!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
Θα πηγαινα αυριο να παρω καρβουνα απο τη μαντρα αλλα επειδη μου τη σπασατε θα τα παρω με καρτα απο το ΑΒ παρ'ολο που στοιχιζουν διπλά.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
"στα παπαρια σου το ένα, δεν σε νοιάζει το άλλο" αλλά η τράπεζα είναι μια δεύτερη εφορία .hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:45Στα παπάρια μου πόσα έχασες προσωπικά. Συνολικά το κόστος ηλεκτρονικών απατών είναι υπερβολικά υψηλό και αυξάνεται κατακόρυφα χρόνο με τον χρόνο. Εννοείται ότι ελάχιστη σχέση έχει με τις μαλακίες που λες για μπουρδελοσάιτ.Πτολεμαίος έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:27 Εχω χάσει στη ζωή μου πάνω από 2 χιλιάρικα ευρώ (+180000 χιλιάδες δραχμές που τα βρήκε μια αγγλίδα και μου τα έδωσε) από τσέπες, τσαντάκια κλπ.
So far από ηλεκτρονικό χρήμα έχω χάσει 0.
Όσο για τα άλλα, δεν περιμένω σε ΑΤΜ να πληρώσω τίποτα ούτε έχει σχέση τι με συμφέρει σαν επιχείρηση. Εννοείται πως με συμφέρει σαν επιχείρηση βέβαια το χρήμα, γιατί η προμήθεια της τράπεζας σε συναλλαγές είναι μια δεύτερη εφορία για την επιχείρησή μου, αλλά ηλεκτρονικές συναλλαγές έκανα και δεχόμουν πάντα, δεν περίμενα κάποιον καράμπαμπα που νομίζει ότι ξεβλάχεψε να μου πει τι θα κάνω.
Αλλά αφού σε κόφτει τόσο πολύ να μην περιμένεις 2 λεπτά σε ένα ΑΤΜ και να μην κουβαλάς μαζί σου ρευστό, φαντάζομαι δεν θα σε πείραζε καθόλου να πληρώνεις το φουλ κόστος της τραπεζικής προμήθειας από την δική σου τσέπη. Έτσι δεν είναι;
Ε, στα παπαρια μου και μένα αν πληρώνεις εφορία έξτρα.
Και δεν είναι "2 λεπτά στο ΑΤΜ" και μάλλον δεν πας εσύ να πληρώσεις τους λογαριασμούς, νερό, ΔΕΗ, ίντερνετ, κλπ.
Λοιπόν επειδή εγώ πήγαινα και δεν θέλω να ξαναπάω σας λέω να πάτε να γαμηθειτε εσείς και τα μετρητά σας.
Την επιθετικοτητα σου άλλη φορά στο καθρέφτη (ή και στον πάτο) σου διότι δεν με ξέρεις και από χτες.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- hellegennes
Έτσι, πάρε μόνο τα δεδομένα μιας χρονιάς και αγνόησε το εξίσου 34% επιστροφή φόρου. Βαριέμαι να κάνω πράξεις τώρα, αλλά την τελευταία πενταετία, απ' όσο θυμάμαι, πλήρωσε συνολικά 3,3 εκ. σε φόρους. Γέμισαν τα ταμεία του κράτους, λέμε.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:20Eν τω μεταξύ, ο Σκλαβενίτης πλήρωσε το 2021 φόρους 34,0% επί των κερδών, αλλά εσύ ξέρεις ότι δεν πληρώνει, αλλά δυστυχώς δεν έχεις διαθέσιμα τα στοιχεία γιά να το αποδείξεις.
Αυτό είναι παντελώς άσχετο με την συζήτηση. Είσαι σε άλλο επεισόδιο.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:24Δεν καταλαβαίνεις ότι ο δείκτης κέρδους/τζίρου είναι αδιάφορο το πόσο χαμηλός είναι. Μπορεί να τον κάνει πολύ χαμηλό γιά να παίρνει μερίδιο αγοράς. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο δείκτης κέρδη/ίδια κεφάλαια, γιατί αυτός δείχνει αν συμφέρει να επενδύσεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ, ή να πάρεις ομόλογα, ή να κάνεις άλλη δουλειά.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:57Να προσθέσω ότι αυτό είναι τελείως άκυρο. Πρώτον γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο πολύ βραχυπρόθεσμα, δεύτερον γιατί ο δείκτης κέρδους/τζίρου θα συνεχίσει να είναι ίδιος, άσχετα της ταχύτητας κίνησης. Αυτό που επηρεάζεται είναι ο δείκτης κέρδους/αγορών.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:41 Γιατί τον Σκλαβενίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιό είναι το κέρδος σαν ποσοστό του τζίρου, καθώς τον τζίρο μπορεί να τον αυξήσει πολύ αν τα καταφέρει να γυρίζει τα αποθέματα σε πολύ σύντομο χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πώς λέγεται αυτός που πληρώνει διπλή την αξία ενός προϊόντος επειδή τον εκνεύρισαν μερικές λέξεις σε ένα κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής απόψεων;foscilis έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:30 Θα πηγαινα αυριο να παρω καρβουνα απο τη μαντρα αλλα επειδη μου τη σπασατε θα τα παρω με καρτα απο το ΑΒ παρ'ολο που στοιχιζουν διπλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν πληρώνω λογαριασμούς σε γκισέ, ηλεκτρονικά τους πληρώνω. Δεν έχει βέβαια σχέση με την συζήτησή μας αυτό, αλλά να 'χαμε να λέγαμε.Πτολεμαίος έγραψε: 13 Απρ 2023, 21:34 Και δεν είναι "2 λεπτά στο ΑΤΜ" και μάλλον δεν πας εσύ να πληρώσεις τους λογαριασμούς, νερό, ΔΕΗ, ίντερνετ, κλπ.
Λοιπόν επειδή εγώ πήγαινα και δεν θέλω να ξαναπάω σας λέω να πάτε να γαμηθειτε εσείς και τα μετρητά σας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αυτό θα ήταν μια καλή λύσηhellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:45
Αλλά αφού σε κόφτει τόσο πολύ να μην περιμένεις 2 λεπτά σε ένα ΑΤΜ και να μην κουβαλάς μαζί σου ρευστό, φαντάζομαι δεν θα σε πείραζε καθόλου να πληρώνεις το φουλ κόστος της τραπεζικής προμήθειας από την δική σου τσέπη. Έτσι δεν είναι;
αφού θες κάρτα, θα επιβαρύνεσαι εσύ για την επιλογή σου
να σου πω για πότε γίνεται κακό το πλαστικό χρήμα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Είμαι υπέρ του πλαστικού χρήματος και χρησιμοποιώ μόνο κάρτα στις αγορές μου. Διαφωνώ με την υποχρεωτικότητα. Δεν μπορεί να υποχρεώνεις τον επιχειρηματία να πληρώνει νταβατζιλίκι προμήθειες σε τράπεζες. Πρέπει να υπάρχει επιλογή. Επίσης είναι απαράδεκτό το να πρέπει να κτίσεις αφορολόγητο με ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Στα 5 και στα 10 ευρώ όλοι το παίζουν αμεμπτοιfoscilis έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:30 Θα πηγαινα αυριο να παρω καρβουνα απο τη μαντρα αλλα επειδη μου τη σπασατε θα τα παρω με καρτα απο το ΑΒ παρ'ολο που στοιχιζουν διπλά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Γιατι, ποιος το πληρωνει ρε μαλακες; Παλι η ιδια ιστορια με το ΦΠΑ που επειδη σου δινω στο χερι τα λεφτα του ΦΠΑ αυτοματως γινονται δικα σου και γκρινιαζεις που στα παιρνει η εφορια;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:00αυτό θα ήταν μια καλή λύσηhellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:45
να σου πω για πότε γίνεται κακό το πλαστικό χρήμα![]()
- EKPLIKTIKOS
Ποιο είναι το κόστος της προμήθειας;
για τις προμήθειες της συναλλαγής με κάρτα λένε, καμία σχέση με το ΦΠΑ.foscilis έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:16Γιατι, ποιος το πληρωνει ρε μαλακες; Παλι η ιδια ιστορια με το ΦΠΑ που επειδη σου δινω στο χερι τα λεφτα του ΦΠΑ αυτοματως γινονται δικα σου και γκρινιαζεις που στα παιρνει η εφορια;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:00αυτό θα ήταν μια καλή λύσηhellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:45
- hellegennes
Σίγουρα όχι εσύ. Δεν θα αυξήσω τις τιμές των προϊόντων μου κατά 1%. Ούτε καν τα ΣΜ δεν το κάνουν αυτό, γιατί θα χαλούσε την μαλακία που κάνουν με την κατάληξη σε 99 (0,99, 2,99, 199, κτλ).
Μπορεί λοιπόν να είναι ποσοστιαία πολύ μικρή η διαφορά για να αυξήσω τις τιμές των προϊόντων, τέτοιες διαφορές τις απορροφά η επιχείρηση, αλλά δεν παύει να είναι 3-4% του μεσοσταθμικού μου μεικτού κέρδους, δηλαδή μια έξτρα εφορία όπως είπα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν υπάρχει επιστροφή φόρου σε ΑΕ. Που την βρήκες αυτή;hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 23:43Έτσι, πάρε μόνο τα δεδομένα μιας χρονιάς και αγνόησε το εξίσου 34% επιστροφή φόρου. Βαριέμαι να κάνω πράξεις τώρα, αλλά την τελευταία πενταετία, απ' όσο θυμάμαι, πλήρωσε συνολικά 3,3 εκ. σε φόρους. Γέμισαν τα ταμεία του κράτους, λέμε.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:20Eν τω μεταξύ, ο Σκλαβενίτης πλήρωσε το 2021 φόρους 34,0% επί των κερδών, αλλά εσύ ξέρεις ότι δεν πληρώνει, αλλά δυστυχώς δεν έχεις διαθέσιμα τα στοιχεία γιά να το αποδείξεις.
Ασχετο; Μα τον τζίρο επικαλείσαι γιά να πείς ότι ο φόρος είναι πολύ λίγος.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 23:43Αυτό είναι παντελώς άσχετο με την συζήτηση. Είσαι σε άλλο επεισόδιο.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:24Δεν καταλαβαίνεις ότι ο δείκτης κέρδους/τζίρου είναι αδιάφορο το πόσο χαμηλός είναι. Μπορεί να τον κάνει πολύ χαμηλό γιά να παίρνει μερίδιο αγοράς. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο δείκτης κέρδη/ίδια κεφάλαια, γιατί αυτός δείχνει αν συμφέρει να επενδύσεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ, ή να πάρεις ομόλογα, ή να κάνεις άλλη δουλειά.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:57Να προσθέσω ότι αυτό είναι τελείως άκυρο. Πρώτον γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο πολύ βραχυπρόθεσμα, δεύτερον γιατί ο δείκτης κέρδους/τζίρου θα συνεχίσει να είναι ίδιος, άσχετα της ταχύτητας κίνησης. Αυτό που επηρεάζεται είναι ο δείκτης κέρδους/αγορών.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Γιατι; Οπως η τιμη του προϊοντος εχει ενσωματωμενο τον ΦΠΑ ετσι εχει και τις προμηθειες αν πληρωσει ο αλλος με καρτα και οποιοδηποτε εξοδο. Το αν μπαινεις μεσα η εξω καθοριζεται απο τη συνολικη κινηση οχι απο το καθε επιμερους προϊον γαμω τα ψιλικα μου μεσα αν και αδικω τους ψιλικατζηδες και ΟΛΑ πληρωνονται απο τα λεφτα των πελατων.mao mao έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:19για τις προμήθειες της συναλλαγής με κάρτα λένε, καμία σχέση με το ΦΠΑ.foscilis έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:16Γιατι, ποιος το πληρωνει ρε μαλακες; Παλι η ιδια ιστορια με το ΦΠΑ που επειδη σου δινω στο χερι τα λεφτα του ΦΠΑ αυτοματως γινονται δικα σου και γκρινιαζεις που στα παιρνει η εφορια;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:00
αυτό θα ήταν μια καλή λύση
Η κλαψα για την προμηθεια (οπως και για τον ΦΠΑ) δειχνει οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι καλος στη δουλεια του.
Δηλαδη εστω οτι αυτος ο μαλακας πουλαει παγωτα και για καποιο λογο οι εννια τρελοπατουσες του φευγουν την πρωτη μερα που τις εφερε ενω τη δεκατη ερχομαι και την παιρνω εγω στο τελος του καλοκαιριου, πρεπει να του πληρωσω τους τεσσερις μηνες παραπανω ρευμα που χρεωθηκε για τη συγκεκριμενη τρελοπατουσα; Επειδη αυτο ειναι "το δικαιο"; Τον εβαλα μεσα επειδη γουσταρα να παρω τρελοπατουσα οκτωβρη αντι για ιουνιο; Τι μαλακιες ειναι αυτες. Το ρευμα το πληρωνει απο το συνολικο του τζιρο, αν θεωρει οτι μπαινει μεσα μη φερνει καθολου παγωτα ή να ανεβασει συνολικα τις τιμες.
Αν ειναι λοιπον τοσο φοβερη αιμορραγια που μια στις δεκα συναλλαγες (ή ποσες ειναι οι συναλλαγες με καρτες που κανει αυτος) εχει 2% επιβαρυνση ή ποσο ειναι η προμηθεια, ακου μια ριζοσπαστικη λυση για τον αντικαρτακια επιχειρημστια, να ανεβασει 0.2% τις τιμες του και να παψει να μας ζαλιζει τα αρχιδια για το δυσβαστακτο κοστος της καρτας και πριν δυο βδομαδες που ηρθε μια γρια και του πληρωσε πραγμα 10 σεντς με καρτα ω θεε μου.
Λες και τα μετρητα δεν εχουν κοστος διαχειρισης και απο πλαστα, λαθη στα ρεστα κλπ.
Αλλα αυτο δεν εχει κατσει ποτε να το υπολογισει πρωτον γιατι δε φαινεται και ειναι ελ αρα γενετικα ανικανος να υπολογισει αφανη κοστη που συσσωρευονται και μεταξυ μας δε θα επρεπε να ειχε επιχειρηση αλλα να ειναι καπου να τσαπιζει και δευτερον γιατι ειναι ασημαντο σε σχεση με το περιπου 40% (φορος+φπα) που κλεβει εισπραττοντας μαυρα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αφού είναι 3-4% επί του μεικτού κέρδους, πόσο περίπου είναι επί τής τιμής;hellegennes έγραψε: 14 Απρ 2023, 00:25Σίγουρα όχι εσύ. Δεν θα αυξήσω τις τιμές των προϊόντων μου κατά 1%. Ούτε καν τα ΣΜ δεν το κάνουν αυτό, γιατί θα χαλούσε την μαλακία που κάνουν με την κατάληξη σε 99 (0,99, 2,99, 199, κτλ).
Μπορεί λοιπόν να είναι ποσοστιαία πολύ μικρή η διαφορά για να αυξήσω τις τιμές των προϊόντων, τέτοιες διαφορές τις απορροφά η επιχείρηση, αλλά δεν παύει να είναι 3-4% του μεσοσταθμικού μου μεικτού κέρδους, δηλαδή μια έξτρα εφορία όπως είπα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
-
- 2 Απαντήσεις