!!! DEVELOPMENT MODE !!!

7 στους 10 έλληνες κακοποιούνται από τη γυναίκα τους

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: 7 στους 10 έλληνες κακοποιούνται από τη γυναίκα τους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μηχανικός έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:17 Πόσες γυναίκες υποχρεώνουν τον άντρα τους να κάνει σεξ, ενώ αυτός δεν θέλει;
Περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Υπαρχει προβλημα το οποιο δημιουργειται πανω στον απαραδεκτα ανισοτιμο τροπο που τα δικαστηρια αποφασιζουν το πως θα διευθετηθει η ανατροφη των παιδιων σε ενα ενδεχομενο διαζυγιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 23 Οκτ 2018, 18:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Naida έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:37
Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:34

Ίσια δεν υπάρχει. Έστω και κατα ένα χιλιοστό, πάντα κάποιος βγαίνει απο πάνω. Υποθέτω πως είσαι υποτακτικιά. Όχι τελείως στα 4, αλλα σχεδόν :c020:
Καλά μπορεί και να γίνω λίγο άμα καταφέρει ο άλλος να με κάνει να θέλω να του επιτρέψω να μου επιβληθεί :lol:
:8)
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ίφιδα έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:33
7 στους 10 είναι η ψυχολογική βία που θεωρείται κακοποίηση, το ξύλο είναι 3 στους 10. Επίσης λέει στην έρευνα πως σπανίως θα μιλήσουν γι αυτό οι άντρες λόγω περηφάνειας το οποίο ισχύει έτσι; Για τον ίδιο λόγο που σπάνια θα ζητήσετε βοήθεια για κάτι. Και δεν είναι μόνο το τράβηγμα ή το σπρώξιμο, είναι κι η σφαλιάρα ή το να πετάς πράγματα. Μπορεί να φαίνεται κωμικοτραγικό το να πετάς ένα βάζο π.χ ή μπαντόφλα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τραύμα, αν σε πετύχει πονάει κι είναι εσκεμμένο.
η ερευνα ειναι λαθος. η αληθεια ειναι οτι δεν εχει υπαρξει ανδρας που να μην εχει βιαιοπραγησει πανω του γυναικα με τους τροπους που περιγραφεις (σπρωξιμο, πεταγμα αντικειμενου κλπ) το οτι μονο 3 στους 10 το παραδεχτηκαν, ειναι ειτε απο ντροπη, ειτε επειδη δε θεωρουν βια ενα σπρωξιματακι, σιγα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Το γρατσούνισμα θεωρείται βία;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

το πάτημα του ποδιού για να σκάσεις είναι βία;

αν το κάνει καλά και δεν πονάει πολύ;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:37
ειναι στ αληθεια πολυ δυσκολο να ασκησει γυναικα βια σε αντρα, με την αντρικη αντιληψη περι βιας.

