!!! DEVELOPMENT MODE !!!

το υπουργείο πολιτισμού πρέπει να επέμβει άμεσα για την μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Re: το υπουργείο πολιτισμού πρέπει να επέμβει άμεσα για την μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 17:26
Rakomelofronas έγραψε: 13 Απρ 2023, 17:24
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 17:23

Γιατί; Λευκός είναι ο Μόγλης;

Εικόνα
Δεν είναι αρκετά μαύρος εδώ :003:
True, αλλά δεν θα τον έκαναν μαύρο γιατί δεν είναι και λευκός, δεν είναι Ευρωπαίος και δεν είναι από χώρα που ανήκει στην Δύση.
Πάσο αλλά κρατάω τον Ταρζάν
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: το υπουργείο πολιτισμού πρέπει να επέμβει άμεσα για την μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Σενέκας έγραψε: 13 Απρ 2023, 13:21
southern έγραψε: 13 Απρ 2023, 13:14 μα αυτό είναι ιστορική ανακρίβεια
Και? Καλλιτεχνική απόδοση είναι, όπως θέλουν την φαντάζονται. Ποιος είναι ο κριτής της ιστορικής ακρίβεια και γιατί πρέπει να παρέμβει ένα κυβερνητικό όργανο για να υπερασπιστεί την "ιστορική ακρίβεια" σε μια τυχαία τηλεοπτική παραγωγή?

ενταξει ειναι καλλιτεχνικη αποδοση ... τοτε γιατι επεμβαινουνε σε αλλες ταινιες τις οποιες βαφτιζουνε ρατσιστικες και μειοτικες για μαυρους κτλ ... μια σειρα απο λογοτεχνικα εργα εχουνε θαφτει και ενα σωρο ταινιες τις εχουνε περασει απο κοπτοραπτικη .... και εκει καλλιτεχνικη αποδοση ειναι
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Υδράργυρος έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:19
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:05

Θα μπερδέψεις τον ακροατή στην περίπτωση του Κινγκ, αλλά στην περίπτωση της Κλεοπάτρας δεν θα μπερδευτεί, θα καταλάβει ότι είναι Ελληνίδα που την υποδύεται μια μαύρη ηθοποιός. :p2:
Δεν ήταν το κύριο χαρακτριστικό της ιστορίας της Κλεοπάτρας οτι δήθεν ηταν ελληνίδα, ουτε καν ήταν ελληνιδα. Ήταν μια Αιγύπτια βασίλισσα του ελληνιστικού βασιλείου της Αιγύπτου
Ελληνίδα ήταν, δυναστεία Πτολεμαίων από τον Πτολεμαίο Α' στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως και ετεροθαλή αδελφού του.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Sid Vicious έγραψε: 13 Απρ 2023, 17:53
Υδράργυρος έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:19
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:05

Θα μπερδέψεις τον ακροατή στην περίπτωση του Κινγκ, αλλά στην περίπτωση της Κλεοπάτρας δεν θα μπερδευτεί, θα καταλάβει ότι είναι Ελληνίδα που την υποδύεται μια μαύρη ηθοποιός. :p2:
Δεν ήταν το κύριο χαρακτριστικό της ιστορίας της Κλεοπάτρας οτι δήθεν ηταν ελληνίδα, ουτε καν ήταν ελληνιδα. Ήταν μια Αιγύπτια βασίλισσα του ελληνιστικού βασιλείου της Αιγύπτου
Ελληνίδα ήταν, δυναστεία Πτολεμαίων από τον Πτολεμαίο Α' στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως και ετεροθαλή αδελφού του.
Ο Υδράργυρος είναι από τους τύπους που θεωρούν συντριπτικό επιχείρημα ή απόδειξη για το χρώμα των Ελλήνων, τα μελανόμορφα αγγεία. :lol:

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ??????
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia »

nostromos έγραψε: 13 Απρ 2023, 17:40
Σενέκας έγραψε: 13 Απρ 2023, 13:21
southern έγραψε: 13 Απρ 2023, 13:14 μα αυτό είναι ιστορική ανακρίβεια
Και? Καλλιτεχνική απόδοση είναι, όπως θέλουν την φαντάζονται. Ποιος είναι ο κριτής της ιστορικής ακρίβεια και γιατί πρέπει να παρέμβει ένα κυβερνητικό όργανο για να υπερασπιστεί την "ιστορική ακρίβεια" σε μια τυχαία τηλεοπτική παραγωγή?

ενταξει ειναι καλλιτεχνικη αποδοση ... τοτε γιατι επεμβαινουνε σε αλλες ταινιες τις οποιες βαφτιζουνε ρατσιστικες και μειοτικες για μαυρους κτλ ... μια σειρα απο λογοτεχνικα εργα εχουνε θαφτει και ενα σωρο ταινιες τις εχουνε περασει απο κοπτοραπτικη .... και εκει καλλιτεχνικη αποδοση ειναι
:+1:
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

πατησιωτης έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:18
AlienWay έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:50
Ασέβαστος έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:48

περισσοτερο η λιγοτερο απο αυτον που επελεξε μαυρη ηθοποιο για κλεοπατρα;
Λιγότερο. Ωστόσο το να παίξει μαύρη την Κλεοπάτρα, ήταν λαικό αίτημα στο τουίτερ. Δεν θέλανε τη Γκαλ Γκαντό
Αυτό μπορεί να πήγαινε και αλλού διότι η Γκαντό ήταν Εβραία.Ούτε οι Αιγύπτιοι την θέλανε.
Ε, πάντως η χώρα της από γεωγραφικής άποψης είναι εκεί δίπλα στην Αίγυπτο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ζενίθεδρος έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:12 Μπορεί να είναι μαύρη, αλλά θα της τον καρφώνει ένας λευκός πηδήκουλας. Εκτός κι αν κάνουν και τον Μαρκαντώνιο αράπη.
προβλεπω ασιατη. και τζεντερ φλουιντ.

τωρα που το σκεφτομαι, πως και δεν εκαναν την κλεο μαντραχαλο; τους ξεφυγε. την επομενη φορα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Απρ 2023, 16:13
southern έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:45 κάποτε τη Κλεοπάτρα την έπαιζαν γυναίκες όπως και η Βίβιαν Λη
ούτε αυτό είναι ιστορική αλήθεια, δεν προκύπτει από πουθενά πως ήταν κατάλευκη και γκομενάρα.
ειναι πιο κοντα απο οτι μια μαυρη ηθοποιος. σε καθε περιπτωση η Λη ειναι μια απο τις πιο εντυπωσιακες ηθοποιους ολων των εποχων
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
southern

https://twitter.com/EleosKapou/status/1 ... 34273?s=20
https://twitter.com/EleosKapou/status/1 ... 29248?s=20
μια αλλη θεωρια για την εμφανιση της Κλεοπατρας στα νομισματα και η μαρτυρια του Διωνα Κασσιου https://en.wikipedia.org/wiki/Cassius_Dio
Ρωμαιου ιστορικου και γερουσιαστη με ελληνιδα μητερα. οι σημαντικοτεροι ιστορικοι της Ρωμαικης Ιστοριας ηταν Ελληνες και εγραψαν στην αρχαια Ελληνικη
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

southern έγραψε: 13 Απρ 2023, 18:38
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Απρ 2023, 16:13
southern έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:45 κάποτε τη Κλεοπάτρα την έπαιζαν γυναίκες όπως και η Βίβιαν Λη
ούτε αυτό είναι ιστορική αλήθεια, δεν προκύπτει από πουθενά πως ήταν κατάλευκη και γκομενάρα.
ειναι πιο κοντα απο οτι μια μαυρη ηθοποιος. σε καθε περιπτωση η Λη ειναι μια απο τις πιο εντυπωσιακες ηθοποιους ολων των εποχων
Και η Τέιλορ ήταν και όχι μόνον. Αυτό που έχει σημασία είναι το χρώμα και όχι η ομορφιά της Κλεοπάτρας.

Και όμορφες νέγρες και μιγάδες υπάρχουν.

Αν έπαιζε την Κλεοπάτρα κάποια ξανθή ηθοποιός, θα ήταν επίσης γελοίο.

