Ρωτάω "καλά ως προς τί";Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:34Η Χιλλ που είπε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ας πούμε.Cecily Anne έγραψε: 25 Φεβ 2023, 13:41Τα "καλά" με ποιά έννοια;Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 12:10 Υπάρχουν ιδιωτικά και ιδιωτικά.
Αν πεις απλά να το πας ιδιωτικό απλά για να είναι ιδιωτικό, τον ήπιες. Καλύτερα πήγαινε το στη Γκραβα.
Συνήθως τα καλά ιδιωτικά θέλουν πάνω από 10 το ολ ινκλουσιβ
7 θέλει σαν τιμή βάσης αλλά αν βάλεις μέσα σχολικά, δραστηριότητες, ιστορίες, θα σου πάει δεκαρικο πλας
Οι κουμπάροι μου, έχουν και τα δύο τους παιδιά στο Πιρς κυρίως για πουλ μουρΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:16 Πόσοι από τους χρήστες έχουν πάει ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο;
Και πόσοι ξέρουν περιπτώσεις φίλων τους που έχουν πάει οι ίδιοι ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό, ώστε να έχουν μια πιο σαφή άποψη; Και δεν αναφέρομαι μόνον σε μία περίπτωση αλλά σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, ώστε να μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε σύγκριση.
Γιατί όλως τυχαίως, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλές καλές και κακές διαβαθμίσεις στα δημόσια σχολεία (που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες) παίζει γερά η νοοτροπία ότι τα ιδιωτικά είναι όλα ίδια.
Παίζει επίσης η νοοτροπία ότι στα δημόσια υπάρχει απολύτως δημοκρατική αντιμετώπιση για τα παιδιά και ότι οι καθηγητές ή δάσκαλοι φέρονται ισότιμα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως με το αν
α) τους παρέχουν εξωσχολικές παροχές επιμόρφωσης, με το αζημίωτο φυσικά
β) είναι παιδιά τοπικών παραγόντων
γ) είναι ευάλωτα παιδιά
δ) είναι σοβαροί ή όχι στον σύλλογο γονέων
Η ανιψιά μου ένα χρόνο μικρότερη, σε δημόσιο μιλάει καλύτερα αγγλικά. Με private μαθήματα.
Ναι οκ κτήρια, εκδηλώσεις, δημόσιες σχεσεις(σε ορισμένα θεματα), ονορε και μέχρι ένα σημείο μαντρωμα, υπερέχει του Δημοσίου. Στα άλλα όχι
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Cecily Anne
Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Μα το θέμα δεν είναι τα δημόσια σε καλές γειτονιές βρε Ερμή. Το θέμα είναι τα δημόσια σε περιοχές που έχουν κόσμο με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα. Όπως η Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Πατήσια κλπΕρμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:47 Σου λέω για την εμπειρία που έχω από κοντινούς μου και από το συγκεκριμένο σχολείο.
Άλλοι τριγυρω γνωστοί που τα πάνε σε πιο low profile ιδιωτικά, το μόνο καλύτερο είναι το μαντρωμα, τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι σαν ένα δημόσιο σε μια καλή γειτονιά
Θεωρείς πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχολεία τα οποία τα χρησιμοποιούν περισσότερο οι γονείς από τα παιδια;
Γιατί σ' αυτές τις φάσεις, παίζουν δυο θέματα που είναι εξ ίσου βασικά. Το θέμα της εκπαίδευσης (καθηγητές/πρόγραμμα/ποσοστό επιτυχίας σε πανελλήνιες κλπ) και το θέμα της ενδοσχολικής "κοινωνικοποίησης", που ενίοτε συνεπάγεται τη διαχείριση του μπούλινγκ.
Το να διαλέγει κάποιος το δημόσιο όταν είναι σε σχετικώς "καλή" περιοχή, είναι πανεύκολο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα αν ζεις σε μια υποβαθμισμένη προς μέτρια περιοχή σημαίνει πως δεν έχεις δυνατότητα να επιλέξεις ιδιωτικό έτσι και αλλιώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:59Μα το θέμα δεν είναι τα δημόσια σε καλές γειτονιές βρε Ερμή. Το θέμα είναι τα δημόσια σε περιοχές που έχουν κόσμο με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα. Όπως η Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Πατήσια κλπΕρμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:47 Σου λέω για την εμπειρία που έχω από κοντινούς μου και από το συγκεκριμένο σχολείο.
