όχι, μελβούρνη. Δεν ξέρω για ποιό λόγο αλλά μόνο δημόσια είναι τα μπακαλορεά εδώ.Καραμελίτσα έγραψε: 25 Φεβ 2023, 09:27Έχει δημόσιο μπακαλορεά στην Ελλάδα;Chilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 09:13 Τα παιδιά μου πήγαν σε σχολείο μπακαλορεά (δημόσιο), μια χαρά ήταν. Όντως εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα ξύνουνε, αλλά δεν τα ξύνουνε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
ναι, δεν μπορεις να ζητησεις βιογραφικο και συνεντευξη απο καθε συμμαθητη και τους γονεις του, για να κρινειςChilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 09:12Τι εννοείς "καλούς"; Το ότι κάποιος είναι καλός για τον εαυτό του δεν πάει να πει ότι είναι καλός για σένα, ότι είναι καλός για συμμαθητής, για φίλος, για οτιδήποτε. Αν βρεις σχολείο με παιδιά που είναι καλά για όλα αυτά τότε πήγαινε οπωσδήποτε, γιατί όχι;Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 08:43 εδω εχω μια ψιλοενσταση. αν εισαι μαζι με "καλους" εχεις καλυτερες πιθανοτητες να γινει ποιο ποιοτικο μαθημα καθως και στην εκτος μαθηματος συναναστροφη να μαθεις κατι διαφορετικο απο το ποιος κλωτσοσκουφης εκανε μεταγραφη.
αν "χωθεις" σε καποιο "ανωτερο" σχολειο, ειδικα αν για να χωθεις δινεις εξετασεις, σημαινει οτι εχεις μια παραπανω θεληση ισως και ικανοτητα. εκει δυσκολα θα βρεις μαθητες που απλως κοιτανε το ταβανι μεχρι να τελειωσει αυτο το μαρτυριο να βγουν να παιξουν μπαλα.
επισης, οσο κι αν δεν ακουγεται ωραιο, το να συναναστρεφεσαι με κονομισαριους, αν εχεις τα ψυχολογικα κοτσια να μην αισθανεσαι συνδρομο κατωτεροτητας, εχει καποιες πιθανοτητες να σου ανοιξει πορτες στο μελλον.
με τις πιθανοτητες πας.
ας πουμε, σε μουσικο σχολειο, εχεις καλυτερες πιθανοτητες να συναναστραφεις με μελλοντικους μουσικους.
σε προτυπο που μπαινεις με εξετασεις, δεν θα εχει στο γυμνασιο καποιον που δεν ξερει γραφη και αναγνωση.
αν πας σε τελ και βγεις κομμωτρια, θα ειναι ευκολο να προτεινεις και μια φιλη σου νυχου στην πελατισσα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εκτός απο ελιτ τύπου κολλε΄γιο Αθηνών που δεν ξέρω τι γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα ειδικά δημοτικά είναι νεοι που μόλις τους παίρνουν αναπληρωτές εξαφανίζονται από τις χάλια συνθήκες εργασίας. ξερω πα΄ρα πολύ κόσμο και αναλυτικά τι κάνουν οι ιδιώτες εργοδότες. Αν είναι κάποιος να αντέχει κολλε΄γιο Αθηνών δεν νομίζω να σαχλαμάριζε εδώ. Το τυράκι για να ΄πάνε μικρομεσαίοι και να ιδρώνουν και να ξειδρώνουν να πληρώνουν τον ιδιωτικό ειναι η χειρότερη ασφάλεια και τάξη στα σχολεία που εν πολλοίς είναι τεχνητή και η γκετοποίηση περιοχών.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 24 Φεβ 2023, 12:15Νομίζω πως, ασχέτως δημοσίου/ιδιωτικού, τα καλά σχολεία καθορίζονταν ανέκαθεν και πρωτίστως από την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτάBelladonna έγραψε: 24 Φεβ 2023, 09:45
