πατησιωτης έγραψε: 20 Μάιος 2023, 21:46
Sid Vicious έγραψε: 20 Μάιος 2023, 21:34
πατησιωτης έγραψε: 20 Μάιος 2023, 21:20
Ποιοί είναι τελικά οι εθνικιστές;πέσμου ένα γνωστό όνομα για να καταλάβω.
Ο Λορέντζος Μαβίλης.
Ο εθνικισμός δεν είναι ιδεολογία ούτε κόμμα και ως εκ τούτου δεν αμήκει ούτε στον χώρο της δεξιάς ούτε της αριστεράς αν και μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα κομμάτια αυτού του φάσματος.
Πάντως ο Καμμένος εθνικιστής δεν ήταν, σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ ήταν, ένας όχι ιδιαίτερα ευφυής φιλόδοξος λαϊκιστης νάρκισσοςκαι τίποτα άλλο
Ναι,αλλά να μου πεις κάποιον σημερινό.Δεν έχει νόημα να μου αναφέρεις ανθρώπους που πολέμησαν στους βαλκανικούς πολέμους.Αλλιώς θα καταλήξουμε ότι εθνικιστής είναι και ο Μητσοτάκης
https://www.facebook.com/vivian.efthimi ... QzYG3bBmDl
Φοβερη η αποψινη ομιλια Μητσοτακη κι ας διαφωνω σε καποια σημεια της. Εδωσε εμφαση στην οικονομια κι αυτο με καλυπτει.
Ο Μητσοτακης μενει πιστος στον φιλελευθερο εθνικισμο του Βενιζελου.
Η δυσκολία είναι η εξής : πρέπει να βρεις ένα πολιτικό που ταυτόχρονα να έχει ένα πρόγραμμα που να μπορείς να το πεις εθνικιστικό χωρίς να σε κράξουν αλλά να είναι και αποτελεσματικό.Αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να κάνεις κατακτήσεις όπως πριν από έναν αιώνα αλλά και κανείς δεν θεωρεί εθνικιστικό επίτευγμα την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.
Εάν όμως δεν μπορείς να βρεις ένα σημερινό σοβαρό πολιτικό που να μπορείς να τον πεις εθνικιστή τότε δεν έχει νόημα.Προσωπικά θεωρώ το πλησιέστερο σε εθνικιστή σήμερα τον Σαμαρά.Οι άλλοι που παριστάνουν τους εθνικιστές είναι εθνικιστές τύπου ταξίαρχου Ιωαννίδη.
Για αυτό ρωτάω για να καταλάβω.
Δηλαδή με ρωτάς αν υπάρχει τώρα σχηματισμός ή πρόσωπα που να με καλύπτουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να υποστηρίξω με ζέση; Όχι.
Ούτε οπαδός είμαι αλλά ούτε υπάρχει περίπτωση να πέσω σε μια παγίδα πολωτικού δικομματισμού και ψευδοδιλήμματος "λιγότερου κακού".
1. Πλησιέστερό σε εθνικιστή είναι ο Καραμπελιάς και όχι ο Σαμαράς
2. Πριν έναν αιώνα δεν γίναν κατακτήσεις, απελευθερώσεις έγιναν, είναι εντελώς διαφορετικές λέξεις
3. Τι εννοείς δεν έχει νόημα;
4. Δεν την λες και αποτελεσματική τη ΝΔ, σκέψου μόνο ότι το ισχυρότερο όπλο που είχε ήταν ότι πιο πριν κυβέρνησε ο Συριζα