!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

sharp έγραψε: 13 Μαρ 2023, 13:52
AlienWay έγραψε: 13 Μαρ 2023, 12:57
sharp έγραψε: 13 Μαρ 2023, 11:10

Αυτή είναι η θετικιστική άποψη. Δες όμως τι λέει σε ένα βιβλίο του:

Η νεύρωση δεν είναι κληρονομική, δεν είναι απ' τα γονίδια. Είναι ότι εγώ, που είχα κάποιες δυσκολίες απ' τη μάνα μου,πήρα μια γυναίκα που είχε κάποιες δυσκολίες άλλες ή ίδιες ή διαφορετικές και μεγαλώνουμε το παιδί ανάλογα. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν είναι για δέσιμο. Θέλει τρεις γενεές να τρελαθεί ένα άτομο από γονείς που είναι αρκετά βλαμμένοι. Και είναι επιστημονική άποψη αυτή, από έρευνες.

Η σχιζοφρένεια έχει σχέση και με το διπλό μήνυμα. Αυτά που λέει η μάνα στο παιδί: "Πήγαινε να κοιμηθείς. Νυστάζεις;" "Όχι" λέει ο μικρός, "δεν νυστάζω", "Όχι, νυστάζεις", ή "Φάε", "Δεν θέλω να φάω" "Φάε, γιατί πεινάς". Το πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα, να φάει με το ζόρι. Αυτό δημιουργεί στο παιδί μια αίσθηση ότι δεν ξέρει τι τού γίνεται. Γιατί πιστεύει ότι η μαμά ξέρει τα πάντα. Απ' την άλλη το σώμα του τού λέει άλλα πράγματα. Όταν αυτό γίνεται σε δυο-τρεις γενεές οδηγεί σε σχιζοφρένεια σύμφωνα με μία θεωρία. Αν υπάρχει και κάποια προδιάθεση γονιδιακή, που μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε με βεβαιότητα.
Διαφωνώ κάθετα. Οι ψυχολογικές παθήσεις έχουν διακριτά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα οποία μάλιστα για κάθε πάθηση είναι κοινά σε όσους πάσχουν.

π.χ. κάποιος που έχει διπολική διαταραχή, εμφανίζει τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής.
Κάποιος που έχει πολλαπλή προσωπικότητα εμφανίζει πολλές προσωπικότητες.

Πώς είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα συμπτώματα της κάθε ασθένειας να οφείλονται στην επίδραση του περιβάλλοντος και του μεγαλώματος; Γιατί ένα π.χ. καταπιεστικό μεγάλωμα παιδιού να οδηγεί σε πολλαπλή προσωπικότητα και όχι π.χ. σε σχιζοφρένεια;

Το πρόβλημα με τους ψυχολόγους-ψυχαναλυτές είναι ότι έχουν γοητευτεί από τις θεωρίες του Φρόυντ και επιμένουν να τα ανάγουν όλα σε αυτές.
Το επιχείρημα σου είναι γιατί μία προδιάθεση δεν καταλήγει πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα; Γιατί θα πρέπει να είναι έτσι;

Δεν είμαι ψυχίατρος, αλλά ο Γιωσαφάτ γράφει ότι η θέση αυτή οφείλεται σε μία θεωρία. Θεωρία δεν σημαίνει υπόθεση, αλλά έρευνα βασισμένη σε ασθενείς.

Ακόμη και αν η φυσιολογία ή η μοριακή βιολογία ανακαλύψουν ότι ο σχιζοφρενής έχει το τάδε ένζυμο που το προκαλεί, δεν θα μάς πει ποτέ για ποιο λόγο απέκτησε αυτη την φυσιολογική ιδιότητα το νευρικό του σύστημα. Μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε γενεές γονέων που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τον τρόπο που περιγράφει (λέει και άλλα παρακάτω).