Είναι μεγάλη συζήτηση πάντως το τί καθορίζει το "καλό δημόσιο σχολείο" στην Αθήνα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τα πρότυπα, είναι λίγα, και τα παιδιά σκόρπια από κάθε μεριά, δεν θα είναι κοντά σε μια γειτονιά για να βρεθούν για να συναναστραφούν και να παίξουν. Τα μουσικά σχολεία, που ίσως είναι ό,τι καλύτερο σε σχολείο στην Ελλάδα, είναι για γερά νεύρα, έχουν πολλά μαθήματα. Τα ιδιωτικά που παίρνουν κάποια παιδιά και με εξετάσεις, είναι παγίδα. Ένας ξάδερφος μου έδωσε εξετάσεις για Ανατόλια και τελικά δεν πήγε, του είπαν πως ήταν καλύτερα έτσι γιατί υπάρχει μεγάλη ξιπασιά από τα παιδιά γιατί αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο οικονομικό λεβελ τα άλλα του κάνουν τη ζωή δύσκολη.Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:05ναι, δεν μπορεις να ζητησεις βιογραφικο και συνεντευξη απο καθε συμμαθητη και τους γονεις του, για να κρινειςChilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 09:12Τι εννοείς "καλούς"; Το ότι κάποιος είναι καλός για τον εαυτό του δεν πάει να πει ότι είναι καλός για σένα, ότι είναι καλός για συμμαθητής, για φίλος, για οτιδήποτε. Αν βρεις σχολείο με παιδιά που είναι καλά για όλα αυτά τότε πήγαινε οπωσδήποτε, γιατί όχι;Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 08:43 εδω εχω μια ψιλοενσταση. αν εισαι μαζι με "καλους" εχεις καλυτερες πιθανοτητες να γινει ποιο ποιοτικο μαθημα καθως και στην εκτος μαθηματος συναναστροφη να μαθεις κατι διαφορετικο απο το ποιος κλωτσοσκουφης εκανε μεταγραφη.
αν "χωθεις" σε καποιο "ανωτερο" σχολειο, ειδικα αν για να χωθεις δινεις εξετασεις, σημαινει οτι εχεις μια παραπανω θεληση ισως και ικανοτητα. εκει δυσκολα θα βρεις μαθητες που απλως κοιτανε το ταβανι μεχρι να τελειωσει αυτο το μαρτυριο να βγουν να παιξουν μπαλα.
επισης, οσο κι αν δεν ακουγεται ωραιο, το να συναναστρεφεσαι με κονομισαριους, αν εχεις τα ψυχολογικα κοτσια να μην αισθανεσαι συνδρομο κατωτεροτητας, εχει καποιες πιθανοτητες να σου ανοιξει πορτες στο μελλον.![]()
με τις πιθανοτητες πας.
ας πουμε, σε μουσικο σχολειο, εχεις καλυτερες πιθανοτητες να συναναστραφεις με μελλοντικους μουσικους.
σε προτυπο που μπαινεις με εξετασεις, δεν θα εχει στο γυμνασιο καποιον που δεν ξερει γραφη και αναγνωση.
αν πας σε τελ και βγεις κομμωτρια, θα ειναι ευκολο να προτεινεις και μια φιλη σου νυχου στην πελατισσα.