Ιστορικά όμορφη ήταν η Νεφερτίτη. Αλλά σε ιστορικές μεταφορές όπως αυτές των σχέσεων Κλεοπάτρας-Ιούλιου Καίσαρα-Αντώνιου ήταν απολύτως φυσικό να χρησιμοποιούνται ηθοποιοί που είχαν επιβλητική φυσιογνωμία, ακόμη και αν οι ιστορικοί πρωταγωνιστές δεν ήταν στην πραγματικότητα "ωραίοι" αλλά απολύτως κοινές φυσιογνωμίες.

Αυτό όμως είναι τελείως άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:41
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:10
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 14:26

Λευκό όταν μιλάμε για απόχρωση δέρματος εννοούμε αυτό το ροζ-μπεζ που είναι κοντινό στο χρώμα της άμμου. Δεν έχουν όλοι οι μεσογειακοί λαοί το ίδιο χρώμα. Στην ηβηρική χερσόνησο είναι πολύ πιο σκούρο το δέρμα.

Προφανώς δεν εννοούμε λευκό με την κανονική χρωματική έννοια του χιονιού και της χαρτοπετσέτας.
Πήγαινε βάλε τη μούρη σου δίπλα σε ενός Φινλανδού και έπειτα δίπλα σε ενός Άραβα και μετά ξαναέλα.
Βρήκες τώρα να το πεις αυτό σε μένα, που το δέρμα μου είναι 10 αποχρώσεις πιο χλωμό από του μέσου Έλληνα. :lol:

Αλλά αφού θες, πήρα μια ράντομ φωτογραφία Φινλανδού ηθοποιού, Άραβα ηθοποιού και μια δικιά μου. Ορίστε:

Εικόνα
Φιλαράκο. Βάλε και άλλη λάμπα να σε φέγγει. Η μία δε φτάνει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:34
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Απρ 2023, 15:10

Πήγαινε βάλε τη μούρη σου δίπλα σε ενός Φινλανδού και έπειτα δίπλα σε ενός Άραβα και μετά ξαναέλα.
Βρήκες τώρα να το πεις αυτό σε μένα, που το δέρμα μου είναι 10 αποχρώσεις πιο χλωμό από του μέσου Έλληνα. :lol:

Αλλά αφού θες, πήρα μια ράντομ φωτογραφία Φινλανδού ηθοποιού, Άραβα ηθοποιού και μια δικιά μου. Ορίστε:

Εικόνα
Ο άλλος είναι σε εκδήλωση με προβολείς πάνω του, εμένα φωτίζει η λάμπα (των 4w). :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:46

Εικόνα
Ο άλλος είναι σε εκδήλωση με προβολείς πάνω του, εμένα φωτίζει η λάμπα (των 4w). :lol:
Φίλος, ο άλλος είναι σε χώρο δύο στρεμμάτων και εσύ σε αποθήκη 3 τετραγωνικών. Αυτός έχει τη λάμπα στα 20 μέτρα και εσύ στο ένα.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Απρ 2023, 20:06
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2023, 19:46

Φίλος, ο άλλος είναι σε χώρο δύο στρεμμάτων και εσύ σε αποθήκη 3 τετραγωνικών. Αυτός έχει τη λάμπα στα 20 μέτρα και εσύ στο ένα.
Φίλε, επειδή τον ξέρω προσωπικά, είναι και λίγο πιο λευκός απ' όσο δείχνει στην φωτογραφία.

Κι εγώ είμαι αρκετά ξεπλυμένος, εκτός από τις περιπτώσεις που μου ανεβάζει την πίεση και κοκκινίζω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
southern

Ο χελης μου θυμίζει στο στυλ τον ηθοποιό που παίζει τον Θεμιστοκλή στο φιλμ " 300 η άνοδος μιας αυτοκρατορίας".
βέβαια και εδώ έχουν κάνουν έγκλημα στην απεικόνιση των Περσών και του Ξερξη https://en.m.wikipedia.org/wiki/300:_Rise_of_an_Empire
οι επίλεκτοι αθάνατοι μου θυμίζουν Νινζα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”