!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ST48410 έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:19
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:02 Και για πες, τι ειναι αυτο το τοσο ανεκτιμητο που θα χαθει απο τα βιβλια του Φλεμμινγκ; :8)
Το θέμα δεν είναι τα βιβλία του Φλέμμινγκ. Αυτά ούτως ή άλλως είναι εμπορικό προϊόν και όποιος τα διαχειρίζεται θα κάνει ό,τι νομίζει ότι εξυπηρετεί τις πωλήσεις του.
Η ουσία είναι να μην θεωρηθεί φυσιολογική και αποδεκτή μια τέτοια πρακτική που θα επηρεάζει γενικώς έργα τέχνης. Όταν/αν φτάσει η στιγμή να απαιτούνται αλλαγές σε έργα διαχρονικά, τότε θα πρέπει να παραδεχθείς ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μα μονο τετοια εργα αναρτουνται σε αυτο και στα παρομοια νηματα. Κομικ του Ντισνευ, παλια καρτουν, εμπορικες σειρες βιβλιων, αρχαιες ταινιες. Η μονες αποπειρες λογοκρισιας που βλεπω σε κλασσικα εργα ειναι η αφαιρεση τους απο προγραμματα σπουδων χωρις ομως καμια τροποποιηση, και αυτο συμβαινει και απο τις δυο πλευρες του πολιτικου φασματος, αλλα κυριως εκ δεξιων.

Στην περιπτωση μας ομως, τι ακριβως απαγορευει η οργουελιανη δυστοπια της πολιτικης ορθοτητας; Ποια ελευθερια διακυβευεται; Η ελευθερια των ρατσιστικων χαρακτηρισμων και των σεξιστικων στερεοτυπων;
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter »

γιατί να μην καούν τελετουργικά επίσης τα συγκεκριμένα βιβλία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ρε σεις, μόνον σε μένα συμβαίνει το ότι βλέπω ως το απόλυτο ξενέρωμα, τις πολιτικαλικορεκτίστικες ευαισθητοιημένες αναλύσεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30 Δεν ειναι αυτο το πραγμα λογοκρισια φιλε μου, αυτο ειναι απλα ο καπιταλισμος. Εχεις μια εμπορικη σειρα βιβλιων που ομως δεν πουλαει πια, κυριως γιατι το περιεχομενο και η γλωσσα ειναι παρωχημενες, και για μια μεριδα του αναγνωστικου κοινου προσβλητικες, οποτε ο εκδοτης αποφασιζει ο ιδιος, με δικη του πρωτοβουλια και οχι κατοπιν κρατικης εντολης, να τροποποιησει εν μερει το περιεχομενο για να συνεχισει να πουλαει.
Όχι ακριβώς. Δεν πουλάει πια γιατί ο κόσμος δεν διαβάζει και τόσο πια, γιατί το περιεχόμενο είναι όντως παρωχημένο, αλλά και γιατί τα συγκεκριμένα βιβλία και ταινίες είναι -το λιγότερο- υπερτιμημένα (προσωπική άποψη αυτό). Όσοι θίγονται από τα γραφόμενα είναι ελάχιστοι και αυτό φαίνεται από περιπτώσεις Ρόουλινγκ, όπου τα κοράκια της πολιτικής ορθότητας έπεσαν να τη φάνε γιατί είπε κάτι φυσιολογικό. Τα βιβλία και το πρόσφατο videogame, μια χαρά πουλάνε.

