!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φωτογραφίες μας
- hellegennes
Re: Φωτογραφίες μας
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
- hellegennes
Κάπου στο Τόρμπεϊ είναι, αλλά πού ακριβώς δεν θυμάμαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Είναι όντως Πάπιγκο.
Chilloutbuddy έγραψε: 22 Οκτ 2018, 14:19Ε ναι φίλε κάποια στιγμή είχα φτάσει να κάνω φωτογραφία δρόμου και να οργώνω διάφορα κακόφημα σοκάκια στην πόλη, με ένα δεκάρικο κρεμασμένο απ'το λαιμό μουΕρμής έγραψε: 22 Οκτ 2018, 14:15 έτσι ειναι, σχετικά με τα μινιμαλ. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Τώρα για τις κάμερες μου έχεις ξαναπεί σε τι επίπεδα τιμών μπορεί να φτάσουν και μου έπεσαν τα σαγόνια μιας και η πιο ακριβή που έχω είναι αυτή του κινητού μου![]()
![]()
Μετά το'κοψα και το γύρισα σε φτηνές μηχανές τσέπης. Άμα σου λέω στο τέλος την ίδια δουλειά κάνουν όλες, πίστεψέ με μετά από 25 χρόνια φωτογραφία το έχω μάθει καλά.
ΥΓ Εκτός απ'τα κινητά. Τα κινητά βγάζουν αντικειμενικά απαίσιες φωτογραφίες.
Μα ΠΩΣ;
Τα κάνεις όλα μετά με φωτοσοπ ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα; Δεν κάνουν οι φτηνές φωτογραφικές καλό bokeh...
Για πες
Τα κινητά παρομορφώνουν αλλά σε κάποια πράγματα τα βρήκα ανώτερα από μια φτηνή dlsr όπως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Σχετικά με τη φωτογράφιση παιδιών. Στα πολύ μικρά βρήκα ότι δεν ήθελα να μου ποζάρουν. Μάλιστα όταν επιχείρησα να τα στήσω, για ένα διάστημα έβλεπαν τη φωτογραφική και έτρεχαν στην αντίθετη κατεύθυνση, δεν ήθελαν να διακόψουν το παιχνίδι τους για κανένα λόγο. Οπότε ο φωτογράφος έπρεπε να μετακινείται. Εσύ έχεις καταφέρει το μισό μισό. Και να σου ποζάρουν. Τώρα βέβαια που μεγαλώνουν μου ποζάρουν και εμένα... Θέλουν και λάικ. Επίσης είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα, οταν έχεις συνηθίσει να είσαι φωτογράφος και μια φορά στο εξάμηνο ξέρω γω λες να βγάλεις σέλφι με τα παιδιά σου ή τάιμερ στη μηχανή και τότε κρατάνε το πιο όμορφό τους χαμόγελο για τη φωτό με τη μαμά και το μπαμπά. Θέλω να πω αν τύχει και ειναι σπάνιες αυτές οι στιγμές και δεν τις έχουν συνηθίσει.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ε μην κάνεις μποκέ, κάνε κάτι άλλο. Το μποκέ είναι μια μανιέρα για να τραβήξεις την προσοχή σε ένα σημείο, υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείς να παίξεις, το φώς, σύνθεση, φλας, έκθεση κλπ. Χίλιοι γαμάτοι φωτογράφοι δεν έχουν κάνει ποτέ μποκέ στη ζωή τους.
Τα παιδιά δεν κάθονται ρε, πρέπει να κάτσεις να παίξεις μαζί τους πολλή ώρα μέχρι να χαλαρώσουν και να σε αγνοήσουν. Και γιατί να σου ποζάρουν, καλύτερα να μην ποζάρουν ποτέ, βαρετές φωτογραφίες είναι οι ποζαρισμένες. Καλύτερα εκεί που παίζουν

Τα παιδιά δεν κάθονται ρε, πρέπει να κάτσεις να παίξεις μαζί τους πολλή ώρα μέχρι να χαλαρώσουν και να σε αγνοήσουν. Και γιατί να σου ποζάρουν, καλύτερα να μην ποζάρουν ποτέ, βαρετές φωτογραφίες είναι οι ποζαρισμένες. Καλύτερα εκεί που παίζουν

Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Chilloutbuddy
Η ακόμα καλύτερα να πιάσεις καμμιά φάτσα αυθόρμητη.

- Chilloutbuddy
Βασικά τι θέλω να πώ, αν τις πολυσκέφτεσαι και τις προγραμματίζεις τις φωτογραφίες σου, φαίνεται στο αποτέλεσμα.
Όταν κάποιος κοιτάει φωτογραφίες και νιώθει ότι θα μπορούσε να είναι λεπτομέρειες και κομμάτια από τη δική καθημερινότητα, συνδέεται σε βαθύτερο επίπεδο με τη φωτογραφία. Οι ποζαρισμένες δεν είναι κομμάτι από κανενός τη ζωή.
Μην τις παλεύεις πολύ, άστο, μπες στο ρυθμό του τι συμβαίνει γύρω σου και ό,τι βγει. Κάποιες φορές δε θα βγει τίποτα αξιόλογο, οκ, έτσι είναι η φωτογραφία, συμβαίνει και στους καλύτερους. Ακόνισε τη ματιά σου και θα βελτιωθεί και το αποτέλεσμα.
Αν η φωτογραφία σου φτάσει να εξαρτηθεί πολύ από τον εξοπλισμό και την προθυμία του κόσμου να συνεργαστεί μαζί σου, τότε αυτόματα χάνεις από φωτογράφους που έχουν στούντιο και μοντέλα, δε θα μπορέσεις να τους ανταγωνιστείς ποτέ. Άστους αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους, και κάνε εσύ άλλη δουλειά που δεν μπορούν να σε ανταγωνιστούν αυτοί.
Οποιαδήποτε κάμερα κάνει.
Όταν κάποιος κοιτάει φωτογραφίες και νιώθει ότι θα μπορούσε να είναι λεπτομέρειες και κομμάτια από τη δική καθημερινότητα, συνδέεται σε βαθύτερο επίπεδο με τη φωτογραφία. Οι ποζαρισμένες δεν είναι κομμάτι από κανενός τη ζωή.
Μην τις παλεύεις πολύ, άστο, μπες στο ρυθμό του τι συμβαίνει γύρω σου και ό,τι βγει. Κάποιες φορές δε θα βγει τίποτα αξιόλογο, οκ, έτσι είναι η φωτογραφία, συμβαίνει και στους καλύτερους. Ακόνισε τη ματιά σου και θα βελτιωθεί και το αποτέλεσμα.
Αν η φωτογραφία σου φτάσει να εξαρτηθεί πολύ από τον εξοπλισμό και την προθυμία του κόσμου να συνεργαστεί μαζί σου, τότε αυτόματα χάνεις από φωτογράφους που έχουν στούντιο και μοντέλα, δε θα μπορέσεις να τους ανταγωνιστείς ποτέ. Άστους αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους, και κάνε εσύ άλλη δουλειά που δεν μπορούν να σε ανταγωνιστούν αυτοί.
- hellegennes
Ακριβώς, μα ακριβώς αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
μ αρεσε. ειδικα το τελευταιο, επειδη.. δεν χρησιμοποιω καμερα.Chilloutbuddy έγραψε: 24 Οκτ 2018, 02:04 Βασικά τι θέλω να πώ, αν τις πολυσκέφτεσαι και τις προγραμματίζεις τις φωτογραφίες σου, φαίνεται στο αποτέλεσμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 558 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk