!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αγνή Ελληνική εργοδοσία στα χρόνια του Κουλισταν

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Re: Αγνή Ελληνική εργοδοσία στα χρόνια του Κουλισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

southern έγραψε: 07 Απρ 2023, 18:23 δεν έχω ιδέα για αυτό. κάποτε δούλευε. Ο πατέρας μου πριν μπαρκαρει και βγάλει μια σχολή μηχανικών του εμπορικού ναυτικού, είχε δουλέψει σε μηχανουργείο τα πρώτα χρόνια μετά το συμμοριτοπολεμο. και όμως δεν του έφαγαν κανένα ένσημο. εκείνη την εποχή το κράτος λειτουργούσε.
Δεν ξέρω για πότε λες. Βασικά, αυτό που κάνει η επιθεώρηση, όταν κάνεις καταγγελία, είναι να κάνει μια μέρα «ντου» στη δουλειά σου, ώστε να δει αν ευσταθούν αυτά που λες. Αν, για παράδειγμα, έχεις κάνει καταγγελία ότι δεν σε πληρώνει τις υπερωρίες, θα πάει να δει τη συγκεκριμένη μέρα ποιος δουλεύει και ποιος είναι δηλωμένος ότι δουλεύει, θα ρωτήσει το προσωπικό αν τους πληρώνουν τις υπερωρίες κ.ο.κ.
Επειδή, όμως, το προσωπικό είναι δασκαλεμένο, θα πει ό,τι τους έχει πει το αφεντικό. Γιατί στην εστίαση οι περισσότεροι δεν πληρώνουν υπερωρίες, για κανένα λόγο δεν ακολουθείται το πρόγραμμα της επιχείρησης, σου δίνουν λιγότερα ένσημα, υπάρχει ακόμα κόσμος που δουλεύει μαύρα και άλλα πολλά.
Ήμουν χρόνια στον κλάδο όταν ήμουν πιτσιρικάς και δεν έχω δει κανέναν σωστό. Στη θεωρία καλά τα λέτε γενικά, στην πράξη όμως ο εργάτης πάντα γ@μιέται.
Parrot έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:45 Επίσης, όποιος δεν θέλει να δουλέψει ας κάτσει σπίτι του το πρόβλημα θα το έχει ο ίδιος, ο εργοδότης αν του φύγει ένας υπάλληλος βρίσκει άλλον την επόμενη στιγμή..
Κάτι τέτοια ξεφτιλίκια λένε και για όσους Έλληνες επιλέγουν να μην πάνε σεζόν. Δεν πειράζει που σε έχει ο άλλος μέσα σε 20 τετραγωνικά 4 άτομα, δεν πειράζει που σε βάζει να δουλεύεις 12ωρο χωρίς ούτε ένα ρεπό όλη τη σεζόν, που δεν έχεις ούτε τουαλέτα, ούτε έναν ανεμιστήρα (καλά, δεν συζητώ για κλιματισμό) να μην λιώνεις από τη ζέστη και τόσα, μα τόσα άλλα. Πειράζει που ο Έλληνας είναι τεμπέλης, έτσι;
*Αυτά που γράφω τα έχω ζήσει προσωπικά, όπως και χιλιάδες άλλοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ik_90 την 08 Απρ 2023, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

ik_90 έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:51
southern έγραψε: 07 Απρ 2023, 18:23 δεν έχω ιδέα για αυτό. κάποτε δούλευε. Ο πατέρας μου πριν μπαρκαρει και βγάλει μια σχολή μηχανικών του εμπορικού ναυτικού, είχε δουλέψει σε μηχανουργείο τα πρώτα χρόνια μετά το συμμοριτοπολεμο. και όμως δεν του έφαγαν κανένα ένσημο. εκείνη την εποχή το κράτος λειτουργούσε.
Δεν ξέρω για πότε λες. Βασικά, αυτό που κάνει η επιθεώρηση, όταν κάνεις καταγγελία, είναι να κάνει μια μέρα «ντου» στη δουλειά σου, ώστε να δει αν ευσταθούν αυτά που λες. Αν, για παράδειγμα, έχεις κάνει καταγγελία ότι δεν σε πληρώνει τις υπερωρίες, θα πάει να δει τη συγκεκριμένη μέρα ποιος δουλεύει και ποιος είναι δηλωμένος ότι δουλεύει, θα ρωτήσει το προσωπικό αν τους πληρώνουν τις υπερωρίες κ.ο.κ.
Επειδή, όμως, το προσωπικό είναι δασκαλεμένο, θα πει ό,τι τους έχει πει το αφεντικό. Γιατί στην εστίαση οι περισσότεροι δεν πληρώνουν υπερωρίες, για κανένα λόγο δεν ακολουθείται το πρόγραμμα της επιχείρησης, σου δίνουν λιγότερα ένσημα, υπάρχει ακόμα κόσμος που δουλεύει μαύρα και άλλα πολλά.
Ήμουν χρόνια στον κλάδο όταν ήμουν πιτσιρικάς και δεν έχω δει κανέναν σωστό. Στη θεωρία καλά τα λέτε γενικά, στην πράξη όμως ο εργάτης πάντα γ@μιέται.
Η καλύτερη επιλογή στην Εστίαση είναι τα ξενοδοχεία και οχι τα εστιατόρια. δεν χάνεις τουλάχιστον τον συμφωνημενο μισθο και τα ένσημα. από διαλόγους με σερβιτορους σε καφέ της περιοχής έχω ακούσει διάφορα που δεν θα ήθελα να γράψω.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

ik_90 έγραψε: 08 Απρ 2023, 12:51 Κάτι τέτοια ξεφτιλίκια λένε και για όσους Έλληνες επιλέγουν να μην πάνε σεζόν. Δεν πειράζει που σε έχει ο άλλος μέσα σε 20 τετραγωνικά 4 άτομα, δεν πειράζει που σε βάζει να δουλεύεις 12ωρο χωρίς ούτε ένα ρεπό όλη τη σεζόν, που δεν έχεις ούτε τουαλέτα, ούτε έναν ανεμιστήρα (καλά, δεν συζητώ για κλιματισμό) να μην λιώνεις από τη ζέστη και τόσα, μα τόσα άλλα. Πειράζει που ο Έλληνας είναι τεμπέλης, έτσι;
*Αυτά που γράφω τα έχω ζήσει προσωπικά, όπως και χιλιάδες άλλοι.
Τα εστιατόρια απ' τον νόμο, το μόνο που υποχρεούνται να παρέχουν στους εργαζόμενους είναι το φαγητό (ένα πιάτο του καθενός)..
Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται απ' τον εργοδότη.. Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος αρνηθεί την προσφορά πακέτο εργασίας (μισθός-φαγητό-στέγη), τότε ο εργοδότης πάει στον επόμενο υποψήφιο..
Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση το έχει ο εργαζόμενος που δεν θα πάει για δουλειά επειδή το σπίτι που θα μένει δεν έχει κλιματιστικό (λες και είχε και στο χωριό του), ο εργοδότης θα βρει υπάλληλο να κάνει τη δουλειά, κόσμος που θέλει να δουλέψει πάντα υπάρχει..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”