνα και δεν τον πηραμε χαμπαρι;Θα σκασει απ την γωνια και ο θωμας ο τορκεμαδας για ιερα εξεταση;
Αν η δίωξη είχε σχέση με το νικ του ή επειδή έβριζε τον Μητσοτάκη ή τον Πλεύρη (ή οποιονδήποτε πολιτικό) στα ΜΚΔ θα ήμουν μαζί σου.
Αλλά εδώ ο τύπος είχε κόψει καπίστρι, παρότρυνε δημόσια σε δολοφονίες. Αυτή δεν είναι ελευθερία λόγου, είναι ασυδοσία λόγου και ποινική συμπεριφορά. Θα τού ρίξουν τώρα 3 χρόνια με αναστολή και θα σοβαρευτεί (μάλλον).
Δεν είμαι φαν των ερντογανικών/πουτινικών/ιρανικών μεθόδων.Space_Passenger έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:23Ο Ερντογαν θα διαφωνησει μαζι σου παντως.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:18 Τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι για φυλάκιση. Αρκεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους και κάποιες ενδεικτικές φωτο, ως δήγματα του είδους.
Αρκούν.
Περιεργο... στην Τουρκια δεν υπαρχουν τετοιοι "τρελοι". Γιατι δεν ειναι τρελοι καθολου και ξερουν αν τους "παιρνει". Δε λεω να γινουμε Τουρκια φυσικα. Αλλα κανω εμφαση στα ορια που θετει ενα κρατος και πως οι "τρελοι'" προσαρμοζονται αναλογως.
Το θέμα είναι το πως θα τηρηθούν οι στοιχειώδεις ισορροπίες στο δυτικό πλαίσιο.
Για να γίνουμε λίγο πρακτικοί λοιπόν, καλό είναι να διευκρινισθούν τα δύο πεδία εκφοράς του βίαιου λόγου.
Το ένα αφορά σε επώνυμα πρόσωπα, που εκπροσωπούν πολιτικούς ή κοινωνικούς φορείς διαφορετικών ιδεολογιών και στόχων και το άλλο σε ανώνυμες περσόνες στα σοσιαλμήντια.
Το πρώτο είναι πιο δύσκολο να κοντρολαριστεί, λόγω των πολιτικών ιδεολογιών, που κάνουν πιο θολό το τοπίο. Γιατί ακριβώς σ' αυτό βασίζονται οι εκφέροντες ακραίο δημόσιο λόγο. Στη βία ή αντιβία, που επιτάσσει η ιδεολογία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο "δράστης του εγκλήματος" παίζει στο χώρο των ανώνυμων περσόνων, που βασίζονται στην ανωνυμία τους για να εκφράσουν τα προσωπικά/πολιτικά/κοινωνικά τους απωθημένα.
Οπότε, αφαιρώντας την ανωνυμία τους, αφαιρείς αυτομάτως και ένα σημαντικό ποσοστό του ψυχωτικού λόγου από τη δημόσια σφαίρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ειχε κοινο ή ηταν σαν εμάς που μιλάμε μονοι μας και μας εχουν γραμμένους ολοι; Ηταν δηλαδή σοβαρή επιτυχία ή ηταν σαν να πιανουν τον πορφύρη γιατι ελεγε για φολες κλπ εδώ;
- taxalata xalasa
Η υποκινηση ειναι αξιοποινη οταν γινει η πραξη . Σε υποκινω και κανεις την πραξη, τοτε θα πλερωσω και εγω που σε υποκινησα να κανεις την πραξη που συντελεστηκε... Αν δεν γινει πραξη, τι ποινικοποιεις; την σκεψη και τον λογο και την γραφη.... ;Bic έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:50Α, μόνο αν γίνει η πράξη είναι αξιόποινη ενέργεια. Όχι η υποκίνηση σε βία από μόνη της. Μάλιστα...taxalata xalasa έγραψε: 26 Μάιος 2023, 12:42ΑΝ γινει η πραξη, ας τον πιασουν για ηθικο αυτουργο... Στο τελος οπως το πατε, θα ποινικοποιηθει και η σκεψη... Με βλεπω συντομα σε αεροπλανο και δρομο οικογενειακως να παω να βρω τον συνφορουμιτη στα Καναρια νησια να κανω τα μπανια μου ολοχρονίς... Πουλαω και το διαβατηριο... Θα βγαλω αλλο... Θα γλυτωσουν τα παιδια μου και τα χρεη τουτου του ερμου αντιδημοκρατικου τοπου...
Έχεις έναν δικό σου τρόπο να ερμηνεύεις τον νόμο (όπου και όποτε σε συμφέρει, αλλού θα ισχύουν άλλα φαντάζομαι), αλλά δυστυχώς σε διαψεύδει η ίδια η νομοθεσία:
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... s-927-1979
Και έχει και κάποια συμπληρώματα του 2014 ο νόμος, με τα οποία είμαι 100% σίγουρος ότι όχι μόνο συμφωνείς, αλλά τα προβάλλεις και ως θέσεις σου εδώ κι εκεί...
Ιερα εξεταση;
Δεν αναγνωριζω ηλιθιους νομους.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 4114 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 3 Απαντήσεις