Δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που είπα. Μιλάμε για τελείως διαφορετικό θέμα συζήτησης. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχουν κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που να είναι πουθενά στον χάρτη της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Μ' αυτό θέλω να δείξω ότι αποκλείεται το ιδιωτικό δημοτικό και γυμνάσιο να προσφέρουν καλύτερη εκπαίδευση από τα δημόσια γιατί πουθενά στην εκπαίδευση δεν λειτουργεί καλά το κερδοσκοπικό μοντέλο και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό.ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 12:22Δεν ξέρω το status των μεγάλων πανεπιστημίων και δεν θέλω να διαφωνήσω σε αυτό. Όμως μη νομίσει κάποιος που θα σε διαβάσει ότι όταν μιλάμε για καλό δημόσιο πανεπιστήμιο έξω, μιλάμε για κάτι που λειτουργεί όπως τα δικά μας εδώ.hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2023, 22:54 Γενικά το αν λειτουργεί το for profit μοντέλο στην παιδεία μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα από την τριτοβάθμια, γιατί για την πρωτοβάθμια ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.
Ε, δεν υπάρχει ούτε μισό γνωστό πανεπιστήμιο που να είναι ιδιωτικό. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας γνωστός επιστήμονας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πάω στοίχημα ότι κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει να ονομάσει ούτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει κανένα σοβαρό, ιδιωτικό, κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Είναι όλα για τα μπάζα και η προσφορά τους στην εκπαίδευση είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.
Πετάχτηκε και ο δημόσιος υπάλληλος από κάτω σου για να μας πει ότι σε άλλες χώρες και τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα, πράγμα τελείως άσχετο γιατί δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλά η χρηματοδότησή τους δεν είναι 100% δημόσια, έχουν μοντέλα αυτοχρηματοδότησης.
Για μένα αυτό το επιχείρημα είναι ταφόπλακα για τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Αν δεν λειτουργεί αυτό το σύστημα στην τριτοβάθμια, που είναι πολύ πιο πρόσφορο το έδαφος, δεν γίνεται να λειτουργεί πουθενά.