Όπως αυτό:Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:47The Rebel έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:44πΓΔΜ Βροχή οι δωροδοκίες.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:28 Νίκησαν οι επιδοματομάχοι.
Για τα ελληνικά δρώμενα, δεν ήταν κι έκπληξη, έτσι δεν είναι;
Ειδικώς για τους βόρειους μαχητές, ήταν μια δίκαιη νίκη. Αυτό ψήφισαν, αυτό πήραν.![]()
Ήμασταν εκεί, να το θυμάστε
Μας αγνόησαν, να το θυμάστε
Μας έριξαν χημικά να το θυμάστε
Μας κατηγορησαν για τον πατριωτισμό μας να το θυμαστε
Μας είπαν εθνικια, να το θυμαστε
Μας είπαν φασίστες,να το θυμάστε
Έρχονται εκλογές μην τα Ξεχασετε
Δεν_ξεχνω
syriza_xeftiles
Να και η απόδειξη, ηδη άρχισαν να φοβούνται ότι θα ξεχαστεί
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;
Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;
https://ia800805.us.archive.org/10/item ... o-Bill.mp3
https://ia600805.us.archive.org/10/item ... andich.mp3
Το έχω ακούσει κι'αυτό. Οτι και καλά ναι μεν δεν υπήρχαν Σλάβοι στην Χαλκιδική, αλλά δν είχε ούτε και Ελληνες. Κάτι Τούρκοι έμεναν εκεί, αλλά κατά βάση ήταν ... ακατοίκητη.Νταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 16:07Αδιάφορο το πώς έλεγαν τους σλαβόφωνους και τη γλώσσα τους οι Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α. πρόσφυγες που συγκατοίκησαν μαζί τους, αυτό δεν αποτελεί πιστοποιητικό "εντοπιότητας". "Ντόπιους" έλεγαν και τους γηγενείς ελληνόφωνους οι πρόσφυγες, δεν είχε εθνική χροιά ο χαρακτηρισμός αυτός. Για τους πρόσφυγες, όλοι όσοι κατοικούσαν πριν απ' αυτούς στα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ντόπιοι ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλούσαν. Πιο σημαντικό είναι το πώς αποκαλούσαν τους σλαβόφωνους γείτονές τους οι γηγενείς ελληνόφωνοι. Στα μέρη μου τους λέγαμε Βούλγαρους, μη μου πεις ότι στο χωριό σου στη Χαλκιδική τους λέγατε ντόπιους;Αλλά ξέχασα, στη Χαλκιδική δεν είχε "ντόπιους".
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Βινόσαυρος
συντρόφια, από χαλκιδική είμαι, τα ξέρω καλύτεραLeporello έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:41Το έχω ακούσει κι'αυτό. Οτι και καλά ναι μεν δεν υπήρχαν Σλάβοι στην Χαλκιδική, αλλά δν είχε ούτε και Ελληνες. Κάτι Τούρκοι έμεναν εκεί, αλλά κατά βάση ήταν ... ακατοίκητη.Νταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 16:07Αδιάφορο το πώς έλεγαν τους σλαβόφωνους και τη γλώσσα τους οι Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α. πρόσφυγες που συγκατοίκησαν μαζί τους, αυτό δεν αποτελεί πιστοποιητικό "εντοπιότητας". "Ντόπιους" έλεγαν και τους γηγενείς ελληνόφωνους οι πρόσφυγες, δεν είχε εθνική χροιά ο χαρακτηρισμός αυτός. Για τους πρόσφυγες, όλοι όσοι κατοικούσαν πριν απ' αυτούς στα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ντόπιοι ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλούσαν. Πιο σημαντικό είναι το πώς αποκαλούσαν τους σλαβόφωνους γείτονές τους οι γηγενείς ελληνόφωνοι. Στα μέρη μου τους λέγαμε Βούλγαρους, μη μου πεις ότι στο χωριό σου στη Χαλκιδική τους λέγατε ντόπιους;Αλλά ξέχασα, στη Χαλκιδική δεν είχε "ντόπιους".
