Sol έγραψε: 30 Ιαν 2023, 21:36
Απότι ξέρω τσ κομμουνια δεν θέλουν να αρπάξπουν τα κομμωτήριο της αλέκας αλλά το λιμάνι της κοσκο
απο οτι ξερω εγω, θελουν να αρπαξουν οτι μπορουν. ιδανικα και το λιμανι, και το μπαρμπερικο. απλως δεν εχουν δυναμη να τα βαλουν ουτε με τον μπαρμπερη, ποσο μαλλον με την κοσκο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Απότι ξέρω τσ κομμουνια δεν θέλουν να αρπάξπουν τα κομμωτήριο της αλέκας αλλά το λιμάνι της κοσκο
Απ' ότι ξέρω το άρπαξαν ήδη.
Kαι η Αλέκα ( η Παπαρήγα δηλαδή) για να δικαιολογήσει την αρπαγή όταν έγινε τα έριξε στον Καραμανλή που το πούλησε στα κομμούνια λέγοντας ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις ευθύνεται ο πωλητής και όχι ο αγοραστής - εάν κάποιος πουλάει θα υπάρχει και κάποιος αγοραστής.
Ο Σολ δεν έχει καταλάβει ότι είμαστε σε τελείως άλλη ιστορική φάση μετά το 1990.Πάνε αυτά περί συμβιβασμένων σοσιαλδημοκρατών και ασυμβίβαστων "ταξικών" κομμουνιστών.Δεν υπάρχει κανένα κομμουνιστικό κόμμα που να μην έκανε ιδιωτικοποιήσεις.
Απ' ότι ξέρω το άρπαξαν ήδη.
Kαι η Αλέκα ( η Παπαρήγα δηλαδή) για να δικαιολογήσει την αρπαγή όταν έγινε τα έριξε στον Καραμανλή που το πούλησε στα κομμούνια λέγοντας ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις ευθύνεται ο πωλητής και όχι ο αγοραστής - εάν κάποιος πουλάει θα υπάρχει και κάποιος αγοραστής.
Ο Σολ δεν έχει καταλάβει ότι είμαστε σε τελείως άλλη ιστορική φάση μετά το 1990.Πάνε αυτά περί συμβιβασμένων σοσιαλδημοκρατών και ασυμβίβαστων "ταξικών" κομμουνιστών.Δεν υπάρχει κανένα κομμουνιστικό κόμμα που να μην έκανε ιδιωτικοποιήσεις.
Όχι τυφλές όμως.
Εγώ πιστεύω ότι οι rent-seeking επιχειρήσεις πρέπει να είναι κρατικές, με καλή διαχείριση φυσικά. Καλό τους κάνει και τους καπιταλιστές να ιδρώνουν για να βγάλουν τα λεφτά εκεί που όντως υπάρχει ρίσκο και καινοτομία.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Ψηφίζω ανάλογα με το συμφέρον μου, δεν είμαι δεμένος στην ιδεολογία μου κι ούτε σε κάποιο κόμμα.
Όποιος θεωρεί ότι θα πρέπει να ψηφίσει με βάση την ταξική του θέση, γίνεται εργαλείο των εξουσιαστών που προσπαθούν να μας διαιρέσουν για να μας ελέγχουν με μεγαλύτερη ευκολία.
Βέβαια πολλοί άλλοι θα πουν το ίδιο, ότι ψηφίζουν δηλαδή με βάση το συμφέρον, εκείνοι όμως νομίζουν μονάχα ότι ψηφίζουν με βάση το συμφέρον τους, ενώ τελικά ζημιώνονται.
1451 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 11:47
Ψηφίζω ανάλογα με το συμφέρον μου, δεν είμαι δεμένος στην ιδεολογία μου κι ούτε σε κάποιο κόμμα.
Όποιος θεωρεί ότι θα πρέπει να ψηφίσει με βάση την ταξική του θέση, γίνεται εργαλείο των εξουσιαστών που προσπαθούν να μας διαιρέσουν για να μας ελέγχουν με μεγαλύτερη ευκολία.
Βέβαια πολλοί άλλοι θα πουν το ίδιο, ότι ψηφίζουν δηλαδή με βάση το συμφέρον, εκείνοι όμως νομίζουν μονάχα ότι ψηφίζουν με βάση το συμφέρον τους, ενώ τελικά ζημιώνονται.
Είναι αντικειμενικη η κοινωνική θέση;
Και αν ψηφίζει κάποιος πχ εσύ με το ατομικό συμφέρον δεν είναι μεγαλύτερη διάσπαση;
Όχι δεν είναι διάσπαση, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κοινό συμφέρον, άσχετα αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.
Μόλις το αντιληφθούν τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να σώσεις τους άλλους με το ζόρι.
Αν ενεργούν κόντρα στο συμφέρον τους, άσ'τους να το κάνουν, κανείς μας δεν θα σώσει τον κόσμο από την βλακεία του.