!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:21 ναι αλλα δε θελει να του ριξεις κατι ζουμια μεσα πρωτα. και κατι σκονες. η κατι ταμπελτες. η ολα αυτα. και σε τι ποσοτητες;
και πρεπει να ξεχωριζεις τα χρωματα, και τα υλικα των ρουχων. και να πατας διαφορετικα κουμπια, αναλογα.
και μετα να τα απλωνεις.

πιο ευκολο ηταν οταν ειχε παθει ψωριαση το αλουμινιο της αραχνης, το ελυσα και το αλλαξα, μαζι με τα ρουλεμαν. :102:
Ανοίγεις το πορτάκι και ρίχνεις ζουμί στις τρεις θήκες που ξεκάθαρα είναι σημειωμένες για απορρυπαντικό και μαλακτικό. Δεν είναι απαραίτητη καμμιά σκόνη ούτε να ρίχνεις ταμπλέτες σε κάθε πλύση. Αν δεν ξέρεις πόσο να ρίξεις, βάζεις δύο καπάκια. Όλα τα απορρυπαντικά έχουν καπάκι που είναι δοσομετρητής.

Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσεις χρώματα, ρίχνεις όλα τα χρωματιστά μαζί, όλα τα μαύρα μαζί, όλες τις πετσέτες μαζί και όλα τα εσώρουχα μαζί. Δεν είναι καν καμμιά σοφία, απλή λογική είναι. Μπορείς να τα πλύνεις όλα στους 30°C, το σημαντικό είναι να πλύνεις στους 30°C τα χρωματιστά και ό,τι είναι μάλλινο. Δεν είναι απαραίτητο να πλύνεις τίποτα σε υψηλότερη θερμοκρασία, αν και δύσκολοι λεκέδες δεν θα φύγουν σε χαμηλή θερμοκρασία, αλλά αυτό δεν αφορά τα χρωματιστά έτσι κι αλλιώς. Αν φοβάσαι ότι τα μαύρα σου έχουν μέσα και άσπρο ή άλλα χρώματα, ο κανόνας είναι ότι τα σκούρα χρώματα μπορείς να τα πλύνεις με τα μαύρα και μπορείς να πετάξεις 1-2 χρωμοπαγίδες σε κάθε πλύση για σιγουριά.

Τίποτα απ' αυτά δεν απαιτεί να πατήσεις διαφορετικά κουμπιά. Μπορείς να γυρνάς πάντα στους 30°C και να πατάς Start.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:15 κι αμα ζοριστω με το καθαρισμα, δεν κωλώνω να παιξω και πλαστικα πιατα μιας χρησης.
Δεν υπάρχουν πλαστικά πιάτα, έχουν καταργηθεί.
enterprise-psi έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:29 Α θυμήθηκα , τρία αυγά , χτύπημα να γίνει ομελέτα, ψιλοκομμένο λουκάνικο χωριάτικο και πιπερια πράσινη, διέλυσε και λίγη φέτα με τα χέρια, ψήνεις μέχρι να στερεοποιηθεί.

Αν διαλυθεί στο γύρισμα δεν πειράζει θα μάθεις . 😁
Πότε την διέλυσε; Α, ναι. "Διάλυσε" θες να πεις. :003:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καρολίνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρολίνα »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:12
Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 17:53

Από Λευκάδα θα περάσουμε; Έχω να κάνω κάτι ψώνια. :romance-hearteyes:
σαλαμι λευκαδος;

καλα το πας. προσλαμβανεσαι. :lol:
Δεν είχα αυτό στο νου μου, αλλά γιατί όχι; Έχω σημειωμένα τα μέρη που θέλω να ξαναπάω, μόλις πιάσουμε λιμάνι θα πάρω άδεια από την σημαία.

Θα σου έχω αφήσει ένα ταψί μουσακά να τσιμπολογάς. :c020:
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:03
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:55

Οκ, είσαι από τις περιπτώσεις που ακόμη και αν σου πούνε εύκολες συνταγές, σε δύο τρεις το πολύ μέρες, η κουζίνα σου θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και θα σκιάζεσαι να πλησιάσεις.
καποιος συντονιστης να βγαλει τη γυναικα μου απο το λογαριασμο της γαλης, παρακαλω.
Βασικά όμως έχει δίκιο. Βρες ένα μαγέρικο και καθαρισες, δεν έχει νόημα να αποπειραθείς κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Λεγεών έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:11
Leporello έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:09 το πλύσιμο των πιάτων
Βάλε πλυντήριο πιάτων. Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις, και το καλύτερο δώρο για να γιορτάσεις την σύνταξη.
Αντίθετα με ό,τι προσπαθεί να σε πείσει η Siemens, τα πλυντήρια πιάτων είναι ενεργοβόρα, ξοδεύουν περισσότερο νερό και έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος πλύσης γιατί τα απορρυπαντικά, τα λαμπρυντικά και τα άλατα κοστίζουν πολύ περισσότερο από το απλό σαπούνι και σφουγγάρι του χεριού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

hellegennes έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:35
Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:21 ναι αλλα δε θελει να του ριξεις κατι ζουμια μεσα πρωτα. και κατι σκονες. η κατι ταμπελτες. η ολα αυτα. και σε τι ποσοτητες;
και πρεπει να ξεχωριζεις τα χρωματα, και τα υλικα των ρουχων. και να πατας διαφορετικα κουμπια, αναλογα.
και μετα να τα απλωνεις.

πιο ευκολο ηταν οταν ειχε παθει ψωριαση το αλουμινιο της αραχνης, το ελυσα και το αλλαξα, μαζι με τα ρουλεμαν. :102:
Ανοίγεις το πορτάκι και ρίχνεις ζουμί στις τρεις θήκες που ξεκάθαρα είναι σημειωμένες για απορρυπαντικό και μαλακτικό. Δεν είναι απαραίτητη καμμιά σκόνη ούτε να ρίχνεις ταμπλέτες σε κάθε πλύση. Αν δεν ξέρεις πόσο να ρίξεις, βάζεις δύο καπάκια. Όλα τα απορρυπαντικά έχουν καπάκι που είναι δοσομετρητής.

Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσεις χρώματα, ρίχνεις όλα τα χρωματιστά μαζί, όλα τα μαύρα μαζί, όλες τις πετσέτες μαζί και όλα τα εσώρουχα μαζί. Δεν είναι καν καμμιά σοφία, απλή λογική είναι. Μπορείς να τα πλύνεις όλα στους 30°C, το σημαντικό είναι να πλύνεις στους 30°C τα χρωματιστά και ό,τι είναι μάλλινο. Δεν είναι απαραίτητο να πλύνεις τίποτα σε υψηλότερη θερμοκρασία, αν και δύσκολοι λεκέδες δεν θα φύγουν σε χαμηλή θερμοκρασία, αλλά αυτό δεν αφορά τα χρωματιστά έτσι κι αλλιώς. Αν φοβάσαι ότι τα μαύρα σου έχουν μέσα και άσπρο ή άλλα χρώματα, ο κανόνας είναι ότι τα σκούρα χρώματα μπορείς να τα πλύνεις με τα μαύρα και μπορείς να πετάξεις 1-2 χρωμοπαγίδες σε κάθε πλύση για σιγουριά.

Τίποτα απ' αυτά δεν απαιτεί να πατήσεις διαφορετικά κουμπιά. Μπορείς να γυρνάς πάντα στους 30°C και να πατάς Start.
να ρε τομαρια ενας ανθρωπος που θελει να βοηθησει στ αληθεια χωρις να τρολλαρει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:31
Naida έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:22

Εντάξει για 6-7 ώρες καλά είναι. Έχεις κάνει εκπαίδευση;
δεν υπαρχει ωραριο. μπορει να καθομαι επι μερες, μπορει να δουλευω 16ωρα σερι.

οχι μονο δεν εχω κανει εκπαιδευση, αλλα μαλλον θα χρειαστει να εκπαιδευσω καποιον νεαρο για δευτερο σκαφος. :smt005: ολα καλα θα πανε. στην πλευση δεν χρειαζομαι εκπαιδευση. στη συμπεριφορα με τους πελατες, θα δουμε πως θα παει.
Α μια χαρά τότε. Εντάξει εσύ είσαι ήρεμος και υπομονετικός, αποφεύγεις τις διενέξεις. Δεν θα έχεις θέμα μωρέ με τους περίεργους.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Καρολίνα

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:45
hellegennes έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:35
και μετα να τα απλωνεις.

να ρε τομαρια ενας ανθρωπος που θελει να βοηθησει στ αληθεια χωρις να τρολλαρει.
Πάντα το έλεγα ότι ο Χέλλης είναι παιδί για σπίτι.

Αλλά έχω μια απορία, εμείς που θα πλένουμε τα ρούχα μας; Εσύ θα έχεις διαμονή, αν θυμάμαι καλά, εγώ θα την βγάλω στο κατάστρωμα 4 μήνες και θα τα πλένω στη θάλασσα;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:37
Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 17:53

Από Λευκάδα θα περάσουμε; Έχω να κάνω κάτι ψώνια. :romance-hearteyes:
σαλαμι λευκαδος;

Δεν είχα αυτό στο νου μου, αλλά γιατί όχι; Έχω σημειωμένα τα μέρη που θέλω να ξαναπάω, μόλις πιάσουμε λιμάνι θα πάρω άδεια από την σημαία.

