!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά δε μπορώ να μη δω τις (πολλες) παθογένειες που υπάρχουν.
Για τα αγγλικά που λες χελι δε μπορώ να πω πως το παίζω στα δάχτυλα το θέμα, δλδ οκ μπορώ να συνεννοηθώ άψογα για τα της δουλειάς μου, αλλά φυσικού ομιλητή δε θα το έλεγα με την καμία. Και φροντιστήριο πήγα και όλα. Δε το είχα ποτέ, νομίζω πρέπει να το έχεις κιόλας με τις ξένες γλώσσες.
Το ίδιο ισχύει και για τα ιταλικά, η μόνη περίοδος που μπορούσα κάπως να μιλάω σε καλό επίπεδο ήταν όταν ζούσα εκεί, τώρα πάλι τα μιλάω σαν ρουμάνος μετανάστης.
Για τα αγγλικά που λες χελι δε μπορώ να πω πως το παίζω στα δάχτυλα το θέμα, δλδ οκ μπορώ να συνεννοηθώ άψογα για τα της δουλειάς μου, αλλά φυσικού ομιλητή δε θα το έλεγα με την καμία. Και φροντιστήριο πήγα και όλα. Δε το είχα ποτέ, νομίζω πρέπει να το έχεις κιόλας με τις ξένες γλώσσες.
Το ίδιο ισχύει και για τα ιταλικά, η μόνη περίοδος που μπορούσα κάπως να μιλάω σε καλό επίπεδο ήταν όταν ζούσα εκεί, τώρα πάλι τα μιλάω σαν ρουμάνος μετανάστης.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Το ότι θέλει συνέντευξη για να μπεις δεν σημαίνει τίποτα. Πολλά ιδρύματα το κάνουν αυτό. Είναι καθαρά φιγούρα. Τι έχει βγάλει σαν πανεπιστήμιο εκτός από μανατζαραίους και πολιτικούς; Εξάλλου δεν είναι ούτε αυτό κερδοσκοπικός οργανισμός.Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:58Ακόμα και αν δεχόμουν ότι δεν ξέρεις το μεγαλύτερο καθολικό Πανεπιστήμιο στον πλανήτη και ένα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά στην Ευρώπη που για να μπεις θέλει συνέντευξη, πέρα από λεφτά και οι δρόμοι που σου ανοίγονται μετά, αν είσαι καλός, είναι απεριόριστοι αφού ουσιαστικά έχεις "βύσμα" το Βατικανό, το γεγονός ότι δεν ξέρεις το Bocconi και με ρωτάς "αν είναι γνωστό" σημαίνει ότι απλά δεν έχεις ιδέα περί ιδιωτικών πανεπιστημίων.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:47Επειδή τα ξέρεις εσύ είναι γνωστά;Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:28
Bocconi, με το καλημέρα. Δω δίπλα στην Ιταλία.
Catholic University of Sacred Heart, επίσης εδώ δίπλα στην Ιταλία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Cecily Anne
Εγώ αναλόγως τον καθηγητή. Στα αγγλικά που είχα Έλληνες δεν τα κατάφερα. Μιλάω από όσα έμαθα στις αμερικανικες σειρές. Στα γερμανικά και στα ιταλικά που είχα Γερμανό και Ιταλό, το έχω με την προφορά.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:00 Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά δε μπορώ να μη δω τις (πολλες) παθογένειες που υπάρχουν.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Είναι θέμα ενδιαφέροντος, εξάσκησης και κατά πάσα πιθανότητα φυσικής τάσης, αυτό που λέμε έφεση ή κλίση.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:00 Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά δε μπορώ να μη δω τις (πολλες) παθογένειες που υπάρχουν.
Παθογένειες έχουν τα δημόσια, ναι, αν και πολλά από τα προβλήματα που έχουν τα μοιράζονται με τα ιδιωτικά. Αλλά απ' αυτό το σημείο ως το να πούμε ότι τα ιδιωτικά προσφέρουν κάτι μαγικό που κάνει το παιδί σου καλύτερο, είναι νομίζω αστείο άλμα λογικής.
Για αρχή, δεν έχω δει στο νήμα τίποτα απολύτως που να εξηγεί αυτήν την πεποίθηση. Τι δηλαδή μπορούν να κάνουν καλύτερα τα ιδιωτικά που να έχει ουσιώδη επίδραση στην μορφωτική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άσε στα Γερμανικά πολύ πρόσφατα έμαθα πως τα Ρολόγια Glashütte διαβάζονται ως γκλασ(χ)ιτε και όχι ως γκλασουτ.
Πάλι από την ανιψιά.
Πάλι από την ανιψιά.
- Cecily Anne
Όχι το ü δεν προσφέρεται σαν ι, πρέπει να το βάλεις να το ακούσεις είναι μεταξύ ου και ι. Ου είναι το u σκέτο. Το Η διαβάζεται, δεν είναι ιταλικα.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:12 Άσε στα Γερμανικά πολύ πρόσφατα έμαθα πως τα Ρολόγια Glashütte διαβάζονται ως γκλασ(χ)ιτε και όχι ως γκλασουτ.
Πάλι από την ανιψιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 26 Φεβ 2023, 23:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Nαι, αλλά το να είσαι υπέρμαχος του δημοσίου στο θεωρητικό πλαίσιο δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν πρέπει να λουστεί με το σαμπουάν των δημόσιων χαρών το παιδί σου. Γιατί ενίοτε θεωρίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα. Και πίστεψε με, προκύπτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις σ' αυτές τις φάσεις, όταν πέσει το αυγό που οι ίδιοι κλώσσησαν στο δικό τους βλαστάρι.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:52Το τρίτο δεν καταλαβαίνω πώς κολλάει στην συζήτηση. Για το δεύτερο αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι κάποια πράγματα δουλεύουν καλύτερα ως δημόσια και κάποια ως ιδιωτικά. Η παιδεία, η υγεία, η δικαιοσύνη και η ασφάλεια (αστυνόμευση, στρατός, πυροσβεστική, κτλ) λειτουργούν μακράν καλύτερα ως δημόσια. Η δημόσια παιδεία ήταν το μεγαλύτερο δώρο για την ανθρωπότητα. Αυτή ήταν που μας πήγε στην βιομηχανική επανάσταση και στην σύγχρονη εποχή.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:36 Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι τα εξωσχολικά φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα, που είναι μία παράπλευρη αλλά καθόλου σπάνια πρακτική για τους μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές, σαφώς δεν είναι και η αποθέωση της δημόσιας παιδείας.
Εκτός αν ξέρεις πολλούς γονείς, που επειδή είναι φανατικοί της δημόσιας και δωρεάνεκπαίδευσης δεν θέλουν να ρίξουν χρήμα στο μύλο της ιδιωτικής (φορολογούμενης ή μη) πρωτοβουλίας.
Ή δεν ξέρεις περιπτώσεις πληρωμένων εργασιών για πτυχιακά ή μεταπτυχιακά από άτυπες εταιρίες, παροχής πληρωμένων εργασιών για τους παίδες της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.
Μπορεί κάποιος να είναι υπέρμαχος του δημοσίου σε κάποιους τομείς και του ιδιωτικού σε άλλους. Δεν χρειάζεται να είμαστε μονοδιάστατοι χαρακτήρες του Χόλιγουντ, μπορούμε να είμαστε άτομα με πολύπλευρες και εξεζητημένες απόψεις και δεν ξέρω καν γιατί χρειάζεται να το πω αυτό σε ένα φόρουμ με αρκούντως ευφυείς συμμετέχοντες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι μπραβο αυτο μεταξυ ι και ου επειδη εχει τα διαλυτικα απο πανω, προσωπικά δε μπορώ να πιάσω με τίποτα αυτή την προφοράCecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:13Όχι το ü δεν προσφέρεται σαν ι, πρέπει να το βάλεις να το ακούσεις είναι μεταξύ ου και ι. Ου είναι το u σκέτο. Το Η διαβάζεται, δεν είναι ιταλικα.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:12 Άσε στα Γερμανικά πολύ πρόσφατα έμαθα πως τα Ρολόγια Glashütte διαβάζονται ως γκλασ(χ)ιτε και όχι ως γκλασουτ.
Πάλι από την ανιψιά.
- Otto Weininger
Αν μιλάς για το Bocconi (η συνέντευξη πήγαινε για το άλλο πανεπιστήμιο) μιλάμε για πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στα οικονομικά (κυρίως) και τις πολιτικές επιστήμες. Τι θες να βγάζει, νομπελίστες χημικούς;hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:07Το ότι θέλει συνέντευξη για να μπεις δεν σημαίνει τίποτα. Πολλά ιδρύματα το κάνουν αυτό. Είναι καθαρά φιγούρα. Τι έχει βγάλει σαν πανεπιστήμιο εκτός από μανατζαραίους και πολιτικούς; Εξάλλου δεν είναι ούτε αυτό κερδοσκοπικός οργανισμός.Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:58Ακόμα και αν δεχόμουν ότι δεν ξέρεις το μεγαλύτερο καθολικό Πανεπιστήμιο στον πλανήτη και ένα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά στην Ευρώπη που για να μπεις θέλει συνέντευξη, πέρα από λεφτά και οι δρόμοι που σου ανοίγονται μετά, αν είσαι καλός, είναι απεριόριστοι αφού ουσιαστικά έχεις "βύσμα" το Βατικανό, το γεγονός ότι δεν ξέρεις το Bocconi και με ρωτάς "αν είναι γνωστό" σημαίνει ότι απλά δεν έχεις ιδέα περί ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Απορώ και που συζητάμε για το τι είναι το Bocconi.
