Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 14:10
Σκεπτόμενος καθαρά ρεαλιστικά θα απαντούσα ιδιωτικό εφόσον οι γονείς είναι άνετοι οικονομικά και εφόσον το σχολείο
διαθέτει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας το οποίο καθιστά μη αναγκαία την προσφυγή στις υπηρεσίες του φροντιστηρίου.
Δεν υπαρχει μαθητής ιδιωτικου που να μην πηγαινει φροντιστηριο για τις πανελληνιες.
Σημειωτεον αν χρειαζεται κανεις φροντιστηριο για τα μαθηματα του σχολειου (εξαιρουμενων περιπτωσεων με μαθησιακες δυσκολιες) σημαινει η οικογενεια ειναι αγραμματη και δεν πρεπει να κανει τον κοπο, καλυτερα να λαδωσει τους καθηγητες αν θελει καλα και σωνει να εχει το παιδι ενα χαρτι που δηθεν λεει κατι.
Σε ό'τι αφορά το κριτήριο της κοινωνικοποίησης απαιτείται μεγάλη συζήτηση γιατί οι περισσότεροι Έλληνες με τον όρο
αυτό κατανοούν απλώς τη συναναστροφή με κόσμο. Καλό είναι να γνωρίζεις πολλούς ανθρώπων διαφορετικών ειδών
αλλά το θέμα είναι πως επιδρούν στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου αυτές οι γνωριμίες. Αν εγώ για παράδειγμα γνωρίσω πολλούς
αλήτες στη ζωή μου και αρχίσω τις κλοπές με αποτέλεσμα τα Αστυνομικά Τμημάτα ανά τη επικράτεια να αποκτήσουν συλλογές από
φωτογραφίες μου, τι όφελος έχω από τις συναναστροφές μου?
Σκεπτόμενος καθαρά ρεαλιστικά θα απαντούσα ιδιωτικό εφόσον οι γονείς είναι άνετοι οικονομικά και εφόσον το σχολείο
διαθέτει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας το οποίο καθιστά μη αναγκαία την προσφυγή στις υπηρεσίες του φροντιστηρίου.
Το δεύτερο δεν παίζει, τουλάχιστον για τις πανελλαδικές. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος για τις περιζήτητες σχολές, που απλό σχολείο δεν αρκεί, όσο καλό κι αν είναι.
Δεν υπαρχει μαθητής ιδιωτικου που να μην πηγαινει φροντιστηριο για τις πανελληνιες.
Σημειωτεον αν χρειαζεται κανεις φροντιστηριο για τα μαθηματα του σχολειου (εξαιρουμενων περιπτωσεων με μαθησιακες δυσκολιες) σημαινει η οικογενεια ειναι αγραμματη και δεν πρεπει να κανει τον κοπο, καλυτερα να λαδωσει τους καθηγητες αν θελει καλα και σωνει να εχει το παιδι ενα χαρτι που δηθεν λεει κατι.
Τον χώρο των ιδιωτικών σχολείων δεν τον ξέρω και δε μπορώ να εκφράσω άποψη για αυτόν. Εγώ ως μαθητής δημοσίου σχολείου χρειάστηκε στις δύο τελευταίες τάξεις να πάω φροντιστήριο. Στη Β Λυκείου είναι αλήθεια πως πήγα περισσότερο γιατί κάποιος έπρεπε να με βάλει σε σειρά, αφού τα είχα
φορτώσει στον κόκκορα, ως ένα σημείο το έκαναν αυτό οι γονείς μου αλλά και αυτοί δε μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις απαιτήσεις της λυκειακής
εκπαίδευσης. Άλλοι γονείς είχαν χάσει το τρένο πιο νωρίς γιατί εκ των πραγμάτων μπορεί να ήταν λιγότερο γραμματιζόμενοι από τους δικούς μου ή περισσότερο πολυάσχολοι επαγγελματικά. Τα γράφω όλα αυτά γιατί από κάποια τάξη και μετά τουλάχιστον απαιτείται η ύπαρξη ενισχυτικής διδασκαλίας. Για τους μαθητές του δημοσίου σχολείου έρχεται το σύστημα της παραπαιδείας να την προσφέρει. Αν κάνει το ίδιο και για τους μαθητές των ιδιωτικών δεν έχει λόγο ένας γονιός να πληρώνει δύο φορές δίδακτρα. Εκτός και αν είναι βιομήχανος ξέρω γω και θέλει το παιδί του να πάει στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά των υπουργών.
Το δεύτερο δεν παίζει, τουλάχιστον για τις πανελλαδικές. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος για τις περιζήτητες σχολές, που απλό σχολείο δεν αρκεί, όσο καλό κι αν είναι.
Άμα δεν παίζει, δεν υπάρχει τότε και λόγος για ένα σχετικά ευκατάστατο γονιό να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό. Εκτός και αν το ζητούμενο
είναι τελικά να πάει το παιδί σε αυτά τα high class ιδιωτικά από όπου έχουν αποφοιτήσει οι Μητσοτάκηδες και οι Παπανδρέου.
Άμα δεν παίζει, δεν υπάρχει τότε και λόγος για ένα σχετικά ευκατάστατο γονιό να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό. Εκτός και αν το ζητούμενο
είναι τελικά να πάει το παιδί σε αυτά τα high class ιδιωτικά από όπου έχουν αποφοιτήσει οι Μητσοτάκηδες και οι Παπανδρέου.
Λες και όλος ο στόχος της εκπαίδευσης είναι η είσοδος στο πανεπιστήμιο. Έχουμε αυτή τη διαστροφή, οκ, στο σύστημά μας, αλλά η εκπαίδευση που παίρνει το παιδί σε γυμνάσιο καθορίζει στα περισσότερα γνωσιακά πράγματα και το ταβάνι του στο μέλλον.
Αν πάλι το ζητούμενο είναι ο ελάχιστος κόπος/στρες για τον μαθητή, από ιδιωτικό πάς πιο εύκολα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Καραμελίτσα έγραψε: 26 Φεβ 2023, 14:29 Λες και όλος ο στόχος της εκπαίδευσης είναι η είσοδος στο πανεπιστήμιο. Έχουμε αυτή τη διαστροφή, οκ, στο σύστημά μας, αλλά η εκπαίδευση που παίρνει το παιδί σε γυμνάσιο καθορίζει στα περισσότερα γνωσιακά πράγματα και το ταβάνι του στο μέλλον.
Από τη στιγμή που το μπολντ είναι το κυρίως ζητούμενο είναι σαφές ότι η δημόσια εκπαίδευση, ειδικώς σε γυμνάσιο και λύκειο είναι επικεντρωμένη σε αυτό.
Τα υπόλοιπα δεν καθορίζονται από το σχολείο αλλά από το περιβάλλον.
Chilloutbuddy έγραψε: 26 Φεβ 2023, 14:44
Σιγά μην καθορίζει το σχολείο το ταβάνι σου, μην τρελαθούμε τώρα.
Εχμ, ναι, το καθορίζει. Όχι όσο τα γονίδια, προφανώς. Λίγο πολύ όπως τα βασικά καθορίζουν την εξέλιξη ενός αθλητή.
Το σχολείο. Καθορίζει.
Το ταβάνι σου. Δηλαδή το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσεις.
Δηλαδή μόλις μάθεις σε ποιό γυμνάσιο θα πάει κάποιο παιδί ξέρεις αμέσως και ποιό είναι το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει γνωστικά στη ζωή του. Και ό,τι προσπάθεια και να κάνει το παιδί στη ζωή του δε μπορεί να ξεφύγει ποτέ από αυτή τη μοίρα.
Αυτό μου λες;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Φοίτησα σε ιδιωτικό σχολείο. Η γνώμη μου είναι πως εκτός κι αν το δημόσιο της περιοχής είναι τραγικό, οπότε το ιδιωτικό είναι διέξοδος, είναι θέμα οικονομικών δυνατοτήτων της οικογένειας. Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία για ιδιωτικό τότε μάλλον δεν αξίζει. Είναι μεν "επένδυση" αλλά όχι η αποδοτικότερη. Δώστε τα λεφτά σας για φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες, πιο πολύ τόπο θα πιάσουν.
Chilloutbuddy έγραψε: 26 Φεβ 2023, 14:44
Σιγά μην καθορίζει το σχολείο το ταβάνι σου, μην τρελαθούμε τώρα.
Εχμ, ναι, το καθορίζει. Όχι όσο τα γονίδια, προφανώς. Λίγο πολύ όπως τα βασικά καθορίζουν την εξέλιξη ενός αθλητή.
Το σχολείο. Καθορίζει.
Το ταβάνι σου. Δηλαδή το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσεις.
Δηλαδή μόλις μάθεις σε ποιό γυμνάσιο θα πάει κάποιο παιδί ξέρεις αμέσως και ποιό είναι το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει γνωστικά στη ζωή του. Και ό,τι προσπάθεια και να κάνει το παιδί στη ζωή του δε μπορεί να ξεφύγει ποτέ από αυτή τη μοίρα.
Αυτό μου λες;
καθορίζω [kaθorízo] -ομαι Ρ2.1 : 1α. ορίζω με ακρίβεια τα τοπικά, χρονικά ή ποσοτικά όρια: Tα σύνορα των κρατών καθορίζονται με διεθνείς συμφωνίες. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία των εξετάσεων και ο χώρος όπου θα διεξαχθούν. Tο υπουργείο θα καθορίσει το ύψος των ανατιμήσεων. β. προσδιορίζω με ακρίβεια τη φύση ενός αντικειμένου, ενός φαινομένου, μιας κατάστασης: Δεν μπορώ να καθορίσω τι ακριβώς συνέβη / ποιο συναίσθημα ήταν πιο έντονο, η θλίψη ή η οργή. 2. επηρεάζω αποφασιστικά την πορεία, την εξέλιξη μιας κατάστασης: H επέμβασή του καθόρισε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας. H συνέχιση της χρηματοδότησης θα καθορίσει την πορεία του έργου. H τύχη της επιχείρησης ήταν εκ των προτέρων καθορισμένη, ήταν προκαθορισμένη.
Όταν ξεκολλήσετε από το σύνδρομο "ιδιωτικά-> Μητσοτάκης/Παπανδρέου" και δείτε με αντικειμενική ματιά πόσοι βαθιά και πλέρια δημοκρατικοί παπάρες στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, ενώ το παίζουν υποστηρικτές της δημόσιας παιδείας, τότε ίσως θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η όποια συζήτηση.
Τα υπόλοιπα είναι εκδηλώσεις τύπου "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".