!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βασικος μισθος 1062 ευρω

Φιλοσοφία πολιτικής
sharp

Re: Βασικος μισθος 1062 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:29
sharp έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:12
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:54
Αν έχεις μάθει μόνο τον τονο γευστικα (επειδή μαστ κιόλας), λογικό να τα σιχαίνεσαι.
Μάλλον έχεις δίκιο, γιατί εμένα από τα ψάρια, μόνον ο τόνος δεν μού αρέσει. :lol:
Νομίζω ότι είναι μακράν το χειρότερο γευστικά (η λιγότερο νόστιμο, για να το θέσω καλύτερα).
Τον τρώω κι εγώ συχνά επειδή μαστ, και είναι το μόνο ψάρι που πρέπει να το ποτισω με λίγο ελαιόλαδο, κανένα καρικευμα, να το ρίξω σε πράσινη σαλάτα κτλ. Σκέτο δεν τρώγεται με την καμία. Ενώ όλα τα άλλα ψάρια τα τρώω και σκέτα, όπως κι αν ειναι μαγειρεμένα.
Γιατί είναι μαστ; Αν είναι θέμα υγείας, για ψάξε τι παίζει με υδράργυρο. Περισσότερα δεν γνωρίζω γιατί όπως έγραψα δεν μού αρέσει και μόνο η μυρωδιά του μού θυμίζει γατοτροφή.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

sharp έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:41

Μάλλον έχεις δίκιο, γιατί εμένα από τα ψάρια, μόνον ο τόνος δεν μού αρέσει. :lol:
Νομίζω ότι είναι μακράν το χειρότερο γευστικά (η λιγότερο νόστιμο, για να το θέσω καλύτερα).
Τον τρώω κι εγώ συχνά επειδή μαστ, και είναι το μόνο ψάρι που πρέπει να το ποτισω με λίγο ελαιόλαδο, κανένα καρικευμα, να το ρίξω σε πράσινη σαλάτα κτλ. Σκέτο δεν τρώγεται με την καμία. Ενώ όλα τα άλλα ψάρια τα τρώω και σκέτα, όπως κι αν ειναι μαγειρεμένα.
Γιατί είναι μαστ; Αν είναι θέμα υγείας, για ψάξε τι παίζει με υδράργυρο. Περισσότερα δεν γνωρίζω γιατί όπως έγραψα δεν μού αρέσει και μόνο η μυρωδιά του μού θυμίζει γατοτροφή.
Ναι είναι πλούσιο σε υδράργυρο δυστυχώς, όπως και όλα τα μεγάλα ψάρια γενικώς.
"Μαστ" είναι για θέματα διατροφης-γυμναστικης για μυϊκή ανάπτυξη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας πρωτεινης που έχει.
Και λόγω του υδραργύρου, αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 360g εβδομαδιαίως, το οποίο θεωρείται ασφαλής ποσότητα κατανάλωσης. Μέχρι 2 κονσέρβες δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Γιατί είναι μαστ; Αν είναι θέμα υγείας, για ψάξε τι παίζει με υδράργυρο.
Έψαξα και ένας τυπικός ενήλικας που δεν είναι έγκυος πρέπει να τρώει περίπου 3 κονσέρβες την ημέρα για κανα εξάμηνο ώστε να φτάσει ο υδράργυρος σε επίπεδα που θα δικαιολογούσαν μια προληπτική εξέταση αίματος.
sharp

Όπως πάντα υπερβολικός.
The amount of tuna one can safely eat on a weekly basis depends on a few factors, including the individual's weight and the type of tuna consumed. Canned albacore tuna (also called white tuna) contains three times the amount of mercury found in canned light tuna, per the US Food and Drug Administration. Because light tuna (which comes primarily from skipjack) is known for its lower mercury levels, it is safe to eat in higher quantities. According to the administration, adults can typically consume two to three 4-ounce servings of light tuna each week. However, if you choose albacore tuna, you should limit your consumption to only one 4-ounce serving per week — and refrain from eating any other fish.
https://www.tastingtable.com/828362/the ... each-week/

Το chatGPT απάντησε ακόμη πιο περιοριστικά
The safe amount of tuna that one can consume per week depends on various factors, including the type of tuna and individual body size and health status. For example, the US Environmental Protection Agency (EPA) recommends that pregnant women, women of childbearing age, and young children limit consumption of large tuna to one serving per week. For adults and older children, the EPA recommends limiting consumption of large tuna to no more than three servings per month.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Γιατί είναι μαστ;
Δες τη διατροφική αξία πανω στη συσκευασία. Έχει μπόλικη πρωτεΐνη, αλλα λίγες θερμίδες. Εγώ τρώω σκέτο τόνο, αυτόν που είναι σε νερό. Ανάλογα την περίοδο, αλλά τουλάχιστον 3 κονσέρβες τη βδομάδα.
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Bazoomba έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:57 Όλα τα ζώα που μεγαλώνουν σε εκτροφεία είναι κάκιστης ποιότητας. Δεν είναι μόνο τα αντιβιοτικά, είναι και το τι τρώνε, και το πως ζουν και το που ζουν. Τα τελευταία 2 δεν αφορούν μόνο τους οικολόγους, εφόσον επηρεάζουν το κρέας που θα φάει ο καταναλωτής, δηλαδή εγώ κι εσείς.
τρως τσιπούρα ιχθυοτροφείου και σε παίρνει μια ωραία μπόχα ψαροτροφής άλλο πράγμα.

φταίνε οι οικολόγοι μετά, όχι οι μπαστουνόβλαχοι που κατέβηκαν από τα βουνά και δεν ξέρουν να φάνε. :bored:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ψάξε και αρσενικό στις σαρδέλες
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
sharp

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Απρ 2023, 01:37 ψάξε και αρσενικό στις σαρδέλες
:cry
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Απρ 2023, 01:37 ψάξε και αρσενικό στις σαρδέλες
Εψαξα και βρηκα οτι υπαρχει παντου,κρεας ρυζια δημητριακα κλπ :102:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ξαναψάξε ρε φίλε

Seafood has been identified as the major source of arsenic (As) for many human populations (WHO-IARC, 2011), with concentrations in many fish and shellfish vastly exceeding those in most terrestrial foods.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8017#s0145
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου »

kongrosian έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:07
foscilis έγραψε: 10 Απρ 2023, 13:56
kongrosian έγραψε: 10 Απρ 2023, 12:40 https://www.proionta-tis-fisis.com/9-lo ... otrofeion/

9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων

1. Τα εκτρεφόμενα ψάρια έχουν αμφίβολη διατροφική αξία.
2. Η βιομηχανία εκτρεφόμενων ψαριών “κλέβει τον Πέτρο για να πληρώσει τον Παύλο”.
3. Τα ψάρια νιώθουν πόνο και βιώνουν άγχος.
4. Τα εκτρεφόμενα ψάρια είναι γεμάτα ασθένειες, και αυτό εξαπλώνεται στους ελεύθερους πληθυσμούς.
5. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι γεμάτες τοξίνες, που καταστρέφουν επίσης τα τοπικά οικοσυστήματα.
6. Τα εκτρεφόμενα ψάρια ζουν στα ίδια τους τα περιττώματα.
7. Τα εκτρεφόμενα ψάρια πάντα προσπαθούν να ξεφύγουν από τις δυσάρεστες συνθήκες, και ποιός μπορεί να τα κατηγορήσει;
8. Δείτε: το παράδοξο του Jevon.
9. Όταν λαμβάνεται υπόψιν η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν, οι επιχειρήσεις εκτροφής ψαριών συχνά έχουν περισσότερα έξοδα από έσοδα.
Οι γνωστές βλακείες των οικολόγων, αναρωτιέται κανείς αν έχουν δει ψάρι από κοντά ή το μπερδεύουν με το παιδί που ποτέ δεν έκαναν.
Ασέβαστος έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:30
kongrosian έγραψε: 10 Απρ 2023, 12:40 https://www.proionta-tis-fisis.com/9-lo ... otrofeion/

9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων

1. Τα εκτρεφόμενα ψάρια έχουν αμφίβολη διατροφική αξία.
2. Η βιομηχανία εκτρεφόμενων ψαριών “κλέβει τον Πέτρο για να πληρώσει τον Παύλο”.
3. Τα ψάρια νιώθουν πόνο και βιώνουν άγχος.
4. Τα εκτρεφόμενα ψάρια είναι γεμάτα ασθένειες, και αυτό εξαπλώνεται στους ελεύθερους πληθυσμούς.
5. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι γεμάτες τοξίνες, που καταστρέφουν επίσης τα τοπικά οικοσυστήματα.
6. Τα εκτρεφόμενα ψάρια ζουν στα ίδια τους τα περιττώματα.
7. Τα εκτρεφόμενα ψάρια πάντα προσπαθούν να ξεφύγουν από τις δυσάρεστες συνθήκες, και ποιός μπορεί να τα κατηγορήσει;
8. Δείτε: το παράδοξο του Jevon.
9. Όταν λαμβάνεται υπόψιν η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν, οι επιχειρήσεις εκτροφής ψαριών συχνά έχουν περισσότερα έξοδα από έσοδα.
τε περισσοτερα απο τα παραπανω ειναι για γελια.
φάτε αντιβιοτικά και φορμόλη εσείς

ΡΟΜΠΑ ΈΓΙΝΕ :giggle:
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Απρ 2023, 03:21 Ξαναψάξε ρε φίλε

Seafood has been identified as the major source of arsenic (As) for many human populations (WHO-IARC, 2011), with concentrations in many fish and shellfish vastly exceeding those in most terrestrial foods.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8017#s0145
Tωρα που το ψαχνω λιγο παραπανω,ακομα χειροτερα.

Αυτο που μας ενδιαφερει για τις σαρδελες αν δεν κανω λαθος επειδη ειναι λιπαρο ψαρι
Arsenobetaine: Arsenobetaine is an organic arsenic compound that is the main type of arsenic found in fish. Unlike inorganic arsenic compounds and other organic arsenic compounds, arsenobetaine is not harmful to humans.
meanwhile στο νερο :102:
The inorganic forms of arsenic are more toxic as compared to the organic arsenic. Across the different age classes, the main contributors to the dietary exposure to inorganic arsenic are rice, rice-based products, other grains and grain-based products and drinking water
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ε συνέχισε να ψάχνεις και θα βρεις κι άλλα. Εξαρτάται το νερό και εξαρτάται το ψάρι/θαλασσινό
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: 11 Απρ 2023, 03:34
ΡΟΜΠΑ ΈΓΙΝΕ :giggle:
τόσο σου κόβει και σένα, βλάχο. :sal9:
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Απρ 2023, 12:54 Γενικά καλό είναι ν'αποφεύγετε τα ψάρια, ή τουλάχιστον αν τρώτε πολλά κάντε καμμιά εξέταση πού και πού. Όλη η μόλυνση των ωκεανών μαζεύεται πάνω τους.
Αυτό ακριβώς.
Ίσως η πιο βρώμικη τροφή στον πλανήτη.
Η πλάκα είναι πως πασσάρεται γενικώς για υγιεινό,ωμέγα-3 κλπ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”