!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ik_90 έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:48 Το θέμα δεν είναι τα αποδυτήρια αλλά τα γήπεδα. Και όποια μουσάτη τη βλέπει πρωταθλήτρια ας πάει να παίξει σε αντρικό γήπεδο. Τότε θα λυθεί και το θέμα των αποδυτηρίων, γιατί δεν θα ιδρώσει καν στον αγώνα, ώστε να χρειάζεται να γδυθεί για το ντουσάκι. Θα αλλάξει απλώς τα αθλητικά με τα πολιτικά και θα φύγει στεγνή και μυρωδάτη κυρία.
Το θέμα είναι και τα αποδυτήρια και τα γήπεδα και κάθε χώρος. Βασικά το θέμα είναι πολύ βαθύτερο, είναι η αλλαγή της ίδιας της επιστήμης (που αναφέρατε παραπάνω) προς τέρψη κάποιων μειονοτήτων. Και δεν έχω αντιληφθεί ακόμα τον πραγματικό λόγο, ο οποίος φυσικά και δεν είναι η αγάπη προς αυτές τις μειονότητες ή η τελειωτική κατάρρευση των διακρίσεων.
Όποιος μπαίνει στην ενδελεχή διερεύνηση των ζητουμένων της ανοησίας, απλώς την παγιώνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:15 Όποιος μπαίνει στην ενδελεχή διερεύνηση των ζητουμένων της ανοησίας, απλώς την παγιώνει.
Θεωρώ ότι δεν είναι σκέτη ανοησία.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ik_90 έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:24
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:15 Όποιος μπαίνει στην ενδελεχή διερεύνηση των ζητουμένων της ανοησίας, απλώς την παγιώνει.
Θεωρώ ότι δεν είναι σκέτη ανοησία.
Εγώ θεωρώ ότι το πλαίσιο της λογικής αμφισβήτησης φτάνει μέχρι ένα σημείο. Αν ξεπεραστεί, τότε παίζει στο πεδίο της ατόφιας ανοησίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

AlienWay έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:32
Καραμελίτσα έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:00
AlienWay έγραψε: 08 Απρ 2023, 11:51

Αυτό που με φουρκίζει είναι ότι γνωρίζουν την αλήθεια και λένε εσκεμμένα ψέμματα. Είναι αυτοί που θα σου πουν ότι ο γάιδαρος πετάει γιατί έχει φτερά.
Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αξία στη διάκριση αλήθεια-ψέμα, αλλά μόνο στο εμείς-οι εχθροί μας, ή στο εγώ-ποιος γαμεί τους άλλους. Και αυτό δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη ομάδα και ιδεολογία.
Αυτό είναι οπαδιλίκι και υποτίθεται ότι η επιστήμη και η ακαδημαική κοινότητα παρείχαν τα εργαλεία προκειμένου να μην ενδώσουν σε αυτό.
Δεν ισχύει, και αυτό που λες οπαδιλίκι είναι πιο συχνό από οτι (φαντάζομαι ότι) νομίζεις. όταν κανείς καλείται να έχει άποψη για κάτι που δε γνωρίζει, πώς νομίζεις ότι την αποκτά;
Z
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:27 Εγώ θεωρώ ότι το πλαίσιο της λογικής αμφισβήτησης φτάνει μέχρι ένα σημείο. Αν ξεπεραστεί, τότε παίζει στο πεδίο της ατόφιας ανοησίας.
Το να αρχίζεις τη διαλεκτική για τέτοια θέματα είναι σίγουρα ανοησία. Εγώ άλλο λέω. Λέω ότι αυτό που ψάχνω είναι ο πραγματικός λόγος που προωθούνται όλα αυτά. Και αυτός δεν είναι (μόνο) η ανοησία.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Καραμελίτσα έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:28
AlienWay έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:32
Καραμελίτσα έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:00

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αξία στη διάκριση αλήθεια-ψέμα, αλλά μόνο στο εμείς-οι εχθροί μας, ή στο εγώ-ποιος γαμεί τους άλλους. Και αυτό δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη ομάδα και ιδεολογία.
Αυτό είναι οπαδιλίκι και υποτίθεται ότι η επιστήμη και η ακαδημαική κοινότητα παρείχαν τα εργαλεία προκειμένου να μην ενδώσουν σε αυτό.
Δεν ισχύει, και αυτό που λες οπαδιλίκι είναι πιο συχνό από οτι (φαντάζομαι ότι) νομίζεις. όταν κανείς καλείται να έχει άποψη για κάτι που δε γνωρίζει, πώς νομίζεις ότι την αποκτά;
Από τα λάικς και ντισλάικς στα σοσιαλμήντια, τί άλλο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ik_90 έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:30
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:27 Εγώ θεωρώ ότι το πλαίσιο της λογικής αμφισβήτησης φτάνει μέχρι ένα σημείο. Αν ξεπεραστεί, τότε παίζει στο πεδίο της ατόφιας ανοησίας.
Το να αρχίζεις τη διαλεκτική για τέτοια θέματα είναι σίγουρα ανοησία. Εγώ άλλο λέω. Λέω ότι αυτό που ψάχνω είναι ο πραγματικός λόγος που προωθούνται όλα αυτά. Και αυτός δεν είναι (μόνο) η ανοησία.
Για μένα είναι ξεκάθαρο. Η οικονομική αγορά τσεκάρει και αντιστοίχως στηρίζει τις τάσεις της διαλεκτικής αγοράς και δημιουργεί τις τρέντυ τάσεις.

Το ζητούμενο είναι το κέρδος. Αν μειωθεί, θα πάει γι' άλλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ούτε η προστασία των τρανς και των μη δυαδικών ατόμων είναι όμως, δεδομένου ότι τα πραγματικά ποσοστά τους είναι απειροελάχιστα και δεδομένου ότι αυτού του τύπου οι φιλοσοφικές συζητήσεις αφορούν τους στρέητ.

Υπάρχει μια τάση εξομοίωσης των δύο φύλων (αγνωστο το πού ακριβώς αποσκοπεί) και η περίπτωση των ατόμων με δυσφορία φύλου αποτέλεσε τον καταλύτη... για να επιδιωχθεί.

Οπως επίσης υπάρχει μια φιλοσοφική τάση για "κατασκευασμένες πραγματικότητες" ("επίπεδη γη" κλπ) που ξεκινάει από τη διαπίστωση ότι η αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί από τους καταπιεστές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Eιχα και εγω την ιδια απορια.

Με δυο λογια ειναι μια παραλλαγη του διαιρει και βασιλευε, μαζι με αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης απ τα ουσιαστικα προβληματα. Αν θυμαμαι καλα πρωτοξεκινησε το 2008 επι Ομπαμα σαν ασπιδα απεναντι στον θυμο των Αμερικανων εξαιτιας μαζικων απολυσεων που ειχαν γινει τοτε.

Αυτο μου φαινεται λογικο αντιθετα με την αλλη εκδοχη, οτι δηλαδη ολοι ξαφνικα κοπτονται για τα δικαιωματα των τρανς αλλα και των λοιπων μειονοτητων. Και με το μεταναστευτικο παλιοτερα ειχε γινει το ιδιο. Το ζητουμενο ειναι να γινει τζερτζελο.
Blackdog

Οταν ημουν πιτσιρικας φωναζαμε για μια αταξικη κοινωνια. Σημερα οι αντιστοιχοι πιτσιρικαδες φωναζουν για μια αφυλη κοινωνια.

Ο ευνουχισμος (no pun intended) ειναι νομιζω προφανης.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Blackdog έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:47 Οταν ημουν πιτσιρικας φωναζαμε για μια αταξικη κοινωνια. Σημερα οι αντιστοιχοι πιτσιρικαδες φωναζουν για μια αφυλη κοινωνια.

Γίνεται πλέον με φάρμακα (αναστολείς κλπ).

Θέλουν να τα δίνουν στα παιδιά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

AlienWay έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:49
Blackdog έγραψε: 08 Απρ 2023, 13:47 Οταν ημουν πιτσιρικας φωναζαμε για μια αταξικη κοινωνια. Σημερα οι αντιστοιχοι πιτσιρικαδες φωναζουν για μια αφυλη κοινωνια.

Γίνεται πλέον με φάρμακα (αναστολείς κλπ).

Θέλουν να τα δίνουν στα παιδιά.
Το εχω δει και μενω αφωνος μπροστα στην βλακεια του κοσμου (για μια ακομα φορα)

Κανονικα πρεπει να απαγορευεται, αλλα τι λεω τωρα...Ειδα και μια κοπελα στο τουιτερ που μιλαγε για αυτη την μεταβαση, της διναν αντρικες ορμονες απ τα 15. Τωρα ειναι 21, το εχει μετανιωσει αλλα ειναι αργα.

Λενε κοροιδευτικα οι Αμερικανοι οτι αν εισαι 15 δεν μπορεις να ψηφισεις, να καπνισεις, να πιεις αλκοολ, αλλα εισαι σε θεση να αποφασισεις αν θες να κοψεις το πουλι σου η να σου βαλουν ψευτικο :102:
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Υπάρχει μια ιστορία. Ο λόγος που προωθήθηκαν αρχικά αυτά τα ρεύματα στις ΗΠΑ, μιλάμε για ψυχρό πόλεμο, είναι για να δημιουργήσουν μια αριστερή ατζέντα που να μην είναι κομμουνιστική. Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πήραν τα πάνω τους, εν μέρει για τους ίδιους λόγους μετά την ιδεολογική ήττα του σοσιαλισμού (προέκυψε η λεγόμενη "αριστερά των κινημάτων"), γιατί η έμφαση στις ταυτότητες δρα διαβρωτικά στη δημιουργία οποιουδήποτε μαζικού πολιτικού κινήματος. (Ας πούμε το πέρασμα από φεμινισμό δεύτερου κύματος σε τρίτου είναι εκπεφρασμένα με την αφήγηση ότι το μαζικό κίνημα των γυναικών είναι κακό, γιατί χάνει τις επιμέρους γυναικείες ταυτότητες και ότι το καλό και ηθικό είναι η διαθεματικότητα των ταυτοτήτων.)

Και ταιριάζει και με τη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ από το 70 και μετά, που λειτουργεί με όρους πολιτιστικού πολέμου. Οι ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές και οι συνοδοιπόροι τους είναι εξίσου φανατικά στρατά που κάνουν πολιτικό τζερτζελέ με τους φουνταμελιστές προτεστάντες.
Z
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Καλά, η μία είναι έξυπνη και η άλλη ραδίκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έκτρωση σε οποιοδήποτε στάδιο είναι το ίδιο πράγμα με την θανάτωση ενός ανθρώπου. Η έκτρωση είναι μια απευκταία πράξη, αλλά για διάφορους λόγους μπορεί να είναι απαραίτητη. Το σημαντικό είναι να αποτρέψουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, όχι να θάβουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να θεωρούμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι η γέννα.

Το πότε αποκτά ζωή ένα έμβρυο δεν είναι μόνο επιστημονική ερώτηση αλλά και φιλοσοφική. Ως ένα σημείο χρειαζόμαστε τον ορισμό του τι είναι ζωή και συνείδηση και τίποτα απ' τα δυο δεν είναι εύκολο να οριστεί. Αντικειμενικά και επιστημονικά όμως, στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, η έκτρωση δεν έχει κάποια διαφορά από το να κόψεις ένα λουλούδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”