Στο ερώτημα του γεννιέσαι ή γίνεσαι φαίνεται ότι απάντηση είναι καταφατική και στα δύο.
Η επίδραση του περιβάλλοντος και του μεγαλώματος ή και της κληρονομικότητας, μπορεί κάλλιστα να εξηγήσει ένα γενικό στερεοτυπικό φέρσιμο ενός λαού.

Τώρα αν μπορεί να εξηγήσει και τις διαταραχές, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

pylothess έγραψε: 11 Μαρ 2023, 13:03 Μισούν τους Γερμανούς διότι πρασπάθησαν να συνευρεθούν ερωτικά με Γερμανίδες αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν.
α ντουντ :roll:, ακόμη και τα φέηκ νιουζ έχουν κάποιο όριο. :) (για να μην μιλήσουμε για Σουηντέζες, Τσέχες, Ρουμάνες κτρ... :D)
Spoiler
Αγις
β εάν θεωρήσουμε ότι όντωστ υπάρχουν Έλληνες που "μισουν" τους πάρα πάρα πάρα πολύ καλούς μας φίλους Γερμανούς τότες για πε μας αντίστοιχα τι κακό έχουνε κάνει αυτοί και γενικότερα οι Έλληνες στην Γερμανία. Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.
γ τώρα πάρε μιά βαθιά ανάσσα και κάνε το αντίστροφο, του πούστη, κάτι θα αρχίσει να στροφάρει. :lol:
:wave:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

sys3x έγραψε: 13 Μαρ 2023, 14:12
pylothess έγραψε: 11 Μαρ 2023, 13:03 Μισούν τους Γερμανούς διότι πρασπάθησαν να συνευρεθούν ερωτικά με Γερμανίδες αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν.
α ντουντ :roll:, ακόμη και τα φέηκ νιουζ έχουν κάποιο όριο. :) (για να μην μιλήσουμε για Σουηντέζες, Τσέχες, Ρουμάνες κτρ... :D)
Spoiler
Αγις
β εάν θεωρήσουμε ότι όντωστ υπάρχουν Έλληνες που "μισουν" τους πάρα πάρα πάρα πολύ καλούς μας φίλους Γερμανούς τότες για πε μας αντίστοιχα τι κακό έχουνε κάνει αυτοί και γενικότερα οι Έλληνες στην Γερμανία. Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.
γ τώρα πάρε μιά βαθιά ανάσσα και κάνε το αντίστροφο, του πούστη, κάτι θα αρχίσει να στροφάρει. :lol:
Δεν ξέρω...
Εγώ πάντως δεν μισώ τους Γερμανούς σαν λαό.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Ίακχος έγραψε: 12 Μαρ 2023, 10:32 Γιατί καταστραφηκαμε οικονομικά με τα μνημόνια και την αδιαλακτη πολιτική της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ας μη τα τρώγατε τα πακέτα, να μην είχαμε μνημόνια.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

pylothess έγραψε: 13 Μαρ 2023, 20:50
Spoiler
Αγις
Δεν ξέρω...
Αυτό το "σαν λαό" που λες χρειάζεται λίγο διευκρίνιση νομίζω αλλά ας πούμε ότι "καταλαβαίνω" πως το λες, κανένας νομίζω δεν "μισεί τους Γερμανούς σαν λαό", απλά αυτός, ο ίδιος λαός, είναι που δημιούργησε την ναζιστική Γερμανία, δεν τους απήγαγαν οι ξωγήνjοι και ξαφνικά εξαφανίστηκαν "σαν λαός".
Τέσπά, οι τελευταίοι Γερμανοί που γνώρισα ήτανε κάτι πιτσιρικάδες συνάδελφοι μουσικοί κτλ, γαμώ τα παιδιά και εξαιρετικοί μουσικοί.
Ακόμη και η Πάολα, κατάξανθη - κατάλευκη - ψηλή, ωραίο κλαρινέτο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Χωρίς τα γερμανικά χρήματα, η Ελλάδα θα ήταν ένα ακόμη ασήμαντο προτεκτοράτο.
Πλέον είναι προτεκτοράτο με μια σεπτή αστική τάξη
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

The Age of Aquarius έγραψε: 13 Μαρ 2023, 22:14 Χωρίς τα γερμανικά χρήματα, η Ελλάδα θα ήταν ένα ακόμη ασήμαντο προτεκτοράτο.
Πλέον είναι προτεκτοράτο με μια σεπτή αστική τάξη
:lol:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
pylothess

sys3x έγραψε: 13 Μαρ 2023, 22:11
pylothess έγραψε: 13 Μαρ 2023, 20:50

Spoiler
Αγις
Δεν ξέρω...
Αυτό το "σαν λαό" που λες χρειάζεται λίγο διευκρίνιση νομίζω αλλά ας πούμε ότι "καταλαβαίνω" πως το λες, κανένας νομίζω δεν "μισεί τους Γερμανούς σαν λαό", απλά αυτός, ο ίδιος λαός, είναι που δημιούργησε την ναζιστική Γερμανία, δεν τους απήγαγαν οι ξωγήνjοι και ξαφνικά εξαφανίστηκαν "σαν λαός".
Τέσπά, οι τελευταίοι Γερμανοί που γνώρισα ήτανε κάτι πιτσιρικάδες συνάδελφοι μουσικοί κτλ, γαμώ τα παιδιά και εξαιρετικοί μουσικοί.
Ακόμη και η Πάολα, κατάξανθη - κατάλευκη - ψηλή, ωραίο κλαρινέτο.
Αυτό που λες έχει μια βάση. Τον Χίτλερ ποιος τον ψήφισε; Μόνος του ο Χίτλερ με τους κολλητούς κατέλαβαν δια της βίας την εξουσία; ΌΧΙ .
Τον Ερντογάν ποιος τον εκλέγει; Οι Τούρκοι δεν τον εκλέγουν; Εκτός και αν κάνει νοθεία.
Αλλά ΤΕΣΠΑ ,το μίσος δεν οδηγεί πουθενά. Δεν τους μισώ τους Γερμανούς. Εσύ γιατί όμως παρεξήγηθηκες που είπα για την στυτική δυσλειτουργία και τις Γερμανίδες; Δεν απευθυνόταν προσωπικά σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

έργο_μακέτο έγραψε: 09 Μαρ 2023, 18:34 Πολλοί έλληνες, αμερικανόφιλοι και ρωσόφιλοι, μοιράζονται το κοινό μίσος που έχουν για το γερμανικό έθνος και πολιτισμό. Ίσως αυτό συμβαίνει λόγω του χιτλερικού παρελθόντος και της τρέχουσας ηγεμονίας στην ΕΕ.

Κατά τα άλλα μου φαίνεται ανεξήγητο.
Σου φαίνεται ανεξήγητο που το κρατάμε μανιάτικο που κατέστρεψαν την Ελλάδα πριν 80 χρόνια; Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι μισιούνται για πολύ πιο παλιές κόντρες.

Θα γεφυρωνόταν κάπως το χάσμα αν είχαμε κάποια πολιτισμική συνάφεια, αλλά δεν έχουμε. Η ποπ μουσική τους είναι ανύπαρκτη, η κλασική τους μουσική είναι μακριά από την ελληνική μουσική κουλτούρα. Μαγειρική κουλτούρα δεν έχουν. Η προσφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι αρκετά όψιμη. Δεν έχουν αιώνες τέχνης και επιστήμης πίσω τους. Είναι λαός χωρίς ιδιαίτερο χιούμορ, σε αντίθεση με Γάλλους, Άγγλους, Ιταλούς, Αμερικάνους. Είναι λαός γενικά χωρίς ιδιαίτερο γούστο και αισθητική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
pylothess

hellegennes έγραψε: 14 Μαρ 2023, 00:17
έργο_μακέτο έγραψε: 09 Μαρ 2023, 18:34 Πολλοί έλληνες, αμερικανόφιλοι και ρωσόφιλοι, μοιράζονται το κοινό μίσος που έχουν για το γερμανικό έθνος και πολιτισμό. Ίσως αυτό συμβαίνει λόγω του χιτλερικού παρελθόντος και της τρέχουσας ηγεμονίας στην ΕΕ.

