Εξηγείται επιστημονικά, αλλά δεν θέλω να χαλάσω καρδιές.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
" Κάθε απόπειρα να κάνει κανείς οτιδήποτε σαν αυτό που επεδίωκε ο Heidegger* βάζει τρικλοποδιά στον... εαυτό του. "
(*) απομάκρυνση από φαινομενική οντολογία βλ. " Sein und Zeit"
O Heidegger προσμετρούσε ακόμη και τον Nietzsche στους... "μεταφυσικούς"! εμπλεκόμενο στο δίπολο πλατωνισμός - αντιπλατωνισμός.
Από το βιβλίο " The Cambridge History of Literary Criticism" volume 8, "From Formalism to Poststructuralism"
Στην Ελλάδα:" ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ / 8 Από τον φορμαλισμό στον μεταδομισμό"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 18 Οκτ 2018, 11:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
δεν ειναι "θα" ειναι η πορεια της ιστοριας. οι περισσοτερες θρησκειες εχουν εξαφανιστει, και οσες απομενουν ολο και χανουν εδαφος.under έγραψε: 18 Οκτ 2018, 10:40Ασέβαστος έγραψε: 18 Οκτ 2018, 10:23 και οι κανονικοι ανθρωποι θα γελανε, και θα κοροιδευουν, οπως εκαναν παντα. μεχρι που και οι τελευταιες (λιγες) θρησκειες που εχουν απομεινει, θα παρουν το δρομο που πηραν και οι υπολοιπες, ανα τους αιωνες. θα εξαφανιστουν, και θα μειενι μονο ο ορθολογισμος.
α, επισης,
και ποιος τη γαμει την εκκλησια και τις πρακτικες της;
θα,θα,θα,θα...
Οσο για την εκκλησια,αρκει ως λεξουλα για να σε πιασει επιληψια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ωραία.
Χωρίς καν να γνωρίζω, τον Άγιο Σπυρίδωνα και στο διάστημα που είχα αφήσει τις εκκλησίες γιατί μικρή πήγαινα
Και πριν γνωρίσω τον Άγιο Παΐσιο, και ξανάρθω
Δεν βλέπω όνειρα γενικά, μια νύχτα είδα στον ύπνο μου, χωρίς καν να είμαι είπα πιο πάνω σ' εκκλησίες ένα λίγο μεγάλο ηλικιακά άνθρωπο. Ήταν στην αρχή μιας ανηφοράς μες στον ήλιο κι ήταν ξυπόλητος με γυρισμένο το παντελόνι σα ψαράς και φορούσε καπελάκι. Δίπλα του είχε κάτι κούτες σα να πουλούσε κάτι
Μου χαμογέλασε κι είπε ειμαι ο Άγιος Σπυρίδωνας
Ήταν τόσο ζωντανό το όνειρο που σκεπτομουν τι ήταν την επόμενη
Δεν είχα ζητήσει κάτι, είπαμε δεν ήμουν κοντά
Θυμήθηκα ότι πήγαμε εκδρομή στη Κέρκυρα με το λύκειο στην εκκλησία στις βόλτες μας
Το όνειρο το είδα στα 23 κάπου εκεί δλ 5 χρόνια μετά
Με απασχολούσε κάτι μεν, δε ζήτησα κι ούτε θυμόμουν τον Άγιο και γενικά δεν ασχολιόμουν
Περιττό να πω ότι έγινε κι ότι 2 φορές πήγα συνειδητά και προσκύνησα για ευχαριστώ. Δεν ξαναηθελα κατι
Απλά το θεώρησα σωστό
Μετά πάλι σπομακρνθηκα αλλά τελικά λίγα χρόνια έπειτα έτυχε εντελώς μια γνωστή είπε στη μάνα μου για να πάνε βόλτα κι εκκλησία σε ενα Γέροντα. Ε ...από κει κι έπειτα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 18 Οκτ 2018, 11:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Εσύ ψευδεσαι, συγκρίσεις εχουν γίνει.Gherschaagk έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:30Φιλαράκι ψεύδεσαι.μίστερ μαξ έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:11εχω τουρκοκύπριους φίλους που μου μάθανε αυτά τα αστειάκια. Επίσης εχω μιλήσει και με μετανάστες μουσουλμάνους και τους λέω τα επιχειρήματα. Το οτι νομίζετε οτι οι μουσουλμάνοι ειναι φανατικοι και εσεις οι πολιτιζμένοι, είναι γελοίο. Και οι μουσουλμανοι και εσεις εχετε 10% φανατικών και 90% που δεν πιστεύουν πραγματικά, αλλά το διατηρουνε ως πολιτισμική ταυτότητα. Απλά οι ακροδεξιοι εθνικιστες μας, παιρνουν την εικονα του Κλεομένη τους, και γεμίζουν τους τόπους.Nostalgia έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:02
Δηλαδη με τους Μουσουλμανους φιλους σου, τους Παστουν, ανταλλασεις οπως εδω επιχειρηματα και αστειακια;
Για όσους ενδιαφέρονται, τα μουσλίμια όπως και οι Ινδουϊστές είναι υπέρ του δέοντος φανατικοί και βίαιοι.
Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αμ δεν το βλέπω;
Θρησκείες της αγάπης και της κατανόησης και οι δύο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
εκει κανουμε χειροτερα, επειδη οι μουσουλμανοι ειναι χειροτεροι.Nostalgia έγραψε: 18 Οκτ 2018, 10:56 Αυτου του ειδους την κατηχηση που προσπαθειτε να κανετε στους Χριστιανους για την μη υπαρξη Θεου κλπ, την κανετε και στους μουσουλμανους φιλους σας ή εκει σας πιανει η ευγενεια και το τακτ και "σεβασμος στα πιστευω της διαφορετικοτητας κλπ";
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Εντολή του Προφήτη τους είναι να μαρκαλιένται σαν τα κουνέλια ώστε να έχουν απολαβές στον άλλο κόσμο.μίστερ μαξ έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:46Εσύ ψευδεσαι, συγκρίσεις εχουν γίνει.Gherschaagk έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:30Φιλαράκι ψεύδεσαι.μίστερ μαξ έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:11
εχω τουρκοκύπριους φίλους που μου μάθανε αυτά τα αστειάκια. Επίσης εχω μιλήσει και με μετανάστες μουσουλμάνους και τους λέω τα επιχειρήματα. Το οτι νομίζετε οτι οι μουσουλμάνοι ειναι φανατικοι και εσεις οι πολιτιζμένοι, είναι γελοίο. Και οι μουσουλμανοι και εσεις εχετε 10% φανατικών και 90% που δεν πιστεύουν πραγματικά, αλλά το διατηρουνε ως πολιτισμική ταυτότητα. Απλά οι ακροδεξιοι εθνικιστες μας, παιρνουν την εικονα του Κλεομένη τους, και γεμίζουν τους τόπους.
Για όσους ενδιαφέρονται, τα μουσλίμια όπως και οι Ινδουϊστές είναι υπέρ του δέοντος φανατικοί και βίαιοι.
Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.
Μην βλέπεις κοσμικούς μουσουλμάνους που έχουν υιοθετήσει μια πιο προοδευτική οπτική για τον κόσμο.
Ένα μεγάλο ποσοστό διακατέχεται από φανατισμό και μίσος για τους ''άπιστους''.
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Εκεί ''πατούν'' όμως και τα Εθνικιστικά χριστιανικά κινήματα για να δικαιολογήσουν τις δικές τους παπάτζες.
Γενικά, οι Αβρααμικές θρησκείες ζουν αποκλειστικά από τον διαχωρισμό της κοινωνίας..ή αλλιώς Μεσαίωνας.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Εγω είδα να κάνω σεξ με όλες στην δουλειά μου, ταυτόχρονα. Να έχω ελπίδες δηλαδή;
The business man whose master plan controls the world each day,
Αν και η λογική μας αναζητά τη σαφήνεια και τη σιγουριά, η φύση μας βρίσκει, συχνά, την αβεβαιότητα συναρπαστική.
Καρλ φον Κλαούζεβιτς, 1780-1831, Πρώσος θεωρητικός του πολέμου
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Οτι δηλαδη κανεις κι εσυ για εμας τους Χριστιανους!μίστερ μαξ έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:11 Και οι μουσουλμανοι και εσεις εχετε 10% φανατικών και 90% που δεν πιστεύουν πραγματικά, αλλά το διατηρουνε ως πολιτισμική ταυτότητα. Απλά οι ακροδεξιοι εθνικιστες μας, παιρνουν την εικονα του Κλεομένη τους, και γεμίζουν τους τόπους.
Τουλαχιστον ειναι η πρωτη φορα που μιλησες πιο ανοιχτα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Εσενα για εναν περιεργο λογο σε πιστευω!Ασέβαστος έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:50εκει κανουμε χειροτερα, επειδη οι μουσουλμανοι ειναι χειροτεροι.Nostalgia έγραψε: 18 Οκτ 2018, 10:56 Αυτου του ειδους την κατηχηση που προσπαθειτε να κανετε στους Χριστιανους για την μη υπαρξη Θεου κλπ, την κανετε και στους μουσουλμανους φιλους σας ή εκει σας πιανει η ευγενεια και το τακτ και "σεβασμος στα πιστευω της διαφορετικοτητας κλπ";
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Προφανώς δεν διάβασες την βιβλο.taliban έγραψε: 18 Οκτ 2018, 11:50 Εντολή του Προφήτη τους είναι να μαρκαλιένται σαν τα κουνέλια ώστε να έχουν απολαβές στον άλλο κόσμο.
Είναι και θέμα που κοιτάζεις, αν κοιταζεις στο πρωτοΨεμα κτλ, τοτε τι περιμένεις να δεις;
https://www.snopes.com/news/2017/06/07/ ... ists-more/
https://www.vox.com/world/2017/10/2/163 ... rism-islam
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Η σύγκριση γίνεται μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων ή λευκών ακροδεξιών και Μουσουλμάνων;μίστερ μαξ έγραψε: 18 Οκτ 2018, 12:03Είναι και θέμα που κοιτάζεις, αν κοιταζεις στο πρωτοΨεμα κτλ, τοτε τι περιμένεις να δεις;
https://www.snopes.com/news/2017/06/07/ ... ists-more/
https://www.vox.com/world/2017/10/2/163 ... rism-islam
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση