!!! DEVELOPMENT MODE !!!
είναι μια νίκη του μητσοτακισμού;
Re: είναι μια νίκη του μητσοτακισμού;
Ντάξει , ίδωμεν..
Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου, μία ημέρα μετά τις εκλογές το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με κέρδη άνω του 6%, στις 1.198 μονάδες.
Είναι, ναι... Νίκη του Μητσοτακισμου.
Γίνεται "ευκολα" να υπάρξει τωρα κάποιος άλλος ισχυρός αντίπαλο;
δεν ζουμε σε εποχές 1970 , δλδη των μεγάλων ιδεολογιων- διαφόρων-παθων
δεν χουμε στο 1980 να υπάρχει δραχμή και εθνικό κράτος, αλλά εταίροι ευρώ και ΕΕ
δεν ζουμε ουτε στο 2000 όπου όλοι έβλεπαν τηλεόραση και δεν υπήρχαν σοσιαλ
ουτε και στα μνημόνια και κρίση
Επίσης, η οικονομια, ως επιστήμη, δείχνει πως το "ελατηριο" της ανάκαμψης συμπίπτει με κυβέρνηση Μητσοτάκη άρα καρπώνεται πολιτικά η ΝΔ την βελτίωση των οικονομικών
Για τους παραπάνω λόγους πως θα φτιάξεις ισχυρό πολο στον Μητσοτακισμο;
Πολυ απλά... δεν γίνεται .. χωρίς μάλιστα την στήριξη και των επιχειρηματιών που όλοι χρηματοδοτούν Μητσοτάκη
Μόνο ίσως ένας ενιαίος κεντροαριστερος αριστερός σοβαρός χωρος μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο
Ο Τσίπρας απέτυχε..
Γίνεται "ευκολα" να υπάρξει τωρα κάποιος άλλος ισχυρός αντίπαλο;
δεν ζουμε σε εποχές 1970 , δλδη των μεγάλων ιδεολογιων- διαφόρων-παθων
δεν χουμε στο 1980 να υπάρχει δραχμή και εθνικό κράτος, αλλά εταίροι ευρώ και ΕΕ
δεν ζουμε ουτε στο 2000 όπου όλοι έβλεπαν τηλεόραση και δεν υπήρχαν σοσιαλ
ουτε και στα μνημόνια και κρίση
Επίσης, η οικονομια, ως επιστήμη, δείχνει πως το "ελατηριο" της ανάκαμψης συμπίπτει με κυβέρνηση Μητσοτάκη άρα καρπώνεται πολιτικά η ΝΔ την βελτίωση των οικονομικών
Για τους παραπάνω λόγους πως θα φτιάξεις ισχυρό πολο στον Μητσοτακισμο;
Πολυ απλά... δεν γίνεται .. χωρίς μάλιστα την στήριξη και των επιχειρηματιών που όλοι χρηματοδοτούν Μητσοτάκη
Μόνο ίσως ένας ενιαίος κεντροαριστερος αριστερός σοβαρός χωρος μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο
Ο Τσίπρας απέτυχε..
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Πόσο πολιτικά αναλφάβητος πρέπει να εισαι βρε φίλε, για να πιστευεις οτι έρχονται οι ζαίοι?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 10:33 η ΝΔ βέβαια είχε τρομερή συσπείρωση αφού όλοι τη ψηφίσανε υπό το φόβο του να μην έρθουν οι ζαίοι. τώρα που είδανε ότι οι ζαίοι δεν έρχονται ούτε με σφαίρες η συσπείρωση αυτή ενδέχεται να χαλαρώσει
Εδω εγώ που ειμαι και ψιλοσταπαπάρια μου με την πολιτικη και ελαχιστα ασχολούμαι, το να εβγαιναν οι ζαιοι το ειχα για σεναριο sci-fi. Ημουν σιγουρος για ξεκάθαρη νικη ΝΔ με 5 μινιμουμ έως 7 μαξ μονάδες διαφορά (η αληθεια ειναι οτι τετοιο πανηγυρικο θρίαμβο που εσκασε οχι, δεν τον ειχα προβλεψει).
Αλλα οσοι ελεγαν "μονοδρομος η ΝΔ για να μη βγουν οι ζαιοι", δεν πρεπει να ειναι και πολύ μόνιμοι κάτοικοι του πλανήτη μας, γενικά.
Οσοι το ελεγαν αυτο ΝΔ ηθελαν να ψηφισουν ουσιαστικά, και μαλλον ηθελαν να περάσουν οτι το κανουν αναγκαστικά γιατι οι αλλοι ειναι χειρότεροι. Για ποιο λόγο να το εκαναν αυτο και να μην ελεγαν στα ισα οτι γουσταρουν ΝΔ, δεν μπορω να ξερω.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
νεα υψηλά για τη ΔΕΗkameron έγραψε: 22 Μάιος 2023, 10:49 Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου, μία ημέρα μετά τις εκλογές το ελληνικό χρηματιστήριο.
η αγορά προεξοφλεί μεγάλες κερδοφορίες
μαντέψτε ποιός θα πληρώσει
-
BigChiefWahoo2
Όχι βέβαια, δεν τρυπηθηκα.Ασέβαστος έγραψε: 22 Μάιος 2023, 08:24ψεκα, πονας;BigChiefWahoo2 έγραψε: 22 Μάιος 2023, 00:33Σε τρείς, μην ξεχνάς τα εμβόλια.Lestat έγραψε: 21 Μάιος 2023, 20:58 Η νικη της ΝΔ ηταν δεδομενη γιατι εγγυαται σοβαροτητα και σταθεροτητα. Η μεγαλη διαφορά οφειλεται σε δυο παραγοντες:
1) Ο Τσιπρας ειναι αχρηστος.
2) Ο κοσμος φοβηθηκε μην ξαναβγει ο Συριζα.
Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα η πιο φρικτή παρενέργεια που είδαμε μέχρι στιγμής.
Τι με πέρασες, για κάνα κερατά κυνηγό ;;
-
BigChiefWahoo2
Εκεί είναι, δεύτερη σελίδα.Juno έγραψε: 22 Μάιος 2023, 08:52Δεν το βλέπω. Πού είναι; Στο διέγραψαν;BigChiefWahoo2 έγραψε: 22 Μάιος 2023, 00:54Αν θέλεις πέρνα μία βόλτα από το Lifestyle, στο νήμα που άνοιξα με τίτλο "Ακούω γνώμες"Juno έγραψε: 21 Μάιος 2023, 21:51
Το δεύτερο με την φρούδη ελπίδα να χωθούν και αυτοί σε κάποια θεσούλα αναξιοκρατικά.
Αν ξεκινούσα τώρα τον εργασιακό βίο μου, θα δούλευα μαύρα μόνον και μόνον επειδή δεν θέλω να φύγω στο εξωτερικό. Δεν αξίζει να φορολογείσαι σε αυτήν τη χώρα, ούτε να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου στη δουλειά για να σου βγει διευθύντρια η χαζή ανιψιά/βαφτιστήρα/γκόμενα νεοδημοκράτη πολιτικού.
Κράτα τις δυνάμεις σου για να κάνεις κάτι άλλο, εκτός δουλειάς, χωρίς να το δηλώνεις.
Αφού δεν είμαι σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να δω πώς θα αξιοποιήσω την περιουσία μου γιατί όταν έρθει η ώρα για σύνταξη και εφάπαξχαχαχαχα .... έχουν να πέσουν μεγάλες πείνες.
Αυτοί δεν θα φάνε μόνον και τα πόμολα. Θα μας βάλουν να πουλήσουμε και τα νεφρά μας.
Αν έχεις λύση να προτείνεις, σε παρακαλώ να μου την καταθέσεις.
Η ανάγκη να εγκαταλείψουμε το μπουρδέλο αυτό, πλέον, ύστερα και από την σημερινή τραγωδία, έχει γίνει επιτακτική.
Ζούμε ανάμεσα σε επικίνδυνα κουλοσκυλα και τέρμα διανοητικά ηλίθιους που βγάλανε πρώτο τον πουστοκαραμανλακο.
Ακούω Krautrock από τότε που ήμουν 20 ετών, δεν μου αξίζει αυτή η Τύχη,σε αυτή τη χώρα.
Πρέπει να πάρουμε αυτοκινούμενο και να εξαφανιστουμε.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
κι όμως, στις τάξεις της κεντροδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς αυτός ήταν ο μεγάλος φόβοςvantono έγραψε: 22 Μάιος 2023, 11:56Πόσο πολιτικά αναλφάβητος πρέπει να εισαι βρε φίλε, για να πιστευεις οτι έρχονται οι ζαίοι?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 10:33 η ΝΔ βέβαια είχε τρομερή συσπείρωση αφού όλοι τη ψηφίσανε υπό το φόβο του να μην έρθουν οι ζαίοι. τώρα που είδανε ότι οι ζαίοι δεν έρχονται ούτε με σφαίρες η συσπείρωση αυτή ενδέχεται να χαλαρώσει
Εδω εγώ που ειμαι και ψιλοσταπαπάρια μου με την πολιτικη και ελαχιστα ασχολούμαι, το να εβγαιναν οι ζαιοι το ειχα για σεναριο sci-fi. Ημουν σιγουρος για ξεκάθαρη νικη ΝΔ με 5 μινιμουμ έως 7 μαξ μονάδες διαφορά (η αληθεια ειναι οτι τετοιο πανηγυρικο θρίαμβο που εσκασε οχι, δεν τον ειχα προβλεψει).
Αλλα οσοι ελεγαν "μονοδρομος η ΝΔ για να μη βγουν οι ζαιοι", δεν πρεπει να ειναι και πολύ μόνιμοι κάτοικοι του πλανήτη μας, γενικά.
Οσοι το ελεγαν αυτο ΝΔ ηθελαν να ψηφισουν ουσιαστικά, και μαλλον ηθελαν να περάσουν οτι το κανουν αναγκαστικά γιατι οι αλλοι ειναι χειρότεροι. Για ποιο λόγο να το εκαναν αυτο και να μην ελεγαν στα ισα οτι γουσταρουν ΝΔ, δεν μπορω να ξερω.
σκέψου ότι φίλος μου ο οποίος μου είχε πρήξει τα @@ για τον κασιδιάρη τελικά ψήφισε ΝΔ. μου λέει "ας είμαστε σοβαροί, μη βγει κάνας συριζα και τρέχουμε"
ο οποίος πριν μια βδομάδα έβριζε τη νδ για τον αποκλεισμό του κασιδιάρη (!!!)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
phorumaster
Ο Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ενσωματώσει στη ΝΔ μεγάλο εύρος πολιτικών χώρων συν βέβαια τα πελατειακά δίκτυα που πάντα υπήρχαν και τώρα έχουν γιγαντωθεί με την παντοδυναμία του.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:22
κι όμως, στις τάξεις της κεντροδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος
σκέψου ότι φίλος μου ο οποίος μου είχε πρήξει τα @@ για τον κασιδιάρη τελικά ψήφισε ΝΔ. μου λέει "ας είμαστε σοβαροί, μη βγει κάνας συριζα και τρέχουμε"
Έπαιξε αντιθεσμικα αλλά έξυπνα πρώτον με το κόμμα Κασιδιάρη δεύτερον με τα άλλα κόμματα στα δεξιά του. Ο κορμός αυτών των ψηφοφόρων το πιθανότερο είναι ότι κατευθύνθηκε προς τη ΝΔ ενώ λίγοι φανατικοί άμεσα συνδεδεμένοι με το κόμμα τυποθ Μπαρμπαρούση που είπαν ότι θα στηριξουν τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά ίσα ίσα που του έκαναν ζημιά αφού οι δηλώσεις τους υπερπροβληθηκαν ειδικά από τα φιλικά προς τον Μητσοτάκη media κατι που έδωσε πολύ κακή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δυνητικό κοινό που απευθύνεται.
- vantono
Και ο ιδιος ο Κασιδιαρης αν θυμαμαι καλα, στήριζε συριζα με τον τρόπο του. Σαν να πηρε το αυτι μου οτι ειχε δηλωσει κατι του τυπου "ψηφιστε οτιδήποτε εναντίον του Μητσοτακη".ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:22κι όμως, στις τάξεις της κεντροδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς αυτός ήταν ο μεγάλος φόβοςvantono έγραψε: 22 Μάιος 2023, 11:56Πόσο πολιτικά αναλφάβητος πρέπει να εισαι βρε φίλε, για να πιστευεις οτι έρχονται οι ζαίοι?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 10:33 η ΝΔ βέβαια είχε τρομερή συσπείρωση αφού όλοι τη ψηφίσανε υπό το φόβο του να μην έρθουν οι ζαίοι. τώρα που είδανε ότι οι ζαίοι δεν έρχονται ούτε με σφαίρες η συσπείρωση αυτή ενδέχεται να χαλαρώσει
Η ακροδεξιά οκ, και τον Μητσοτακη για αριστερά τον βλεπει, οπότε μαλλον ψιλοχέστηκε για το διπολο Μητσοτακης-ΣΥΡΙΖΑ, δεν το βλεπουν και με καμιά τρελή διαφορά. Δεξιοι και κεντροδεξιοί μπορεί να τον ειχαν το φόβο του μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και πάλι δυσκολεύομαι να τους καταλάβω.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όπως πολύ σωστά και έξυπνα έγραψε ο phorumaster οι "casual" ψηφοφόροι του κασιδιάρη (που δεν είναι φανατικοί), αφού τους απαγορεύθηκε αυτή η επιλογή, επέστρεψαν στη ΝΔ που το πιο πιθανό είναι να είχαν ψηφίσει το 2019. σκέψου και το ποσοστό του Μπογδάνου που κι αυτό πήγε στη ΝΔ. μόνο από αυτά τα δύο κόμματα η ΝΔ έχει ένα σίγουρο 5%vantono έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:29Και ο ιδιος ο Κασιδιαρης αν θυμαμαι καλα, στήριζε συριζα με τον τρόπο του. Σαν να πηρε το αυτι μου οτι ειχε δηλωσει κατι του τυπου "ψηφιστε οτιδήποτε εναντίον του Μητσοτακη".ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:22κι όμως, στις τάξεις της κεντροδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς αυτός ήταν ο μεγάλος φόβοςvantono έγραψε: 22 Μάιος 2023, 11:56
Πόσο πολιτικά αναλφάβητος πρέπει να εισαι βρε φίλε, για να πιστευεις οτι έρχονται οι ζαίοι?
Η ακροδεξιά οκ, και τον Μητσοτακη για αριστερά τον βλεπει, οπότε μαλλον ψιλοχέστηκε για το διπολο Μητσοτακης-ΣΥΡΙΖΑ, δεν το βλεπουν και με καμιά τρελή διαφορά. Δεξιοι και κεντροδεξιοί μπορεί να τον ειχαν το φόβο του μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και πάλι δυσκολεύομαι να τους καταλάβω.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Ο ήλιος και ο άνεμος θα πληρώσει. Υποθέτω αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Η κοινωνία μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι το κατάλαβαν (RIP Λοβέρδος-Σκανδαλίδης κλπ). Μέχρι και στο ΚΚΕ φαίνεται κάποια κινητικότητα με προσύλωση στην επιστήμη.Οσο νωρίτερα το καταλάβετε τόσο καλύτερα.dna replication έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:03νεα υψηλά για τη ΔΕΗkameron έγραψε: 22 Μάιος 2023, 10:49 Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου, μία ημέρα μετά τις εκλογές το ελληνικό χρηματιστήριο.