οχι ομως με τη γυναικεια αντιληψη περι βιας. οταν οτιδηποτε παραπανω απο χαδι, οριζεται πλεον ως βια, τοτε πραγματι βιαιοπραγουν πολυ συχνα οι γυναικες. ο λογοι που φτανουν μονο μεχρι το σπρωξιμο η σε εξτριμ κατασταση μεχρι το χαστουκι, ειναι δυο.
ο πρωτος ειναι οτι δεν τις παιρνει για παραπανω, θα φανε βρωμοξυλο, ενω και ο αντρας δεν ποναει πραγματικα, μονο προσβαλλεται, οποτε και το βλεπει ως προσβολη, και απαντα αναλογα, προσβαλλοντας και οχι βιαιοπραγωντας.
ο δευτερος ειναι οτι εχουν μαθει πως οι αντρες δεν βαρανε γυναικες, οποτε θεωρουν φυσιολογικο να βαρανε μονο αυτες.
Τι εννοείς; δεν είναι το χαστούκι βια;οι γρατσουνιές;οι δαγκωσιές;οι κλωτσιές;οι μπουνιές;δεν έχει να κάνει αν πονάτε ή όχι. Αλλά η κίνηση σαν κίνηση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Βία είναι όταν ο άλλος το εκλαμβάνει σαν βία. Γρατσούνισμα, σφαλιάρα, σπρώξιμο μπορούν να είναι απλώς παιχνίδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:50 Βία είναι όταν ο άλλος το εκλαμβάνει σαν βία. Γρατσούνισμα, σφαλιάρα, σπρώξιμο μπορούν να είναι απλώς παιχνίδι.
Ή οργασμός... λυσσάρες :a035:
the end
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Naida έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:36 Το θεωρούν ντροπή να μιλήσουν ανοιχτά για τέτοια θέματα. Κάτι που κάνει ακόμα χειρότερη τη κατάσταση γιατί σκέψου πόσα δεν καταγράφονται. Μα αν το αναφέρει κάποιος άντρας αρχίζει το δούλεμα και τα χαχανητά. Κάτι που είναι αποτρεπτικό στο να ξαναμιλήσει. Αυτά πρέπει ν' αντιμετωπίζονται και να καταγγέλονται χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Έτσι, και δε νομίζω να αλλάξει αυτό αν δεν "αναλάβουν" οι υπόλοιπες γυναίκες να φωτίσουν το πρόβλημα, να ακούσουν, να υποστηρίξουν το θύμα, να κράξουν θύτες κλπ κλπ. Κι αν υπάρξει κενό σ αυτό το θέμα, τότε αν το αναλάβουν άλλοι π.χ. mgtow θα υπάρχει πρόβλημα.
Ασέβαστος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:37 ο δευτερος ειναι οτι εχουν μαθει πως οι αντρες δεν βαρανε γυναικες, οποτε θεωρουν φυσιολογικο να βαρανε μονο αυτες.
Αυτό που λες δε νομίζω να ισχύει. Αντιθέτως, είναι της λογικής "αφού δέρνουν οι άντρες τότε θα δέρνω κι εγώ". Νομίζω ότι αυτή τη νοοτροπία έχουν
ST48410 έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:39
Η ένστασή μου είναι η εξής. Όταν μιλούσαμε επί χρόνια για κακοποίηση γυναικών, μιλούσαμε για βία κυρίως σωματική αλλά και λεκτική ψυχολογική από τον άνδρα που ήταν ο "ισχυρότερος" στην σχέση. Και η βία αυτή συνήθως δεν ήταν 1-2 φορές στην ζωή του ζευγαριού. Ήταν κάτι που επαναλαμβάνονταν.

Αν τώρα η κοπέλα / γυναίκα μου με τραβήξει απότομα και γυρίσω και τις ρίξω σφαλιάρα εξακολουθώ να είμαι στους 7 της έρευνας; Έχω υποστεί βία έστω και αν έχω επιστρέψει περισσότερη; Κάθε μικροκαβγαδάκι εντάσσεται στην έρευνα;

Καταλαβαίνω τί θέλεις να πείς και ποιά είναι η ένσταση. Έχουμε συνηθίσει σε άλλα πράγματα όταν ακούμε για κακοποίηση, γυναίκες με πρησμένα μούτρα και μελανιές στο σώμα. Δεν είναι μόνο αυτό η βία όμως, δεν είναι μονο αυτό κακοποίηση.

Ναι αν απαντήσεις στην βία εξακολουθείς να είσαι μέρος της έρευνας, λέει ότι απ το 31,7% που δέχτηκαν βία το 25% απάντησε.

Καταλαβαίνω που το πάς με την τελευταία ερώτηση, αλλά νομίζω μιλάει περισσότερο για κάτι που επαναλαμβάνεται (στο θέμα της ψυχολογικής βίας τουλάχιστον) π.χ. έμεινε άνεργος ο άντρας κι η άλλη άχρηστο τον ανεβάζει, παράσιτο τον κατεβάζει
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Naida έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:49
Ασέβαστος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:37
ειναι στ αληθεια πολυ δυσκολο να ασκησει γυναικα βια σε αντρα, με την αντρικη αντιληψη περι βιας.

οχι ομως με τη γυναικεια αντιληψη περι βιας. οταν οτιδηποτε παραπανω απο χαδι, οριζεται πλεον ως βια, τοτε πραγματι βιαιοπραγουν πολυ συχνα οι γυναικες. ο λογοι που φτανουν μονο μεχρι το σπρωξιμο η σε εξτριμ κατασταση μεχρι το χαστουκι, ειναι δυο.
ο πρωτος ειναι οτι δεν τις παιρνει για παραπανω, θα φανε βρωμοξυλο, ενω και ο αντρας δεν ποναει πραγματικα, μονο προσβαλλεται, οποτε και το βλεπει ως προσβολη, και απαντα αναλογα, προσβαλλοντας και οχι βιαιοπραγωντας.
ο δευτερος ειναι οτι εχουν μαθει πως οι αντρες δεν βαρανε γυναικες, οποτε θεωρουν φυσιολογικο να βαρανε μονο αυτες.
Τι εννοείς; δεν είναι το χαστούκι βια;οι γρατσουνιές;οι δαγκωσιές;οι κλωτσιές;οι μπουνιές;δεν έχει να κάνει αν πονάτε ή όχι. Αλλά η κίνηση σαν κίνηση.
και τα λογια ειναι βια. πολλες φορες σημαντικοτερη απο ενα χαστουκι.

