metaxoskolikas έγραψε: 19 Απρ 2023, 22:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Απρ 2023, 22:20
metaxoskolikas έγραψε: 19 Απρ 2023, 22:16
περιοχές στην Ελλάδα που ψηφίζουν αριστερά κόμματα και ειδικά στο παρελθόν είναι πολύ πιο εθνικά και κοινωνικά συνεκτικές και υγιεις από σκατοτρυπες όπως οι αγγλικές πόλειςπου τόσο καλά τις έκαναν οι "συντηρητικοί" που κυβερνούν και τόσα χρόνια τη βρετανια και τους οποίους θέλει να μιμηθεί η ΝΔ μαζί με παρόμοια κόμματα σε δυτικοευρωπαικες χώρες.γενικα οι αποψεις ακόμη και σε αριστερά κόμματα του 90 μπορεί να θεωρούνταν ακροδεξιές σήμερα ...εσάς βέβαια σας έχει κάνει ο εγκέφαλος και σας νοιάζει μόνο το κόμμα.
Τί σχέση έχουν η σύγκριση των ελληνικών περιοχών με τις αγγλικές σκατότρυπες που αναφέρεις;
Επ' ευκαιρία, ποιες είναι οι ελληνικές αριστερές περιοχές με εθνικά συνεκτικά δεδομένα;
ολες. στην Κρήτη πχ που ψήφιζαν παλιά σχεδόν όλοι πασοκ και τώρα βγάζουν πρώτο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική συνοχή από τη Βρετανία των εκατομμυρίων μουσουλμάνων αλβανων Ινδών και μαύρων . Τα ίδια ακόμη και στα νησιά που ψήφιζαν ΚΚΕ ή σε περιοχές της ηπείρου που επίσης ρέπουν πολύ προς τα αριστερά. Βέβαια η σημερινή δεξιά έχει καταλήξει να είναι πολύ λιγότερο συντηρητική από την αριστερά του 80 και του 90 και γενικά όλο το εκλογικό σώμα και άρα τα κόμματα που πάνε να το ικανοποιήσουν προς το χειροτερο
Η "εθνική κοινωνική" συνοχή εμπόδισε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την οποία αυτοί ψήφιζαν να εφαρμόσει καταστροφικές οικονομικές πολιτικές;
Αλλά εάν δεν σε ενδιαφέρει η οικονομία πέσμου ΜΙΑ ΦΟΡΑ που αυτοί οι ψηφοφόροι της εθνικής κοινωνικής συνοχής εστράφησαν εναντίον του κόμματός τους όταν αυτό πήρε μια μη εθνικώς συμφέρουσα κατά την άποψή σου απόφαση.ΜΙΑ ΦΟΡΑ.Μήπως διαμαρτυρήθηκαν όλοι αυτοί οι πασόκοι όταν άλλαξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και από τον Παπανδρέου πέρασε στον Σημίτη που άλλαξε την πολιτική έναντι της Τουρκίας;
Πήγαν αυτοί οι ψηφοφόροι σε κάποια διαδήλωση για το μακεδονικό;μήπως νομίζεις ότι θα τους έχεις μαζί σου εάν διαμαρτυρηθείς για τους μετανάστες που σε ενδιαφέρει;
η εθνική κοινωνική συνοχή της Λέσβου εμπόδισε σε κάτι την εισροή των λαθρομεταναστών όταν το αποφάσισε ο σύριζα και δημιούργησε τη Μόρια ή τους δέχθηκαν μετά βαίων και κλάδων;οι μόνες διαμαρτυρίες και βίαιες των εθνικώς κοινωνικώς συνοχής έγιναν κατά της αστυνομίας επί Μητσοτάκη όταν προσπάθησε να περιορίσει τη λαθρομετανάστευση στο νησί τους το 2020 και ήσαν τόσο βίαιες ώστε ο Ερντογάν πήρε την απόφαση να εξαπολύσει αμέσως μετά τις ορδές στον Έβρο πιστεύοντας ότι θα περάσουν.Έπεσε έξω.Τις ροές τις περιόρισε το Λιμενικό ΚΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΗΝ της κυβερνήσεως της ΝΔ και όχι οι αριστεροί με την εθνική κοινωνική συνοχή τους.Αυτοί το μόνο που έκαναν και κάνουν είναι να ψηφίζουν κόμματα που κατηγορούν το Λιμενικό ότι κάνει pushbacks και πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο.
Εκείνο που δεν έχεις και κανείς από τους "πατριώτες" της δεξιάς δεν έχει καταλάβει που μιλάνε για ένα φανταστικό λαό εθνικής κοινωνικής συνοχής που δεν υπάρχει είναι ότι στο μυαλό και την πολιτική αντίληψη του 60% αυτού του λαού το πρωταρχικό είναι το "αντιδεξιό μέτωπο".ΠΟΤΕ δεν θα τα βρείτε με αυτούς και οι διάφοροι Καμμένοι είναι από χέρι καμένοι.
ΕΑΝ η εκάστοτε ηγεσία του αριστερού κόμματος που ψηφίζουν ΚΡΙΝΕΙ ότι πρέπει να ασκήσει επιθετική πολιτική π.χ. να βάλει εμπάργκο στα Σκόπια και τους πει ότι είναι "πατριωτικό" θα στηρίξουν το εμπάργκο.Εάν η ηγεσία τους πει ότι αυτό είναι "εθνικιστικό" και πρέπει να σταματήσει θα πουν καλώς σταμάτησε και εάν τους πει ότι το σωστό είναι η συμφωνία των Πρεσπών θα πουν πάλι εντάξει.
Το ίδιο για ΟΛΑ τα θέματα.Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από την τουρκοφαγία επί Παπανδρέου στον αντιεθνικισμό Σημίτη χωρίς να χάσει μια ψήφο.Από το ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός στο ένας είναι ο εχθρός ο εθνικισμός.Ο Τσίπρας πέρασε από το go back κυρία Μέρκελ στο ζήτω η Μέρκελ το ίδιο.
Δικαίωμά σου να έχεις ψευδαισθήσεις για έναν ενιαίο ελληνικό λαό πέραν της αριστεράς και της δεξιάς αλλά εγώ δεν έχω.
Βέβαια έχω ζήσει και σε άλλη εποχή.Η μοναδική φορά που έδωσα στη ζωή μου λεφτά σε απεργιακό έρανο ήταν στην Πολωνία το 1980 στο συνδικάτο της "Αλληλεγγύης",σε Έλληνες απεργούς του ΠΑΜΕ δεν έχω δώσει δεκάρα και ούτε πρόκειται.
Οπότε ήμουν πολλά χρόνια πριν έτοιμος να ψηφίσω κάποιον σαν τον μαύρο εφ όσον συμφωνώ μαζί του.
Δεν είναι το κόμμα όμως όπως νομίζεις.Είναι η ιδέα της φιλελεύθερης δημοκρατίας όπως για τους άλλους είναι η ιδέα του κομμουνισμού.Η ΝΔ είναι απλά ο περιστασιακός φορέας και όχι πάντα καλός φορέας.