AlienWay έγραψε: 16 Μάιος 2023, 16:29
Εχουν αντιληφθεί, ότι το χρήμα βγαίνει απ' οτιδήποτε έχει ζήτηση (*) . Επομένως αν βλέπουν ότι οι επαναστατικές ιδέες πουλάνε, αυτές θα πουλήσουν. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα το ίδιο καλά και μαγκιά τους. Πουλάνε και εξάγουν την ίδια τους την αυτοκριτική πολλές φορές.
(*) Ο εν λόγω κανόνας μόνο τώρα τελευταία δεν εφαρμόζεται, με το κίνημα go broke.
Εχω γνωρίσει άνθρωπο που φαντάζεται τις ΗΠΑ όπως στα Χολιγουντιανά σενάρια. Αυτός, κάτι ταινίες τύπου V for Vendetta, ή Fight Club, τις θεωρεί "αριστερές" και δεν του αρέσουν.
Ομως πρόκειται για το άκρον άωτον της επιχειρηματικότητας. Και της ελευθερίας.
Ποιά ελευθερία όμως, έχεις δει το φορολογικό τους κώδικα; Είχα την ατυχία μια φορά, όπως τον άνοιξα έτσι τον έκλεισα LOL
μιλάμε εγκυκλοπαίδεια μπριτάνικα
έχουνε κανόνες για ταπανταόλα, πιό εύκολα ξεμπερδεύεις με την αρχαιολογία+ΙΚΑ+Τσμέδε παρά με την εφορία τους
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Εχουν αντιληφθεί, ότι το χρήμα βγαίνει απ' οτιδήποτε έχει ζήτηση (*) . Επομένως αν βλέπουν ότι οι επαναστατικές ιδέες πουλάνε, αυτές θα πουλήσουν. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα το ίδιο καλά και μαγκιά τους. Πουλάνε και εξάγουν την ίδια τους την αυτοκριτική πολλές φορές.
(*) Ο εν λόγω κανόνας μόνο τώρα τελευταία δεν εφαρμόζεται, με το κίνημα go broke.
Εχω γνωρίσει άνθρωπο που φαντάζεται τις ΗΠΑ όπως στα Χολιγουντιανά σενάρια. Αυτός, κάτι ταινίες τύπου V for Vendetta, ή Fight Club, τις θεωρεί "αριστερές" και δεν του αρέσουν.
Ποιά ελευθερία όμως, έχεις δει το φορολογικό τους κώδικα; Είχα την ατυχία μια φορά, όπως τον άνοιξα έτσι τον έκλεισα LOL
έχουνε κανόνες για ταπανταόλα, πιό εύκολα ξεμπερδεύεις με την αρχαιολογία+ΙΚΑ+Τσμέδε παρά με την εφορία τους
Και στα αρνητικά πάλι "άλλη κουλτούρα" είναι. Απλώς στον τομέα της ελευθερίας έκφρασης, έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά. Με εξαίρεση τα ζητήματα παλαιοπουριτανισμού.
Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις κανόνες (οπότε η ερμηνεία εξαρτάται στο κέφι του κάθε ΔΥ ή στο πόσο λαδάκι θέλει) ή έχεις κανόνες σαν τους ελληνικούς όπου ο ένας λέει ένα πράγμα και ο άλλος λέει ακριβώς το αντίθετο συν το ότι αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση. Οι ξεκάθαροι και σταθεροί κανόνες είναι μια χαρά.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Μάιος 2023, 16:14
Με την φόρμα του, στο προάστιο… με το καινούργιο αμερικάνικο αυτοκίνητο του
το είδα το βίντεο φίλε, ωραιότατος ο τυπάκος και ενδιαφέρουσα η ιστορία του. Ντάξει δε χρειάζεται να είσαι Αμερική για να κάνεις αυτό που κάνει, οπουδήποτε γίνεται σήμερα φτάνει να μιλάς αγγλικά και να έχεις ίντερνετ.
Όσο για το αμάξι ομολογώ δεν είναι η κατηγορία μου ούτε τα κυβικά μου, δε γνωρίζω. Αλλά επειδή σε αυτά τα λεφτά μπαίνεις στα χωράφια διάφορων Ευρωπαϊκών το βλέπω λίγο χλωμό να είναι καλύτερο. Βασικά αυτό είναι το πρόβλημα των Αμερικάνικων αυτοκινήτων, βγάζουνε, αλλά σε όλες τις κατηγορίες οι άλλοι βγάζουν αισθητά καλύτερα. Αυτό εννοούσα πριν.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Μάιος 2023, 14:45
το είδα το βίντεο φίλε, ωραιότατος ο τυπάκος και ενδιαφέρουσα η ιστορία του. Ντάξει δε χρειάζεται να είσαι Αμερική για να κάνεις αυτό που κάνει, οπουδήποτε γίνεται σήμερα φτάνει να μιλάς αγγλικά και να έχεις ίντερνετ.
Για την ακρίβεια οπουδήποτε αλλού η αναλογία αυτών που τα καταφέρνουν στον γενικό πληθυσμό είναι μεγαλύτερη. Εννοείται πως αν σταχυολογήσεις περιπτώσεις σε πληθυσμό 330 εκατομμυρίων θα βρεις πολλούς, αλλά θα βρεις πολλαπλάσιους στην Ευρώπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Για την ακρίβεια οπουδήποτε αλλού η αναλογία αυτών που τα καταφέρνουν στον γενικό πληθυσμό είναι μεγαλύτερη. Εννοείται πως αν σταχυολογήσεις περιπτώσεις σε πληθυσμό 330 εκατομμυρίων θα βρεις πολλούς, αλλά θα βρεις πολλαπλάσιους στην Ευρώπη.
Δεν γνωρίζω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, αλλά το per capita GDP των ΗΠΑ είναι μιάμιση φορές πάνω από αυτό της ΕΕ οπότε αριθμητικά είναι κάπως δύσκολο να ισχύει αυτό που λες. Εξαρτάται βέβαια τι εννοείς ως «τα καταφέρνουν».
Δεν γνωρίζω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, αλλά το per capita GDP των ΗΠΑ είναι μιάμιση φορές πάνω από αυτό της ΕΕ οπότε αριθμητικά είναι κάπως δύσκολο να ισχύει αυτό που λες. Εξαρτάται βέβαια τι εννοείς ως «τα καταφέρνουν».
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν έχει καμμιά σχέση με την οικονομία των πολιτών. Είναι απλά διαίρεση της παραγωγής με τον πληθυσμό. Είναι χρήσιμο σαν συγκριτικό μέτρο, αν και ακόμη κι αυτό είναι αμφίβολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Μάιος 2023, 16:14
Με την φόρμα του, στο προάστιο… με το καινούργιο αμερικάνικο αυτοκίνητο του
Όσο για το αμάξι ομολογώ δεν είναι η κατηγορία μου ούτε τα κυβικά μου, δε γνωρίζω. Αλλά επειδή σε αυτά τα λεφτά μπαίνεις στα χωράφια διάφορων Ευρωπαϊκών το βλέπω λίγο χλωμό να είναι καλύτερο. Βασικά αυτό είναι το πρόβλημα των Αμερικάνικων αυτοκινήτων, βγάζουνε, αλλά σε όλες τις κατηγορίες οι άλλοι βγάζουν αισθητά καλύτερα. Αυτό εννοούσα πριν.
Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι ιδιαίτερο, ούτε πρόσεξα την ιστορία του, εγώ ένα τυπά με φόρμα σε προάστιο έβαλα.
Όσο για τα αυτοκίνητα, αμερικάνικα ή μη, βασικά όλα ίδια είναι. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, μάρκετινγκ είναι.
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν έχει καμμιά σχέση με την οικονομία των πολιτών. Είναι απλά διαίρεση της παραγωγής με τον πληθυσμό. Είναι χρήσιμο σαν συγκριτικό μέτρο, αν και ακόμη κι αυτό είναι αμφίβολο.
Πως δεν έχει; Οικονομική δραστηριότητα είναι. Από που προκύπτει το εισόδημα;
Πως δεν έχει; Οικονομική δραστηριότητα είναι. Από που προκύπτει το εισόδημα;
Άλλο οικονομική δραστηριότητα άλλο εισόδημα. Όταν βγάζει 400 δις η Apple αυτά μετράνε στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά καταφανέστατα δεν είναι στ' αλήθεια εισόδημα που μοιράζεται σε όλους τους Αμερικάνους. Αυτό θα ίσχυε σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς όπου όλη η παραγωγή της χώρας θα διαμοιραζόταν εξίσου σε όλους τους πολίτες.
Για να πάρουμε ένα ακραίο παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας ράντομ άνθρωπος αποφασίζει να ιδρύσει δική του χώρα σε ένα ξερονήσι, όπου είναι πολίτης αυτός, άλλα 99 άτομα και έχει έδρα μία εταιρεία, ας πούμε η Apple. Αυτοί οι 100 εκμεταλλεύονται μια φυσική πηγή του νησιού και βγάζουν από 100 χιλιάδες δολάρια ο καθένας τον χρόνο. Το ΑΕΠ της χώρας θα είναι 400 δις + 10 εκ. Το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι λίγο παραπάνω από 4 δις. Λέει αυτός ο δείκτης κάτι για το αληθινό τους εισόδημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Citroenakias έγραψε: 17 Μάιος 2023, 23:13
Και μόνο που τρέμει το φυλλοκαρδι σου για το αν γυρίσει ζωντανό το παιδί σου από σχολείο καταλαβαίνεις πόσο καλή ζωή κάνεις εκεί
hellegennes έγραψε: 17 Μάιος 2023, 23:10 Όταν βγάζει 400 δις η Apple αυτά μετράνε στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά καταφανέστατα δεν είναι στ' αλήθεια εισόδημα που μοιράζεται σε όλους τους Αμερικάνους.
Σε όλους όχι ασφαλώς, σε αυτούς που είχαν κάποιο ρόλο στις δραστηριότητες της Apple (είτε μιλάμε για εργαζομένους, είτε για εργολάβους, είτε για προμηθευτές) ή σε μετόχους (άμα μιλάμε για μερίσματα) μεγάλο μέρος αυτών των 400 δις καταλήγει ως εισόδημα ναι. Θα συμφωνήσω φυσικά ότι όλο το ΑΕΠ δεν μεταφράζεται σε ατομικό/οικογενειακό εισόδημα, αλλά πολύ μεγάλο μέρος του είναι όντως.
Εδώ έχει στοιχεία από την αμερικάνικη στατιστική υπηρεσία για τα πραγματικά εισοδήματα.
Citroenakias έγραψε: 17 Μάιος 2023, 23:13
Και μόνο που τρέμει το φυλλοκαρδι σου για το αν γυρίσει ζωντανό το παιδί σου από σχολείο καταλαβαίνεις πόσο καλή ζωή κάνεις εκεί
Υπερβολές. Υπάρχουν περίπου 75 εκατομμύρια μαθητές+φοιτητές στις ΗΠΑ. Το να συμβεί κάτι στο παιδί σου έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να κερδίσεις το Λόττο.