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30Και ξαναρωταω, τι ειναι αυτο το τοσο ανεκτιμητο που θα χαθει; Η ελευθερια του να γραφεις τι ακριβως; Ποιες δηλαδη ειναι αυτες οι αποψεις που μπορει να οδηγησουν στην ακυρωση καποιου;
Δεν κατάλαβα... η ελευθερία του να γράφεις ό,τι θέλεις. Η ελευθερία έκφρασης γνώμης δεν κάνει διακρίσεις στις απόψεις. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται (βέβαια και αυτό πάει να το καταρρίψει η woke πραγματικότητα.)
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30 Εσυ δηλαδη θα εξακολουθουσες να αγοραζεις βιβλια στα οποια οι Ελληνες πχ παρουσιαζονται σαν πονηροι τεμπεληδες, κλεφτες και απατεωνες, οπως λεει το στερεοτυπο;
Αν μου αρέσει το βιβλίο, ναι. Για παράδειγμα, σε ένα του διήγημα (δεν θυμάμαι τώρα ποιο) ο Λάβκραφτ, κράζει τους Ιταλούς και γενικά τους μεσόγειους για παρόμοια στερεότυπα. Προσωπικά, απλώς γέλασα, γιατί γνωρίζω ότι ο Λάβκραφτ ξέχεζε οτιδήποτε δεν ήταν λευκός Άγγλος και κυρίως, γιατί δεν έχω κόμπλεξ και έχω (θέλω να πιστεύω) χιούμορ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ik_90 την 28 Φεβ 2023, 11:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:35
AlienWay έγραψε: 28 Φεβ 2023, 10:51 [
Πάντως αν γραφτεί καινούργιο βιβλίο με ήρωα τον Μποντ, έχουμε έναν υποψήφιο για "κακό".
Σε κάθε περίπτωση παίδες, "τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ" να τα ξεχάσετε. :P

Από εδώ και πέρα, εστέ έτοιμοι για τα "αγόρια του Τζέιμς", τα "όλα" του Τζέιμς κλπ

...Ή και το Τζέιμς ως όλο, μια κουκλίτσα θα είναι.
Ο λογος που ο Ροτζερ Μουρ σταματησε να παιζει τον 007 ηταν πως ενοιωθε αβολα στα 50 του να γυρναει ερωτικες σκηνες με 20χρονες ηθοποιους.
Σε καποια απο τις τελευταιες ταινιες το κοριτσι του Τζειμς Μποντ ηταν η Μονικα Μπελουτσι, στα 51 της, 4 χρονια νεωτερη του πρωταγωνιστη Ντανιελ Κραιγκ.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

διπλο ποστ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:40
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:02 Και για πες, τι ειναι αυτο το τοσο ανεκτιμητο που θα χαθει απο τα βιβλια του Φλεμμινγκ; :8)
Το θέμα δεν είναι τα βιβλία του Φλέμμινγκ. Αυτά ούτως ή άλλως είναι εμπορικό προϊόν και όποιος τα διαχειρίζεται θα κάνει ό,τι νομίζει ότι εξυπηρετεί τις πωλήσεις του.
Η ουσία είναι να μην θεωρηθεί φυσιολογική και αποδεκτή μια τέτοια πρακτική που θα επηρεάζει γενικώς έργα τέχνης. Όταν/αν φτάσει η στιγμή να απαιτούνται αλλαγές σε έργα διαχρονικά, τότε θα πρέπει να παραδεχθείς ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μα μονο τετοια εργα αναρτουνται σε αυτο και στα παρομοια νηματα. Κομικ του Ντισνευ, παλια καρτουν, εμπορικες σειρες βιβλιων, αρχαιες ταινιες. Η μονες αποπειρες λογοκρισιας που βλεπω σε κλασσικα εργα ειναι η αφαιρεση τους απο προγραμματα σπουδων χωρις ομως καμια τροποποιηση, και αυτο συμβαινει και απο τις δυο πλευρες του πολιτικου φασματος, αλλα κυριως εκ δεξιων.

Στην περιπτωση μας ομως, τι ακριβως απαγορευει η οργουελιανη δυστοπια της πολιτικης ορθοτητας; Ποια ελευθερια διακυβευεται; Η ελευθερια των ρατσιστικων χαρακτηρισμων και των σεξιστικων στερεοτυπων;
Δεν παρακολουθώ τα του χώρου για να επιχειρηματολογήσω με συγκεκριμένα παραδείγματα. Κάποιες γενικές παρατηρήσεις.