Εμείς εδώ θα πέσουμε στα βαθιά στο γυμνάσιο. Στο λύκειο είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Θα ήταν καλύτερα να είναι όλα τα σχολεία πρότυπα και να βγαίνουν όλα τα παιδιά πανεπιστήμονες από εκεί αλλά σκέφτομαι και το άλλο, πως θα ψηθεί. Και όπως πήγαν τα άλλα, θα πάει και το δικό μου. Κι όπως πέρασαν τα άλλα πανεπιστήμιο και μάλιστα σε καλές σχολές, θα περάσει και το δικό μου. Και άσχετα του τι κάνουν οι άλλοι, το παιδί μου θα κάνει αυτό που θέλει χωρίς να επιτρέψει στους υπόλοιπους να του το χαλάσουν. Μη σε φοβίζει το επίπεδο, θα λάμψει το αστεράκι σου παντού. Εσύ θα συνεχίσεις να τον στηρίζεις με τον τρόπο που ξέρεις και τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στην πορεία.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
talaipwros
Μα καθε γονεας θελει το παιδι του να παει καλυτερα απο το μεσο ορο και να μην ισχυει το " οπως την βγαζουν οι άλλοι θα την βγαζει και το δικο μου"Gherschaagk έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:41
Εμείς εδώ θα πέσουμε στα βαθιά στο γυμνάσιο. Στο λύκειο είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Θα ήταν καλύτερα να είναι όλα τα σχολεία πρότυπα και να βγαίνουν όλα τα παιδιά πανεπιστήμονες από εκεί αλλά σκέφτομαι και το άλλο, πως θα ψηθεί. Και όπως πήγαν τα άλλα, θα πάει και το δικό μου. Κι όπως πέρασαν τα άλλα πανεπιστήμιο και μάλιστα σε καλές σχολές, θα περάσει και το δικό μου. Και άσχετα του τι κάνουν οι άλλοι, το παιδί μου θα κάνει αυτό που θέλει χωρίς να επιτρέψει στους υπόλοιπους να του το χαλάσουν. Μη σε φοβίζει το επίπεδο, θα λάμψει το αστεράκι σου παντού. Εσύ θα συνεχίσεις να τον στηρίζεις με τον τρόπο που ξέρεις και τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στην πορεία.
Το να παει σε ενα καλο σχολειο ανήκει στο " συνεχίσεις να τον στηρίζεις με τον τρόπο που ξέρεις ".
Αν εχει καλο δημόσιο διπλα, εχει καλώς και μπραβο και ζητω. Αν εχει πρότυπο/selective δημόσιο και παει εκει , ακομα καλύτερα.
Αν το διπλανο σχολείο ομως ειναι για τα πανηγύρια, αν μπορεί ο γονεας καλο ειναι να το στειλει αλλου.
Από την δική μου εμπειρία, μια που τα παιδιά μου περάσανε και από τις δυο μορφές σχολείου, το καθένα είχε τα καλά και τα κακά του. Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, καλύτερη είδα στο δημόσιο. Όσον αφορά την εκπαίδευση, στο ιδιωτικό και με διαφορά. Στο συγκεκριμένο που πήγαιναν βέβαια και που τότε (τουλάχιστον) και είχε καλή φήμη αλλά και όντως κάνανε καλή δουλειά, δεν μιλάω γενικά για τα ιδιωτικά επειδή και γι' αυτά έχω ακούσει πολλά και διάφορα από γνωστούς και φίλους που στέλναν τα παιδιά τους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Καταλαβαίνεις τι εννοώ όμως έτσι; επειδή ένα σχολείο έχει πχ καλούς μαθητές μπορεί παρόλα αυτά να είναι μια κόλαση και μισή για το παιδί σου.Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:05ναι, δεν μπορεις να ζητησεις βιογραφικο και συνεντευξη απο καθε συμμαθητη και τους γονεις του, για να κρινειςChilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 09:12Τι εννοείς "καλούς"; Το ότι κάποιος είναι καλός για τον εαυτό του δεν πάει να πει ότι είναι καλός για σένα, ότι είναι καλός για συμμαθητής, για φίλος, για οτιδήποτε. Αν βρεις σχολείο με παιδιά που είναι καλά για όλα αυτά τότε πήγαινε οπωσδήποτε, γιατί όχι;Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 08:43 εδω εχω μια ψιλοενσταση. αν εισαι μαζι με "καλους" εχεις καλυτερες πιθανοτητες να γινει ποιο ποιοτικο μαθημα καθως και στην εκτος μαθηματος συναναστροφη να μαθεις κατι διαφορετικο απο το ποιος κλωτσοσκουφης εκανε μεταγραφη.
επισης, οσο κι αν δεν ακουγεται ωραιο, το να συναναστρεφεσαι με κονομισαριους, αν εχεις τα ψυχολογικα κοτσια να μην αισθανεσαι συνδρομο κατωτεροτητας, εχει καποιες πιθανοτητες να σου ανοιξει πορτες στο μελλον.![]()
με τις πιθανοτητες πας.
