Ναύτης έγραψε: 06 Μαρ 2023, 12:50
Πίσσης είναι ο τσιγκούνης στην κυπριακή ντοπιολαλιά. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα αν ακούσεις προσεκτικά, πούγκα ας πούμε είναι το κομπόδεμα, αλλά και το πορτοφόλι, το πουγκί.
Ναι, αυτά τα κατάλαβα, θυμήθηκα τώρα ιστορία με 2 Κύπριους που γνώρισα και ήταν δίδυμοι και τα μπέρδεψα μια μέρα και έκανα παιχνίδι με τον λάθος δίδυμο και ο σωστός το είδε και εκνευρίστηκε, τι ποίημα έχουμε για την περίπτωση μου Δάσκαλε;
Να σού πω, έπρεπε να του πεις, με λόγο ποιητικό, ότι μερικές φορές τα πάθη
Τα μουνάκια
Κ. Βάρναλης
Μουνάκια φλογισμένα σαν τα ρόδα
Σαν του νεοφούρνιστου ψωμιού τη θραψερή ζεστοβολιά
Μες στα τρεμόπαχα μεριά σας
που ονειρεύεστε νυχτιές οργιακές
Παρθενικά μουνάκια!
αργοσαλεύουν τα χειλάκια
τα χνουδωτά!
Σαν γαρούφαλλων ανεμόσειστα φυλλάκια
Σαν στοματάκια διψασμένα
από ποια δίψα;
Και κάπου κάπου αργοκυλά
στων διακαμένων σας χειλιών την άκρη
της βαρβατίλας καβλομύριστο ένα δάκρυ!
Επειδή κατά τα φαινόμενα, το ποπκορν είναι το βασικό είδος της διατροφής σου, δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω μία ακόμη προσφορά από την κοινωνική υπαιρεσία του πχόρουμ.
Ναύτης έγραψε: 06 Μαρ 2023, 13:43
Χμμμ...δεν μού λες εσύ, μήπως παλιότερα, στο παλιό, είχες νικ που παρέπεμπε στο The Lord of the Rings;
Γιατί αν ναι, τότε είσαι μεγάλος παπάρας, τα λένε αυτά πριν αρπαχτούμε.
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ρε παπάρα. Ένα σκασμό φορές έχει φανεί, από διαλόγους και μπηχτές (και όχι μόνο μπηχτές, κάποιες φορές και ευθέως). Εδώ ο άλλος με αποκάλεσε μέχρι και με το πραγματικό μου όνομα...
Παρεμπιπτόντως, κανένα πραγματικό "άρπαγμα" από μένα. Μια μαλακία της στιγμής ήταν, γι' αυτό και το τελευταίο μου σχόλιο εκεί.
Και γι' αυτό σου είπα κιόλας άλλωστε ότι "ξέρεις πως δεν είμαι φανατικός", νόμιζα με είχες καταλάβει.
Αρχίδια είχα καταλάβει ρε.
Τα λένε αυτά, ρε λατρεία, αφού ξέρεις ότι ενίοτε είμαι λίγο οξύθυμος.
Bic έγραψε: 06 Μαρ 2023, 13:47
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ρε παπάρα. Ένα σκασμό φορές έχει φανεί, από διαλόγους και μπηχτές (και όχι μόνο μπηχτές, κάποιες φορές και ευθέως). Εδώ ο άλλος με αποκάλεσε μέχρι και με το πραγματικό μου όνομα...
Παρεμπιπτόντως, κανένα πραγματικό "άρπαγμα" από μένα. Μια μαλακία της στιγμής ήταν, γι' αυτό και το τελευταίο μου σχόλιο εκεί.
Και γι' αυτό σου είπα κιόλας άλλωστε ότι "ξέρεις πως δεν είμαι φανατικός", νόμιζα με είχες καταλάβει.
Ο Bic είναι από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στο φόρουμ, μάλαμα.
Με πέτυχε πάνω που είχα φουντώσει με τις παπαριές του ταλαίπωρου (κι αυτός μια χαρά παιδί είναι, αλλά τελευταία έχει πάθει μια οξεία μητσοτακίαση, κάτι σαν τακαμούρι, και μού ανάβει τα λαμπάκια), οπότε πήγα από τις χίλιες στροφές κατ' ευθείαν στα κόκκινα. My bad.
Ναύτης έγραψε: 06 Μαρ 2023, 13:50
Με πέτυχε πάνω που είχα φουντώσει με τις παπαριές του ταλαίπωρου (κι αυτός μια χαρά παιδί είναι, αλλά τελευταία έχει πάθει μια οξεία μητσοτακίαση, κάτι σαν τακαμούρι, και μού ανάβει τα λαμπάκια), οπότε πήγα από τις χίλιες στροφές κατ' ευθείαν στα κόκκινα. My bad.
Ε καλά, συμβαίνουν αυτά στη ζωή.
Τι να πω και εγώ που από την μέρα που μπήκα μόνο βρισίδι εισπράττω;
Ας αγκαλιαστούμε όλοι λοιπόν και ας χορέψουμε γυμνοί γύρω από την φωτιά.
Να χορέψουμε, γιατί να μην χορέψουμε; Αλλά να φωνάξουμε και κάνα κορίτσι ακόμα γιατί 3 άντρες και μια κοπέλα γυμνοί στα σκοτάδια, μην πάθουμε κάνα ατύχημα.
Ναύτης έγραψε: 06 Μαρ 2023, 14:13
Να χορέψουμε, γιατί να μην χορέψουμε; Αλλά να φωνάξουμε και κάνα κορίτσι ακόμα γιατί 3 άντρες και μια κοπέλα γυμνοί στα σκοτάδια, μην πάθουμε κάνα ατύχημα.
Καρολίνα έγραψε: 06 Μαρ 2023, 14:17
Εσύ να πεις ότι έκανες γκράντε είσοδο με την ταραχή που προκάλεσε στη σχέση χρόνων το σοκολατί μωρό και τελικώς η μακρόχρονη σχέση που παράτησες ή σε παράτησε ήταν ο τύπος που σου ζήτησε απόδειξη από τις βενζίνες.
Επ' ευκαιρία, το βρισίδι για αμφότερα τα στόρις, πού το είδες;
Από σταθμάρχες ελεγκτές, που μπήκαν με μετάταξη έχουμε πήξει.
Κάντε κύκλο, κάντε κύκλο!!!
Η Καρολίνα να σήρει τον χορό...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Καρολίνα έγραψε: 06 Μαρ 2023, 14:17
Εσύ να πεις ότι έκανες γκράντε είσοδο με την ταραχή που προκάλεσε στη σχέση χρόνων το σοκολατί μωρό και τελικώς η μακρόχρονη σχέση που παράτησες ή σε παράτησε ήταν ο τύπος που σου ζήτησε απόδειξη από τις βενζίνες.
Επ' ευκαιρία, το βρισίδι για αμφότερα τα στόρις, πού το είδες;
Από σταθμάρχες ελεγκτές, που μπήκαν με μετάταξη έχουμε πήξει.
Ναύτης έγραψε: 06 Μαρ 2023, 14:21