Sol έγραψε: 13 Μάιος 2023, 21:28
Πως θα έπρεπε να είναι για σένα το κομμουνιστικο;
Άσε τους αυτούς ρε...
Αυτοί όλοι τους έχουν μπερδέψει τον κομμουνιστή με τον χίππη , με τον σκηνίτη , τους νομάδες ή και τίποτα αυτόχθονες ιθαγενείς που τρέφονται με ρίζες. Έχουν πλάσει στο μυαλό τους έναν δικό τους κομμουνισμό και αυτόν χτυπούν. Πολεμούν ένα σκιάχτρο. Ο κομμουνιστής δεν είναι χίππης.Ούτε είναι κομμουνιστές τα οργισμένα νιάτα που τα σπάνε για την κάβλα τους άσχετα αν υπάρχουν δικαιολογημένες αιτίες για οργή η όχι. Όπως λέει και ο Βάρναλης: "Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης ,ο πλαστουργός της νιας ζωής, εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής". Η ίδια η ανάγκη, η ίδια η ταξική πάλη, οι ανάγκες της ζωές είναι αυτές που διαμορφώνουν τις συνειδήσεις αλλά δεν φτάνει αυτό. Για να μην είμαστε ρομαντικοί Δον Κιχώτες που κυνηγάμε ανεμόμυλους ,η να τα σπάμε για την κάβλα , χρειάζεται μια επεξεργασμένη θεωρία για να μπορέσει να κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία.
Ο κομμουνιστής και αρμάνι θα φοράει και ρόλεξ θα έχει και πούρα κοχίμπα θα καπνίσει αν χρειαστεί.
Εκτός και αν ,κάποιον κομμουνιστή που θα ήταν ντυμένος σαν ζητιάνος θα τον αντιμετώπιζαν διαφορετικά και θα του έδιναν μεγαλύτερη προσοχή.
Ή μπορεί και αν έμπαιναν σε μια αστική κυβέρνηση να ήταν κάργα κομμουνιστές.
Δεν ξέρω αν τρολάρεις ή όχι.
Αλλά εξαρτάται από τις συνθήκες...
Μπορεί να το απαιτούν όντως οι συνθήκες οι κομμουνιστές να συμμετάσχουν σε αστική κυβέρνηση.
Αν και κάτι τέτοιο όμως είναι οπορτουνισμός.
Η εμπειρία έχει δείξει πως η συνεργασία και η συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις δεν μπορεί να επιφέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ασπάζονται στο έπακρο τις θέσεις του κόμματος αλλά αφού το σύστημα μας ζητάει έστω και μια φορά στα τέσσερα χρόνια της γνώμη μας ,τότε τι άλλο όπλο υπάρχει για να πιέσεις την κατάσταση;
Μήπως αυτή είναι η εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για τους κομμουνιστές;
Τους θεωρείτε ας πούμε ως ειρηνιστές χίππηδες που δεν θέλουν να πιάσουν όπλο και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα
με σύνθημα χ@σίσια γ@μ#c! και επιστροφή στην φύση, φορώντας κουρέλα ,θα ζούνε σε αντίσκηνα ; make sex no war, sex drugs and rock n roll κ.τ.λ.;
Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης.
Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό για όλους.
Στηρίζω ΚΚΕ γιατί δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και αυτό φαίνεται τόσα χρόνια στη Βουλή. Για εμάς τους Πατρινούς αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην Πάτρα που έχει κομμουνιστή δήμαρχο και θα συνταχθούν όλοι εναντίον του.
Ψηφίζω ΚΚΕ για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση.
Στηρίζω ΚΚΕ στις 21 Μάη και σε κάθε επόμενη εκλογική μάχη, κόντρα στα ψευτοδιλήμματα και στους εκβιασμούς για «δυνατές κυβερνήσεις» τα οποία και θα μεγαλώνουν. Γιατί ο λαός έχει ανάγκη να είναι ο ίδιος πιο δυνατός απέναντί τους.
FORZA ΚΚΕ
Γιάννης Κοΐνης, υπεύθυνος ακαδημιών και βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης Posillipo, Α1 κατηγορία Ιταλίας