Τι πάει να πει αρχαίες ταινίες; Κάθε ταινία, κάθε πράγμα, έργο ή ό,τι άλλο, κουβαλάει μαζί του και μια σειρά από πληροφορίες για την εποχή του. Αν δεν σου αρέσει μία ταινία, δεν την βλέπεις. Γιατί να την αλλάξεις; Είναι προφανώς κάτι διαφορετικό μία διασκευή ενός κλασικού έργου που το φέρνεις στα μέτρα της σημερινής εποχής και δηλώνεις ξεκάθαρα ότι πρόκειται περί διασκευής. Το να πάρεις όμως το έργο κάποιου, να ψαλιδίσεις και να το παρουσιάσεις κουτσουρεμένο ως δικό του, είναι μία πολύ προβληματική πρακτική, ειδικά όταν απευθυνθείς σε κοινό που δεν γνωρίζει την αρχική μορφή.

Επίσης δεν ξέρω αν και σε ποιο βαθμό θα συμφωνούσα με την αφαίρεση κλασικών έργων από τα προγράμματα σπουδών. Αν εννοούμε ότι κάποιος θίγεται από την Ιλιάδα ας πούμε επειδή προβάλει πατριαρχικά πρότυπα και ζητάει αφαίρεσή της, τότε είμαι κάθετα αντίθετος. Όπως και αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν θα παίζαμε έργα του Βάγκνερ.
Άβαταρ μέλους
ik_90

ST48410 έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:50 Τι πάει να πει αρχαίες ταινίες; Κάθε ταινία, κάθε πράγμα, έργο ή ό,τι άλλο, κουβαλάει μαζί του και μια σειρά από πληροφορίες για την εποχή του. Αν δεν σου αρέσει μία ταινία, δεν την βλέπεις. Γιατί να την αλλάξεις; Είναι προφανώς κάτι διαφορετικό μία διασκευή ενός κλασικού έργου που το φέρνεις στα μέτρα της σημερινής εποχής και δηλώνεις ξεκάθαρα ότι πρόκειται περί διασκευής. Το να πάρεις όμως το έργο κάποιου, να ψαλιδίσεις και να το παρουσιάσεις κουτσουρεμένο ως δικό του, είναι μία πολύ προβληματική πρακτική, ειδικά όταν απευθυνθείς σε κοινό που δεν γνωρίζει την αρχική μορφή.

Επίσης δεν ξέρω αν και σε ποιο βαθμό θα συμφωνούσα με την αφαίρεση κλασικών έργων από τα προγράμματα σπουδών. Αν εννοούμε ότι κάποιος θίγεται από την Ιλιάδα ας πούμε επειδή προβάλει πατριαρχικά πρότυπα και ζητάει αφαίρεσή της, τότε είμαι κάθετα αντίθετος. Όπως και αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν θα παίζαμε έργα του Βάγκνερ.
:goodpost:

Είναι το κλασσικό φαινόμενο του (ιστορικού) παροντισμού, που το έχουμε αναφέρει πολλές φορές κι εδώ, δηλαδή το να κρίνεις τα πιστεύω και το ηθικό πλαίσιο μιας συγκεκριμένης εποχής, με βάση τη δική σου.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

ik_90 έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:46
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30 Δεν ειναι αυτο το πραγμα λογοκρισια φιλε μου, αυτο ειναι απλα ο καπιταλισμος. Εχεις μια εμπορικη σειρα βιβλιων που ομως δεν πουλαει πια, κυριως γιατι το περιεχομενο και η γλωσσα ειναι παρωχημενες, και για μια μεριδα του αναγνωστικου κοινου προσβλητικες, οποτε ο εκδοτης αποφασιζει ο ιδιος, με δικη του πρωτοβουλια και οχι κατοπιν κρατικης εντολης, να τροποποιησει εν μερει το περιεχομενο για να συνεχισει να πουλαει.
Όχι ακριβώς. Δεν πουλάει πια γιατί ο κόσμος δεν διαβάζει και τόσο πια, γιατί το περιεχόμενο είναι όντως παρωχημένο, αλλά και γιατί τα συγκεκριμένα βιβλία και ταινίες είναι -το λιγότερο- υπερτιμημένα (προσωπική άποψη αυτό). Όσοι θίγονται από τα γραφόμενα είναι ελάχιστοι και αυτό φαίνεται από περιπτώσεις Ρόουλινγκ, όπου τα κοράκια της πολιτικής ορθότητας έπεσαν να τη φάνε γιατί είπε κάτι φυσιολογικό. Τα βιβλία και το πρόσφατο videogame, μια χαρά πουλάνε.

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30Και ξαναρωταω, τι ειναι αυτο το τοσο ανεκτιμητο που θα χαθει; Η ελευθερια του να γραφεις τι ακριβως; Ποιες δηλαδη ειναι αυτες οι αποψεις που μπορει να οδηγησουν στην ακυρωση καποιου;
Δεν κατάλαβα... η ελευθερία του να γράφεις ό,τι θέλεις. Η ελευθερία έκφρασης γνώμης δεν κάνει διακρίσεις στις απόψεις. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται (βέβαια και αυτό πάει να το καταρρίψει η woke πραγματικότητα.)
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:30 Εσυ δηλαδη θα εξακολουθουσες να αγοραζεις βιβλια στα οποια οι Ελληνες πχ παρουσιαζονται σαν πονηροι τεμπεληδες, κλεφτες και απατεωνες, οπως λεει το στερεοτυπο;
Αν μου αρέσει το βιβλίο, ναι. Για παράδειγμα, σε ένα του διήγημα (δεν θυμάμαι τώρα ποιο) ο Λάβκραφτ, κράζει τους Ιταλούς και γενικά τους μεσόγειους για παρόμοια στερεότυπα. Προσωπικά, απλώς γέλασα, γιατί γνωρίζω ότι ο Λάβκραφτ ξέχεζε οτιδήποτε δεν ήταν λευκός Άγγλος και κυρίως, γιατί δεν έχω κόμπλεξ και έχω (θέλω να πιστεύω) χιούμορ.
Ασφαλως και οι ιδεες δεν φυλακιζονται, κανεις δεν πηγε φυλακη εδω. Κανενας σοβαρος εκδοτικος οικος ομως δεν θα δεχτει να σου εκδωσει ενα βιβλιο σημερα οπου γραφεις με την γλωσσα και τα στερεοτυπα που χρησιμοποιησε ο Φλεμμινγκ το 60 ή ο Λαβκραφτ το 1905.

Οσο για την ανοχη σου στα στεροτυπα του Λαβκραφτ, ας πουμε πως εαν δεν ειναι υποκριτικη, ειναι τουλαχιστον σπανια. Δεν εχεις ιδεα ποσες αναφορες εχω φαει για "ρατσισμο εναντιον των Ελληνων" 'η για "προσβολες εθνικων ηρωων και συμβολων" απο τα ιδια ατομα που κλαιγονται επειδη σημερα κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο εαν εκφρασει ρατσιστικες και σεξιστικες αποψεις.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

ik_90 έγραψε: 27 Φεβ 2023, 11:54
Ο κόσμος υποδέχεται σαν ήρωα έναν τύπο που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και ο πατέρας δεν αντέχει, βάζει τα κλάματα, εμφανώς διαλυμένος ψυχικά από αυτό που αντικρύζει.
(σε λίγα χρόνια η αντίδραση του πατέρα θα διώκεται ποινικά, πέρα του ότι είναι ξεφτίλα να υπάρχουν τέτοιες εκπομπές.)
στον καναδά ήδη διώκεται ποινικά
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 12:00
ik_90 έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:46

Ασφαλως και οι ιδεες δεν φυλακιζονται, κανεις δεν πηγε φυλακη εδω. Κανενας σοβαρος εκδοτικος οικος ομως δεν θα δεχτει να σου εκδωσει ενα βιβλιο σημερα οπου γραφεις με την γλωσσα και τα στερεοτυπα που χρησιμοποιησε ο Φλεμμινγκ το 60 ή ο Λαβκραφτ το 1905.

Οσο για την ανοχη σου στα στεροτυπα του Λαβκραφτ, ας πουμε πως εαν δεν ειναι υποκριτικη, ειναι τουλαχιστον σπανια. Δεν εχεις ιδεα ποσες αναφορες εχω φαει για "ρατσισμο εναντιον των Ελληνων" 'η για "προσβολες εθνικων ηρωων και συμβολων" απο τα ιδια ατομα που κλαιγονται επειδη σημερα κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο εαν εκφρασει ρατσιστικες και σεξιστικες αποψεις.
το κανείς και το σοβαρός το λες εσύ
και εσύ δεν πας καθόλου καλά :lol:
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Δημοκράτης έγραψε: 27 Φεβ 2023, 23:32
Juno έγραψε: 27 Φεβ 2023, 21:50
Δημοκράτης έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:37
Ψιτ και στην αρχαία Ελλάδα εσύ γεροντοκορη θα ήσουν
Ψιτ τζιντάτα, δεν είμαι.
Τι θα ήμουν εκεί, δεν ξέρω, εσένα πάντως θα σε είχαν πετάξει από τον Καιάδα.
Όσο για τους κρίνους και τη Θεοδώρα έχω δίκιο και το ξέρεις γι'αυτό βγήκες εκτός θέματος.
ψιτ Ματίνα , το να μιλάς για σεξ εσύ είναι το συντομότερο ανέκδοτο
πιάσε καλύτερα συζήτηση για ράφια
Ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε αυτός ο άρρωστος διάλογος με τον gdata (μόνον έτσι ξέρει να μιλάει το ζαβό)
Juno έγραψε: 26 Φεβ 2023, 19:25
Δημοκράτης έγραψε: 21 Φεβ 2023, 14:33 ας μη ξεχάμε ότι συνεχίζεις να βγάζεις πράγματα από την κεφάλα σου γιατί ούτε ο Ιουδαισμός, ούτε ο Χριστιανισμός θεωρεί το σεξ ανίερο, Το αντίθετο μάλιστα. Η βίβλος αρχίζει με το αυξάνεστε και πληθύνεστε και ο Χριστιανισμός έχει μέχρι και απόφαση οικουμενικής συνόδου ότι οι παπάδες πρέπει να πηδάνε τις γυναίκες τους
Το ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν ένα μπουρδέλο στο θέμα σεξ σε σχέση με τον χριστιανικό κόσμο ναι , ισχύει. Στον χριστιανικό κόσμο κανένας δεν πηδούσε τον γιο σου
Απλώς η κόρη σου έχωνε βαθιά κρίνους για να μείνει έγκυος.
Για πες μας για το μαρκαρισμένο με στοιχεία και όχι "όλοι το λένε". Πες μας κάποιο γνωστό παιδοφιλικό ζευγάρι, κάποιον που πήγαινε με το γιο του γείτονα κτλ.

Και μετά θα μιλήσουμε για την αυτοκράτειρα Θεοδώρα που έκανε σεξ με κοκόρια στο σανίδι επί χρήμασι.
Κατηγορεί τους αρχαίους προγόν.. εεε Έλληνες (καμία σχέση με τους προγόνους του) για βιασμούς παιδιών και έχει ως πρότυπο τη Βίβλο (όχι μόνον την λουλουδολαγνεία της Καινής Διαθήκης δηλαδή) με τις κόρες του Λωτ που έμειναν έγκυοι από τον μπαμπά τους, τον Αυνάν που προσευχόταν και αυνανιζόταν, τον Αβραάμ που στα 90φεύγα του πήρε νύφη μία 14χρονη (ΔΕΝ ήταν η εποχή, αυτό ΔΕΝ συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα), τον Αβραάμ και τη Σάρα που ήταν ζευγάρι και ετεροθαλή αδέλφια (και απορούσαν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά), τον Ιούδα, γιο του Ιακώβ που έκανε παιδί με την Θαμάρ, τη γυναίκα του γιού του, τον Ρουβήμ γιο του Ιακώβ που πήγε με τη μάνα του, τον Ιωνάθαν που γούσταρε τον Δαβίδ ... ουφ βαρέθηκα.

