Scouser έγραψε: 01 Μαρ 2023, 11:06
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Φεβ 2023, 15:00Μάλιστα. Εγώ υπέθεσα ότι τα είχαν κατασχέσει και δεν ήταν η προσωπική τους συλλογή που έκαιγαν. Αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω. Ολοκλήρωσε το συλλογισμό σου να δούμε που θα καταλήξεις.
Όλα έγιναν νόμιμα, με την έγκριση του κράτους και των πλέον υψηλόβαθμων ναζί αξιωματούχων (πχ του Γκαίμπελς). Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα νομιμότητας. Ο συλλογισμός μου είναι απλός: Επειδή όσο περνάει ο καιρός το woke τσίρκο γίνεται όλο και πιο γελοίο και δεν είναι εύκολο να υπερασπιστεί κανείς τα (συχνά στα όρια της δυστοπίας) καφριλίκια του, χωρίς να γίνει και ο ίδιος γελοίος, αρκετοί υποστηρικτές του το έχετε γυρίσει στο ''είναι δικαίωμά τους να το κάνουν'' (λες και το αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό). Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή: και οι ναζί είχαν το δικαίωμα το 1933 να κάψουν τα βιβλία που θεωρούσαν εκφυλισμένα, όπως ξέρω γω και οι αζτέκοι ιερείς το 1500 είχαν το δικαίωμα να αφαιρέσουν την καρδιά από ζωντανούς ανθρώπους και στη συνέχεια να τη φάνε, για να κατευνάσουν τον Χουϊτζιλοχοποτλί. Αφού το λύσαμε αυτό, να περάσουμε λίγο στην ουσία του θέματος. Συμφωνείς με την αλλαγή του περιεχομένου παλαιών βιβλίων ή εν γένει παλαιότερων έργων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές αντιλήψεις περί πολιτικά ορθού (ονόμασέ το όπως θες το τελευταίο);
Δεν έθεσα θέμα νομιμότητας αλλά επιβολής, τέλος πάντων.
Με την δημιουργία νέων εκδόσεων σαφώς και δεν έχω αντίρρηση και μάλιστα είμαι και υπέρ πολύ μικρότερων copyrights ώστε να βγάλει ο καθένας ο,τι παραγωγό της ιστορίας θέλει.
Θα μπορούσε κάποιος δηλαδή να αφαιρέσει οτιδήποτε προσβλητικό ενώ άλλος θα μπορούσε να βάλει κι άλλα. Φυσικά κανένας από τους δύο δεν θα έβρισκε απαραίτητα εκδοτική/κανάλι για να βγάλει χρήματα απ'αυτό.
Όσον αφορά τη στάση μου ως φαν κάποιου έργου, κάθε αλλαγή θα την έκρινα χωριστά και θα έφτιαχνα το δικό μου headcanon αν δεν μου έκανε μια έκδοση.