η βια ειναι μερος της ζωης. δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ασκησει και να μην του εχει ασκηθει βια. αλλα ας μην τα ισωπεδωνουμε ολα. αλλο πραγμα να σε στειλουν νοσοκομειο, και αλλο ενα σπρωξιμο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:44
Ίφιδα έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:33
7 στους 10 είναι η ψυχολογική βία που θεωρείται κακοποίηση, το ξύλο είναι 3 στους 10. Επίσης λέει στην έρευνα πως σπανίως θα μιλήσουν γι αυτό οι άντρες λόγω περηφάνειας το οποίο ισχύει έτσι; Για τον ίδιο λόγο που σπάνια θα ζητήσετε βοήθεια για κάτι. Και δεν είναι μόνο το τράβηγμα ή το σπρώξιμο, είναι κι η σφαλιάρα ή το να πετάς πράγματα. Μπορεί να φαίνεται κωμικοτραγικό το να πετάς ένα βάζο π.χ ή μπαντόφλα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τραύμα, αν σε πετύχει πονάει κι είναι εσκεμμένο.
η ερευνα ειναι λαθος. η αληθεια ειναι οτι δεν εχει υπαρξει ανδρας που να μην εχει βιαιοπραγησει πανω του γυναικα με τους τροπους που περιγραφεις (σπρωξιμο, πεταγμα αντικειμενου κλπ) το οτι μονο 3 στους 10 το παραδεχτηκαν, ειναι ειτε απο ντροπη, ειτε επειδη δε θεωρουν βια ενα σπρωξιματακι, σιγα.
Σου δινω τον λογο μου οτι δεν μου εχει τυχει ποτε.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ίφιδα έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:54 Έτσι, και δε νομίζω να αλλάξει αυτό αν δεν "αναλάβουν" οι υπόλοιπες γυναίκες να φωτίσουν το πρόβλημα, να ακούσουν, να υποστηρίξουν το θύμα, να κράξουν θύτες κλπ κλπ. Κι αν υπάρξει κενό σ αυτό το θέμα, τότε αν το αναλάβουν άλλοι π.χ. mgtow θα υπάρχει πρόβλημα.
Και εμείς ως γυναίκες θα πρέπει να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά αλλά και οι ίδιοι οι άντρες οι υπόλοιποι να αντιληφθούν ότι δεν είναι θέμα για χιουμοράκι. Είναι βια κατά του φύλου τους. Και μάλιστα τη ταμπέλα αδύναμο φύλο που μας έχει προσκολληθεί κάποιες το εκμεταλλεύονται να περνάει στο απαρατήρητο τέτοιες συμπεριφορές. Αν καμιά μέρα όμως και τις τουλουμιάσει πραγματικά ως ανταπόδωση, θα κλαψουρίζουν. Αλλά όταν μπαίνεις στη ψυχολογία του θύματος δύσκολα ξεφεύγεις και αντιδράς.

Que Sera, Sera...
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

To 7 στους 10 πάει με το υπερόπλο που έχουν οι γυναίκες και που λέγεται μουρμούρα :p2: :p2:

Ομολογώ ότι ορισμένες είναι τεχνίτισσες στο να το βγάλουν σιγά σιγά αφού γεννηθούν τα παιδιά. Γιατί τότε δεν περισσεύει ενέργεια για περιττές διαδικασίες και η γυναίκα "επιβάλλει" πράγματα που για την ίδια είναι σημαντικά ενώ για το σύντροφο όχι και τόσο. Ή απλά αναγνωρίζει και εκείνος την ανάγκη να παίρνει ένας τις αποφάσεις για κάποια θέματα, γιατί αλλιώς χάνεται ενέργεια σε διαβουλεύσεις. Στην πράξη όμως μοιράζονται αρμοδιότητες και έχει και ο άντρας συνήθως θέματα που δεν ενδιαφέρουν τη γυναίκα, αλλά θέλουν έτσι να γκρινιάξουν και αυτοί.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 23 Οκτ 2018, 18:58
και τα λογια ειναι βια. πολλες φορες σημαντικοτερη απο ενα χαστουκι.

η βια ειναι μερος της ζωης. δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ασκησει και να μην του εχει ασκηθει βια. αλλα ας μην τα ισωπεδωνουμε ολα. αλλο πραγμα να σε στειλουν νοσοκομειο, και αλλο ενα σπρωξιμο.
Βια και το ένα βια και το άλλο.

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”