η αγορά προεξοφλεί μεγάλες κερδοφορίες
μαντέψτε ποιός θα πληρώσει![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BOOMER την 22 Μάιος 2023, 12:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από Σεπτέμβρη αξιολόγηση και απόλυση σε περίγελους ψεκοδάσκαλους. Νίκη Κεραμέως
- vantono
Εχει καταφέρει να ενσωματώσει ενα εύρος πολιτικων χωρων με ροπή κυρίως προς την κεντροδεξιά, συν κατι ευνουχισμένους* ακροδεξιούς που πλέον παίζει να κατάντησαν πιο κεντροδεξιοί και απο τους οριτζιναλ κεντροδεξιους.phorumaster έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:28Ο Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ενσωματώσει στη ΝΔ μεγάλο εύρος πολιτικών χώρων συν βέβαια τα πελατειακά δίκτυα που πάντα υπήρχαν και τώρα έχουν γιγαντωθεί με την παντοδυναμία του.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 22 Μάιος 2023, 12:22
κι όμως, στις τάξεις της κεντροδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος
Έπαιξε αντιθεσμικα αλλά έξυπνα πρώτον με το κόμμα Κασιδιάρη δεύτερον με τα άλλα κόμματα στα δεξιά του. Ο κορμός αυτών των ψηφοφόρων το πιθανότερο είναι ότι κατευθύνθηκε προς τη ΝΔ ενώ λίγοι φανατικοί άμεσα συνδεδεμένοι με το κόμμα τυποθ Μπαρμπαρούση που είπαν ότι θα στηριξουν τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά ίσα ίσα που του έκαναν ζημιά αφού οι δηλώσεις τους υπερπροβληθηκαν ειδικά από τα φιλικά προς τον Μητσοτάκη media κατι που έδωσε πολύ κακή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δυνητικό κοινό που απευθύνεται.
Και αυτο ισως και να ηταν το μεγαλυτερο μυστικό της επιτυχίας του.
*πρώην ακροδεξιούς, δηλαδη.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Είναι ένας θρίαμβος του παλιού πολιτικού συστήματος, αυτού που υποτίθεται ότι πέθανε αλλά ξαναγύρισε ισχυρότερο από ποτέ για να εξαγοράσει τη συνείδηση μιας φτηνιάρικης κοινωνίας. Ο Κούλης, ο χαζός, ο γιος του Δράκουλα κτλ, που ηγείται στη ΝΔ την ταπεινωμένη και αλωμένη από την Αριστερά, που ο Ανδρέας τη γλεντούσε και άλλα τέτοια στραβοστόμικα:
- απολαμβάνει τεράστια εγχώρια πολιτική κυριαρχία που κανείς μεταπολιτευτικός, πόσο μάλλον μνημονιακός πρωθυπουργός δεν μπορούσε ούτε να ονειρευτεί,
- έχει την αποδοχή από τους προϊσταμένους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,
- έχει την ενθουσιώδη έγκριση από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,
- πέτυχε τουλάχιστον ανοχή από τον κόσμο που είδε αυξήσεις έστω και κάτω από τον πληθωρισμό και επιδόματα και Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι παράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ και της χαζοχαρούμενης Αριστεράς και κυρίως οι τραμπάκουλες του συντηρητισμού και του εθνικισμού δεν έδειξαν καμία διάθεση προσαρμογής, κανέναν επαγγελματισμό, καμία νέα τακτική, παρά μόνο ήθελαν να ξαναζήσουν νέα δεκαετία 2010, με εύκολους πόντους λόγω ρηχής πολιτικής διαμαρτυρίας. Θα μάθουν; Ποντάρω στο όχι.
- απολαμβάνει τεράστια εγχώρια πολιτική κυριαρχία που κανείς μεταπολιτευτικός, πόσο μάλλον μνημονιακός πρωθυπουργός δεν μπορούσε ούτε να ονειρευτεί,
- έχει την αποδοχή από τους προϊσταμένους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,
- έχει την ενθουσιώδη έγκριση από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,
- πέτυχε τουλάχιστον ανοχή από τον κόσμο που είδε αυξήσεις έστω και κάτω από τον πληθωρισμό και επιδόματα και Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι παράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ και της χαζοχαρούμενης Αριστεράς και κυρίως οι τραμπάκουλες του συντηρητισμού και του εθνικισμού δεν έδειξαν καμία διάθεση προσαρμογής, κανέναν επαγγελματισμό, καμία νέα τακτική, παρά μόνο ήθελαν να ξαναζήσουν νέα δεκαετία 2010, με εύκολους πόντους λόγω ρηχής πολιτικής διαμαρτυρίας. Θα μάθουν; Ποντάρω στο όχι.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση