https://www.protothema.gr/greece/articl ... e-68hroni/

Αυτος που ψαχνει το διαμερισμα ειναι αντρας και αμα δεις το προφίλ του, δεν θα του το νοικιαζες με ή χωρίς σκύλους.
Εμένα δεν κάνει τέτοια. Οπως δεν πρεπει να τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και τα ζώα. Τα ζώα εξάλλου είναι όπως ο ιδιοκτήτης τους. Εγώ πάντα μαζεύω. Μην σου πω οτι εχω και χαρτομάντηλο και μωρομάντηλο μήπως αφήσει ίχνη να τα κάνω και με αυτό. Αλλα το να μου λες ότι κακώς τον πήρα και κάνει φασαρία (ναι μου το χει πει ο ανωτέρω..χωρίς να με ρωτήσει αν κάνει φασαρία θεώρησε οτι κανει) και ότι πηδάει σε όλους είναι άδικο. Σε πληροφορώ ότι αυτό του το κόψαμε εμείς. Το κάνει μονο στην οικογένεια πλέον και σε ένα δύο άτομα που του έδωσαν το δικαίωμα από μονοι τους. Με τις γάτες τρελλαίνεται και θέλω να του το κόψω και αυτό.micmic έγραψε: 22 Σεπ 2023, 09:23 Εγώ λατρεύω τα ζώα και αν μπορούσα να ξανασπουδάσω θα γινόμουν κτηνίατρος. Αλλά κτηνίατρος άγριων ζώων και όχι για σκυλάκια και γατάκια επειδή ακριβώς έχω φτάσει σε σημείο να σιχαίνομαι τους ιδιοκτήτες τους. Έχει δίκιο ο Alex, αυτή η συνήθεια πολλών ιδιοκτητών να θεωρούν ότι πρέπει να ανεχόμαστε τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ζώα είναι εξοργιστική. Εντωμεταξύ ένα σωρό μαλάκες έχουν τα σκυλιά τους χωρίς λουρί σε πάρκα στα οποία απαγορεύεται. Τρομάζουν παιδιά, πεζούς, ποδηλάτες και οι μαλακισμένοι οι ιδιοκτήτες τους το θεωρούν δεδομένο ότι οι άλλοι πρέπει να ξέρουν ότι "δεν δαγκώνει". Κάνει ο άλλος τζόκινγκ και τρέχει ένα σκυλί πάνω του και πρέπει να το μυρίσει για να καταλάβει ότι δεν δαγκώνει. Σε τέτοιους μαλάκες θα ήθελα να βγαίνω βόλτα με ένα λιοντάρι σαν αυτά που έχουν κάποιοι ως κατοικίδια στη Νότια Αφρική και όταν πάει δίπλα του να του λέω "μη φοβάσαι, δεν δαγκώνει".
Αφήνω τους άλλους μαλάκες που τα έχουν να γαβγίζουν για ώρες μέσα σε διαμερίσματα ή το ότι ούτε ένας στους 5 δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες από τον δρόμο. Υπάρχουν και κάποιες περιοχές με πολλές μονοκατοικίες που δεν μπορείς ούτε μια βόλτα να κάνεις στο δρόμο, επειδή κάθε σπίτι έχει 3 σκυλιά που πέφτουν στα κάγκελα και γαβγίζουν σαν λυσσασμένα τον οποιοδήποτε περαστικό. Για τζόγκινγκ σε τέτοιες περιοχές δεν το συζητάμε καν: Πέρα από το ότι σε κάθε μέτρο θα σε κοψοχολιάζουν, δεν ξέρεις και πότε θα ανοίξει μια πόρτα και θα βγει ένα σκυλί "που δεν δαγκώνει" επειδή ο ιδιοκτήτης του γουστάρει να το βγάζει βόλτα χωρίς λουρί.
Έχω πάει σε 6 Αφρικανικές χώρες μόνο και μόνο για να δω ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Έχω αγγίξει λιοντάρια, τσίτα, ρινόκερους και ελέφαντες. Έχω περπατήσει στη σαβάνα και έχω κοιμηθεί σε σκηνή στο Serengeti. Λατρεύω τα ζώα, αλλά αυτή η μαλακία με τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους δεν παλεύεται.
Η κασέλα μπροστά του φαντάζει Τσαρλς Μπρονσον;
Δεν αναφέρθηκα καν στα ζώα. Μόνο στους ιδιοκτήτες αναφέρθηκα, και φυσικά δεν τους τσουβαλιάζω. Είπα ότι "ο ένας στους πέντε" μαζεύει τις ακαθαρσίες και όσο παρατηρώ τόσο επιβεβαιώνω αυτήν την αναλογία. Φυσικά υπάρχουν και οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον χαρακτήρα του καθενός. Χρειάζεται αυστηρή αστυνόμευση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηροποίηση μόνο για την κακομεταχείριση των ζώων αλλά όχι για την ασυδοσία των ιδιοκτητών. Πχ υπάρχουν πάρκα που απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορούν σκυλιά χωρίς λουρί, και τα περισσότερα είναι λυτά χωρίς καμμία συνέπεια.anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 10:56Οπως δεν πρεπει να τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και τα ζώα.
Παντού απαγορεύεται χωρίς λουρί. Μονο στα πάρκα σκύλων επιτρέπεται που δυστυχώς υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μόνο ένα στην Πυλαία. Το αλλο στην παραλία είναι κοροϊδία. Ειπαν θα κάνουν στην Πλατεία Δικαστηρίων. Αντε να δούμεmicmic έγραψε: 22 Σεπ 2023, 11:08Δεν αναφέρθηκα καν στα ζώα. Μόνο στους ιδιοκτήτες αναφέρθηκα, και φυσικά δεν τους τσουβαλιάζω. Είπα ότι "ο ένας στους πέντε" μαζεύει τις ακαθαρσίες και όσο παρατηρώ τόσο επιβεβαιώνω αυτήν την αναλογία. Φυσικά υπάρχουν και οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον χαρακτήρα του καθενός. Χρειάζεται αυστηρή αστυνόμευση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηροποίηση μόνο για την κακομεταχείριση των ζώων αλλά όχι για την ασυδοσία των ιδιοκτητών. Πχ υπάρχουν πάρκα που απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορούν σκυλιά χωρίς λουρί, και τα περισσότερα είναι λυτά χωρίς καμμία συνέπεια.anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 10:56Οπως δεν πρεπει να τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και τα ζώα.
Δεν θέλω να γίνω ο ψυχολόγος του κάθε ανεύθυνου ή κομπλεξικού ιδιοκτήτη κατοικίδιου, ούτε θέλω να τον συμβουλεύσω και να του λύσω τα προβλήματά του. Θέλω πολύ απλά να επεμβαίνει η αστυνομία ώστε το κατοικίδιό του να μην με ενοχλεί.