!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μαρ 2023, 11:16
Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2023, 10:10 Οι λαχαναγοριτες και γενικά οι έμποροι λειτουργούμε ακόμη αποκλειστικά με μετρητά όπου είναι δυνατό.
κι εγώ προτιμώ τα μετρητά αλλά ήδη υπάρχουν περιορισμοί από τον νόμο (τιμολόγια άνω των 500 ευρώ πρέπει να πληρώνονται αποκλειστικά μέσω τράπεζας)
Ντροπή, πραγματικά.
Ανω των 200€ επρεπε να ηταν το όριο.
Άβαταρ μέλους
Δρακουμελ
Phorum.gr user: Δρακουμελ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δρακουμελ »

Πάλι να κλέψετε θέλετε ρε βαλκάνιοι τσιφτέλληνες ταλιμπανέζοι;
under έγραψε: 08 Νοέμ 2022, 13:37 Ερωτηση : ποιος μας λεει οτι το predator δεν το χρησιμοποιει ο ιδιος ο Βαξεβανης ;
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

vantono έγραψε: 18 Μαρ 2023, 12:26
Ναύτης έγραψε: 18 Μαρ 2023, 10:05 Ρε σεις, πήγα στο σ/μ να ψωνίσω και είχε πέσει το σύστημα των καρτών. Όλων των καρτών. Αν δεν είχα και κάποια μετρητά στο πορτοφόλι μου, δεν θα μπορούσα να ψωνίσω ούτε τα βασικά.
Είναι τέτοια η εξάρτησή μας πλέον από το πλαστικό χρήμα, που έτσι και γίνει καμιά στραβή και σταματήσουν να λειτουργούν οι κάρτες γενικά (μιλώ τώρα για τις χρεωστικές, αλλά βάλτε εσείς αν θέλετε και τις πιστωτικές) θα γίνει της μουρλής!
Κατά τ' άλλα, κάποιοι θέλουν οι συναλλαγές να γίνονται αποκλειστικά με κάρτες.
Είναι απο τις περιπτώσεις που το κατάστημα οφείλει να τα κερνάει όλα στον πελάτη του, και να τα παιρνει πίσω με μορφή αποζημίωσης απο όποιον φορέα ειναι υπεύθυνος εκεινη τη στιγμή για όλο αυτο (τράπεζα, εταιρεία ιντερνετ, ΔΕΗ αν εχει πέσει το ρευμα κτλ).
Προς το παρόν, πάθανε τον θάνατο της αλεπούς οι υπάλληλοι του σ/μ. Οι περισσότεροι (9/10) πελάτες παρατήσανε τα προϊόντα στα ταμεία ή/και στα καρότσια και τώρα θα πρέπει οι εργαζόμενοι του σ/μ να τα ξαναβάλουν όλα στη θέση τους.
Άβαταρ μέλους
vantono

Δρακουμελ έγραψε: 18 Μαρ 2023, 12:31 Πάλι να κλέψετε θέλετε ρε βαλκάνιοι τσιφτέλληνες ταλιμπανέζοι;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vantono

Ναύτης έγραψε: 18 Μαρ 2023, 12:32
vantono έγραψε: 18 Μαρ 2023, 12:26
Ναύτης έγραψε: 18 Μαρ 2023, 10:05 Ρε σεις, πήγα στο σ/μ να ψωνίσω και είχε πέσει το σύστημα των καρτών. Όλων των καρτών. Αν δεν είχα και κάποια μετρητά στο πορτοφόλι μου, δεν θα μπορούσα να ψωνίσω ούτε τα βασικά.
Είναι τέτοια η εξάρτησή μας πλέον από το πλαστικό χρήμα, που έτσι και γίνει καμιά στραβή και σταματήσουν να λειτουργούν οι κάρτες γενικά (μιλώ τώρα για τις χρεωστικές, αλλά βάλτε εσείς αν θέλετε και τις πιστωτικές) θα γίνει της μουρλής!
Είναι απο τις περιπτώσεις που το κατάστημα οφείλει να τα κερνάει όλα στον πελάτη του, και να τα παιρνει πίσω με μορφή αποζημίωσης απο όποιον φορέα ειναι υπεύθυνος εκεινη τη στιγμή για όλο αυτο (τράπεζα, εταιρεία ιντερνετ, ΔΕΗ αν εχει πέσει το ρευμα κτλ).
Προς το παρόν, πάθανε τον θάνατο της αλεπούς οι υπάλληλοι του σ/μ. Οι περισσότεροι (9/10) πελάτες παρατήσανε τα προϊόντα στα ταμεία ή/και στα καρότσια και τώρα θα πρέπει οι εργαζόμενοι του σ/μ να τα ξαναβάλουν όλα στη θέση τους.
Αρκουδέηδες ελληνιόλοι μια ζωή, κλασικά. Για αυτό θα μεινουμε μια ζωή με τα κωλόχαρτα.
Και πολύ μας ειναι τα κωλοχαρτα, εγώ λεω να επιστρέψουμε στις δεκάρες με την τρυπούλα στη μεση, να τις εχουμε και για μπρελόκ.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Το 2015 πόσο κατσατε στην ουρα; ωρα; διωρο;
Α ναι ξέρω δε κατσατε γιατί έχετε μετρητά πάνω σας αλλά το κρατάτε σε μασουρια και δουλεύετε κάρτα επειδή είστε στο δυοχιλιαδεςεικοσιτριο και έτσι θα πεταχτεί η φοροδιαφυγή
Χειρότερο από το να είσαι Βαλκανιος, είναι να είσαι ξενομανης γυφτοβαλκανιος που επειδή υπάρχει η Ράιαν πήγατε να δείτε πως είναι έξω από τα όρια του Κηφισού Ποδονιφτη
Ότι νομιζετε δηλαδής αν πάτε σε καμία Ελβετία και δώσετε το πενταφραγκο του κονφοεντερατιο αντί για κάρτα θα σε κοιτάνε με αποτροπιασμό. Τόσο κόμπλεξ ε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 18 Μαρ 2023, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna »

Εξάρτηση υπάρχει πλέον σχεδόν με οτιδήποτε ηλεκτρονικό και πραγματικά μια κατάρρευση "συνδεσιμοτητας" οποιουδήποτε είδους προκαλέι χάος. Το πλαστικό χρήμα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Εγώ λέω να επιστρέψουμε στις οκάδες, στο ζύγι με το μάτι και ανταλλαγή αγαθών της λίθινης εποχής.

Προφανώς και την βρίσκετε να περιμένετε την κάθε κυράτσα στα ΑΤΜ να κάνει 17 ώρες να σηκώσει λεφτά, το κάθε ξοανο που θέλει να κάνει κάνα δυο μεταφορές χρημάτων στο Αζερμπαϊτζάν ξέρω γω. Χαχαχαχα ρε καγκουρια, τι κάνουν οι τράπεζες; Μας ελέγχουν τα λεφτά;;; ωωω δεν θα φάω το βραστό μοσχάρι που φτιάχνω, μου κόπηκε η όρεξη.
Μου θέλετε να γίνουμε και σύγχρονοι ευρωπαιοι, πλειαδαιοι, εψιλοκενταυραιοι ενώ δεν είσαστε παρά αουγκανοι βλάχοι που καλό θα ήταν να πάτε να αγοράσετε με μετρητά 8-10 γίδες αλπινες να τις βοσκετε.

Αμ το άλλο.
Είσαστε τόσο μαζόχες, κερατάδες και δαρμένοι, που θέλετε να περιμένετε στις ουρές για να πληρώσετε λογαριασμούς.
Χαχαχαχαχ τόση μπουμεριαση δεν θα την άντεχε ούτε ο πατέρας μου. Δηλαδή και να δωσω/διωξω/φύγουν λεφτά από την τσέπη μου και να ΠΕΡΙΜΕΝΩ στις ουρές.
Σαν να πηγαίνω να μου γαμησουν την γυναίκα και να με έχουν και στην αναμονή κιόλας.
Να βρω το μαλάκα να πληρώσω κοινόχρηστα, να τρέξω στη wind να πληρώσω ίντερνετ, να πάω στην ευδαπ για το νερό, να πάω στη ΔΕΗ, να πάω για τα τέλη, ασφάλεια αυτοκινήτου, να πάω, να πάω, να παω. Όλα αυτά με τις ουρές τους (απλά φανταστείτε οοοολοι να είχαν τα γιδομυαλά σας και να τους τρώτε οοολους αυτούς στις ουρές ΣΥΝ που κάθε φορά που πρέπει να πληρώσετε κάτι θα πρέπει να πηγαίνετε στα ΑΤΜ (αααααλλες ουρές του Βατικανού από κει) εκτός και έχετε το κομπόδεμα σπίτι σας με κίνδυνο να σας το κλεψουβ/ληστεψουν ή να καταστραφεί ή ότι άλλο.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι άτομα σοβαρά εδώ μέσα εξακολουθείτε και επιμένετε για τα ορθογώνια παράλληλο γράμμα κωλοχαρτα. Credits κύριοι, αυτό είναι το μέλλον, δεν υπάρχουν πια χρήματα.

Οχι, θα κάθομαι να αναρωτιέμαι που στον πουτσο μου λείπουν εκείνα τα 50 ευρω, "δεν θα έπρεπε να έχω 1750; γιατί έχει 1620 το αρμαρι;" θα τρέχω στις τράπεζες σε ουρές. Τα έχω φάει στην μάπα 30 χρόνια, έχει πήξει ο κωλος και το μουνι μου και απλά τώρα παίρνω την γλυκιά μου εκδίκηση.
E-banking, χρεωστική και 100 ευρώ στο πορτοφόλι για τυχόν διάφορες συναλλαγές με τους εναπομειναντες γιδοβοσκους.
Θέλει αρετή και τόλμη η γιδοβοσκία.

:lol: :lol:
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2023, 12:59 Το 2015 πόσο κατσατε στην ουρα; ωρα; διωρο;
Άσε μας ρε Ερμή να χαρείς.
Ειλικρινά.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Τριωρο; δε πειράζει θέλει θυσίες να μην είσαι "γιδοβοσκος".

Δε διαβάζεις σωστά όμως. Μιας και είπες λογαριασμούς και τέτοια να σου πω πως χρησιμοποιώ ebanking από το 2004, τότε ντε που η Εθνική σου έδινε έντυπη λίστα με κωδικούς, πριν καν φτιαχτούν τα μηχανάκια.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Είμαι υπέρ του πλαστικού χρήματος γιατί διευκολύνει πολύ τη ζωή μας, αλλά θα αντιδρούσα σφοδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονικού χρήματος. Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιονδήποτε περιορισμό στις συναλλαγές με κανονικό χρήμα, ανεξαρτήτως ύψους ποσού.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Μα το κυρίως πρόβλημα δεν είναι το τι θα γίνει σε φάση που μπλοκάρουν τα πλαστικά συστήματα έτσι και δεν υπάρχουν μετρητά αλλά το κατά πόσον θεωρείται πραγματικό χρήμα τη χ στιγμή ο "δανεισμός" από κάρτες.

Εννοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις κάρτες με την ίδια ακριβώς λογική που χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα μετρητά στο λογαριασμό τους.

Και κάποιοι άλλοι με τη λογική της υπέρβασης των διαθέσιμων μετρητών.

Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Scouser έγραψε: 18 Μαρ 2023, 14:22 Είμαι υπέρ του πλαστικού χρήματος γιατί διευκολύνει πολύ τη ζωή μας, αλλά θα αντιδρούσα σφοδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονικού χρήματος. Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιονδήποτε περιορισμό στις συναλλαγές με κανονικό χρήμα, ανεξαρτήτως ύψους ποσού.
Το ζητούμενο είναι το "πόθεν έσχες" των κανονικών χρημάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Και να σας πω και κάτι άλλο. Γιατί μάλλον τα βλέπουμε διαφορετικά λόγω εμπειριών και λόγω επαγγελματικών που πολλές φορές αντί να διευκολύνουν, δημιουργούν πρόβλημα
Η Πειραιώς δεν έχει μηχανάκι κωδικών για να γίνονται οι συναλλαγές, ο κωδικός έρχεται στο τηλέφωνο ακόμη και για εταιρικούς λογαριασμούς. Έστω πως εγώ που έχω το τηλ στο οποίο έρχονται οι κωδικοί είμαι στο αεροπλάνο, το χάνω, δε ξέρω και εγώ τι αλλο ενώ παράλληλα πρέπει το λογιστήριο να κάνει μια επείγουσα πληρωμή. Θα πρέπει να πάει στην τράπεζα, να στηθεί στην ουρά και να πληρώσει όπως πριν 100 χρόνια.
Με το πρόσχημα της ασφάλειας πάντα.
Αυτό πιστεύετε διευκολύνει η οχι την λειτουργία μιας εταιρείας. Εμένα δε με νοιάζει το να χρησιμοποιούν όλοι κάρτα, όχι όμως να μου λένε πως είμαι λουδιτης(στην καλύτερη) επειδή έχουν μάθει οι τραπεζικές τους συναλλαγές να είναι μόνο βενζίνη, σούπερ μάρκετ, άντε και καμία ΔΕΚΟ.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Η αλήθεια είναι ότι διευκολύνει την πληρωμή λογαριασμών. Αν και στο εξωτερικό, ήδη από το 1990 ή και παλαιότερα, οι πληρωμές γίνονταν μέσω τραπέζης, μέσω πάγιας εντολής.
Όσον αφορά τις κάρτες και τον δανεισμό, υπάρχουν και άνθρωποι που κάλυψαν κάποια στιγμή, βασική ανάγκη με δανεισμό ή καλύπτουν. Κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για αγορές με δόσεις κλπ. Αλλά;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”