Όσο για το άλλο, σου είπα τι είναι και τι πόρτες μπορεί να σου ανοίξει αν αξίζεις.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Αν δεν υπάρχει στοιχειώδες υποστηρικτικό μπακάπ από τους γονείς και το περιβάλλον; Τίποτα.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:11Τι δηλαδή μπορούν να κάνουν καλύτερα τα ιδιωτικά που να έχει ουσιώδη επίδραση στην μορφωτική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού.
Ειδικώς στην εποχή της μαζικής πληροφορίας που δέχονται σήμερα τα παιδιά. Οι καιροί που μόνον τα..."γράμματα" άνοιγαν τους ορίζοντες, έχουν περάσει. Οπότε, το σημερινό ζητούμενο είναι η άμυνα στην άχρηστη και αξιοποίηση της χρήσιμης πληροφορίας. Και φυσικά ο διαχωρισμός τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
talaipwros
Απ' ό,τι ξέρω πάντως, ειδικώς στα χάι επαγγελματικά μετράει πολύ η προφορά στους εξοικειωμένους με τη μητρική γερμανική γλώσσα. Στα αγγλικά και ιταλικά, όχι ιδιαίτερα.Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:08Εγώ αναλόγως τον καθηγητή. Στα αγγλικά που είχα Έλληνες δεν τα κατάφερα. Μιλάω από όσα έμαθα στις αμερικανικες σειρές. Στα γερμανικά και στα ιταλικά που είχα Γερμανό και Ιταλό, το έχω με την προφορά.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:00 Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά δε μπορώ να μη δω τις (πολλες) παθογένειες που υπάρχουν.
Και όταν λέω "μητρική" εννοώ τα σωστά γερμανικά και όχι τις πρώην ανατολικές ντοπιολαλιές
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Cecily Anne
Δεν έχω ιδέα, δεν με έχουν πληρώσει ποτέ καμία ξένη γλώσσα, αν και την ζητάνε υποχρεωτικά παντού. Για την ακρίβεια τα αγγλικά συνήθως ήταν η βασική εταιρική γλώσσα. Τώρα σε ο,τι αφορά τα γερμανικά ήμουν σε γερμανικό κλαστερ ένα φεγγάρι, γελαγανε μαζί μας με τα μισθολογικά μας (βγάζανε την βδομάδα ο,τι εμείς το μήνα). Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία εγώ για να εκφέρω γνώμη.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:42Απ' ό,τι ξέρω πάντως, ειδικώς στα χάι επαγγελματικά μετράει πολύ η προφορά στους εξοικειωμένους με τη μητρική γερμανική γλώσσα. Στα αγγλικά και ιταλικά, όχι ιδιαίτερα.Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:08Εγώ αναλόγως τον καθηγητή. Στα αγγλικά που είχα Έλληνες δεν τα κατάφερα. Μιλάω από όσα έμαθα στις αμερικανικες σειρές. Στα γερμανικά και στα ιταλικά που είχα Γερμανό και Ιταλό, το έχω με την προφορά.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:00 Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά δε μπορώ να μη δω τις (πολλες) παθογένειες που υπάρχουν.
Και όταν λέω "μητρική" εννοώ τα σωστά γερμανικά και όχι τις πρώην ανατολικές ντοπιολαλιέςπου οκ, σιγά σιγά εκλείπουν.
- hellegennes
Ε, αυτό λέμε κι εμείς και καταλήγουμε ότι το ιδιωτικό σχολείο δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Αυτοί που μπορούν να προσφέρουν παραπάνω είναι ανεξάρτητος παράγοντας και συμφωνούμε ότι είναι οι γονείς και το περιβάλλον.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:24Αν δεν υπάρχει στοιχειώδες υποστηρικτικό μπακάπ από τους γονείς και το περιβάλλον; Τίποτα.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 23:11Τι δηλαδή μπορούν να κάνουν καλύτερα τα ιδιωτικά που να έχει ουσιώδη επίδραση στην μορφωτική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ο άλλος πάει και βάζει στατιστικά της PISA, του πιο άκυρου διαγωνισμού που αποδεικνύει "ποιος θα καταφέρει να είναι καλύτερος σ' αυτόν τον διαγωνισμό" και τίποτα άλλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2417 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
-
- 1 Απαντήσεις