λοιπον, μαθημα πρωτο. δε φερνουμε το μουζάκα στο σκαφος, θα πεσουν οι λιμαρηδες οι τουριστες και δε θα μεινει μπουκια.

ενταξει, νεα κι αμαθη, θα σε προπονησω να μην κανεις τετοια λαθη.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Το μαγειρεμα ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο αν εισαι κρεατοψαροφαγος.Επισης δεν χρειαζεται να πολυχρησιμοποιεις πιατα.Παιρνεις το ταψι την κατσαρολα η το τηγανι και τα ακουμπας στο γραφειο μπροστα απο το πισι και τρως σαν ανθρωπος.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Καρολίνα

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:49
Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:37

σαλαμι λευκαδος;

λοιπον, μαθημα πρωτο. δε φερνουμε το μουζάκα στο σκαφος, θα πεσουν οι λιμαρηδες οι τουριστες και δε θα μεινει μπουκια.

ενταξει, νεα κι αμαθη, θα σε προπονησω να μην κανεις τετοια λαθη.
Πρέπει να αρχίσουμε εντατικά μαθήματα. Ελπίζω να μην έχει τίποτα λιγούρια Ιταλούς, δεν τους αντέχω καθόλου. Κανέναν Εμίρη να φέρεις, να κάνουμε την τύχη μας. :P
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:48

Αλλά έχω μια απορία, εμείς που θα πλένουμε τα ρούχα μας; Εσύ θα έχεις διαμονή, αν θυμάμαι καλά, εγώ θα την βγάλω στο κατάστρωμα 4 μήνες και θα τα πλένω στη θάλασσα;
οχι, θα σε σπιτωσω. νταξει, χωραμε.

αμα ερθει η γυναικα μου θα πουμε οτι εισαι καθαριστρια, μαγειρισσα, κατι. δεν ειναι η ναιδα η γυναικα μου, δε θα φας ξυλο.

εκτος αν εισαι καρολινος οποτε θα πουμε οτι εισαι φιλοξενουμενος, ψαροφιλος, που κατεχεις λιγα απο μεγειρικη.

Καρολίνα

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:55
Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:48

οχι, θα σε σπιτωσω. νταξει, χωραμε.

αμα ερθει η γυναικα μου θα πουμε οτι εισαι καθαριστρια, μαγειρισσα, κατι. δεν ειναι η ναιδα η γυναικα μου, δε θα φας ξυλο.

εκτος αν εισαι καρολινος οποτε θα πουμε οτι εισαι φιλοξενουμενος, ψαροφιλος, που κατεχεις λιγα απο μεγειρικη.
Ναι μωρέ, εντάξει, θα τα βρούμε. Στην ανάγκη κοιμάμαι και στην παραλία. Και να έρθει η γυναίκα σου, θα της δώσω ένα ταψί γαλακτομπούρεκο και θα γλυκαθεί. Σάμπως και η Νάιδα δέρνει στ' αλήθεια; Μόνο στο πληκτρολόγιο.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

GoBack έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:51 Το μαγειρεμα ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο αν εισαι κρεατοψαροφαγος.Επισης δεν χρειαζεται να πολυχρησιμοποιεις πιατα.Παιρνεις το ταψι την κατσαρολα η το τηγανι και τα ακουμπας στο γραφειο μπροστα απο το πισι και τρως σαν ανθρωπος.
καλη ιδεα.

φτανει να μη γκρινιαζει η καρολινα οτι τρωω σα γυφτος.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Λεγεών έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:30
Feindflug έγραψε: 04 Μάιος 2023, 17:23
Λεγεών έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:11

Βάλε πλυντήριο πιάτων. Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις, και το καλύτερο δώρο για να γιορτάσεις την σύνταξη.
Για να βάλεις πλυντήριο πιάτων ρε δικέ μου, πρέπει να γεμίσει. Αν είσαι μόνος σου, γεμίζει μια φορά στις πόσες μέρες και μετά δεν έχεις πιάτο να φας και ποτήρι να πιεις νερό.

Η καλύτερη λύση είναι άμεσο πλύσιμο των ελάχιστων σκευών που λέρωσες, αμέσως μετά το φαγητό. Βαρετό, αλλά σωτήριο. Η αναβλητικότητα οδηγεί σε καταστροφές, όπως επισήμαναν και άλλοι τύποι.
Στον Λέπτο το είπα, που υποτίθεται ζει με την οικογένεια του πλέον. Να είσαι πιο προσεκτικός όταν σχολιάζεις.
Γιατί ρε δικέ μου, χάσαμε κανένα βραβείο;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”