Άλλοι τριγυρω γνωστοί που τα πάνε σε πιο low profile ιδιωτικά, το μόνο καλύτερο είναι το μαντρωμα, τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι σαν ένα δημόσιο σε μια καλή γειτονιά
Θεωρείς πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχολεία τα οποία τα χρησιμοποιούν περισσότερο οι γονείς από τα παιδια;
Γιατί σ' αυτές τις φάσεις, παίζουν δυο θέματα που είναι εξ ίσου βασικά. Το θέμα της εκπαίδευσης (καθηγητές/πρόγραμμα/ποσοστό επιτυχίας σε πανελλήνιες κλπ) και το θέμα της ενδοσχολικής "κοινωνικοποίησης", που ενίοτε συνεπάγεται τη διαχείριση του μπούλινγκ.
Το να διαλέγει κάποιος το δημόσιο όταν είναι σε σχετικώς "καλή" περιοχή, είναι πανεύκολο.
Φυσικά είναι θέμα το σχολείο σε μια τέτοια περιοχή. Το ξέρω καλά, στο 42 πήγα μέχρι και Δευτέρα γυμνασίου.
Στον τρόπο διδασκαλίας. Πχ αυτό που είπε παραπάνω ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ πως η Χιλλ χρησιμοποιεί σύστημα μοντεσοριCecily Anne έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:57Ρωτάω "καλά ως προς τί";Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:34Η Χιλλ που είπε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ας πούμε.
7 θέλει σαν τιμή βάσης αλλά αν βάλεις μέσα σχολικά, δραστηριότητες, ιστορίες, θα σου πάει δεκαρικο πλας
Οι κουμπάροι μου, έχουν και τα δύο τους παιδιά στο Πιρς κυρίως για πουλ μουρΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:16 Πόσοι από τους χρήστες έχουν πάει ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο;
Και πόσοι ξέρουν περιπτώσεις φίλων τους που έχουν πάει οι ίδιοι ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό, ώστε να έχουν μια πιο σαφή άποψη; Και δεν αναφέρομαι μόνον σε μία περίπτωση αλλά σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, ώστε να μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε σύγκριση.
Γιατί όλως τυχαίως, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλές καλές και κακές διαβαθμίσεις στα δημόσια σχολεία (που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες) παίζει γερά η νοοτροπία ότι τα ιδιωτικά είναι όλα ίδια.
Παίζει επίσης η νοοτροπία ότι στα δημόσια υπάρχει απολύτως δημοκρατική αντιμετώπιση για τα παιδιά και ότι οι καθηγητές ή δάσκαλοι φέρονται ισότιμα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως με το αν
α) τους παρέχουν εξωσχολικές παροχές επιμόρφωσης, με το αζημίωτο φυσικά
β) είναι παιδιά τοπικών παραγόντων
γ) είναι ευάλωτα παιδιά
δ) είναι σοβαροί ή όχι στον σύλλογο γονέων
Η ανιψιά μου ένα χρόνο μικρότερη, σε δημόσιο μιλάει καλύτερα αγγλικά. Με private μαθήματα.
Ναι οκ κτήρια, εκδηλώσεις, δημόσιες σχεσεις(σε ορισμένα θεματα), ονορε και μέχρι ένα σημείο μαντρωμα, υπερέχει του Δημοσίου. Στα άλλα όχι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
Αυτό που είναι όλα στο πάτωμα εννοείς και ανακατεύουν τις ηλικίες στο δημοτικό; Ναι το έχω δει πώς δουλεύει στα μονοθέσια χωρίς δασκάλους. Έχουν 6 τμήματα "ανάκατα" σε ένα.Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 15:03Μα αν ζεις σε μια υποβαθμισμένη προς μέτρια περιοχή σημαίνει πως δεν έχεις δυνατότητα να επιλέξεις ιδιωτικό έτσι και αλλιώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:59Μα το θέμα δεν είναι τα δημόσια σε καλές γειτονιές βρε Ερμή. Το θέμα είναι τα δημόσια σε περιοχές που έχουν κόσμο με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα. Όπως η Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Πατήσια κλπΕρμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:47 Σου λέω για την εμπειρία που έχω από κοντινούς μου και από το συγκεκριμένο σχολείο.
Φυσικά είναι θέμα το σχολείο σε μια τέτοια περιοχή. Το ξέρω καλά, στο 42 πήγα μέχρι και Δευτέρα γυμνασίου.Στον τρόπο διδασκαλίας. Πχ αυτό που είπε παραπάνω ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ πως η Χιλλ χρησιμοποιεί σύστημα μοντεσοριCecily Anne έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:57Ρωτάω "καλά ως προς τί";Ερμής έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:34
Η Χιλλ που είπε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ας πούμε.
Οι κουμπάροι μου, έχουν και τα δύο τους παιδιά στο Πιρς κυρίως για πουλ μουρ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Οχι απλως ολα αυτα ισχυουν στα δημοτικα.Chilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 14:49Mπορεί να το κόψανε δεν ξέρω. Αυτά τα διάβασα πριν χρόνια.foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2023, 13:45 Το Γυμνασιο και το Λυκειο τους ομως ειναι πολυ παρομοια με τα δικα μας.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αυτά που γράφεις με πάσα βεβαιότητα για τη Χιλλ από πού τα έχεις "κονομήσει";foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2023, 13:38 Δεν τα πηγε στο καλυτερο, τα πηγε στο πιο δηθεν που αποτελει ονειρο καθε αριστερης φοιτητριας οταν την πηδας αν είναι δασκαλα να λεει οτι δουλευει εκει και αν γκαστρωθει να παει τα παιδια σας η ιδια. Κατι σαν Ικαρια των σχολειων.
Που αποδεικνυει τι μαλακιες ειναι ολα αυτα.
Τι να σου πω νεαρέ μου...χαμπάρι δεν πήρα ότι με είχαν πιάσει τόσα χρόνια κορόιδο και μου πουλάγανε ακριβοπληρωμένα φούμαρα σε μένα τον Πασαλιμανιώτη μαγκίτη
ΥΓ. Όχι ότι μας καλοήρθε τότε που μας ήρθαν τα "Τσιπράκια", καθώς τα έλεγε ο γιος μου
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Cecily Anne
Τα παιδιά του Τσίπρα στο κολλεγιο δεν είναι;ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 16:39Αυτά που γράφεις με πάσα βεβαιότητα για τη Χιλλ από πού τα έχεις "κονομήσει";foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2023, 13:38 Δεν τα πηγε στο καλυτερο, τα πηγε στο πιο δηθεν που αποτελει ονειρο καθε αριστερης φοιτητριας οταν την πηδας αν είναι δασκαλα να λεει οτι δουλευει εκει και αν γκαστρωθει να παει τα παιδια σας η ιδια. Κατι σαν Ικαρια των σχολειων.
Τι να σου πω νεαρέ μου...χαμπάρι δεν πήρα ότι με είχαν πιάσει τόσα χρόνια κορόιδο και μου πουλάγανε ακριβοπληρωμένα φούμαρα σε μένα τον Πασαλιμανιώτη μαγκίτη![]()
ΥΓ. Όχι ότι μας καλοήρθε τότε που μας ήρθαν τα "Τσιπράκια", καθώς τα έλεγε ο γιος μου
Η αδερφη μου μεχρι και τη Δ δημοτικου πηγε σε ενα δημοτικο στη Δαφνη που τωρα το εχουν για αποθηκη, τρισαθλιο με αυλη μικροτερη απο σπιτιου. Πηγαινα κι εγω εκει και την εβλεπα μονο καθε Τεταρτη που ημασταν και οι δυο πρωι. Εγω ειχα απογευμα Δευτερα Τριτη κι αυτη Πεμπτη Παρασκευη.Ειχε ενα δασκαλο Α, Β και τη γυναικα του Γ,Δ που ηταν συνδικαλιστες και δεν ασχολιοντουσαν. Η φιλη της (οπως πολλα παιδια στο σχολειο) ηταν πολωνεζα και δε μιλαγε σχεδον καθολου ελληνικα. Πεμπτη δημοτικου διαπιστωσε ο αλλος δασκαλος οτι δεν ηξερε ουτε καν την προπαιδεια του 2. Αν τα θεμελια ειναι σημαντικα, ειχε τα πιο σαθρα θεμελια που μπορειτε να φανταστειτε.
Ομως ολο το Γυμνασιο και το Λυκειο επαιρνε σταθερα 19+, μπηκε στη σχολη που ηθελε χωρις φροντιστηριο, πηρε υποτροφια, εκανε μεταπτυχιακο μετα διδακτορικο, μετα ποστ ντοκ, μετα δουλεια σε ερευνητικο κεντρο και τωρα ειναι καθηγητρια πανεπιστημιου σε κορυφαιο ξενο ιδρυμα και αμολαει βιβλιο καθε 2-3 χρονια.
Αρα μαλλον η β' δημοτικου (οπως και ο θηλασμος και αλλα πραγματα) δεν εχει ΤΟΣΗ σημασια οση νομιζουν οι μικροαστες μαμαδες.
Ομως ολο το Γυμνασιο και το Λυκειο επαιρνε σταθερα 19+, μπηκε στη σχολη που ηθελε χωρις φροντιστηριο, πηρε υποτροφια, εκανε μεταπτυχιακο μετα διδακτορικο, μετα ποστ ντοκ, μετα δουλεια σε ερευνητικο κεντρο και τωρα ειναι καθηγητρια πανεπιστημιου σε κορυφαιο ξενο ιδρυμα και αμολαει βιβλιο καθε 2-3 χρονια.
Αρα μαλλον η β' δημοτικου (οπως και ο θηλασμος και αλλα πραγματα) δεν εχει ΤΟΣΗ σημασια οση νομιζουν οι μικροαστες μαμαδες.
Προφανεστατα απο το οτι πηδαγα αριστερες φοιτητριες, προκυπτει νομιζω απο τα συμφραζομενα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 16:39Αυτά που γράφεις με πάσα βεβαιότητα για τη Χιλλ από πού τα έχεις "κονομήσει";foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2023, 13:38 Δεν τα πηγε στο καλυτερο, τα πηγε στο πιο δηθεν που αποτελει ονειρο καθε αριστερης φοιτητριας οταν την πηδας αν είναι δασκαλα να λεει οτι δουλευει εκει και αν γκαστρωθει να παει τα παιδια σας η ιδια. Κατι σαν Ικαρια των σχολειων.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αυτό στα ελ δεδομένα δεν γίνεται. Να έχεις 3 δασκάλους σε μία τάξη. Πόσα είναι τα παιδιά ανά τάξη στη Φινλανδία;Chilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 03:30 Να σας πω εγώ τι είναι καλό σχολείο. Καλό σχολείο είναι το οποιοδήποτε δημόσιο της Φινλανδίας. Γιατί; Γιατί παίρνουν για δάσκαλους τους καλύτερους απόφοιτους πανεπιστημίου και τους πληρώνουν πολύ καλά, το να είσαι δάσκαλος θεωρείται και είναι σημαντικό επάγγελμα με πρεστίζ και χρήμα και οι καλύτεροι προσπαθούν να γίνουν (μεταξύ άλλων φυσικά) και δάσκαλοι.
Και μετά στα σχολεία βάζουν 3 δασκάλους ανά τάξη. Ο ένας παραδίδει, ο δεύτερος τριγυρίζει στην τάξη, επαναλαμβάνει τι είπε ο πρώτος, φροντίζει να κατάλαβαν όλοι και απαντάει ερωτήσεις αν υπάρχουν. Και ο τρίτος κάθεται ειδικά με τους 2-3 χειρότερους μαθητές και προσπαθεί να τους φέρει στο επίπεδο των άλλων όσο περισσότερο γίνεται.
Αυτό είναι καλό σχολείο. Και με αυτά τα σχολεία κατάφερε η Φινλανδία να γίνει από αγροτική χώρα που έβγαζε πατάτες σε χώρα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας.
Υπάρχει τέτοιο σχολείο σε άλλες χώρες που είμαστε εμείς; Όχι. Ε αν σας ενδιαφέρει όντως το καλό σχολείο τουλάχιστον βρείτε κάποιο που να έχει έστω ένα από αυτά τα στοιχεία, έστω κάτι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Και τα δύο, λίγα χρόνια ιδιωτικό γιά αλλο περιβάλλον και εξτρα ασχολίες και γνωριιμιιες και αρκετα δημόσιο γιά άσκηση στην αλητεία, γκόμενες, κοπάνες, χασομέρι, χαβαλέ
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- hellegennes
Γενικά το αν λειτουργεί το for profit μοντέλο στην παιδεία μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα από την τριτοβάθμια, γιατί για την πρωτοβάθμια ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.
Ε, δεν υπάρχει ούτε μισό γνωστό πανεπιστήμιο που να είναι ιδιωτικό. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας γνωστός επιστήμονας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πάω στοίχημα ότι κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει να ονομάσει ούτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Ε, δεν υπάρχει ούτε μισό γνωστό πανεπιστήμιο που να είναι ιδιωτικό. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας γνωστός επιστήμονας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πάω στοίχημα ότι κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει να ονομάσει ούτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μπορεί η αδελφή σου να είναι άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες και η ανεπάρκεια του δημοτικού να μην την επηρέασε. Το πιθανότερο είναι ότι το οικογενειακό σας περιβάλλον της πρόσφερε αρκετά ερεθίσματα και αναπλήρωνε ότι δεν έδινε το σχολείο.foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2023, 16:58 Η αδερφη μου μεχρι και τη Δ δημοτικου πηγε σε ενα δημοτικο στη Δαφνη που τωρα το εχουν για αποθηκη, τρισαθλιο με αυλη μικροτερη απο σπιτιου. Πηγαινα κι εγω εκει και την εβλεπα μονο καθε Τεταρτη που ημασταν και οι δυο πρωι. Εγω ειχα απογευμα Δευτερα Τριτη κι αυτη Πεμπτη Παρασκευη.Ειχε ενα δασκαλο Α, Β και τη γυναικα του Γ,Δ που ηταν συνδικαλιστες και δεν ασχολιοντουσαν. Η φιλη της (οπως πολλα παιδια στο σχολειο) ηταν πολωνεζα και δε μιλαγε σχεδον καθολου ελληνικα. Πεμπτη δημοτικου διαπιστωσε ο αλλος δασκαλος οτι δεν ηξερε ουτε καν την προπαιδεια του 2. Αν τα θεμελια ειναι σημαντικα, ειχε τα πιο σαθρα θεμελια που μπορειτε να φανταστειτε.
Όμως υπάρχουν παιδιά που το οικογενειακό περιβάλλον δεν είναι απλά αδιάφορο αλλά είναι τραγικό. Ξυλοδαρμοί, βρισίδια, μέθη, ουσίες, τζόγος, τρίτα πρόσωπα, παιδιά που ζουν εναλλάξ με τον ένα και τον άλλο γονέα κλπ ομορφιές. Άντε να πούμε ότι και αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά μία εξαίρεση. Αρκετά συχνά όμως έχεις γονείς που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν ή/και περιβάλλον με μεγάλη αμορφωσιά και προκαταλήψεις.
Εκεί το καλό σχολείο μπορεί να καλύψει κάποια κενά, όχι απαραίτητα σε μαθησιακό επίπεδο αλλά στην κοινωνικοποίηση του παιδιού. Σημαντικό επίσης όταν το παιδί έχει χαλαρή ή καθόλου επίβλεψη από το σπίτι, να ελέγχει κάπως το σχολείο συμπεριφορές και να προειδοποιεί την οικογένεια αν κάτι αρχίσει να πηγαίνει στραβά (περίεργες παρέες, ουσίες κοκ).
Τέλος υπάρχουν και κάποια πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία σε πολύ μικρές ηλικίες. Οι κλίσεις. Από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο γίνονται συστάσεις στους γονείς για πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει το παιδί.
Ο καλός εκπαιδευτικός είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο σχολείο, προσφέρει. Η αίσθησή μου είναι ότι σε καλό ιδιωτικό έχει πιο πολλά μέσα για να κάνει τη δουλειά του σωστότερα.
Δεν ξέρω το status των μεγάλων πανεπιστημίων και δεν θέλω να διαφωνήσω σε αυτό. Όμως μη νομίσει κάποιος που θα σε διαβάσει ότι όταν μιλάμε για καλό δημόσιο πανεπιστήμιο έξω, μιλάμε για κάτι που λειτουργεί όπως τα δικά μας εδώ.hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2023, 22:54 Γενικά το αν λειτουργεί το for profit μοντέλο στην παιδεία μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα από την τριτοβάθμια, γιατί για την πρωτοβάθμια ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.
-
talaipwros
δεν υπαρχει ουτε ενα κορυφαιο πανεπιστημιο που να μην πληρωνεις διδαχτραST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 12:22
Δεν ξέρω το status των μεγάλων πανεπιστημίων και δεν θέλω να διαφωνήσω σε αυτό. Όμως μη νομίσει κάποιος που θα σε διαβάσει ότι όταν μιλάμε για καλό δημόσιο πανεπιστήμιο έξω, μιλάμε για κάτι που λειτουργεί όπως τα δικά μας εδώ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
-
- 1 Απαντήσεις