Στην Αγγλία με περνούσαν συχνά για Σκωτσέζο. Δεν ξέρω αν έχεις βγει ποτέ απ' το χωριό σου, αλλά η Ευρώπη δεν κατοικείται από στερεοτυπικά καρτούν που μπορεί να θυμάσαι από την εκπαιδευτική τηλεόραση της ΕΡΤ των 80's. Υπάρχουν άτομα με κάθε είδους χαρακτηριστικό, απλά κατά μέσο όρο υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με πιο ανοιχτά χαρακτηριστικά.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 22:41Με το ζόρι να μας πείσεις ότι η μεσογειακή με αξάντ από Καυκάσια χαρακτηριστικά είναι ίδια με του σάντορ του τόλργκελε. Ναι. Σε βλέπουν στο δρόμο και λένε να ένας Δανός.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 23:15Τα δυο αδέρφια της γιαγιάς μου έπασχαν από αληθινό αλμπινισμό, στον μέγιστο βαθμό. Γεννήθηκαν με ολόλευκες τρίχες σε όλο τους το σώμα και η όρασή τους ήταν πολύ αδύναμη (ο αλμπινισμός την επηρεάζει). Αλλά το δέρμα τους δεν είναι άσπρο, είναι ροζ. Στον άνθρωπο ο αλμπινισμός κάνει το δέρμα να φαίνεται ροζ, ίσως γιατί η παραμικρή έκθεση στο φως καίει το δέρμα.
Δεν έχω κληρονομήσει το γονίδιο, δεν έχω καν άσπρες τρίχες. Απλά το δέρμα μου είναι εξαιρετικά ανοιχτόχρωμο. Κανείς στην οικογένειά μου δεν έχει τόσο ανοιχτό δέρμα. Τώρα να λέει ο Εμπεδοκλής ότι δεν είμαι λευκός ενώ είμαι πιο λευκός από τον μέσο βορειοευρωπαίο είναι ο απόλυτος βαθμός γελοιότητας.
Αν έβλεπες μια πανοραμική με Ευρωπαίους ηθοποιούς για πρώτη φορά, δεν θα ήξερες ποιος είναι από πού. Ο καθένας θα μπορούσε να είναι από οποιαδήποτε χώρα. Ότι βλέπεις τώρα εσύ τον Τζέισον Στέιθαμ και λες "να ένας Βρετανός".
Είχα βάλει και παλιότερα μια φωτογραφία με Έλληνες συμφοιτητές μου, ζητώντας από τους φορουμίτες να μαντέψουν εθνικότητες. Κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι όλοι Έλληνες, τούς έκαναν από Αμερικάνους μέχρι Ιρλανδούς και από Γερμανούς ως Ρώσους. Γενικά έπαιξε κάθε λογής εθνικότητα. Νομίζω μόνο ένα άτομο υποψιάστηκε ότι μπορεί να είναι όλοι Έλληνες γιατί μυρίστηκε το κόλπο, όχι γιατί του φαίνονταν για Έλληνες.