ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 16:23
Όταν ξεκολλήσετε από το σύνδρομο "ιδιωτικά-> Μητσοτάκης/Παπανδρέου" και δείτε με αντικειμενική ματιά πόσοι
βαθιά και πλέρια δημοκρατικοί παπάρες στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, ενώ το παίζουν υποστηρικτές της δημόσιας παιδείας, τότε ίσως θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η όποια συζήτηση.
Εγώ είχα (και έχω ακόμα) έναν πάρα πολύ καλό φίλο στο σχολείο που έπαιρνε κάθε πρωί το ναυλωμένο ΚΤΕΛ μαζί με όλα τα άλλα παιδιά από Πικέρμι που τότε δεν είχε γυμνάσιο/λύκειο και πήγαινε στα δημόσια σχολεία της Παλλήνης, όπου σημειωτέον το δημοτικό που πήγε (2ο) ήταν τότε ισόγειο πολυκατοικίας. Ο αδερφός του ήταν λίγο μεγαλύτερος και σκράπας στα μαθήματα, δεν έμεινε ποτέ στην ίδια τάξη αλλά μόλις τελείωσε τη Α' Λυκείου με μέσο όρο 10.5 ήταν ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για ακαδημαϊκό μυαλό, οπότε οι γονείς του τον έστειλαν στο τεχνικό Ραφήνας.
Όλα αυτά μας νοιάζουν γιατί η μαμά τους ήταν γενική διευθύντρια σε κατασκευαστική και ο μπαμπάς τους CFO του Ομίλου Μπόμπολα. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να αγοράσουν ένα ιδιωτικό σχολείο μαζί με τους υπαλλήλους αλλά τα παιδιά τους τα έστελναν σε δημόσια. Και μετά στο στρατό δεν τους έβαλαν βύσμα και μετά δουλειές τους άφησαν να πορευτούν εντελώς μόνοι τους, ξεκινώντας και οι δύο από πολύ χαμηλές θέσεις και τώρα είναι φτασμένοι.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια, τουλάχιστον αυτοί που έχω εγώ στο μυαλό μου.
Σε συνδυασμό με την παραδοχή σου ότι στα ιδιωτικά τα στέλνουν κάτι μαλάκες υποκριτές ξιπασμένοι αριστεροί, νομίζω δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον η συζήτηση.