Τώρα, αν ξέρεις εσύ κάποιο σχολείο αρκετά καλά και σ'αρέσει για κάποιο λόγο, σαφώς ναι πήγαινε. Ίσως εκεί που είσαι να είναι και λιγότερες επιλογές και πιό γνωστό σε όλους τι παίζει στο καθένα.
Εγώ έλεγα για άλλους που πάνε μόνο με το κριτήριο ότι βγάζει καλούς βαθμούς, αυτό άστο δε σημαίνει τίποτα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Να διευκρινίσω, σε προσωπικό επίπεδο, ότι τον προβληματισμό για το πού θα πάνε τα παιδιά μου τον είχαμε μόνο ως προς το Δημοτικό, διότι εκεί, και ηλικιακά βέβαια και πρωτίστως, παίζουν πολλά και καθοριστικά για την υπόλοιπη ζωή τους.
Δεν είμαστε νεόπλουτοι (κάθε άλλο!), δεν μπλέξαμε με νεόπλουτους (τους οποίους και βδελύσσομαι μια ολόκληρη ζωή προερχόμενος ο ίδιος από υποπρολεταριακή οικογένεια) αλλά με ανθρώπους υψηλής κουλτούρας (από τους πιο δευτερεύοντες έως και πιο ονομαστούς), οι συμμαθητές των παιδιών μου ήταν από διάφορα μέρη της Αθήνας, "ματώσαμε" μεν,αλλά θεωρώ ότι πήραν μια καλή βάση, όπως έδειξε και η συνέχεια (και οι δύο πέτυχαν με εξετάσεις σε πειραματικά/πρότυπα).
Δεν είμαστε νεόπλουτοι (κάθε άλλο!), δεν μπλέξαμε με νεόπλουτους (τους οποίους και βδελύσσομαι μια ολόκληρη ζωή προερχόμενος ο ίδιος από υποπρολεταριακή οικογένεια) αλλά με ανθρώπους υψηλής κουλτούρας (από τους πιο δευτερεύοντες έως και πιο ονομαστούς), οι συμμαθητές των παιδιών μου ήταν από διάφορα μέρη της Αθήνας, "ματώσαμε" μεν,αλλά θεωρώ ότι πήραν μια καλή βάση, όπως έδειξε και η συνέχεια (και οι δύο πέτυχαν με εξετάσεις σε πειραματικά/πρότυπα).
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Με εξαίρεση ότι δεν είμαι "υποπρολετάριος", στα υπόλοιπα μια απ' τα ίδια κι από 'δω. Απλά, σαν ΕΕ, κάποια στιγμή η κρίση με παρα-βάρεσε και δεν έφτανε ούτε το "μάτωμα" κι έτσι αναγκάστηκα να τα πάρω απ' το ιδιωτικό και να τα πάω στο δημόσιο της περιοχής μου.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 25 Φεβ 2023, 11:09 Να διευκρινίσω, σε προσωπικό επίπεδο, ότι τον προβληματισμό για το πού θα πάνε τα παιδιά μου τον είχαμε μόνο ως προς το Δημοτικό, διότι εκεί, και ηλικιακά βέβαια και πρωτίστως, παίζουν πολλά και καθοριστικά για την υπόλοιπη ζωή τους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
γω θα την κανω την αιτηση για προτυπο/πειραματικο. καταρχην επειδη του εξηγησα, οτι ειναι ενα σχολειο που κανουν περισσοτερα και πιο δυσκολα μαθηματα, και ειπε οτι θελει να παει. και δευτερευοντως επειδη εχω γνωμες απο αλλους γονεις που τα εχουν στειλει, οτι ειναι πολυ καλα.Gherschaagk έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:41
Τα πρότυπα, είναι λίγα, και τα παιδιά σκόρπια από κάθε μεριά, δεν θα είναι κοντά σε μια γειτονιά για να βρεθούν για να συναναστραφούν και να παίξουν. Τα μουσικά σχολεία, που ίσως είναι ό,τι καλύτερο σε σχολείο στην Ελλάδα, είναι για γερά νεύρα, έχουν πολλά μαθήματα. Τα ιδιωτικά που παίρνουν κάποια παιδιά και με εξετάσεις, είναι παγίδα. Ένας ξάδερφος μου έδωσε εξετάσεις για Ανατόλια και τελικά δεν πήγε, του είπαν πως ήταν καλύτερα έτσι γιατί υπάρχει μεγάλη ξιπασιά από τα παιδιά γιατί αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο οικονομικό λεβελ τα άλλα του κάνουν τη ζωή δύσκολη.