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Τι ξέρεις δηλαδή;Βινόσαυρος έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:48συντρόφια, από χαλκιδική είμαι, τα ξέρω καλύτεραLeporello έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:41Το έχω ακούσει κι'αυτό. Οτι και καλά ναι μεν δεν υπήρχαν Σλάβοι στην Χαλκιδική, αλλά δν είχε ούτε και Ελληνες. Κάτι Τούρκοι έμεναν εκεί, αλλά κατά βάση ήταν ... ακατοίκητη.Νταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 16:07Αδιάφορο το πώς έλεγαν τους σλαβόφωνους και τη γλώσσα τους οι Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α. πρόσφυγες που συγκατοίκησαν μαζί τους, αυτό δεν αποτελεί πιστοποιητικό "εντοπιότητας". "Ντόπιους" έλεγαν και τους γηγενείς ελληνόφωνους οι πρόσφυγες, δεν είχε εθνική χροιά ο χαρακτηρισμός αυτός. Για τους πρόσφυγες, όλοι όσοι κατοικούσαν πριν απ' αυτούς στα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ντόπιοι ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλούσαν. Πιο σημαντικό είναι το πώς αποκαλούσαν τους σλαβόφωνους γείτονές τους οι γηγενείς ελληνόφωνοι. Στα μέρη μου τους λέγαμε Βούλγαρους, μη μου πεις ότι στο χωριό σου στη Χαλκιδική τους λέγατε ντόπιους;Αλλά ξέχασα, στη Χαλκιδική δεν είχε "ντόπιους".
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ένας κληρούχας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί. Είναι ξυλοκόπος. Και αυτός θα τα ξέρει καλά!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Μην καταφεύγεις στα ίδια τεχνάσματα. Ποιοι την έλεγαν "ντόπια", από πότε άρχισαν να τη λένε έτσι και για ποιον λόγο; Στην πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα πάντως, οι πρόγονοι αυτών που αργότερα βαφτίστηκαν ντόπιοι δεν την έλεγαν έτσι.Βινόσαυρος έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:58η ντόπια γλώσσα ποια ήταν;Νταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 16:07Αδιάφορο το πώς έλεγαν τους σλαβόφωνους και τη γλώσσα τους οι Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α. πρόσφυγες που συγκατοίκησαν μαζί τους, αυτό δεν αποτελεί πιστοποιητικό "εντοπιότητας". "Ντόπιους" έλεγαν και τους γηγενείς ελληνόφωνους οι πρόσφυγες, δεν είχε εθνική χροιά ο χαρακτηρισμός αυτός. Για τους πρόσφυγες, όλοι όσοι κατοικούσαν πριν απ' αυτούς στα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ντόπιοι ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλούσαν. Πιο σημαντικό είναι το πώς αποκαλούσαν τους σλαβόφωνους γείτονές τους οι γηγενείς ελληνόφωνοι. Στα μέρη μου τους λέγαμε Βούλγαρους, μη μου πεις ότι στο χωριό σου στη Χαλκιδική τους λέγατε ντόπιους;Βινόσαυρος έγραψε: 20 Οκτ 2018, 12:56
Πολύ αρχαιότεροι όμως από τους εποίκους
Μη ξεχνάμε τον όρο ντόπιοι για τους γηγενείς και ντόπια για την μακεδονική γλώσσαΑλλά ξέχασα, στη Χαλκιδική δεν είχε "ντόπιους".
![]()

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Βινόσαυρος
Η χαλκιδική καθόλη την ιστορία ήταν αραιοκατοικημένη. Κανα 2 κεφαλοχώρια που είχε ήτανLeporello έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:50Τι ξέρεις δηλαδή;Βινόσαυρος έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:48συντρόφια, από χαλκιδική είμαι, τα ξέρω καλύτεραLeporello έγραψε: 20 Οκτ 2018, 20:41 Το έχω ακούσει κι'αυτό. Οτι και καλά ναι μεν δεν υπήρχαν Σλάβοι στην Χαλκιδική, αλλά δν είχε ούτε και Ελληνες. Κάτι Τούρκοι έμεναν εκεί, αλλά κατά βάση ήταν ... ακατοίκητη.
τουρκόφωνα και οι σκόρπιοι κάτοικοι ελληνόφωνοι όλοι όμως αυτοί ήταν κυρίως σλάβικης
μεσαιωνικής καταγωγής.
- Βινόσαυρος
Οι πρόσφυγες στον καινούργιο τόπο που πήγαν ακουγαν παντού μια ξένη γλώσσαΝταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 21:28Μην καταφεύγεις στα ίδια τεχνάσματα. Ποιοι την έλεγαν "ντόπια", από πότε άρχισαν να τη λένε έτσι και για ποιον λόγο; Στην πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα πάντως, οι πρόγονοι αυτών που αργότερα βαφτίστηκαν ντόπιοι δεν την έλεγαν έτσι.Βινόσαυρος έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:58η ντόπια γλώσσα ποια ήταν;Νταρνάκας έγραψε: 20 Οκτ 2018, 16:07
Αδιάφορο το πώς έλεγαν τους σλαβόφωνους και τη γλώσσα τους οι Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α. πρόσφυγες που συγκατοίκησαν μαζί τους, αυτό δεν αποτελεί πιστοποιητικό "εντοπιότητας". "Ντόπιους" έλεγαν και τους γηγενείς ελληνόφωνους οι πρόσφυγες, δεν είχε εθνική χροιά ο χαρακτηρισμός αυτός. Για τους πρόσφυγες, όλοι όσοι κατοικούσαν πριν απ' αυτούς στα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ντόπιοι ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλούσαν. Πιο σημαντικό είναι το πώς αποκαλούσαν τους σλαβόφωνους γείτονές τους οι γηγενείς ελληνόφωνοι. Στα μέρη μου τους λέγαμε Βούλγαρους, μη μου πεις ότι στο χωριό σου στη Χαλκιδική τους λέγατε ντόπιους;Αλλά ξέχασα, στη Χαλκιδική δεν είχε "ντόπιους".
![]()
![]()
την ντόπια γλώσσα. Λογικό είναι να μοιάζει με τα βουλγάρικα, και οι 2
κατηγοροιοποιούνται στις νοτιοσλάβικες.
-
Δεν Είμαι Φασίστας
τα πρακτοράκια του Πούτιν ξέρουν ότι θα ξεχαστεί το θέμα και προσπαθούν να κανουν τζερτζελέ στα social mediaThe Rebel έγραψε: 20 Οκτ 2018, 19:44 Ήμασταν εκεί, να το θυμάστε
Μας αγνόησαν, να το θυμάστε
Μας έριξαν χημικά να το θυμάστε
Μας κατηγορησαν για τον πατριωτισμό μας να το θυμαστε
Μας είπαν εθνικια, να το θυμαστε
Μας είπαν φασίστες,να το θυμάστε
Έρχονται εκλογές μην τα Ξεχασετε
Δεν_ξεχνω
syriza_xeftiles
σε λιγο προβλέπω πορειες παλι που θα σας κουνανε τα 50αευρα και θα σας κατεβαζουν μισθωμενους
ξεφτιλισμενοι. η μακεδονία δεν ανήκει στα προδοτικά αντιδραστικά τριτοκοσμικά καθάρματα του λόγου σας
Συμμορίτες πουλάτε την ιστορία που δεν σας ανήκει.
Το μπιμπισι είναι μμε βασίλειου, ατίθασε επαναστάτη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό γράφω. Ζείτε σε γυάλινη σφαίρα ότι είστε το επίκεντρο του κόσμου. Όλοι την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία σκέτο με αλλυτρωτικα χαρακτηριστικά.
Ξυπνήστε.
Κάτι έγραφα για πανίδα χθες.Kostis έγραψε: 21 Οκτ 2018, 10:12Αυτό γράφω. Ζείτε σε γυάλινη σφαίρα ότι είστε το επίκεντρο του κόσμου. Όλοι την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία σκέτο με αλλυτρωτικα χαρακτηριστικά.
Ξυπνήστε.
Είσαι από αυτούς που με κάνουν να θεωρώ τον συγκεκριμένο προσδιορισμό ως ευφημισμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 292 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
-