Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.micmic έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:05 Κάποια στιγμή στις αρχές των 90s αν θυμάμαι καλά, τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με αντρικά παπούτσια περίπου σαν αυτά της φωτογραφίας. Δηλαδή το υλικό και τα χρώματα ήταν τέτοια (κυρίως ανοιχτά παλ χρώματα), τα σχέδια ήταν πιο "μοντέρνα" (αν θυμάμαι καλά, ήταν σχεδόν όλα παντοφλέ, χωρίς κορδόνια). Ήταν τόσο δημοφιλή που υπήρχαν μαγαζιά που είχαν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια. Ήταν όλα Ιταλικά, μάλιστα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια ότι τα φόραγαν πολύ και οι Ιταλοί τουρίστες.
Μήπως ξέρει κάποιος αν αυτό το στυλ παπουτσιών είχε κάποιο συγκεκριμένο όνομα;
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι φοράω σήμερα (πχορουμικό myStyleRocks)
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Τι φοράω σήμερα (πχορουμικό myStyleRocks)
Τα μοκασίνια είναι γενική κατηγορία. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα, να είναι καστόρινα κτλ. Αυτά ήταν εντελώς συγκεκριμένο στυλ, με δέρμα σαν αυτό που φαίνεται στη φωτό και σχεδόν αποκλειστικά ανοιχτά παλ χρώματα. Από τότε δεν έχω ξαναβρει πουθενά τέτοιο στυλ παπούτσια, ούτε καν στο ίντερνετ. Σίγουρα ήταν πολύ διαδεδομένα στην Ιταλία, αλλά πέρασε γρήγορα η μόδα τους.
Δεν μπορώ να βρω κάπου φωτό για να το δείξω, αλλά και τα σχέδιά τους δεν ήταν σαν τα κλασικά μοκασίνια, ήταν διαφορετικά.
Δεν μπορώ να βρω κάπου φωτό για να το δείξω, αλλά και τα σχέδιά τους δεν ήταν σαν τα κλασικά μοκασίνια, ήταν διαφορετικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Ε ναι, τα κλασσικά μοκασίνια ειδικώς τα απλά μαλακά καλοκαιρινά, είναι πιο διακριτικά από τις πολυχρωμίες που συνηθίζεις.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10
Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μοκασίνια με κορδόνια, πρώτη φορά βλέπω.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.micmic έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:05 Κάποια στιγμή στις αρχές των 90s αν θυμάμαι καλά, τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με αντρικά παπούτσια περίπου σαν αυτά της φωτογραφίας. Δηλαδή το υλικό και τα χρώματα ήταν τέτοια (κυρίως ανοιχτά παλ χρώματα), τα σχέδια ήταν πιο "μοντέρνα" (αν θυμάμαι καλά, ήταν σχεδόν όλα παντοφλέ, χωρίς κορδόνια). Ήταν τόσο δημοφιλή που υπήρχαν μαγαζιά που είχαν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια. Ήταν όλα Ιταλικά, μάλιστα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια ότι τα φόραγαν πολύ και οι Ιταλοί τουρίστες.
![]()
Τα κλασικά μοκασίνια, έχουν αυτή τη μορφή συνήθως:

και σίγουρα δεν έχουν καθόλου "τακούνι", είναι εντελώς φλατ, με "γλώσσα" που υψώνεται ελαφρά και αγκαλιάζει το πόδι.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Κι εμένα αυτά μ' αρέσουν. Τα απλά και μαλακά με λεπτή σόλα, ειδικώς για το καλοκαίρι.aLiCat έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:34Μοκασίνια με κορδόνια, πρώτη φορά βλέπω.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.micmic έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:05 Κάποια στιγμή στις αρχές των 90s αν θυμάμαι καλά, τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με αντρικά παπούτσια περίπου σαν αυτά της φωτογραφίας. Δηλαδή το υλικό και τα χρώματα ήταν τέτοια (κυρίως ανοιχτά παλ χρώματα), τα σχέδια ήταν πιο "μοντέρνα" (αν θυμάμαι καλά, ήταν σχεδόν όλα παντοφλέ, χωρίς κορδόνια). Ήταν τόσο δημοφιλή που υπήρχαν μαγαζιά που είχαν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια. Ήταν όλα Ιταλικά, μάλιστα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια ότι τα φόραγαν πολύ και οι Ιταλοί τουρίστες.
![]()
![]()
![]()
https://www.google.com/search?q=%CE%BA% ... qpJM4jHu-M
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- vantono
Αν ειναι δυνατον. Θα φτύσω αίμα για να σας εκσυγχρονίσω εδώ μέσα.
Φίνος.
(το μούσι θέλει τριμάρισμα)
vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:46 Αν ειναι δυνατον. Θα φτύσω αίμα για να σας εκσυγχρονίσω εδώ μέσα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όχι, να μας λείπει, μια χαρά είμαστε απο την ανατολική πλευρά του κηφισούvantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:46 Αν ειναι δυνατον. Θα φτύσω αίμα για να σας εκσυγχρονίσω εδώ μέσα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Θυμάμαι σε κάποια φάση ήταν της μόδας κάτι Gucci. Είχανε κάνα χιλιάρικο και εσύ έμοιαζες με αρκουδιάρη που πάει απο πανηγύρι σε πανηγύρι.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.micmic έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:05 Κάποια στιγμή στις αρχές των 90s αν θυμάμαι καλά, τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με αντρικά παπούτσια περίπου σαν αυτά της φωτογραφίας. Δηλαδή το υλικό και τα χρώματα ήταν τέτοια (κυρίως ανοιχτά παλ χρώματα), τα σχέδια ήταν πιο "μοντέρνα" (αν θυμάμαι καλά, ήταν σχεδόν όλα παντοφλέ, χωρίς κορδόνια). Ήταν τόσο δημοφιλή που υπήρχαν μαγαζιά που είχαν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια. Ήταν όλα Ιταλικά, μάλιστα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια ότι τα φόραγαν πολύ και οι Ιταλοί τουρίστες.
![]()
Και σε μένα αρέσουν.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:43Κι εμένα αυτά μ' αρέσουν. Τα απλά και μαλακά με λεπτή σόλα, ειδικώς για το καλοκαίρι.
https://www.google.com/search?q=%CE%BA% ... qpJM4jHu-M
Όσο για τον τύπο των παπουτσιών στη φωτο, νομίζω λέγονται loafers (με κορδόνι).
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- kongrosian
το κλασσικό μοκασίνι του 50αρη ΠΑΣΟΚου στα 90s ήταν αυτό:

το φορούσε με φουσκωτό δερμάτινο μπουφάν με λάστιχο στη μέση.

το φορούσε με φουσκωτό δερμάτινο μπουφάν με λάστιχο στη μέση.
- hellegennes
Μακράν καλύτερο από το πρώτο. 3 από μένα. Σκέφτηκα να σου βάλω 2 για το ασιδέρωτο πουκάμισο, αλλά δεν γαμείς...
Τα πουκάμισα είναι τα μόνα αντρικά ρούχα που θέλουν σιδέρωμα. Δεν δουλεύει καμμιά μέθοδος και φαίνεται άσχημα όταν είναι ασιδέρωτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- vantono
ίου πύτισσά μου, θα ξεράσω τη μπανανούλα που μολις εφαγα.aLiCat έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:34Μοκασίνια με κορδόνια, πρώτη φορά βλέπω.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.micmic έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:05 Κάποια στιγμή στις αρχές των 90s αν θυμάμαι καλά, τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με αντρικά παπούτσια περίπου σαν αυτά της φωτογραφίας. Δηλαδή το υλικό και τα χρώματα ήταν τέτοια (κυρίως ανοιχτά παλ χρώματα), τα σχέδια ήταν πιο "μοντέρνα" (αν θυμάμαι καλά, ήταν σχεδόν όλα παντοφλέ, χωρίς κορδόνια). Ήταν τόσο δημοφιλή που υπήρχαν μαγαζιά που είχαν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια. Ήταν όλα Ιταλικά, μάλιστα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια ότι τα φόραγαν πολύ και οι Ιταλοί τουρίστες.
![]()
![]()
και σίγουρα δεν έχουν καθόλου "τακούνι", είναι εντελώς φλατ, με "γλώσσα" που υψώνεται ελαφρά και αγκαλιάζει το πόδι.
Ο πατερας μου ειχε καποτε κατι τετοια με κορδόνια, τετοιου τυπου, και τα έλεγε μοκασίνια, τι να πω.
Δεν με αφορά το στάιλινγκ των μπούμερς, αγαπητή.
Εγώ ειμαι εδώ δια να διδάξω το κατάλληλο ανδρικό στάιλινγκ ώστε να την πέφτουν και σε άλλους τόσο απροκάλυπτα οι γκομενες, όχι μονο σε εμένα. Να πληρώνομαι απο τον ανδρικό πληθυσμό του πχορουμ έπρεπε κανονικά.
Εντάξει, γλυκό αγόρι.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 12:00ίου πύτισσά μου, θα ξεράσω τη μπανανούλα που μολις εφαγα.Spoiler
aLiCat έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:34Μοκασίνια με κορδόνια, πρώτη φορά βλέπω.vantono έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:10
Μοκασίνια λέγονται, και τα θεωρώ ο,τι αθλιότερο μετά τις αντρικές εσπαντρίγιες.![]()
Ο πατερας μου ειχε καποτε κατι τετοια με κορδόνια, τετοιου τυπου, και τα έλεγε μοκασίνια, τι να πω.
Δεν με αφορά το στάιλινγκ των μπούμερς, αγαπητή.
Εγώ ειμαι εδώ δια να διδάξω το κατάλληλο ανδρικό στάιλινγκ ώστε να την πέφτουν και σε άλλους τόσο απροκάλυπτα οι γκομενες, όχι μονο σε εμένα. Να πληρώνομαι απο τον ανδρικό πληθυσμό του πχορουμ έπρεπε κανονικά.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 90 Απαντήσεις
- 4376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη