Πασιφάη έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:10
Να ακούσεις τη γυναίκα σου, να αφήσεις την κουζίνα του χώρου σε επίπεδα τέτοια, που δεν θα χρειαστεί να μπει το υγειονομικό. Κανα καφέ, κανα τοστ, ότι σου είπε ο Ναύτης.
Φθηνότερα θα σου γυρίσει. Αλλιώς αντί για σκίπερ, θα είσαι μια Βιλαρίμπα, μια Βιλαμπάχο.
Δεν ακούει, ο τραχανοπλαγιάς. Μού θέλει να μαγειρέψει και ψαρόσουπα! 7,50€ η βελουτέ, ρε φίλε.
Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:12
γυρνας την κατσαρολα με το καπακι στο πλαι, μεχρι να αδειασει το νερο απο τη σχισμη αναμεσα σε καπακι και κατσαρολα, απο οπου δεν μπορουν να βγουν τα μακαρονια.
Εξαιρετική συμβουλή αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον νεροχύτη για πιάτο.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, καλό να χρησιμοποιήσεις σουρωτήρι.
nope.
το εχω δοκιμασει, δουλευει. αλλα και πριν το δοκιμασω, σουρωτηρι δε χρησιμοποιουσα. ειχα ενα κατασκευασμα σαν λαβιδα, που επιανα τα μακαρονια, τα τιναζα λιγο να ψευτοστεγνωσουν, και κατευθειαν στο πιατο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Πασιφάη έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:10
Να ακούσεις τη γυναίκα σου, να αφήσεις την κουζίνα του χώρου σε επίπεδα τέτοια, που δεν θα χρειαστεί να μπει το υγειονομικό. Κανα καφέ, κανα τοστ, ότι σου είπε ο Ναύτης.
Φθηνότερα θα σου γυρίσει. Αλλιώς αντί για σκίπερ, θα είσαι μια Βιλαρίμπα, μια Βιλαμπάχο.
Δεν ακούει, ο τραχανοπλαγιάς. Μού θέλει να μαγειρέψει και ψαρόσουπα! 7,50€ η βελουτέ, ρε φίλε.
Πατρινός μουντρούχας φίλε. Γομάρι, δεν νοιώθει..
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
taliban έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:59
Βάλε νερό στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε λίγο αλάτι και λάδι.
Πρόσθεσε τα μακαρόνια, όσα θες.
Άστα κάνα 10λεπτο αλλά να τα ανακατεύεις για να μην σου κολλήσουν στον πάτο.
Τα σβήνεις. Τα αδειάζεις σε ένα τρυπητό σκεύος.
Προσθέτεις λάδι στην κατσαρόλα να κάψει . Ρίχνεις πάλι μέσα τα μακαρόνια μαζί με σάλτσα. Ανακατεύεις τσακ μπαμ και είσαι έτοιμος.
Εναλλακτικά παράγγειλε ένα κοντοσούβλι μαζί με την σούβλα να τρως για μέρες.
ελα, θα καταληξω να διδασκω κιολας.
το βημα με το τρυπητο, παραλειπεται. ενα σκευος λιγοτερο για πλυσιμο, για βγαλε βαλε απο το ντουλαπι και αλλα κοπιαστικα πραγματα.
γυρνας την κατσαρολα με το καπακι στο πλαι, μεχρι να αδειασει το νερο απο τη σχισμη αναμεσα σε καπακι και κατσαρολα, απο οπου δεν μπορουν να βγουν τα μακαρονια.
Ναι και μόλις ρίξεις το λάδι να κάψει μαζί με το νερό καλύτερα φορα στολή ρομποκοπ
Πασιφάη έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:10
Να ακούσεις τη γυναίκα σου, να αφήσεις την κουζίνα του χώρου σε επίπεδα τέτοια, που δεν θα χρειαστεί να μπει το υγειονομικό. Κανα καφέ, κανα τοστ, ότι σου είπε ο Ναύτης.
Φθηνότερα θα σου γυρίσει. Αλλιώς αντί για σκίπερ, θα είσαι μια Βιλαρίμπα, μια Βιλαμπάχο.
Δεν ακούει, ο τραχανοπλαγιάς. Μού θέλει να μαγειρέψει και ψαρόσουπα! 7,50€ η βελουτέ, ρε φίλε.
θα δειτε τι θα παθετε. σε κανα μηνα θα πιασω να ποσταρω στο τιμαγειρεψατεσημερα, και θα σας συντριψω, ολους.
και να μην κοιτατε στις ακρουλες της φωτο να δειτε αν εχει καμμια κατσαριδα, εξοχη ειναι, συμβαινουν αυτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, για ένα άτομο δεν συμφέρει ούτε απο θέμα χρημάτων, ούτε από θέμα χρόνου να μαγειρεύεις. Θα τρως μέσο όρο κάπου 3 ώρες καθημερινά για το φαγητό, στον οποίο χρόνο συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια, το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων, των κατσαρολικών και του νεροχύτη, φούρνου, ματιών.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Έτοιμες πιτες κάθε είδους (χορτόπιτα, κοτοπιτες, πίτσες, τυρόπιτες λουκανικοπιτες). Τις πετας στον φουρνο κ γίνονται. Θα τις βρεις στα ψυγεία των αλυσίδων
Λοιπά προμαγειρεμενα/κατεψυγμένα (Μπάρμπα-Στάθης κλπ)
ΣΑΛΑΤΕΣ
Φρεσκουλης ή αλυσίδων (πχ μπονορα Σκλαβενίτης)
Δεν φαντάζεσαι τι ποικιλία κυκλοφορει
ΥΓ. Όταν εβαλα αγάπη στη μαγειρική και ΔΕΝ το έκανα από αγγαρεία, αρχισαν τα φαγητά μου να γίνονται υποφερτά έως μέτρια. Μέχρι και ζυμωτό ψωμί έκανα (πολυ καλυτερο απο μάνας) Εξάσκηση θέλει. Και όχι να το βλεπεις σαν αγγαρεία.
Υγ2. Ένα άτομο γενικά δεν πολυαξιζει να μπλέξεις με πολυ μαγείρεμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 04 Μάιος 2023, 14:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Γαληνός έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:41
ΣΑΛΑΤΕΣ
Φρεσκουλης ή αλυσίδων (πχ μπονορα Σκλαβενίτης)
Δεν φαντάζεσαι τι ποικιλία κυκλοφορει
ενταξει, ειπαμε ειμαι τεμπελης, αλλα οχι και τοσο. δηλαδη μια ρημαδοντοματα η ενα μαρουλι θα το κοψω. και θα ξερω και οτι το εχω πλυνει, και οτι ειναι φρεσκο. δεν το θελω στη σακκουλα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:52
Εντάξει κάνει το κλασικό που αρχικά μας το παίζει άσχετος και τελικά ξέρει να γυρίζει και ομελέτα στον αέρα λόγω παρέας με σεφ. Επόμενος προσοχοπουτανίτσας παρακαλώ...
Υγ
Εσείς που του λέτε να βρει καλό μαγέρικο, εξαρτάται πόσο καλά μαγείρευε η γυναίκα του τόσα χρόνια. Μπορεί να του φανεί απαράδεκτα φτωχό στους γευστικούς του κάλυκες μέχρι θεϊκό φαγητό. Τουλάχιστον το δικό σου και μέτριο να είναι, έχεις την χαρά της δημιουργίας. Επίσης συνήθως τα πολύ τίμια και πολύ μαγειρικά, δεν έχουν ποικιλία, να πήγαινε για ένα τρίμηνο κάπου οκ
naida πού είσαι μωρέ; 1.να την ρωτήσεις πώς τόσα χρόνια δεν έτυχε ποτέ να βοηθήσει την γυναίκα; 2.να του προτείνεις όμορφες συνταγές σου
1.Δεν χρειαζόταν να μας επιβεβαιώσει αυτά που ήδη αντιλαμβάνομασταν.
2. Θα τους ταΐζει το προσωπικό του σκάφους. Να μην άγχεται.