Spiros252 έγραψε: 24 Οκτ 2018, 21:12
«κάθε ποινικά κολάσιμη ανάρτηση δεν θα μπορούσε να καταγγελθεί»
Αυτό δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα που γράφει και ο mec ;
Κάποιος χρήστης να καταγγείλλει στις αρχές τυχόν ανάρτηση που διώκεται.
Οι αρχές θα ζητήσουν από εμένα την IP και θα την παραδώσω.
Αν δεν είχα καταγραφή θα έλεγα δεν έχω, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα σε αυτό, αλλά
θα μπορούσα να θεωρηθώ συνεργός ή ο θιγόμενος να ισχυριστεί ότι ξέρω αλλά δεν λέω ποιός ήταν, ή ακόμα ότι την ανάρτηση την έκανα εγώ ο ίδιος.
Φυσικά και υπερασπιζόμαστε την
«επιλογή» μας.
Ναι, τα ίδια λέμε. Εσύ το διατύπωσες με τους τυπικούς όρους «προστασία νομικών συμφερόντων του φόρουμ», ενώ εγώ το έκανα πιο συγκεκριμμένο, ότι υπάρχει ανάγκη ταυτοποίησης χρήστη από τις αρχές, γιατί αλλιώς
κινδυνεύεις να μπεις σε περιπέτειες (και άρα υπερασπίζεσαι τα συμφέροντά σου πάλι). Τονίζω το «κινδυνεύεις να» γιατί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ φαίνεται σαν να το πήρε σαν δεδομένο ότι άμα δεν συνεργαστείς θεωρείσαι αμέσως συνεργός.
Τώρα αυτός ο κίνδυνος μπορεί να προκύψει άμα γενικά σε πάει στραβά η κατάσταση. Ας πούμε κάποιος δυσαρεστημένος χρήστης ή κάποιος που για οποιονδήποτε λόγο θέλει να σου κλείσει το site «μαζεύει λάθη» και σου φτιάχνει φάκελλο ή χρησιμοποιεί ψευδομάρτυρες. Έρχεται η αρχή να ελέγξει και τότε προστίθεται και το κερασάκι «δεν κρατάς IP». Αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ιδίως αν «ζητείται ένοχος» επειδή εκκρεμμούν ανοιχτοί φάκελλοι και πρέπει να κλείσουν «οπωσδήποτε», είτε για να μην πτοείται το γόητρο κάποιας αρχής από ανικανότητα είτε για να βουλώσουν τα στόματα κάποιων ΜΚΟ που ωρύονται για κάτι είτε γιατί υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Kαι τότε μπορεί να ανακαλύψεις ότι είχες κύκλωμα που εξυπηρετούσε/διακινούσε [βάλε ότι θες], ΑΛΛΑ ρυθμίστηκε ή βρέθηκε ένα κομμάτι από το puzzle. Αυτά τα ξέρω από τη Γαλλία, όπου για το γόητρο των υπηρεσιών την έχουνε πατήσει πολλοί.
Και καλώς έβαλες την λέξη επιλογή σε εισαγωγικά. Για μένα πρακτικά δεν υπάρχει επιλογή. Αν η αρχή ζητάει IP, θα δώσεις IP γιατί αυτή θεωρείται το πιο αξιόπιστο μέσο ταυτοποίησης, IP θέλουν και θα σε πιέσουν για να την έχουν. Τώρα ο ΓΓ ούτε κατάλαβα γιατί την έχει δαιμονοποιήσει, ούτε γενικά πού θέλει να καταλήξει.