Και όταν του τα τρίβεις στη μούρη, αρχίζει την επίθεση και λέει ό,τι άκυρο του κατεβει. Ας μην πάμε σε πολύπλοκες ενέργειες, πώς μπορεί και αυτοεξυπηρετείται, μυστήριο.

Δημοκράτης έγραψε: 21 Φεβ 2023, 14:33 ας μη ξεχάμε ότι συνεχίζεις να βγάζεις πράγματα από την κεφάλα σου γιατί ούτε ο Ιουδαισμός, ούτε ο Χριστιανισμός θεωρεί το σεξ ανίερο, Το αντίθετο μάλιστα. Η βίβλος αρχίζει με το αυξάνεστε και πληθύνεστε ...
... όταν υπήρχαν μόνον, ο Αδάμ, η Εύα, ο Άβελ και ο Κάιν, οπότε μαντεύεις τι έγινε.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

ST48410 έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:50
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:40

Δεν παρακολουθώ τα του χώρου για να επιχειρηματολογήσω με συγκεκριμένα παραδείγματα. Κάποιες γενικές παρατηρήσεις.

Τι πάει να πει αρχαίες ταινίες; Κάθε ταινία, κάθε πράγμα, έργο ή ό,τι άλλο, κουβαλάει μαζί του και μια σειρά από πληροφορίες για την εποχή του. Αν δεν σου αρέσει μία ταινία, δεν την βλέπεις. Γιατί να την αλλάξεις; Είναι προφανώς κάτι διαφορετικό μία διασκευή ενός κλασικού έργου που το φέρνεις στα μέτρα της σημερινής εποχής και δηλώνεις ξεκάθαρα ότι πρόκειται περί διασκευής. Το να πάρεις όμως το έργο κάποιου, να ψαλιδίσεις και να το παρουσιάσεις κουτσουρεμένο ως δικό του, είναι μία πολύ προβληματική πρακτική, ειδικά όταν απευθυνθείς σε κοινό που δεν γνωρίζει την αρχική μορφή.

Προφανως, για να κανει ο κατοχος των πνευματικων δικαιωματων κατι τετοιο, σημαινει πως υπαρχει καπου μια ρητρα που το επιτρεπει. Διαβαζω πως ο Φλεμμινγκ οταν πουλησε τα δικαιωματα του εργου του, συμφωνησε σε μελλοντικες τροποποιησεις. Το ιδιο συμβαινει συνεχεια και στις ταινιες, και λεγεται μονταζ, οπου σκηνες αφαιρουνται (επανα)προστιθενται κατα το δοκουν. επειδη οι κατοχοι των δικαιωματωμ κρινουν πως ετσι θα αποφερουν περισσοτερα.

Σε βρισκω οντως κακως πληροφορημενο στο ζητημα της αφαιρεσης λογ/κων εργων απο πρ/τα σπουδων. Οι περισσοτεροι τιτλοι που αφαιρεθηκαν αφορουσαν βιβλια που εθιγαν ζητηματα ΛΟΑΤΚΙ σεξουαλικοτητας ή εθιγαν τον συστημικο ρατσισμο της αμερικανικης κοινωνιας, και η απαιτηση αφαιρεσης τους προερχοταν απο τον "συντηρητικο" χωρο

https://www.washingtonpost.com/educatio ... locations/
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:35
AlienWay έγραψε: 28 Φεβ 2023, 10:51 [
Πάντως αν γραφτεί καινούργιο βιβλίο με ήρωα τον Μποντ, έχουμε έναν υποψήφιο για "κακό".
Σε κάθε περίπτωση παίδες, "τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ" να τα ξεχάσετε. :P