Κατά τα άλλα μου φαίνεται ανεξήγητο.
Σου φαίνεται ανεξήγητο που το κρατάμε μανιάτικο που κατέστρεψαν την Ελλάδα πριν 80 χρόνια; Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι μισιούνται για πολύ πιο παλιές κόντρες.

Θα γεφυρωνόταν κάπως το χάσμα αν είχαμε κάποια πολιτισμική συνάφεια, αλλά δεν έχουμε. Η ποπ μουσική τους είναι ανύπαρκτη, η κλασική τους μουσική είναι μακριά από την ελληνική μουσική κουλτούρα. Μαγειρική κουλτούρα δεν έχουν. Η προσφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι αρκετά όψιμη. Δεν έχουν αιώνες τέχνης και επιστήμης πίσω τους. Είναι λαός χωρίς ιδιαίτερο χιούμορ, σε αντίθεση με Γάλλους, Άγγλους, Ιταλούς, Αμερικάνους. Είναι λαός γενικά χωρίς ιδιαίτερο γούστο και αισθητική.
Με τους Τούρκους πιο έχουμε πιο πολλά κοινά , μισιόμαστε άραγε;
400 χρόνια συγκατοίκηση μάθαμε ο ένας τα χούγια του άλλου. Π.χ. και οι δυο έχουμε καραγκιόζη , έχουν και ωραία γλυκά οι Τούρκοι.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

hellegennes έγραψε: 14 Μαρ 2023, 00:17 Η ποπ μουσική τους είναι ανύπαρκτη
Ε οχι δα
Einsturzende Neubauten, Kraftwerk, Bohse Onkelz, Accept, Sodom, Destruction, Tankard
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Sid Vicious έγραψε: 14 Μαρ 2023, 00:32
hellegennes έγραψε: 14 Μαρ 2023, 00:17 Η ποπ μουσική τους είναι ανύπαρκτη
Ε οχι δα
Einsturzende Neubauten, Kraftwerk, Bohse Onkelz, Accept, Sodom, Destruction, Tankard
Μόνο τους Kraftwerk ξέρω απ' όλα αυτά, το ίδιο φαντάζομαι ότι θα απαντούσαν και 100 στους 100 αν κάναμε αυτήν την ερώτηση σε περαστικούς στην Αριστοτέλους. Αν έχεις ακούσει το άπαν σύμπαν της μουσικής σκηνής μιας χώρας πιθανόν να βρεις κάτι, αλλά θα πρέπει να το συγκρίνεις με την μουσική σκηνή άλλων χωρών.

Αυτό μου θυμίζει όσους λένε ότι ο μεσαίωνας δεν ήταν στατική εποχή για τις επιστήμες γιατί είχαμε εξελίξεις στην μεταλλουργία, την γεωργία, την εφεύρεση των μύλων, νέα υλικά, υφαντουργία και κάτι άλλες λεπτομέρειες. Εντελώς στατική φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι καμμιά εποχή, αλλά όταν συγκρίνεις 10 αιώνες με 10 χρόνια εξελίξεων φυσιολογικών εποχών, ε, δεν το λες και πρόοδο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

pylothess έγραψε: 14 Μαρ 2023, 00:26 Με τους Τούρκους πιο έχουμε πιο πολλά κοινά , μισιόμαστε άραγε;
400 χρόνια συγκατοίκηση μάθαμε ο ένας τα χούγια του άλλου. Π.χ. και οι δυο έχουμε καραγκιόζη , έχουν και ωραία γλυκά οι Τούρκοι.
Με τους Τούρκους έχουμε πιο πολλά κοινά, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πιο μακραίωνη ιστορία έχθρας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Που ζεις; Υπαρχει ανθρωπος που δεν ξερει τους Accept και τους Sodom;;;;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious