Ολόσωστα τα ειπες, ποιος και γιατί να σε βαρέσει?Bic έγραψε: 24 Φεβ 2023, 14:31Τιτανοτεράστιοι και εμβληματικοί. Κι όλα αυτά, με μια φωνή σαν του Όζυ, που αν αφήσουμε στην άκρη συμπάθειες και νοσταλγίες, κακά τα ψέματα, σαν χαλασμένη ντουντούκα ήταν* (οκ, βαράτε οι οζικοί, αντέχω). Δεν λέω ότι δεν ταίριαζε με τα τραγούδια τους (τα περισσότερα), ούτε ότι δεν είχε έναν δικό της χαρακτήρα. Αλλά σαν φωνή, έτσι από μόνη της... νοπ.Λεγεών έγραψε: 24 Φεβ 2023, 13:08Spoiler
Έχω εδώ και μερικούς μήνες που είμαι σε μία rock n' roll φάση, και ξεκίνησα να εξερευνώ την δισκογραφία κάποιων παλαιότερων συγκροτημάτων που είχα ξεχάσει ή αμελήσει όταν έμπαινα στον σκληρό ήχο. Η διαδρομή μου 20+ χρόνια πριν ήταν η εξής: Scorpions, Iron Maiden, Metallica, Nirvana, Iced Earth, Judas Priest, Manowar, Bathory (πάνω στον θάνατο του Quorthon), και μετά με πήρε η μπάλα με Primordial, Immortal, Graveland, και πέρασα 10+ χρόνια ακούγοντας κάθε είδους black metal.
Οπότε τον τελευταίο καιρό τον έχω περάσει ακούγοντας κλασικές μπάντες (που ήδη προανέφερα), αλλά και άλλες όπως Led Zeppelin, Motorhead, Cream.
Καμία δεν με έχει εντυπωσιάσει τον τελευταίο καιρό περισσότερο από τους Black Sabbath. Τι υπέρτατη διαστημική μπαντάρα ήταν αυτή; Βάζω ένα κομμάτι τους στο Spotify και όταν ξαναβρίσκω τον εαυτό μου έχουν περάσει 1-2 ώρες, είμαι με ένα χαμόγελο, και το κεφάλι πηγαίνει πάνω κάτω.
Τα πρώτα 5 τους είναι απίστευτοι δίσκοι, ίσως οι καλύτεροι 5 στην σειρά δίσκοι που μία μπάντα έχει κυκλοφορήσει. Φρέσκες ιδέες, απίστευτες ριφάρες, τρομερή έμπνευση. Από τα επόμενα ξεχωρίζω κυρίως το Heaven and Hell και το Headless Cross, ενώ θα ήθελα να ακούσω περισσότερο και το Sabotage. Τα υπόλοιπα εν καιρώ.
Αγαπημένο τραγούδι το National Acrobat, με το υπνωτιστικό ριφ και τους μυστικιστικούς στίχους.
https://youtu.be/gozCnbfY-xM
* Με εξαίρεση το Solitude φυσικά.
Ειναι δεδομένο οτι χωρις Οζυ στα βοκαλς, οι σαμπαθ θα ηταν ακομα πιο μπαντάρα.
Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα σαν καλλιτέχνη. Ανεκαθεν τον ειχα πολύ λιγο για τους Σαμπαθ.