!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
Ναι ενταξει, μυθος οτι στρογγυλοποιεις, μυθος οτι τρως δυο ωρες να μετρας λεφτα, μυθος ολα και ξερεις κατι καλα κανει το κρατος και σου κανει κλυσμα την καρτα αντι να καθεται να συζηταει.
- hellegennes
Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, σημασία έχει τι λέει ο νόμος. Και ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να έχεις διαφορετικές χρεώσεις για διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.axilmar έγραψε: 14 Απρ 2023, 11:57Ποιον νομο; Εγω δεν νομιζω να υπαρχει τετοιος νομος.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 16:38Όχι, διώκεται από τον νόμο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάσεις την τιμή της φωτοτυπίας συνολικά, ώστε να μην επηρεάζεται η κερδοφορία σου από την προμήθεια της τράπεζας.axilmar έγραψε: 13 Απρ 2023, 10:57 Επισης υπαρχει η δυνατοτητα να βαλω την τιμη της φωτοτυπιας οσο ειναι η προμηθεια της τραπεζας συν το κερδος, εαν πληρωθει με καρτα.
Άρθρο 49, παράγραφος 3:
Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών (σσ: η τράπεζα) δεν δικαιούται να θέτει περιορισμούς στο δικαίωμα του δικαιούχου, να προσφέρει στον πληρωτή έκπτωση για τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου πληρωμών. Ο δικαιούχος (σσ: ο έμπορος) δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στον πληρωτή (σσ: ο καταναλωτής) για την χρήση συγκεκριμένου μέσου πληρωμών.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... -3862-2010
Επίσης άρθρο 4γ του Ν. 2251/1994:
Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... -2251-1994
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εσένα σου την κάνει κλύσμα, ηλίθιε, εγώ κάρτες δεχόμουν με την έναρξη της επιχείρησης. Εσύ πάλι δεν έχεις ιδέα ούτε πώς λειτουργούν ούτε πόσο είναι η προμήθεια ούτε τίποτα άλλο σχετικό, αλλά παπαρολογείς ασύστολα χωρίς ιδέα, πραγματικά, γιατί άλλωστε δεν είναι λεφτά που πληρώνεις εσύ, οπότε τράβα γαμήσου (με αγάπη).foscilis έγραψε: 14 Απρ 2023, 13:57 Ναι ενταξει, μυθος οτι στρογγυλοποιεις, μυθος οτι τρως δυο ωρες να μετρας λεφτα, μυθος ολα και ξερεις κατι καλα κανει το κρατος και σου κανει κλυσμα την καρτα αντι να καθεται να συζηταει.
Φυσικά και είναι μύθος όλα αυτά που λες. Ούτε στρογγυλοποιώ ρέστα ούτε τρώω δυο ώρες να μετράω λεφτά και φυσικά η πληρωμή με κάρτα παίρνει πολλή περισσότερη ώρα. Πρέπει να πληκτρολογηθεί το ποσό, να περάσει την κάρτα ο καταναλωτής, να γίνει επιλογή λογαριασμού αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχουν ταμιευτηρίου και τρεχούμενος, να βάλει pin, να επικοινωνήσει με την τράπεζα και να κόψει απόδειξη. Όλα αυτά παίρνουν κατά μέσο όρο 2-3 φορές περισσότερο από το να δώσω ρέστα και το ξέρω γιατί το κάνω εκατοντάδες φορές την μέρα ενώ εσύ καμμιά. Οπότε σκάσε (με αγάπη).
Δεν έπιασα καν το ότι στο 20% των συναλλαγών η διαδικασία ακυρώνεται είτε γιατί πάτησε λάθος pin είτε γιατί έβαλε λάθος κάρτα είτε γιατί δεν έχει αρκετό χρήμα ο λογαριασμός είτε γιατί έχει πρόβλημα η κάρτα είτε γιατί δεν θυμάται το pin και περιμένεις να το θυμηθεί ή να το διαβάσει στο κινητό ή όπου αλλού το έχει γράψει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
ασφάλεις οι κάρτες.
https://www.lifo.gr/now/world/serbitoro ... 1681476479Σερβιτόροι-χάκερ έκλεβαν τα στοιχεία από τις κάρτες πελατών σε εστιατόρια
Ειδικοί στην «κλωνοποίηση» πιστωτικών καρτών και των κωδικών
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Και ποια ακριβως σχεση εχει η παταξη της φοροδιαφυγής με το να αυξήσει την τιμη της φωτοτυπιας ενα μαγαζι;Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2023, 12:40Μα γι'αυτό δεν είστε υπέρ του πλαστικού χρήματος; για να παραχθεί η φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι τουλάχιστον
Παίζουν τέτοια έξοδα όταν το βάζει να πληρωθεί άμεσα και όχι με βαλερ.Leporello έγραψε: 14 Απρ 2023, 12:36Προφανώς. Τέτοια τραπεζικά έξοδα ανήκουν στον πληρώνοντα, γιατί απλούστατα αν πλήρωνε μέσω τής ίδιας τράπεζας που είναι ο λογαριασμός, δεν θα υπήρχαν. Αυτό το τιμολόγιο των €38 δεν πρέπει να θεωρηθεί εξοφλημένο, αφού παρελήφθησαν €33.
Πάντως, €5 γιά μία μεταφορά, δεν ξερω ποιός χρεώνει. Μέχρι €3 ξέρω.
Καμμια, λεω εγω, αλλα δεν ειναι και κατανοητο το τι θες να πεις ακριβως...
Οκ, γιαυτο εγραψα το ποιος νομος, για να μαθω.hellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 15:04Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, σημασία έχει τι λέει ο νόμος. Και ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να έχεις διαφορετικές χρεώσεις για διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.axilmar έγραψε: 14 Απρ 2023, 11:57Ποιον νομο; Εγω δεν νομιζω να υπαρχει τετοιος νομος.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 16:38
Όχι, διώκεται από τον νόμο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάσεις την τιμή της φωτοτυπίας συνολικά, ώστε να μην επηρεάζεται η κερδοφορία σου από την προμήθεια της τράπεζας.
Άρθρο 49, παράγραφος 3:
Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών (σσ: η τράπεζα) δεν δικαιούται να θέτει περιορισμούς στο δικαίωμα του δικαιούχου, να προσφέρει στον πληρωτή έκπτωση για τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου πληρωμών. Ο δικαιούχος (σσ: ο έμπορος) δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στον πληρωτή (σσ: ο καταναλωτής) για την χρήση συγκεκριμένου μέσου πληρωμών.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... -3862-2010
Επίσης άρθρο 4γ του Ν. 2251/1994:
Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/docume ... -2251-1994
Ας ανεβασουν λοιπον την τιμη της μιας φωτοτυπιας ωστε να καλυψουν την προμηθεια.
Και για περισσότερες φωτοτυπιες ας κανουν εκπτωση. Αυτο σιγουρα το επιτρεπει ο νομος...
Ότι δλδ δε θα σκουξεις αν σου έχει αναρτημένες άλλες τιμές με κάρτα και άλλες μετρητά.axilmar έγραψε: 14 Απρ 2023, 19:33Και ποια ακριβως σχεση εχει η παταξη της φοροδιαφυγής με το να αυξήσει την τιμη της φωτοτυπιας ενα μαγαζι;Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2023, 12:40Μα γι'αυτό δεν είστε υπέρ του πλαστικού χρήματος; για να παραχθεί η φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι τουλάχιστον
Παίζουν τέτοια έξοδα όταν το βάζει να πληρωθεί άμεσα και όχι με βαλερ.Leporello έγραψε: 14 Απρ 2023, 12:36 Προφανώς. Τέτοια τραπεζικά έξοδα ανήκουν στον πληρώνοντα, γιατί απλούστατα αν πλήρωνε μέσω τής ίδιας τράπεζας που είναι ο λογαριασμός, δεν θα υπήρχαν. Αυτό το τιμολόγιο των €38 δεν πρέπει να θεωρηθεί εξοφλημένο, αφού παρελήφθησαν €33.
Πάντως, €5 γιά μία μεταφορά, δεν ξερω ποιός χρεώνει. Μέχρι €3 ξέρω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
ειναι αυτο που εχεις στην τσεπη και πριν αναφερομουν στις προμηθειες των τραπεζωνLeporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:27Ποιό είναι το αληθινό χρήμα; Ολα fiat money είναι.nemo έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:14εσυ και εγω δεν θα ζουμε να δουμε πως λειτουργει το συστημα οταν θα σταματησει εντελως η χρηση του αληθινού χρηματοςDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:07 Ναι θα μας στερήσουν τη φοβερή ελευθερία που έχουμε να σχολιάσουμε το σερβαιβορ.
οποτε σταματω εδω
-
Εμπεδοκλής
Αν δεν κάνω λάθος, την εποχή που μπήκαν υποχρεωτικά τα POS στη ζωή μας το κόστος των συναλλαγών μετακυλίστηκε στον καταναλωτή και αυξήθηκαν οι τιμές. Ε, δε μπορεί κάθε τρεις και λίγο κάποιος να βγαίνει και να λέει ότι δε μετακύλισε αρκετά το κόστος...axilmar έγραψε: 14 Απρ 2023, 11:55Ε ας βαλει μια αλλη τιμη τελος πάντων οταν ειναι με καρτα.Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Απρ 2023, 13:21Αφού ρε τύπε η προμήθεια δεν πάει ανά συναλλαγή αλλά ανά ποσό.axilmar έγραψε: 13 Απρ 2023, 10:57 Επισης υπαρχει η δυνατοτητα να βαλω την τιμη της φωτοτυπιας οσο ειναι η προμηθεια της τραπεζας συν το κερδος, εαν πληρωθει με καρτα.
Επίσης μη ζορίζεις πολύ τον καταναλωτή γιατί θα βάλει το σούπερ εκτυπωτή και θα κλαις.
-
Εμπεδοκλής
Αρκεί να καλέσεις την αστυνομία. Βέβαια, εδώ που τα λέμε κάτι ΕΤΕΚΑ γνωστού κατά συρροή λαθρέμπορα καυσίμων το κάνουν αυτό και αν πληρώσεις μετρητά σου κάνουν καλύτερη τιμή. Βέβαια, αρμόδιος υπουργός μας είναι πάνω σε καλάμι.Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2023, 20:34Ότι δλδ δε θα σκουξεις αν σου έχει αναρτημένες άλλες τιμές με κάρτα και άλλες μετρητά.axilmar έγραψε: 14 Απρ 2023, 19:33Και ποια ακριβως σχεση εχει η παταξη της φοροδιαφυγής με το να αυξήσει την τιμη της φωτοτυπιας ενα μαγαζι;Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2023, 12:40
Μα γι'αυτό δεν είστε υπέρ του πλαστικού χρήματος; για να παραχθεί η φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι τουλάχιστον
Παίζουν τέτοια έξοδα όταν το βάζει να πληρωθεί άμεσα και όχι με βαλερ.
- hellegennes
Κάνεις λάθος.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 22:45 Αν δεν κάνω λάθος, την εποχή που μπήκαν υποχρεωτικά τα POS στη ζωή μας το κόστος των συναλλαγών μετακυλίστηκε στον καταναλωτή και αυξήθηκαν οι τιμές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Τσου. Ορίστε και το αντίστοιχο ρεπορτάζ.hellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 23:04Κάνεις λάθος.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 22:45 Αν δεν κάνω λάθος, την εποχή που μπήκαν υποχρεωτικά τα POS στη ζωή μας το κόστος των συναλλαγών μετακυλίστηκε στον καταναλωτή και αυξήθηκαν οι τιμές.
https://www.kontranews.gr/%CE%B1%CF%84% ... er-market/
Καμία φορά κάνεις λάθος. Αποδέξου το και πάμε παρακάτω.
χθες ειχε τον σφακιανακη στο αλφα που ελεγε οτι οι απατες εχουν ξεφυγει εντελωςhellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 15:13Εσένα σου την κάνει κλύσμα, ηλίθιε, εγώ κάρτες δεχόμουν με την έναρξη της επιχείρησης. Εσύ πάλι δεν έχεις ιδέα ούτε πώς λειτουργούν ούτε πόσο είναι η προμήθεια ούτε τίποτα άλλο σχετικό, αλλά παπαρολογείς ασύστολα χωρίς ιδέα, πραγματικά, γιατί άλλωστε δεν είναι λεφτά που πληρώνεις εσύ, οπότε τράβα γαμήσου (με αγάπη).foscilis έγραψε: 14 Απρ 2023, 13:57 Ναι ενταξει, μυθος οτι στρογγυλοποιεις, μυθος οτι τρως δυο ωρες να μετρας λεφτα, μυθος ολα και ξερεις κατι καλα κανει το κρατος και σου κανει κλυσμα την καρτα αντι να καθεται να συζηταει.
Φυσικά και είναι μύθος όλα αυτά που λες. Ούτε στρογγυλοποιώ ρέστα ούτε τρώω δυο ώρες να μετράω λεφτά και φυσικά η πληρωμή με κάρτα παίρνει πολλή περισσότερη ώρα. Πρέπει να πληκτρολογηθεί το ποσό, να περάσει την κάρτα ο καταναλωτής, να γίνει επιλογή λογαριασμού αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχουν ταμιευτηρίου και τρεχούμενος, να βάλει pin, να επικοινωνήσει με την τράπεζα και να κόψει απόδειξη. Όλα αυτά παίρνουν κατά μέσο όρο 2-3 φορές περισσότερο από το να δώσω ρέστα και το ξέρω γιατί το κάνω εκατοντάδες φορές την μέρα ενώ εσύ καμμιά. Οπότε σκάσε (με αγάπη).
Δεν έπιασα καν το ότι στο 20% των συναλλαγών η διαδικασία ακυρώνεται είτε γιατί πάτησε λάθος pin είτε γιατί έβαλε λάθος κάρτα είτε γιατί δεν έχει αρκετό χρήμα ο λογαριασμός είτε γιατί έχει πρόβλημα η κάρτα είτε γιατί δεν θυμάται το pin και περιμένεις να το θυμηθεί ή να το διαβάσει στο κινητό ή όπου αλλού το έχει γράψει.
οποτε ειχες δικιο και δεν σε πιστεψα εντελως οταν το ειπες
- hellegennes
Αφού το λέει το contra news αλήθεια θα είναι.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 23:08Τσου. Ορίστε και το αντίστοιχο ρεπορτάζ.hellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 23:04Κάνεις λάθος.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 22:45 Αν δεν κάνω λάθος, την εποχή που μπήκαν υποχρεωτικά τα POS στη ζωή μας το κόστος των συναλλαγών μετακυλίστηκε στον καταναλωτή και αυξήθηκαν οι τιμές.
Καμία φορά κάνεις λάθος. Αποδέξου το και πάμε παρακάτω.
Δεν ξέρω εγώ που ξέρω τις τιμές της αγοράς απέξω και ξέρεις εσύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Αν δεν σου αρέσει το Contra news μπορώ να σου βάλω και το ίδιο άρθρο από άλλη πηγή. Αλλά ότι θεωρείς ότι ξέρεις λίγο περισσότερα από το ΙΕΛΚΑ σε κάνει λίγο ψέκα. Να το κοιτάξεις.hellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 23:46Αφού το λέει το contra news αλήθεια θα είναι.Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Απρ 2023, 23:08Τσου. Ορίστε και το αντίστοιχο ρεπορτάζ.
Καμία φορά κάνεις λάθος. Αποδέξου το και πάμε παρακάτω.![]()
![]()
Δεν ξέρω εγώ που ξέρω τις τιμές της αγοράς απέξω και ξέρεις εσύ.![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
-
- 2 Απαντήσεις