Από εδώ και πέρα, εστέ έτοιμοι για τα "αγόρια του Τζέιμς", τα "όλα" του Τζέιμς κλπ

...Ή και το Τζέιμς ως όλο, μια κουκλίτσα θα είναι.
Ο λογος που ο Ροτζερ Μουρ σταματησε να παιζει τον 007 ηταν πως ενοιωθε αβολα στα 50 του να γυρναει ερωτικες σκηνες με 20χρονες ηθοποιους.
Σε καποια απο τις τελευταιες ταινιες το κοριτσι του Τζειμς Μποντ ηταν η Μονικα Μπελουτσι, στα 51 της, 4 χρονια νεωτερη του πρωταγωνιστη Ντανιελ Κραιγκ.
Η Μπελούτσι είναι από τις γυναίκες που κάνει για δύο και κάτι εικοσάρες, τζόνι μας.

Κατά τα άλλα, αν εννοείς ότι οι γκέι και τα όλα, δεν διακατέχονται από τον ηλικιακό ρατσισμό, σαφώς και κάνεις λάθος.

Οι μεσήλικες γκέι και όλα είχαν και συνεχίζουν να έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα τρυφερούδια. Ή κάνω λάθος; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 12:00 Ασφαλως και οι ιδεες δεν φυλακιζονται, κανεις δεν πηγε φυλακη εδω. Κανενας σοβαρος εκδοτικος οικος ομως δεν θα δεχτει να σου εκδωσει ενα βιβλιο σημερα οπου γραφεις με την γλωσσα και τα στερεοτυπα που χρησιμοποιησε ο Φλεμμινγκ το 60 ή ο Λαβκραφτ το 1905.
Ναι, μιλάμε όμως δυνητικά, για το μέλλον. Προς τα εκεί πάει το πράγμα, κάποια στιγμή ενδεχομένως να υπάρχουν και νομικές κυρώσεις. Και δεν μιλάω μόνο για τα βιβλία τώρα, μιλάω γενικά για τη φίμωση της έκφρασης. Στην εποχή του Μεσαίωνα, το αφήγημα σου έλεγε να μην λες απόψεις κατά του Χριστιανισμού και έκαιγε τον Τζορντάνο Μπρούνο. Τώρα, σου λέει να μην μιλάς κατά του τρέχοντος αφηγήματος και η καύση είναι συμβολική.
Στο άλλο που λες, ναι, είναι διαφορετικό το να μην εκδοθεί ένα καινούριο βιβλίο με χρήση τέτοιας γλώσσας από το να αλλάξεις ένα έργο, οποιοδήποτε έργο κι αν είναι αυτό.
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Φεβ 2023, 12:00 Οσο για την ανοχη σου στα στεροτυπα του Λαβκραφτ, ας πουμε πως εαν δεν ειναι υποκριτικη, ειναι τουλαχιστον σπανια. Δεν εχεις ιδεα ποσες αναφορες εχω φαει για "ρατσισμο εναντιον των Ελληνων" 'η για "προσβολες εθνικων ηρωων και συμβολων" απο τα ιδια ατομα που κλαιγονται επειδη σημερα κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο εαν εκφρασει ρατσιστικες και σεξιστικες αποψεις.
Γιατί, ποιος σου είπε ότι είμαι κανένας εθνικόφρων και θα μιλάω για «ρατσισμό κατά των Ελλήνων;» Εγώ λέω ότι καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει, όσο ακραίες απόψεις κι αν έχει. Και προσωπικά, είμαι τελείως κατά των αναφορών.
Και η λογοκρισία πάει και στην αριστερά, χαρακτηριστικό παράδειγμα το «σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί» έγινε «σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί.» Φαντάσου, ας πούμε, στο τραγούδι «έτσι πρέπει να γίνει», που έχει τον στίχο «κάνα χοντρογούρουνο αστικό», να πούνε ότι είναι fat shaming και πρέπει να αλλάξει. Είναι ή δεν είναι μαλακίες όλα αυτά;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”