θα τον ειχα στειλει και δημοτικο, αλλα ηταν πραγματικα μακρια, στην πανεπιστημιουπολη αν δεν κανω λαθος, και ηταν πολυ ζορικο το πηγαινε-ελα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Γιατι δεν ειναι το θεμα;
Ποιος σου λεει οτι αν προσλαμβανεις φθηνους αρχαριους αναλωσιμους για να ικανοποιησεις το δικιο που παντα εχουν αγραμματοι συμπλεγματικοι θα γινεις φαρος φωτος; Και ποια είναι η προσωπικη εμπειρια; Οτι πηγες ιδιωτικο και βγηκες γαματος; Εισαι σιγουρος;
Ποιος σου λεει οτι αν προσλαμβανεις φθηνους αρχαριους αναλωσιμους για να ικανοποιησεις το δικιο που παντα εχουν αγραμματοι συμπλεγματικοι θα γινεις φαρος φωτος; Και ποια είναι η προσωπικη εμπειρια; Οτι πηγες ιδιωτικο και βγηκες γαματος; Εισαι σιγουρος;
Οι επιπλεον δασκαλοι θελουν λεφτα.Chilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 03:30 Να σας πω εγώ τι είναι καλό σχολείο. Καλό σχολείο είναι το οποιοδήποτε δημόσιο της Φινλανδίας. Γιατί; Γιατί παίρνουν για δάσκαλους τους καλύτερους απόφοιτους πανεπιστημίου και τους πληρώνουν πολύ καλά, το να είσαι δάσκαλος θεωρείται και είναι σημαντικό επάγγελμα με πρεστίζ και χρήμα και οι καλύτεροι προσπαθούν να γίνουν (μεταξύ άλλων φυσικά) και δάσκαλοι.
Και μετά στα σχολεία βάζουν 3 δασκάλους ανά τάξη. Ο ένας παραδίδει, ο δεύτερος τριγυρίζει στην τάξη, επαναλαμβάνει τι είπε ο πρώτος, φροντίζει να κατάλαβαν όλοι και απαντάει ερωτήσεις αν υπάρχουν. Και ο τρίτος κάθεται ειδικά με τους 2-3 χειρότερους μαθητές και προσπαθεί να τους φέρει στο επίπεδο των άλλων όσο περισσότερο γίνεται.
Αυτό είναι καλό σχολείο. Και με αυτά τα σχολεία κατάφερε η Φινλανδία να γίνει από αγροτική χώρα που έβγαζε πατάτες σε χώρα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας.
Υπάρχει τέτοιο σχολείο σε άλλες χώρες που είμαστε εμείς; Όχι. Ε αν σας ενδιαφέρει όντως το καλό σχολείο τουλάχιστον βρείτε κάποιο που να έχει έστω ένα από αυτά τα στοιχεία, έστω κάτι.
Ειδες εσυ ποτε καμμια ελληνικη κυβερνηση να ριχνει σοβαρα λεφτα στην παιδεια; Προσπαθουν να την απαξιωσουν οσο περισσοτερο γινεται, ειδικα οι νεοφιλελε κυβερνησεις που εχουμε τα τελευταια χρονια.
Το ιδιο κανουν και με την υγεια.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μπορώ να τον στείλω αλλού, αλλά δεν το κάνω γιατί θα είναι εντελώς ξεκρέμαστος από φίλους και δεν το θέλω.talaipwros έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:47Μα καθε γονεας θελει το παιδι του να παει καλυτερα απο το μεσο ορο και να μην ισχυει το " οπως την βγαζουν οι άλλοι θα την βγαζει και το δικο μου"Gherschaagk έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:41
Το να παει σε ενα καλο σχολειο ανήκει στο " συνεχίσεις να τον στηρίζεις με τον τρόπο που ξέρεις ".
Αν εχει καλο δημόσιο διπλα, εχει καλώς και μπραβο και ζητω. Αν εχει πρότυπο/selective δημόσιο και παει εκει , ακομα καλύτερα.
Αν το διπλανο σχολείο ομως ειναι για τα πανηγύρια, αν μπορεί ο γονεας καλο ειναι να το στειλει αλλου.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γω δεν την κάνω γιατί ήταν και είναι μακριά το πρότυπο.Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2023, 11:27γω θα την κανω την αιτηση για προτυπο/πειραματικο. καταρχην επειδη του εξηγησα, οτι ειναι ενα σχολειο που κανουν περισσοτερα και πιο δυσκολα μαθηματα, και ειπε οτι θελει να παει. και δευτερευοντως επειδη εχω γνωμες απο αλλους γονεις που τα εχουν στειλει, οτι ειναι πολυ καλα.Gherschaagk έγραψε: 25 Φεβ 2023, 10:41
Τα πρότυπα, είναι λίγα, και τα παιδιά σκόρπια από κάθε μεριά, δεν θα είναι κοντά σε μια γειτονιά για να βρεθούν για να συναναστραφούν και να παίξουν. Τα μουσικά σχολεία, που ίσως είναι ό,τι καλύτερο σε σχολείο στην Ελλάδα, είναι για γερά νεύρα, έχουν πολλά μαθήματα. Τα ιδιωτικά που παίρνουν κάποια παιδιά και με εξετάσεις, είναι παγίδα. Ένας ξάδερφος μου έδωσε εξετάσεις για Ανατόλια και τελικά δεν πήγε, του είπαν πως ήταν καλύτερα έτσι γιατί υπάρχει μεγάλη ξιπασιά από τα παιδιά γιατί αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο οικονομικό λεβελ τα άλλα του κάνουν τη ζωή δύσκολη.
θα τον ειχα στειλει και δημοτικο, αλλα ηταν πραγματικα μακρια, στην πανεπιστημιουπολη αν δεν κανω λαθος, και ηταν πολυ ζορικο το πηγαινε-ελα.
Το πιο βασικο απο ολα ειναι οτι οι Φιλανδοι δεν ειναι διεφθαρμενοι μεχρι το μεδουλι, οπως εμεις.Chilloutbuddy έγραψε: 25 Φεβ 2023, 03:30 Και με αυτά τα σχολεία κατάφερε η Φινλανδία να γίνει από αγροτική χώρα που έβγαζε πατάτες σε χώρα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας.
Και ετσι ενδιαφερονται πραγματικά για ορισμενα πραγματα και οχι μονο για την καλοπεραση τους.
Η δικη μας ψυχη ειναι τελειως διεφθαρμενη πλεον. Κανεις πολιτικος δεν μπορει να κανει τιποτε, γιατι απλουστατα εχει μπροστα του εναν γιγαντιαιο τοιχο προσωπικων συμφεροντων, αλισβερισιων, κομματικων χαρών, μιζων, και δεν συμμαζευεται.
Οταν πχ οι Φιλανδοι ανεβαζουν την φορολογια, δεν το κανουν για να μοιρασουν τα εξτρα λεφτα σε αναθεσεις, αλλα εχουν πραγματικό αντίκρισμα. Με την σειρα τους οι επιχειρηματίες δεν προσπαθουν να αποφυγουν την φορολόγηση, γιατί ξερουν οτι οι αλλαγες αυτες θα φερουν πολλα περισσοτερα λεφτα στους ιδιους.
Εμεις εδω ως γνησιοι κατσαπλιαδες κοιταζουμε τα προσωπικα συμφεροντα μας και μονο, σε βαρος των αλλων. Εμ, δεν γινεται κοινωνια ετσι. Τραβανε ολοι το σεντονι προς την πλευρα τους, καποια στιγμη θα σκιστει...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
-
- 1 Απαντήσεις